Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stifi

    senior tag

    válasz Daywalker #6368 üzenetére

    most kár ezen rugózni, tökéletesen lehet látni a kereszteződést, nyilván ha a másik is úgy gondolja hogy átcsúszik akkor ezt látom és én megállok, teljesen kivitelezhető a történet. mivel láthatóan nem jött senki, ezért mentem át, persze én voltam a hülye. már az is baj ha elismerem ezek szerint?

    egyébként meg nem a büntetés mértéke az elrettentő, ezt fejlettebb helyeken már belátták, hanem a büntetés elkerülhetetlensége elrettentő.. az hogy százezrekre büntetnek, max arra készteti az embert hogy kibúvókat keressen és "okosba" megoldja a dolgokat, nem arra hogy betartsa a szabályokat.
    ha viszont minden szabálytalanságért elővennének, és nem lehetne elkerülni a felelősségrevonást, minden szabálysértésnek következménye lenne, az lenne nevelő célú, ez így ebben a formában egyszerű kibaszás.

    de nem idegesítem magam fel ahogy mondtam, nekem ez a pénz hosszú távon a szabálytalanságaimra szétosztva teljesen kifizetődő. az elmúlt öt évben ez az egyetlen büntetésem, ez havi szinten kevesebb mint 2e ft.. amennyi szabálytalanságot elkövettem 5 év alatt, ez a havi 2e még átalánydíjnak is több, mint baráti.
    és itt jön a képbe amit mondtam, semmi elrettentő hatása nincsen.
    eddig is átmentem az olyan naranccsárga jelzésen, amiről tudtam és láttam, hogy nem balesetveszélyes. azért szögezzük le, hogy tisztában vagyok vele, hol a határ, mi az amit balesetmentesen meg tudok tenni. nyilván nem autóban vagy motoron akarok megnyomorodni, ezért semmi necceset nem csinálok, csak közlekedem. ebbe néha becsúszik egy ilyen, most következménye is lett, be is fogom fizetni. de hogy semmilyen szinten nem győzött meg arról, hogy a cselekedetem veszélyes lett volna, vagy hogy emiatt jobban fogom tisztelni a kreszt, az biztos.

    ez az egész csak egy csepp a tengerben arról, amit a magyarországi életről gondolok.

    Nincs időm kedvesnek lenni!

Új hozzászólás Aktív témák