Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz csacsi77 #17951 üzenetére

    650D előtti kontraszt alapú autófókusz tényleg használhatatlan videózásra, sajnos még újrafókuszálásra is videózás közben, ahol másodpercekig fókuszálgat a témára. egyszerűen túl lassú, marad a manuál fókusz.

    650D, 700D, 100D, M: a hibrid autófókusz egy fokkal tényleg jobb, első körben egész normálisan megtalálja a fókuszt nagyjából a szenzoron lévő fáziskülönbséges érzékelőkkel, de az utána következő kontraszt alapú "fókuszfinomítás" megint csak lassú, igaz, ott már túl sokat nem kell élesítgetnie, de mivel újrafókuszáláskor nem kap pontos fókusztávolságot, így a kontraszt alapú fókuszálás hullámzást eredményes (előre-hátra fókuszálgat). videózás közben a téma újrafókuszálására már alkalmasabb, de folyamatos autófókuszra még mindig nem igazán, főleg, ha a téma gyorsabban mozog (pl. gyerekek).

    70D: a dual pixel cmos autófókusz pedig olyan amilyennek lennie kell. kb tartod a kezedben a kamerát, és működik.

    szóval nem fikáztam a hibrid autófókuszt, de azt autófókusznak nevezni még mindig csan nagy jóindulattal lehet. a 70D-é sem tökéletes, de az legalább már a teljesen használható kategória. tökéletes meg úgyis csak a manuális fókusz lesz.

    egyébként érdemes megnézni az eos M új firmware-jének összehasonlítását youtube-on. a hibrid autófókusznak az M új firmware-jével már sokkal több értelme van, kb. látszik, hogy az már egészen használható.

Új hozzászólás Aktív témák