Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz #97544192 #13630 üzenetére

    Prime előfordul, hogy hibázik, amikor OK a gép (pol. volt, hogy 1x hibátlanul futott, 1x hibázott, aztán megint hibátlan volt, minden más tesztprogi viszont teljesen OK), ezért is nem használom régóta. Amúgy meg hogy ne létezne stabil tuning? Ennyi erővel stabil alap órajel sem létezik, hiszen simán hibázhat bármi ott is, ez beépített windows szolgáltatás. :((( Játék teszt annyiból nem mérvadó, hogy egyrészt nem terheli maxra a procit egyik sem, másrészt nem folyamatosan ismétlődő, egyforma műveleteket hajt végre, harmadrészt a játékok hibái sokkal inkább fakadnak a szar programozásból, semmint a hardver elégtelenségéből. Crysis, bármennyire szidják is, ilyen szempontból jó, az fut még instabil hardveren is, ha nem sokban marad el a Lynx- és IBT-stabilitástól. +1x mondom, a prime-ot, mint tesztet, felejtsd el, mert nem jó, véletlenszerűen hibázhat. Degradálódás bármilyen tuningtól előfordulhat. Amúgy az egyre újabb technológiák egyre újabb és több hibát eredményeznek, mert egyre kiforratlanabb hardvereket (és egyebeket) lehet eladni a fogyasztónak. Fogyasztói társadalom, tudod: beetetnek, megveszed, le vagy szarva. :(((

    Keldor papa: Hát én úgyis alapfesz alatt használom, még tuninggal is. Ha bizonyíthatóan jó a lap és a RAM-ok, akkor el kell fogadni a gart. Auto-n van, hogy 1.8V-ra teszi a RAM-okat a lap, szóval az becseszhetett a procinak is, ha úgy használtad. Ezen nem változtat, csak az időzítéseken, ha tuningolsz. Azt megpróbálhatod, hogy minden auto értéket fix-re (standard) állítasz. Az biztonságos. Nekem is úgy sikerült 1.65V alá vinnem a stabil ramfesz-t alap órajelen az új lapban, hogy még a Standard alá is mentem, auton nem 1.639, hanem 1.669V kellett nekik, miközben 3.4GHz-en, vagy az még ASUS-ban bármelyiken) meg simán elég volt 1.639V.

    mpierre: Nálam teljesen rendben mennek az OCZ RAM-ok (kop-kop-kop). Viszont nagyon "hegyesek", ergo pöccre be kell lőni őket, és minimális a tuninglehetőségük. Nálam 1618MHz-en már csak CL8-ban mennek, 1630 fölött meg eddig CL9-ben sem sikerült elindítani. De mondjuk úgyis azért vettem ezeket, hogy ne egy 1333-asat kelljen tuningolni, aztán vagy megy, vagy nem.

    kulerr: Majd meglátjuk. Lehet, hogy nem 1.65V alatt kapott a proci, ha a lapnak van valami rejtett hibája (fesz. szab.). De olyan nincs, hogy nem lehet hiba, csak olyan, hogy nem tudjuk az okát. A tűzoltó fejsze óta kevés a 100% stabil hardver. A nyúl a szörny, vagy a nyúl mögött? :F

    Sárpac: Nálam már a Lynx0.6.3. is szinte befagyasztotta a rendszert, de megnézem. Persze az is lehet, hogy a sok ilyen nyúzás teszi tönkre a cuccot, nem? Ahogy a VGA-k sem bírják, ha folyamatosan nem hétköznapi terheléssel (pl. Furmark) nyúzzák őket.

    Zájec: Én is RAM/lap-ra gyanakodtam, és még tartom Keldor papa esetével kapcsolatban. Viszont úgy fest, tényleg nem árt gyárilag betesztelt KIT-eket venni, hiába mennek első látásra rendesen a külön vásárolt modulok. KIT-nél pl. kapásból gar. ok (tehát cseréltetheti), ha nem mennek együtt (ahogy nála) a gyári órajelen, külön vett moduloknál meg max. vállvonogatást kap a vásárló a szervizben. Én ezért fizettem inkább minimálisan többet a tri-kitért.

    gV: Na, neked sem lesz sokáig meg ez a géped. Hülyeség volt Keldor papának benyögni ezt a "nincs stabil tuning"-ot, mert most minden hozzá nem értő, v. csak lusta user azt mondja majd, hogy "á, hagyom így, úgysem lesz stabil", aztán frankón tönkre vágja a gépét. Hát én inkább játszottam napokig a beállításokkal, hogy stabil legyen a rendszer, aztán mehet videokódolás 8 magon, tv-nézés, meg DVD írás egyszerre.

    Akiknek random hibáik, vagy elfuserálódott beállításaik vannak: ugye, nem kapcsoltátok be a CPU C-State szolgáltatását? :Y

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák