Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    Egyelőre nem koronázta siker az első tuning próbálkozásaimat. Viszont nem is ment bootloop-ba a rendszer és a Win sem halt meg a próbálkozásoktól.
    Első körben megnéztem, hogy 21*160-al mit csinál 1.2 V-on. Ez alig magasabb órajel, mint az összmagos turbó, de kicsit több a feszültség. Újraindulásnál visszaállt alapra.
    Gondoltam, talán nem szereti a 21-es szorzót, úgyhogy meghagytam a 23-at és adtam neki 1.25 V-ot, biztos, ami biztos alapon. Eredmény ugyan az. Szerk: az egyéb feszültségeken is emeltem 1-1 lépcsőt (QPI/VTT, QPI PLL, CPU PLL és az LLC-t is fixáltam 2-es állásban - elvileg ez a visszafogottabb)
    Viszont észrevettem, hogy bár a BIOS-ban 1600-ra vannak állítva a memóriák alapbeállításnál (133*12) mégis csak 1333-on mennek.
    A BIOS az utolsó nem béta (F4) jelenleg. Az előző próbálkozásaimat a legfrissebb bétával (FF1) csináltam, de ott nem voltam elég óvatos a beállításokkal. Most azt feltételezem, hogy ez a BIOS csak a szükséges minimum támogatást nyújtja a procihoz. Jobb ötletem nincs.
    Viszont mivel határidős melóm van, most nem vacakolok vele többet.

    Hogyha van bármi ötletetek, szívesen várom! :R

    [ Szerkesztve ]

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Új hozzászólás Aktív témák