- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz LLKobe #42392 üzenetére
létezik olyan router, ami ilyet tud, de még sosem volt a kezemben, így saját tapasztalatot nem tudok mondani, csak ismételni a brossúrát
szerk: többi hsz-t is elolvasva: atom procis router helyett ez halovány lesz. én nem cserélném.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
VSZM
tag
Üdv!
Kábel modemmel rendelkező wifi routert szeretnék vásárolni. Sajnos ez a UPC által szolgáltatott router nem elégíti ki az igényeket.
Később egy DIGINet 200-ra szeretnék váltani, valamint nagyon magas bitrátájú fullhd filmeket szoktam streamelni wifi-n keresztül chromecast-re.
A routerre 10-30 ezer forint között szánok.
OpenWrt még ami előny, de nem feltétel.
Miket tudtok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
SWBF2 4 EVER
-
Topikgazda
-
bakabaka
csendes tag
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak!
Lett egy 240-es net de a mostani router egy tplink 1042-es nem tudja kiszolgálni.
Kinéztem egy TL-WDR4300-ast. Szerintetek ez bírni fogja?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #42410 üzenetére
Én a 3600-ast vettem jóval olcsóbban ua. a hardver, szóval talán még az is alternatíva.
Vezetékesen egyértelműen viszi, wifin még nem próbáltam ki, hogy mennyi a maximum amit tud.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #42410 üzenetére
Bírni fogja.
Azért olvass vissza két hsz-t! Van ami jobb vétel a 4300-nál. -
Titmouse09
aktív tag
Újra itt vagyok, és utólag is köszönöm a múltkori válaszokat, csak közben el kellett utazom. A jövő héten már tényleg veszek egy routert.
A mostani kérdésem a következő lenne:
8 wifi eszköz van itthon és 1 asztali PC. A netem 10 megás, így az nem igényli a gigabitet, de mivel hálózatokkal "foglalkozom" jobb érzéssel töltene el egy gyors LAN. Első induló egy TP-LINK 1043, ami kb szerintem elég is volna, de van itthon 2 tablet, ami már AC képes, így talán csökkenteni tudnám a terheltséget, ha egy C5 modellt vennék, így ők ketten külön SSID alatt futnának. Szerintetek ennyiért (2 eszköz) megérné az AC router?
(Vagy hagyjam a gigabitet és mivel szinte csak wifit használok vegyek egy 842ND-t?)A legfontosabb a hatótávolság, mivel vályog falak vannak. Ti melyiket vennétek?
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Shingen
addikt
válasz Titmouse09 #42415 üzenetére
Tudod, hogy a vályog fal az eléggé leöli a wifi jelet.
Lehet inkább 2 router kellene Ap módba és úgy le tudná fedni a lakást.風林火山
-
Topikgazda
válasz Titmouse09 #42415 üzenetére
Tablet miatt AC-s router-t venni felesleges, elég ha egy dual band N-est veszel, pl TP-Link 3600, nem sokkal drágább mint a 1043NDv2.
A vályog gond lehet.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
hugeboy
tag
Sziasztok!
Adott egy MacBook Air és egy Adata Nobility NH13 külső merevlemez. A cél, hogy a merevlemezen lévő filmeket le tudjam játszani a MacBookon anélkül, hogy a kettőt fizikailag csatlakoztassam egymáshoz.
Mivel laikus vagyok, az alábbi kérdések merültek fel bennem.
Lehetséges ez valamilyen wifi-s eszközzel, vagy csak usb-s routerrel? (Jelenleg egy TP-Link TL-WR740N típusú routerem van, ami a célnak megfelel, de usb csatlakozó nincs rajta.) Egy hd vagy full hd videót simán, akadás nélkül meg lehetne így nézni? A Xiaomi Mi wifi routeréról mi a véleményetek?A választ előre is köszönöm.
-
rappit4
őstag
válasz Gubek-Einste #41741 üzenetére
Már egy ideje megvettem az ajánlásod alapján a 3600-ast és eddig meg vagyok vele elégedve, csak wifin jó lenne többet kicsikarni belőle. Most 240 helyett WiFi-n 50-et tud. Nyilván a 240-et nem fogom elérni de egy 100-120 azért jó lenne, hogy a kábel ne kelljen mindig áthúznom. A baj szerintem a wifi kártyámmal van a gépben, mivel az nem látja az 5Ghz-et. Tudnátok valami jó wifi kártyát ajánlani?
-
legenda
válasz rappit4 #42419 üzenetére
szia,
milyen típusú wifi modul van jelenleg a gépedben?
mert a router 2.4 GHz sávon is tud jóval többet is - ideális környezet és beállítások esetén a 80 - 90 Mbps általában sima ügy, szélsőséges esetben több is átfér -, de ha az ellenoldal nem azonosan 300 Mbps és 2*2:2 mimo képes, hanem mondjuk csak 150 Mbps vagy gyengébb, az okozhatja a ~ 50 Mbps korlátot. (már ha nem a környezeti tényezők korlátoznak)
az is lehet még hibalehetőség, ha 40 MHz helyett csak 20 MHz van engedélyezve, és ez nem csak a routerre, hanem az ellenoldalra is igaz.
miféle munkaállomáshoz és milyen csatolással kellene dual ban wifi modul?
usb, vagy notebook esetén mini pci-e vagy ilyesmi?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz rappit4 #42421 üzenetére
tl-wn781nd akarna lenni innen; link?
dual band kivitelben a tl-wdn3800 lenne a megfelelő, ha maradsz a pci-e csatolásnál.
azért írom így, mert adott csatolás részint kompromisszumos, a gép háza képes jelentősen árnyékolni - hiába lógnak ki valamennyire az antennák -, egy usb csatolású és kábeles kivezetésű/toldású modul sokkal előnyösebb lehet, azt úgy és oda teszed, ahová és ahogyan akarod, amíg a gép házát jellemzően nem forgatja az ember, ha bizonyul ideálisnak az elhelyezés.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
válasz hugeboy #42418 üzenetére
A router lesz a wifi-s eszköz.
Egy TP-Link 842ND vagy Asus N10U B kellene neked és CFW-t kell feltenni rájuk.
Több mindentől erősen függ, hogy fog-e menni akadás nélkül a lejátszás.A Xiaomi Mi wifi routeréról mi a véleményetek?
Nincs vele tapasztalat így nyilatkozni sem lehet róla de nem tűnik olyan amely ajánlható lenne.#42421 rappit4
Azért jelzi a Windows Atheros AR9285-nek mert az a chipset van a kártyán, nagyon helyes, hogy ilyen pontosan ki van írva mert így könnyű lesz hozzá csak driver-t beszerezni mindenféle felesleges utility nélkül.
N-es dual band PCI-E kártyák a TP-Link TL-WDN3800 és a TL-WDN4800, jövőre tervezés okán szóba jöhet még az AC-s Archer T8E és Archer T9E is.A PCI-E adapternek a hátránya, hogy a gép ház árnyékolja, ki kell vezetni, hogy rendes vétel legyen. Emiatt lehet, hogy nálad ez okozza a gondot, érdemes lenne ezt kizárni mert ha ez a helyzet akkor elég egy kivezetett antennára cserélés is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
rappit4
őstag
Köszi mind kettőtöknek a választ. Akkor mi a másik lehetőség, ha nem a PCI-e kártya?
-
Topikgazda
válasz rappit4 #42424 üzenetére
USB-s adapter, TP-Link TL-WDN3200 vagy TL-WDN4200, AC-s verzióban Archer T4U vagy Archer T4UH.
Asus-ból: USB-N53/N66/AC53/AC55/AC56
Asus-ból van az PCE-AC66/AC68 amelyek PCI-E kártyák de van kivezetésük, valamint ott van még az EA-N66 mint lehetőség.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
rappit4
őstag
válasz Gubek-Einste #42425 üzenetére
Köszönöm!
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Gubek-Einste #42417 üzenetére
köszönöm a válaszokat, valamit majd csak összehozok.
