- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Először valami rossz a gépem, segítsetek topikba akartam írni a panaszommal, de olyat nem találtam így itt vagyok!
Gépem:
Q6600 G0
Giga GA-P35-DS3
Galaxy 8800GT FW175.19
2*1GB A-Data Vitesta EE 1066+
Windosw XP SP2, nem igen használom ezt a rendszert, úgyhogy alig szemetes! és súlyos hibáktól mindenképp mentes!A hiba:
Játék közben folyton kidobál exe-hibával!
Aztán mostanában láttam olyat is, hogy a kép szétesett aszem textúráira, tehát amit ráhúznak a 3d-s formákra, na én azt láttam így kiterítve! És akkor a gép is elkezdett akadni, aztán gondolt egyet, és minden további nélkül ment tovább, majd később jött a szokásos, exe-hiba!Amikor még teljesen új volt a gép, nameg az oprendszerem is, akkor rögtön frissibe végigtoltam a MOH - Airborne-t és minden gond nélkül játszottam a TDU-val! Azóta a TDU a karrier menü után kidob szó nélkül az asztalra, az Airborne meg exe-hibával száll el!
Jöttek az "újabb" játékok, pl. GTR Evolution, CoD4, GRID. Ezek is kidobálnak szintén exe-hibával az első perctől kezdve! Van úgy hogy 5 percenként, de volt rá egy ellenpélda valamelyik nap, amikor fél óra után se dobott ki, nekem kellett kilépnem a játékból, ilyen még nem volt!
Mivel az én RAMomat a gyár szerint manuálisan kell beállítani, és gyanakodtam is a RAMra, ezért adtam neki +0,3V-ot, ez így 2,1V, amit a gyár kért! Ez Everest szerint általában olyan 2,02V, de terhelés alatt ugye megy még lejebb is! Szerettem volna figyelni a RAM freki változását is játék közben, de erre nem találtam programot! Különben ez a plusz 0,3V se oldotta meg a problémámat, a hiba továbbra is fennáll!
Lefutattam a WinRAR benchmarrk tesztjét, most 1gigáig ment, 1794 kB/s az eredmény és nincs hiba!
Lefutattam a 3DMark06-ot is, régen 11,778-at mértem, most 11,797-et produkált a masina! A teszt közben figyelt a RivaTuner... 70 fokos volt max a videókártya, és 250MB memóriánál is kevesebbet igényelt a teszt, és többnyire csak az egyik procimag volt terhelve!
De láttam már olyat is, hogy játék alatt elérte az 512MB-ot a kari, mégse dobott ki, vagy nem tudom ez egyáltalán természetes?Volt szerencsém egy hónapon keresztül tölteni szinte 24/7-ben, akkor semmilyen hibát nem produkált, szépen csendben, gond nélkül eltőtikézett!
A kérdésem pedig az, hogy mi lehet a hiba oka?
Milyen programot eresszek rá, ami esetleg rámutat a hibára?
Oprendszert nem szertnék most újratelepíteni! :SA legnagyobb vicc az egészben, hogy haverommal egyszerre vettünk gépet, az övé csak a RAMban tér el, és hónapok óta játszik gond nélkül, nem 5 perceket!
Ha más nem lesz, akkor videókártyát fogom kölcsönkérni tőle, és meglátom hogy alakul a gép!Köszönöm!
FRISS:
Aztán pont most futtatam le valamilyen memóriatesztet Win alól, a neve MemTest 3.6!
775MB-ot állítottam be neki, és 400%-ig engedtem el a tesztet, ezalatt 197 errorral örvendeteztetett meg, volt időszak amikor folyamatosan kellett nyomnom az entert, mert hibát dobott fel!
Van értelme ennek a proginak és a hibáinak? -
Ősember
őstag
válasz DAMIEN1899 #16427 üzenetére
nos, történet egyszer, hogy volt egy nagy corsairos áresés és mindenki megvette böszen a dominatorokat, aztán jöttek beszámittatni, mert "nem megy ugy mint a tesztekben". ha láttál corsair ramot, akkor tudod, hogy van rajta rev szám. náluk nagy divat az elsö szériát jo chipekkel szerelni, aztán mikor beivodik a köztudatba, hogy "a dominator széria tuningos" akkor leváltják az éppen olcsobb chipekre, amik mennek vigan 1066-ot, csak többet nem nagyon. nézd meg a 800 cl4-es alap corsair twinx2 ramoknak már a hatodik szériája van kint a piacon. miért? mert mindig a legolcsobb megoldást keresi a corsair. nagy névvel mindent szabad
viszont ezt a mesét sem kell elhinni, köztudottan kokler vagyokmásik kérdésedre válaszolva: buffalo firestix más márka nem jöhet számitásba? g.skill?
[ Szerkesztve ]
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
DAMIEN1899
csendes tag
válasz DAMIEN1899 #16453 üzenetére
vagyis te mit ajánlasz?
-
AXisBOLD
addikt
válasz masterful87 #16451 üzenetére
próbáld meg a Memtest-et vagy a Goldmemory-t kiégetni és arról a CD-ről bootolni. ezek fizetősek de a demójuk is megfelel a hiba kiszűrésére. ha hibát ír ki cseréld meg a ramokat vagy tedd átt a másik szlotokba vagy egyenként teszteld és szerintem ne a VGA-t kérd el hanem szerezz más ramot, de persze ha elkéred és azzal is ez a tünet akkor a VGA-t kizárhatod.
vagy format.
A VGA-t tuningolod?
Aurea mediocritas
-
Ősember
őstag
válasz DAMIEN1899 #16454 üzenetére
a buffalo firestixek egész korrektek. régebben hoztam olyanoakt is, de csak az 1000-es társaikat. azokban sosem csalodott senki d9gkx chip hmm hmm. kár hogy már nem gyártják.
ezen felül ha inkább cl4-re mész rá, akkor találsz 2x1 1066-ost vagy ha cl5, akkor pár ezressel többért reaper 2x1 1150G4ga: pedig sajnos nem mai jelenség ez náluk ne azért ismerd be a "hibád" (nem volt feltétlen az), mert nekem több a tapasztalatom, hanem mert megértetted a lényeget látom az sikerült, szoval mindenki happy
viszont kihangsulyoznám, hogy chipváltás minden gyártonál van, csak valahol ebböl sportot üznek most pl crucialnál is mindent lecserélnek, az ujabb szériás ramok serialjának vége "A"-ra végzödik, csak hogy egyet emlitsek
[ Módosította: Racecam ]
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Kucsek
aktív tag
Szeretném a segítségeteket kérni.Van 2 x 1Gb 1066 Crucial Ballistix Tracer memóriám.
Vennék még 2x 1 Gb-ot de nem a Tracerből csak a sima Ballistixből.
Van különbség a ledes és a normál Crucial között?Mert szeretném együtt hajtani őket.
Elvileg 1 gyártó csak nem vok bisztos a dolgomban.K öszi a válaszokat
Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
-
Ősember
őstag
válasz Kucsek #16460 üzenetére
a part numberben annyi legyen az össz eltérés, hogy a tracerben "L" van, a ballistixben "A" és akkor mennie kell együtt a 4 ramnak
példa:
BL2KIT12864AA106A.8FE5 ballistix
BL2KIT12864AL106A 8FE5 tracer[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz masterful87 #16459 üzenetére
ok, akkor továbbra is no tuning (legalább is egyelőre).
és a progikat legalább 1x tolasd végig. de ha többet megy az jobb.
Aurea mediocritas
-
masterful87
senior tag
válasz AXisBOLD #16462 üzenetére
Lefuttattam a GoldMemory 6.92-t!
Ha jól sejtem átnezte az első 1GB-ot quick testtel cirka 60 perc alatt és 318 hibát talált!, sajnos report filet nem kértem, de talált hibát a teszt elején is meg a végén is, most megy a második modul tesztelése!
Ez a 318 hiba rosszat jelent?
-
Patentcsávó
tag
Sziasztok!
Olvasván a topicot, még mindig bizonytalan vagyok, hogy melyiket vegyem...
DDR2-k:
1066MHz Geil Kit (2x1024Mb) Black Dragon
1066MHz Kingston HyperX Kit (2x1024Mb) KHX8500D2K2/2G
1066MHz Corsair Dominatorl Kit (2x1024Mb) 8500C5DSzerintetek a három közül melyik a "legjobb", melyiket érdemes megvenni?
Gigabyte EP45-DS3R lapba menne E8400-s proci mellé.Vagy elég lenne a 800 Mhzes ram?
Köszi a válaszokat!
Majd én tudom...
-
AXisBOLD
addikt
válasz masterful87 #16463 üzenetére
ez valszeg beadta , ha a másik is akkor próbáld meg olyan rammal futtatni a gamékat amik más gépben jól ciripelnek, hogy biztos a ramjaid rosszak-é!!!
de szerintem ha garis akkor vissza a feladónak!!!
viszont nézd a jó oldalát: egy VGA csere többbe fájna, ha szabad ilyet megjegyeznem.
ja és a Memtest-el is nézd meg.
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz Patentcsávó #16464 üzenetére
Az engem is érdekelne, hogy a Kingstone ramok milyenek!!!
Fentebb írtam hogy a 2magos AMD-nél 800 a max, 1066MHz-t 4magossal tudsz csak kihozni, olvass utánna hogy Intel-nél is így van-e!
a három közül Geil, de a king-et annyira nem ismerem, így ez csak egy gyenge tipp!!!
Geil Ultra nem jöhet szóba?
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
-
masterful87
senior tag
válasz AXisBOLD #16467 üzenetére
Neki Geil Ultrat vettem, 800-asat!
Most akadt egy kis problámám, mert ami eredményt írtam az a "Pass Count 0"-nál volt... azóta ez lett 1 és most megy a 2!
Úgyanúgy xxx/369-ig megy el, kb ugyanaddig csinálja, és ugyanannyi hibát talál. Azt hittem pontosan ugyanazt csinálja csak többször egymás után, de összehasonlítottam az első talált hibákat, és az nem egyezik meg semmiben!A Continuous Testing engedélyezve van, ezt kéne legközelebb kivennem, és akkor csak pass count 0-ig megy csak?
-
AXisBOLD
addikt
válasz masterful87 #16468 üzenetére
ne állítgass semmit ahogy behozza elszámol x-ig mert demó, már nem emlékszem és indíthatod is.
a Pass Count az a ""teszt sor"", ez végtelenítve fut egymás után, minél több van annál biztosabb lehetsz benne hogy a ram jó-e vagy sem.
de ha már az elsőnél az Errors után hibát/hibákat ír ki pl ilyet, a te esetedben 3xx(vagy amennyit írtál) akkor a ram hibázik ergó rossz.
a Geil Ultra nagyon jó ram! a tiedben mér nem az van!!!???!!!
próbáld ki azzal ha van rá lehetőséged.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
masterful87
senior tag
válasz AXisBOLD #16469 üzenetére
Az igazság az, hogy én a PhazeDDL-be beírtam hogy goldmemory, és kaptam egy registered verziót!
Kösz, mostmár értem ezt a pass-t, már a 3-ik végefelé jár, összesen 1155 hibár produkált, és akkor ennyi aszem elég is, lekapcsolom, had pihenjen!
Én azért vettem A-Datát, mert terveim voltak/vannak túlhajtást illetően, és nem egy cikket láttam, amiben 1200-on is szaladgáltak a drágák! Meghát az A-Data Vitesta EE mégse egy utolsó szutyok... kivétel ha megvan hallva!
Akkor memókölcsönkérés lesz, ezt meg valahogyan elkell juttatnom lifetyme gariba a gyártóhoz, de addig beszerzek egy másik tuti 2GB-os RAM-párt, gondoltam itt a CSX-re is elsősorban!
De érdekes, mert nekem a hiba sorában csakis egy x van, mind az 1155-nél, nem pedig több!
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz masterful87 #16470 üzenetére
Haveromnak 800-as CL4 Vitesta EE van és az sem egy tuningos darab, pedig fórumokban nagyon jókat olvastam róla, az újakon már nem Micron chipek vannak.
-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok, tervezek venni új ramot hogy egy picit komolyabb tunigot összetudjak hozni, nem igazán tudok dönteni hogy vegyek 2gb ddr2 1200mhz es tuning ocz reapert 15K ért, vagy 2gb DDR3 1333 ast 17-20K ért, kingston, kingmax,goodram, csx, én az utóbbi kettőt tartom esélyesnek, de nam vagyok képbe ezekkel a DDR3 asokkal, hogy mibe is érdemes most beleugrani, szóval kéne egy kis homályosítás
mod : találtam 20K ért 1*2gb kingmax 1600ast is, nálam edig ő áll nyerésre, de még bizonytalan vagyok, vagy mégse
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik az a ram, amit kényelmesen lehet járatni 1300 körül cl5-ön? Diablo? ocz reaper, micron??
•
-
őstag
-
AXisBOLD
addikt
válasz masterful87 #16470 üzenetére
esetleg próbáld ki más lapban/rendszerben, mert lehet kompatibilitási problémák vannak, de ennek kicsi az esélye. vagy nézd meg a lapod memory support list-jét, de elvileg az én ramom se passzol a lapomhoz mégis megy vele .
a CSX-CEC jó nekem is ez van
Aurea mediocritas
-
Tom19
tag
Sziasztok!
A Geil Dragon helyett mit ajánlotok?
Igazából jó lenne 1066Mhz-es, és akkor majd a Phenommal is menne. De frekit nem akarok tunningolni.
A lényeg hogy jó időzítése legyen, 800Mhz-en 4-4-4
u.i.Ha az 1066Mhz-es RAM időzítése 5-5-5 akkor 800Mhz mellett megy 4-4-4-et alapfeszen?
Köszönöm!
-
BemAnyó
senior tag
válasz AXisBOLD #16482 üzenetére
Nekem a mostaniak birtak 1200Mhz -t is csak pont nem jó a dram/fsb arány ezzel a procival(szorzóval), ha tudna 9 es szorzót, vagy ezek bírnának 1333 at nem lenne gond, nekem az 1600 as fsb pont szuper lenne, és ha ezt cl7 es időzítéssel tudja akkor pláne szuper ( bár az inteleknek annyira nem fontos), csak baromi gyanús hogy a köv hasonló képességű ram az 40K, nem pedig 20.5, ha nincs velük konkrét negatív tapasztalat, vagy ha esetleg egy 1333 as cl9 es csx ből vagy goodramból ki lehet hozni többet mint ebből akkor inkább azt veszem, egy árban vannak....(nagyon valószínű hogy a 8200 esemet cserélem egy Q6600 asra, húzva kb ugyan azt tudják, csaka Q6600 ban 10x ig elmehetek és van benne +2 megymag)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Már nem fértem bele a mod időbe: induláskor mostanában a Windowsom indulásnál kiírja, hogy boot.ini fájl nem található, betöltés az alábbival: C:windows. Ez gondolom nem normális, igaz? Újra kéne rakjam?
-
Pubszon
veterán
válasz johnny82 #16488 üzenetére
Nekem Win XP SP3-al, 4 GB rammal ez van a boot.ini-ben.
Sztem ez neked is jó.[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /PAEASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Piku
csendes tag
Üdv Urak!
Jelenleg E8400, 8800GTS, 2*2GB Corsair Dominator van a gépben, XP SP2. Hogyan lesz gyorsabb és jobb a rendszer ha az összes meghajtón kikapcsolom a virtuális memóriát vagy a rendszer kezelje a lapozófájl méretét vagy adjam meg a kezdeti és maximális méretet???
Bocs ha nagyon badarságot kérdeztem, főleg JÁTÉKRA HASZNÁLOM a gépet!!
Előre is köszi a segítséget
Üdv Piku
[ Szerkesztve ]
-
Tom19
tag
Sziasztok!
Ha egy időzítés 5-5-5 1066Mhz-en, akkor ez 800Mhz-en megy 4-4-4-en?
-
Tom19
tag
Viszont láttam a gyártó honlapján, hogy van 4-4-4es 1066Mhz-es RAM is.
De még boltban nem találtam.
Valaki esetleg? -
DJ.Gróf
aktív tag
Sziasztok! 32bites vista alatt ,hogyan tudom elővarázsolni a 4gb ramot? köszönöm
-
nadam69
csendes tag
Sziasztok!
Örülnék,ha valaki írna nekem arra a kérdésemre,hogy mi a jobb:
Adott nekem 2x1Gb Kingmax DDR2 800 RAM
Vegyek mellé még 2x512Mb ugyanolyat( nem tudom h ez működne-e Dual Channelbe)
vagy....cseréljem az egészet 2x1Gb Geil Ultra DDR2 800-ra...
Ez lenne a kérdésem,válaszokat előre köszi!Üdv! -
BemAnyó
senior tag
válasz AXisBOLD #16496 üzenetére
köszönöm, remélem nem fürdök be vele
nadam69 : nem tudom hogy milyen konfigod van , de nincs sok értelme 800DDRII röl 800DDRII I re váltani, még ha picit jobb is az időzítése, ha azt irtad volna hogy 1200Mhz ocz reaper re cserélsz mert nagy tuningot szeretnél én azt mondanám hajrá, de ez véleményem szerint pénzkidobás, szerintem inkább spórolj egy picit még,
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz nadam69 #16497 üzenetére
igazat szóltak!
A Geil jobb minőségű ram és szerintem sokkal megbízhatóbb, de ha gamékhoz kellene akkor bruttó minimális változást tapasztalnál, ami nettó=0!!! azaz semmi.
ha eddig gond nélkül mentek akkor hagyd őket, ahhh bocs mindenkitől de ezt nem mondhatom nyugodt szívvel mert annyi rosszat hallottam a kingmaxokról, de persze mindig vannak kivételek!!!
az a plusz 2*512 se lenne biztos megváltás, de ehez kellene tudni a konfigodat, meg hogy mihez kell a +ram és akkor kiderül hogy ramlimites-e rendszered. PL: nekem is "csak" 2x1GB-om van de nekem a vga-m defektes szal plussz 600GB-al se lennék kisegítve
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest