- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toxy
aktív tag
Ja a CPU-z SPD:
-
Toxy
aktív tag
válasz AceCombine #32652 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Hivatalosan csak 1333MHz-es ramot támogat a cuccod de persez lehet emelni az órajelet. Ehhez (és ahhoz hogy stabil legyen/maradjon) a gyártó által előírt feszültséget és időzítéseket is be kell állítanod.
mod:
Szóval ne csak a ram órajelét emled meg, hanme a feszültségét is vedd 1,6V-ra mert annyit ír elő a Geil ehhez a ramhoz. Az időzítés maradhat auto-n, azt nem muszáj kézzel megadnod max ha alap nem jól állítja be.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz AceCombine #32649 üzenetére
Jaj, neked is válaszolok, most látom, hogy kérdeztél is.
tRCD egy időzítési paraméter, viszonylag fontos, ez az érték azt határozza meg, hogy hány órajelciklus telik el az írási/olvasási "parancs" kiadása és annak tényleges megvalósulása között. Ez nem egyezik a művelet végrehajtási idejét meghatározó paraméterrel.
Itt egy jó link az időzítések értelmezésére: [link]
Ugyan angolul van de röviden tömören és jól leírja a dolgot.CR: Több féle néven is fut, 1N/2N, 1T/2T néven is szerepel egyes bios-okban.
Ez a Comman Rate, alapvető fontosságú a ramok sebességét illetően. Értéke 0-3 közötti lehet.
Ez az érték határozza meg, hogy mennyi időbe telik a memóriavezérlőnek kiadnia egy parancsot (írási/olvasási). Értelem szerűen minél kisebb az érték annál gyorsabb lesz a az adott memóraiművelet végrehajtása.#nincsbennetarcsi
-
04ahgy
nagyúr
1600MHz-en futó NB mellett meglehetősen bajos lesz az effektív 1600MHz-es RAM-ot stabilizálni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
AceCombine
csendes tag
Kösz! Csak annyit kérdeznék még, hogy mivel az időzítések le vannak véve, ettől elvileg nőhet-e a ramok hőmérséklete (mivel így elvileg nagyobb a teljesítményük), vagy hagyhatom nyugodtan így az eredeti 1333 Mhz-en 8-8-8-20-as időzítéssel, a gyártó által megadott 9-9-9-24 helyett, nem lesz semi bajuk hosszabb távon sem? Mostmár tudom, hogy mi mit jelent, de ha pl. az alap négy paramétert visszaveszem, és a másik kettőt hagyom ugyanúgy, abból lehet-e baj?
[ Szerkesztve ]
-
harcikoca
senior tag
Tudna valaki mondani 1 progit amivel tudom tesztelni a ramokat? napi 2 kékhalált kapok, és a ramokra gyanakodok
AMD+Ati powee'R
-
Qru
MODERÁTOR
válasz AceCombine #32659 üzenetére
Nem, az időzíés szűkítése nem jár többlet hővel. Csak ha feszt emlesz vagy a sebességet növeled (bár az sem jár érdemi hőnövekedéssel) akkor melegedik jobban a ram.
Ha stabil maradhat így, azzal csak nyersz ha szűkebb időzítésen is stabil a ram. Semmilyen hátránya nincs csak előnye.#nincsbennetarcsi
-
SalvadorLynx
aktív tag
Nem teljesen a megfelelő topicba írok, de az archicades témák mind halottak. A program a megrajzolt tervet 3d-ben is megjeleníti, körbe lehet járni. Új a vga-m és a 14-es verzióju cad-et is most kezdtem el használni. Mikor járom körbe a tervet rendre lefagy a progi. De csak egy bizonyos időre, de rendszeresen. Nagyon bosszantó. A gépem nem gyenge egy 3 magos phenomom van egy 2gb 6850-em és 4 gb ramom. Ha nem szoftveres a gond, akkor csak arra tudok gondolni, hogy kevés a 4 gb ram. Van vmi összefüggés a vga ram mérete és a gép ramhasználata között? Ha veszek még 4 gb számíthatok javulásra? kihasználják a programok a 8gb ramot?
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Akadt egy kis probléma, amit nem értek, ebben kérném a segítségetek.
Adott: GA-EP35C-DS3R alaplap F4 bios, E5500 proci, 2Gb kingmax DDR3 1333Mhz RAM modul.
Az a konkrét gondom, hogy a RAM csak 800Mhz-en megy.
Mit és hogyan kell állítanom?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Blabcsi #32669 üzenetére
M.I.T. menüben van olyan, hogy Dram-fsb arány (rem jól emlékszem a nevére elég rég volt P35-ös Giga deszkám ), ott kell a szorzót magasabbra állítani.
Ugye a ram órajelét az procid alap fsb-jéből számolja ki a memória szozóval együtt ezért kell a ram szorzót feljebb tolnod.Jah még vmi. Ha beléptél a bios-ba mielőtt bármelyik menübe belépnél nyomd meg a Ctr+F1-et (így előhozza a rajtett menüpontokat is) aztán lépj csak be az M.I.T. menübe. Lehet úgy könyebben megtalálod.
mod: a BIOS-ban ahol a sebességét írja, nem tudod változtatni az órajelét? Francba, bosszant hogy már nem emlékszem pontosan.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #32080 üzenetére
Lehet, hogy 2 hónapot bírt a Geil RAM-om? Nem tud 5-5-5-15-ön betölteni. Hiába adtam + feszt, állandóan újraindul, majd visszaáll 800MHz-re. 1066-on csak Auto-n indul el, nem is rossz az eredmény, de valami gond lehet, mert idáig nem volt semmi probléma. Tudtok valami beállítást javasolni, vagy csak idáig bírta az 5-5-5-15-öt és inkább vigyem vissza?
-
Blabcsi
senior tag
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Pár hete/hónapja vettem egy ilyen KINGSTON 4096MB HyperX XMP Black DDR3 1600MHz CL7 KIT-et
De most látom, hogy már KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT-et lehet kapni 6500-ért.
Arra lennék kíváncsi, hogy a 6500 HUF-os KIT mivel rosszabb annál, amit anno én vettem? Vagy simán ennyit estek az árak?
═════════════════════════════════════════
-
-
Arnoux
tag
Üdv!
4*1 GB Kingmax DDR2 800 MHZ memória van a gépemben. A sajátgép/tulajdonságok ezt írja: Telepített memória (RAM): 4,00 GB (2,94 GB használható). A feladatkezelő is csak 3 GB-ot ír használatban.
Windows 7-em van, 64 bites (!!), P5B alaplap. Tegnap vettem pluszba a 2*1 gigát, eddig 2 GB volt.
Mi lehet a probléma? -
cross56
senior tag
Hellotok. Olyan kérdésem lenne, hogy az, hogy Dual Chanel Kit,Tri Chanel Kit,Quad Chanel Kit azt jelenti hány db áll az adott pl 8gb-os ram?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz RootRulez #32689 üzenetére
Blackre elvileg válogatott chipek kerülnek (bizonyos esetekben hosszabb élettartam, jobb tuningpotenciál).
Na de ez több mint dupla árat tuti nem ér.mod: Esnek az árak durván. Jah és hogy még egy kis vigaszod legyen a tiéden jobb a borda.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Blabcsi
senior tag
válasz toyone #32680 üzenetére
Üdv.
Akárhova állítom nem változik semmi.
Olyan, mintha zárolva lenne.
Nem lehet, hogy a proci 800-as fsb-je miatt nem enged többet?
Mert, ha állítok rajta, mondjuk 200 -ról 300-ra, akkor emeli mind a proci, mind a RAM sebességét.
Most úgy állítottam, hogy 3Ghz-en megy a proci ( 10-es szorzóval ), a RAM meg 1200 Mhz-en. ( 9-9-9-22 )
Stabilitás tesztet hol találok?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
-
revolution89
csendes tag
Sziasztok !!
Érdekes gondom van bár lehet nem vagyok vele egyedül csak sehol nem találok rá választ,
felújított gépembe van 2x2gb ram a bios is és minden féle memoria teszt program látja a 4gb de a sajátgépben csak 2.75gb-lát win xp 32bites op rendszert használok a minap ajánlották hogy probáljam meg 64 bites rendzserrel de az is csak 2.75gb lát tehát elakadtam . valaki tud erre a problémára megoldást!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest