Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Pepe78 #45759 üzenetére

    Játékok alatt nehéz tesztelni egy CPU-t, mivel az FPS sokkal inkább függ a VGA-tól. Persze azt fontos tudni, hogy adott VGA-t képes e kihajtani egy CPU. De ha megnézed, az általad linkelt videoban is lényeges a sebességkülönbség a Cinebench-ben, ami tisztán a CPU számítási kapacitását teszteli.

    Vagyis egy CPU képességeit úgy tudod megnézni, ha CPU intenzív alkalmazással teszteled le. Mert egyébként -kicsit sarkítva foglamazva-, a 6000 dolláros csúcs Xeon képességeiből sem veszel észre semmit, ha mittomén szövegszerkesztésre használod.

    Egyébként játékoknál is lényeges eltérés lehet, amennyiben a játékmotor rendesen használja a CPU-t. Nekem pl. jelenleg az X4 Foundations alatt sokkal több FPS-em van az X5675-el, mint másoknak egy 4-5 gen. i7-tel, mert a Xeon még mindig erősebb több szálon, ez a játék pedig erősen CPU intenzív. De lesz olyan játék, ahol nem fogod jelentősen megérezni, mert mondjuk 1 CPU szálat használ a nyomorult motor. Persze a 920-hoz képest még itt is lesz előnyöd egy újabb Xeonnal.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák