- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BB9000
senior tag
Hasonó cipőben járok mint te. A HD s filmek stream-eléséhez stabil és gyors net kapcsolat kell. A kábeles az optimális. Ha a vevőd "csak" b/g/n es, akkor meg van kötve a kezed. Amivel tudsz nyerni:
1./ Amennyire lehet közel viszed a wifi routert a lejátszóhoz.
pl beiktatsz egy Wifi bridge-et amit kábellel összekötve elviszel ameddig még megoldható a kábelvezetés
2./ Viszonlyag tiszta WiFi csatornát választasz -olyat amin más nem forgalmaz a környéken.
3./ Jobb antennát teszel a routerre - a gyáriaknál sokkal jobbak is léteznek elérhető áron.A fentiek alapján egy cserélhető antennás routert javaslok az ismertebb tipusok közül + 1 vagy több nagy nyereségű antennát.
-
BB9000
senior tag
válasz Shingen #42751 üzenetére
Legtöbb esetben egy lakáson/házon belül megoldható a gyors és stabil kapcsoalat WiFin is - olyan amin a BD50 es HD filmek stream-elése sem akadozik. Az a kérdés, hogy megéri-e. Ha nagy a távolság vagy sok a zavaró tényező, akkor már nagyon drága eszközök kellehetnek : router/antennák.
Bármilyen router/antenna kombinációt választasz csak az éles tesztelés után fog kiderülni, hogy akad-e a film vagy nem. Kábeles megoldásnál szinte biztos hogy jó lesz.
-
Shingen
addikt
válasz BB9000 #42753 üzenetére
Azért írtam neki, hogy a kábeleset válassza, az a biztos, ha megoldható nála.
Ha nagy a távolság vagy sok a zavaró tényező, akkor már nagyon drága eszközök kellehetnek : router/antennák.
Mai világunkban kevés olyan hely van ahol nincs már zavaró tényező....................風林火山
-
DonMaster
addikt
kábelle jobban járnál, 5ghz minden féleképen ha azt nem tudják az eszközök akkor felejtös hogy át menjen neked anyni hogy streamben foyltonos legyen a film, tehát ha ez a cél akkor a legbiztosabb és stabilabb választás a kábel, ha nincs 5ghz akkor kábel, ha van bár akkor is kérdés mekkora a táv a 2 eszköz kötöt, mert nem mindegy hogy 10m vagy 25m van a ketöt között, azárt távolabbi pontba nem biztos az sem hogy át meg folytonos streammel, én is jártma igy a wifi-vel , pedig nem akartam kábelezni de muszály.
de az áramkábelen valo net átvitellel is meg probálhatod, mivel gondolom a lejátszo is áramba van dugva igy ott vezetékelés csak a hűta mögöttlenne máshol nem , de legjobb ethernet kábelle öszekötni az a legbiztosabb.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
btomi9
aktív tag
Azt jól tudom, ugye, hogy a ZTE ZXHN H298N CPE routerben nincs dyndns megoldás, magyarul hogy ha nem veszek a Digitől fix IP címet, akkor is el lehessen érni a gépemet valamilyen domain név alapján?
-
Multibit
nagyúr
Illetve, az érdekelt volna, hogy a SOHO teteje, és a business alja között van-e jelentős differencia (hardver tekintetében...
SOHO teteje és business alja? Óriási különbség van hardver tekintetében a csúcs SOHO routerek javára. A Mikrotik, Ubiquiti, stb. eszközök esetén nem a nyers erőt fizeted meg elsősorban.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Multibit #42757 üzenetére
nem csak neked:
az alapvető probléma az, hogy egyesek csúcs meg biznisz meg mittomén milyen routernek hiszik a 30-50k-s asust meg tplinket.
"Óriási különbség van hardver tekintetében a csúcs SOHO routerek javára.": helyesen: óriási különbség van hardver tekintetében a business mikrotik routerek javára. csak azt nagyon gyorsan felejtsük el, hogy biznisz cuccokat akarunk otthoni árakon. amennyiben valóban biznisz cuccokról van szó, akkor az ilyen asus kategóriás lomokat a mikrotik valóban biznisz routerei úgy körberöhögik, mint a szél. csak van még egy nulla az árcédulán.
a másik probléma, hogy 13 vezetékes géphez minek biznisz router?
(#42743) Sasos: "Elsősorban a gond nélkül kezelt 120 000 egyidejű munkamenet miatt csábító az eszköz.": 120 ezer munkamenet az pontosan mit is jelent? egyáltalán: mit jelent a munkamenet? ennek a kifejezésnek egy állapotmentes routerben nulla értelme van. Natolós routeren lehetne értelme, a natolt sessionök darabszáma. de mitől munkamenet, nem értem.
a 120 ezres számról meg annyit, hogy nekem, mint isp rendszergazdának, van olyan routerem, ami 700 ügyfelet szolgál ki "munkamenettel". Ha az eredeti beállítást használom, ami egy hétig tárolja a "munkameneteket", akkor van a nat táblában 70-80 ezer bejegyzés. Ha ésszel beállítom ezt a paramétert, akkor 22-23 ezer körüli bejegyzést tárol.
tehát az általad felhozott paraméter nagyságrendileg négyezer rákötött gépnél kezd el számítani.
még mielőtt valaki félreértené: ez a hozzászólás nem az asus routerek bírálata, hanem a téves vásárlói hozzáállás bírálata. az asus teljesen jó routereket gyárt olyan vevőknek, akik megértették, hogy miről szól az adott piaci szegmens.
tájékoztató jelleggel egy ár: mikrotik biznisz router: 336 ezer forint.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok!
Új szolgáltatóm lesz elvileg, a digi. Eddig egy Thomos ciscot hazsnáltam ( modem+router ) Kelleni fog egy router majd. Sima ügy, digi 200 ( 200 / 50 ) as csomag lesz. Viszont, jó lenne minél nagyobb hatótávolságú, vagy legalább turbózható mondjuk egy erősebb antennával például. Mert 2 emelettel lejjebb is szeretném használni a wifit
Köszönöm -
hörcsi77
tag
hali
a segítségeteket szeretném kérni mert a jelenlegi tp-link routerem rendetlenkedik. olyant keresek ami gigabites, 4 LAN portos. Ami a legfontosabb hogy nagyon jó wifi-je legyen és ne akassza meg egy téglafal vagy egy ajtó. nagyon sok van a piacon, ezért szeretném kérni a segítségeteket
köszi -
MODERÁTOR
válasz hörcsi77 #42762 üzenetére
Szia!
Amennyiben nincsen szükséged 5GHz WiFi-re, úgy ASUS RT-N18U.
Sterilzona, neked is ugyanez jó lehet, de persze 2 emeletre még annyi garancia sincs WiFi tekintetében, mint azonos szinten belül. Minden esetre ez az egyik legjobb 2.4GHz-es WiFi-vel rendelkező SOHO router, ha ez nem viszi át amit kell, mással feltehetően még ennyi esély sincs rá.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz BB9000 #42752 üzenetére
3./ Jobb antennát teszel a routerre - a gyáriaknál sokkal jobbak is léteznek elérhető áron.
Hülyeség, az ajánlott router-eken 5 dBi-s antennák vannak, ennél valósan "jobbak" csak a 8-9 dBi-sek de azokkal sem lehet jelentős javulást elérni mint amilyent sugallsz ezzel.#42756 btomi9
Használjál saját router amin van kedvedre való DDNS szolgáltató csatlakozási lehetőség, a Digi-s eszközt pedig switch-el kösd be a saját router mellé.#42761 Sterilzona
20k-s határral ha nem kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.
"Erősebb" antennát rátenni nem túlságosan hasznos, sokkal jobb megoldás ha beüzemelsz egy második eszközt is mert azzal többet tudsz elérni és mivel több emeletet kellene nálad lefedni így mindenképpen több eszközzel kellene megoldani a terület lefedését.
A hatótávot előre nem lehet megbecsülni pontosan mert minden környezet más és más, sok minden befolyásolja az elérhető eredményt, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy meddig és mekkora sebesség lesz.#42762 hörcsi77
20k-s határral ha nem kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.
A hatótávot előre nem lehet megbecsülni pontosan mert minden környezet más és más, sok minden befolyásolja az elérhető eredményt, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy meddig és mekkora sebesség lesz.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sterilzona
senior tag
Koszonom skacok.
Tobbnyire 5-8 ezer forintosakat reklamoznak, akkor gondolom azok esetemben felejtosek.
Masik, ezt a szalami dolgot ( 2,4 GHz vagy 5 GHz ) hogy deritsem ki ?[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz Sterilzona #42765 üzenetére
Most én is éppen ezt nézegetem...
-
DonMaster
addikt
válasz Sterilzona #42765 üzenetére
szerintem 1 fö és egy másodlagos routerel jobban járnál, a fö router a modem melelt és oana 1 kábel a másikhoz , ppl:
förouter 2emeleten , másodlagos router földszinten a kettö kábelel összekötve és igy tuti a lefedetség igen igy több ezsköz és 1 kábel is, viszotn biztos lefedetség, 3antennás routernél 3 natenna csere nem olcso mualtság föelg ha jo lefedetséget akarsz elérni.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Topikgazda
válasz Sterilzona #42768 üzenetére
Ez alatt mit értesz?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
hörcsi77
tag
hali
srácok, köszönöm a segítséget mindenkinek
szép napot -
DonMaster
addikt
válasz Sterilzona #42768 üzenetére
ha ara érted hoyg pl: bridgebe hoyg a förouter oszon az alrouternek is ipcimeket azt lehet akkor kb switch modba lesz a második router az elsö meg oszt mindenkinek ip-t
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
btomi9
aktív tag
válasz Gubek-Einste #42764 üzenetére
Köszönöm, ezen gondolkozom! Illetve azon vacillálok, hogy csak erre a célra megéri egy gigabites switchet venni, úgy nem lehet, hogy a szolgáltató routerébe bejön a WAN portba az internet, PPPoE -t ő intézi, és az egyik LAN portját kötöm a saját router WAN portjára? Vagy így lassú lesz?
-
BB9000
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Főnököm szeretne venni egy routert, és a legfontosabb tulajdonsága az kell legyen, hogy minél több/vastagabb beton falat átvigyen (a jelenlegi kevés neki), mit ajánlotok?
Árban 10-15e Ft lenne amit rászán.Én így elsőre a TP-Link TL-WR1043ND v2.x-re gondoltam. Van esetleg ami erősebb wifiben? Custom FW-vel ennél is növelhető az adóteljesítmény?
[ Szerkesztve ]
-
btomi9
aktív tag
-
Sterilzona
senior tag
Sorba kötés ? Mindegy
Annyit hagy meséljek el, hogy sógor vett ebayon ilyen antennát, ilyesmit, amit előbb linkeltek. Pár száz forintért. Családi ház, 2. emeletén van a router. Az utcán simán lehet wifizni
-
Topikgazda
válasz BB9000 #42773 üzenetére
Egy valósan 15 dBi-s antenna az egy kültéri használatra szánt 1,5 méteres rúd, pl ilyen.
#42775 -FreaK-
A hatótávot előre nem lehet megbecsülni pontosan mert minden környezet más és más, sok minden befolyásolja az elérhető eredményt, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy meddig és mekkora sebesség lesz.
Ha több falon kell átmennie a jelnek akkor érdemes lenne elgondolkodni egy másodlagos eszköz beüzemelésén is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ugye a TP-Link Archer C5 és TP-Link Archer C7 eszközök hardvere vezetékes kapcsolat szempontjából megegyezőek, csak a wifi és a vezeték nélküli sávszélességek különböznek?
Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz antikomcsi #42780 üzenetére
A TIR-ből idézve:
TP-Link Archer C5 v1:
- Akár 800 Mbit-es sávszélességû internetkapcsolat mellé
- Qualcomm Atheros QCA9558 @720 MHz, 128 MB RAM
- 2 db USB 2.0 port fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra
- Dual Band AC WiFi (szimultán 2.4 GHz - 300 Mbps & 5 GHz - 867 Mbps), 3x3:3 MIMO
- 3 db belsõ antenna 2.4 GHz részére, 3 db külsõ antenna 5 GHz részéreTP-Link Archer C7:
- Akár 800 Mbit-es sávszélességû internetkapcsolat mellé
- Qualcomm Atheros QCA9558 @720 MHz, 128 MB RAM
- 2 db USB 2.0 port fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra
- Teljesértékû Dual Band AC WiFi (szimultán 2.4 GHz - 450 Mbps & 5 GHz - 1300 Mbps), 3x3:3 MIMO
- 3 db belsõ antenna 2.4 GHz részére, 3 db külsõ antenna 5 GHz részéreMindkét eszközön gigabites WAN/LAN portok vannak.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz Gubek-Einste #42781 üzenetére
Köszönöm, ezt el olvastam, a kérdés nem is erre vonatkozik.
Arra lennék kíváncsi, hogy a procin, ramon kívül a többi alkatrész/kapcsolás is megegyezik e a két típusban?
Magyarán, ha a wifi eszközt nem veszem számításba, akkor pontosan ugyan az e a két router?
-
Ja, egyébként a C5 linkjét nem ártana javítani, mert már a v2 jön be a gyártó oldalán, az meg már megint más.
-
-FreaK-
veterán
válasz Gubek-Einste #42779 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Tudom hogy nem lehet előre megbecsülni és sok mindentől függ. A kérdés inkább az, hogy ebből a keretből mi az ami a legjobb teljesítményt nyújtja. 2.4Ghz elég, túl sok különbség akkor szerintem nincs a routerek között így átgondolva. Ami variáció még lehet az a custom FW-ben adóteljesítmény növelés. Az említett TP-Link TL-WR1043ND v2 esetében ez megoldható?Illetve, lehet hogy jobban járna ha továbbító eszközben gondolkozna új router helyett? Nem tudom pontosan milye van, de ha jól rémlik, valami régebbi TP-Link.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz antikomcsi #42782 üzenetére
A C5v1 vs C7 esetében nincsen különbség a wifi-n kívül a két eszközben.
Nem tudok külön v1-es linket.#42784 -FreaK-
Nem elég csak a router oldalon erősíteni, a kliens oldalon is hasonló értékű módon kellene eljárni mivel a wifi kétirányú kommunikáció.
Nagyobb terület esetén mindenképpen jobb megoldás egy másodlagos eszköznek a beüzemelése.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz Gubek-Einste #42785 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Csabifater
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy RT-AC68u vagy RT-AC66u routert. Megéri a +10ezer a 68 javára?
És ezekben van magyar kezelőfelület?
Bocsi a láma kérdésekért.
Köszi -
Multibit
nagyúr
válasz Csabifater #42787 üzenetére
Megéri! Van magyar nyelvű felülete.
-
-FreaK-
veterán
válasz Gubek-Einste #42785 üzenetére
Hupsz, tényleg, ez eszembe sem jutott, pedig magától értetődő..
Egy acces point kellene neki akkor, ugye? Ezek terén viszont totál tájékozatlan vagyok. Kábellel kell őket a a routerre kötni, vagy wifin csatlakoznak továbbító módban?
-
-
Topikgazda
-
simon7012
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni router vásárlásban.
Tíz emeletes tömbházban lakom (panel). 2 db mobiltelefon,1 tablet, és 1 asztali
PC (wi-fi-n)csatlakozna a hálózathoz. Egy megbízható márka kellene ami mindenhol megfelelően sugározná a jelet. Az összeg amit ráfordítanék max 30000ft.Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...
-
Multibit
nagyúr
válasz simon7012 #42793 üzenetére
ami mindenhol megfelelően sugározná a jelet
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy többször leírták már a hozzáértő kollégák, hogy ez nem garantálható. Tehát nem fog neked senki felelősséggel ajánlani routert azzal, hogy ez biztosan kellő erősséggel szórja a rádiójeleket nálad. Sajnos ez csak akkor derül ki, ha a kiválasztott routert munkára fogod otthon.
Éppen ezért mást nem tehetsz, mint hogy a téma összefoglalóból választasz egy neked tetsző típust. Az általad megjelölt összegből már erős házirouter vásárolható (bár nem biztos, hogy szükséges mindet elköltened).
Tudni kéne, hogy milyen neted van (fel- és letöltési sebesség), mire használnád a routert a fő feladatán kívül, milyen távolságra vannak a kliensek, hány és milyen anyagú falat kell átlőni, szükséges-e födémen átjutnia a rádiójeleknek (ez sokszor nem megy), a környezetedben sok a zavaró 2.4 GHz-es szomszéd, kezelik-e a kliensek az 5 GHz-es wifi-t?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz simon7012 #42793 üzenetére
Ha nem kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N56U/N65U/AC55U/AC56U, TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7 ami kijön 30k-ból.
#42794 Multibit
A panelház megjelölés elég sok környezeti tényezőt megad.
30k-ból már bármilyen net sebességet kezelhető eszköz beszerezhető.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
simon7012
aktív tag
válasz Gubek-Einste #42795 üzenetére
Először is köszönöm, hogy reagáltatok..
Multibit
Diginet-em van a legnagyobb (1000/100) ha lehetséges,
akkor használnám torrent kliensként (ez nem annyira fontos).
Kb úgy tíz méteren belül van minden, igaz beton falon kellene
"átlőni". A legmesszebb az internet rádió (ezt előbb elfelejtettem
leírni) van a konyhában itt kb két falon kellene átmenni a jelnek.
A szomszédomban sok wifit érzékelek (mivel ez panel és sokan vagyunk)
de, hogy ezek 2.4 GHz-es vagy pedig 5 GHz-es azt nem tudom..Gubek-Einste
Egyáltalán mi különbség van 2.4 GHz és 5 GHz között?
Nagyon amatőr vagyok ebben a témában...G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...
-
Multibit
nagyúr
válasz Gubek-Einste #42795 üzenetére
Tudom, de ha nem szükséges, nem feltétlenül kell az egészet elkölteni.
-
Multibit
nagyúr
válasz simon7012 #42796 üzenetére
Valószínűleg 2.4 GHz-en ketyegnek a zavaró szomszédok routerei (ezt egyébként inSSIDer programmal tudod csekkolni). Gubek megírta neked a használható típusokat. Ezeken belül az erősebb hardverrel szereltek azok, amelyek inkább alkalmasak arra, hogy torrent kliens fusson rajtuk (egyébként azok sem ).
-
legenda
válasz simon7012 #42796 üzenetére
szia,
az 5 GHz valamivel fogékonyabb az akadályozó tényezőkre, de cserébe gyorsabb átvitelre képes és jellemzően kevésbé terhelt frekvencia, mint a 2.4 GHz - igaz ez azonos n szabvány esetén, de az ac 5 GHz meg hatványozottan gyorsabb és alig használt az n szabványhoz képest.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
válasz Multibit #42797 üzenetére
Az általam felsorolt típusok közül a legolcsóbb, a TP-Link 1043NDv2, is képes átvinni kábelen a gigabites netet. Úgy értettem a korábban írtakat, hogy gigabites eszközökből olyat ajánlunk már amelyiknek a gyári firmware-s, hardveres NAT-tal már 7-800 MBps fölött van a képessége így nem lényeges ilyen szempontból a net sebesség megadása.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest