Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz macilaci78 #90819 üzenetére

    Google a barátunk! Ezt keresed amúgy?
    6/11990. KöHéM rendelet:
    A világító és fényjelző berendezések alkalmazására és működésére vonatkozó további műszaki feltételek
    38. § (1) A páros számú tompított és távolsági fényszórókat fajtánként és oldalanként külön, a helyzetjelző lámpákat oldalanként vagy átlósan külön kell zárlat elleni védelemmel ellátni. Ezt az előírást az 1991. évi július hó 1. napja után engedélyezett járműtípusokra kell alkalmazni.
    (2) A világító és fényjelző berendezések által kibocsátott, illetőleg visszavert fények színkoordinátáit az 1980. évi 3. törvényerejű rendeletben meghirdetett —, az 1968. évi november hó 8. napján Bécsben aláírásra megnyitott — Közúti Közlekedési Egyezmény határozza meg.
    (3) A járművek jóváhagyásra kötelezett aszimmetrikus tompított fényszóróiban és távolsági fényszóróiban csak jóváhagyási jellel ellátott izzólámpát szabad alkalmazni.
    42. § (1) Járműre csak jóváhagyási jellel ellátott távolsági fényszórót szabad felszerelni.
    44. § (1) A járműre csak jóváhagyási jellel ellátott tompított fényszórót szabad felszerelni. A jármű egyedi forgalomba helyezésének engedélyezése során – a tompított fényszóró által biztosított megvilágítási kép vizsgálata alapján – e rendelkezés alól a közlekedési hatóság felmentést adhat.
    46. § (1) Járműre csak jóváhagyási jellel ellátott ködfényszórót szabad felszerelni.

    6/1990 KÖHÉM rendelet 37 §
    (A világító és fényjelző berendezések alkalmazására és működésére vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek) (4) bek. A világító és a fényjelző berendezésekben csak a berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel rendelkező izzót szabad használni. A lényeg tehát: a helyzetjelzőre nem ír elő kötelező jóváhagyási jelet, az más elbírálás alá esik, mint például a fényszóróizzó.

Új hozzászólás Aktív témák