Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #73495296

    törölt tag

    válasz Tóth_Balázs #38351 üzenetére

    Feleségemnek ilyen gépe van, novemberben vettük. Ő is tanulja még, a géppel alapvetően elégedett vele, ami lehetne jobb:
    - A kit objektív nem stabilizátoros. A 2000D-jé igen, ha sokaig elsősorban a kit obit akarod használni, akkor lehet, hogy ajánlottabb a 2000D-t választani.
    - Nincs benne automatikus szenzortisztító funkció. Mondjuk a 2000D-ben sincs, ez csak egyel fejlettebb kategóriaban van (a pixinfó tesztje a két gépről tévesen azt állítja, van). Objektív cserénél hamar össze lehet szedni látható port.
    - Feleségemnek a makro a kedvenc műfaja, ezért vettünk hozzá egy makroobjektívet. Nos, az autofókusz bizonyos közelségben már nem működik, ahol még manuális fókusszal bőven lehet éles képeket csinálni (ő mondjuk amúgy is szereti a manuális fókuszt). Nem tudom drágább tükörreflexesekn hogy megy ez, nekem kompakttal hasonló közelségben még simán jó az AF.

    Egyébként tanulni nagyon jó gép, ráadásul méretre az egyik legkisebb DSLR. Meg mondjuk tényleg elég olcsó, ezen az áron újonnan nincs jobb. A 2000D az említett stabis objektív, a nagyobb felbontású kijelző, a fémbajonett és a nagyobb felbontás miatt jobb, szerintem ebbe a sorrendben a fontosabbtól a jelentéktelenebb különbségekig.

    Sokan valószínűleg lebeszélnek, hogy inkább használt magasabb kategóriásat. Nos, én azért kockázatosnak találom első gépnek a használtat tükörreflexesből, tekintve, hogy kezdőként nem lehet fogalmad, milyen hibalehetőségek lehetnek, a másik oldalon meg még nem tudod, hogy mivel tudhat többet a drágább. Ha jól látom, most újonnan kitben 100 körül vesztegetik a 4000D-t, 125-ért a 2000D-t, 160-170 körül meg 200D vagy 750D van, na nem tudom mennyire érdemes inkább 100-ért venni egy használtat, én biztos nem vállalnam be.

Új hozzászólás Aktív témák