Arról mit gondoltok, hogy az UTP kábelben a ki nem használt 4 szálat befognám, és mondjuk USB kábel is lenne egyben? Amolyan USB over ethernet, és így a nyomtatót rá tudnám kötni úgy is, hogy az messze van tőle. Sőt tovább gondoltam és mivel az USB-nek, és a routernek is 5V kell, így ha azt belevezetném akkor még PoE is lenne
Itt gyenge pontnak azt érzem, hogy ez kb 8-10m távolra kellene, oda meg olyan vékony szálon vinni áramot nem biztos, hogy szerencsés.Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Topikgazda
válasz Titmouse09 #42427 üzenetére
Felejtsd el, nem fog müködni.
-
Sholom
tag
Sziasztok. Ismerosomnek keresnek routert. 5 Mbites DSL nete van, az lenne a lenyeg, hogy minnel nagyobb hatotavja legyen a routernek. Nagyon vastag, arnyekolt falaik vannak, a T-Mobile-os Huawei antenna nelkuli router a szoban kivul alig megy ki. Mas nem igazan szamit ....
-
steve24
aktív tag
sziasztok. Milyen routert vegyek?
a szomszéd szobába szeretném egy asztali sz.gépre netet van hozzá 1db USB wifi vevőm.
UPC vezetékes netem van, egy csatlakozós UTP-vel ami a sz.gépemhez csatlakozik, de még 1 mobilt is szeretnék használni a wifiről. milyen eszközt vegyek? ami olcsó?
Köszönöm----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Speede05
tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a tapasztalataimat. Megvettem az általatok ajánlott Asus AC55U routert. Vegyesek a tapasztalatok, összességében elégedett vagyok, stabilitásban nagyon jó, és valóban összedugtam, működik, 1-2 port forwarding beállítás, fix ip-ket beraktam pár eszközre, de ha nem csinálok semmit is elég jó default beállításai vannak
Az előző D-Link 636L-nél tényleg jobb így. Viszont azt hittem, hogy hatótávra majd mennyivel jobb lesz, az Asus azzal is hirdeti ezt az eszközt, hogy ez aztán tényleg long range... viszont semmivel se tud többet, mint a belső antennás 636L....
Az 5Ghz pedig nagyjából a szobámban, és egy kicsit még a szomszéd szobában működik, a ház többi részén egyáltalán nem, de ettől nem is vártam sokkal többet. A sebesség sokat javult, a korábbi 10-30 mbps-hez képest, most 60-80 között van folyamatosan. 120-as a net, kábelen hozza is ezt... nem tudom mi az oka annak, hogy wifin nem... eszköztől, hálózat típusától független az eredmény. Mindig ennyi.
Szóval összességében jó eszköz, mindenki vegye nyugodtan... a hatótávtól és a sebességtől kicsit többet vártam, de kategóriájában a legjobbak között van így is.
Köszi a tippet!
-
legenda
válasz Speede05 #42436 üzenetére
szia,
amíg írtam a litániát, addig jelezted közben, hogy a routertől független probléma befolyásolta a dolgot, de nem törlöm már, hátha segít még valamiben neked vagy másnak.
amivel a gyártó hirdeti, ahhoz nem minden tekintetben csak a router tudása kell, hanem az ellenoldalé is, a többi meg már beállítás - és wifi esetén környezeti tényezők - kérdése.
wifi sebességben is sokkal többre képes a router az általad írt sebességnél, de ha azt az ellenoldalaid nem tudják, vagy a beállítások nem megfelelők, esetleg a környezeti tényezők nem engedik, akkor nem lesz jó/elvárt a sebesség, de arról nem a router tehet.
egyrészt ismerni kell az ellenoldalak pontos típusát, szükség esetén az azokban lévő wifi modul típusát - mert ha azok korlátosak a routerhez képest, csak 2.4 GHz és nem mimo képes, csak 150-es vagy szerényebb képességűek, vagy egyszerűen csak nincsenek jól beállítva, mert nincs engedélyezve például a 40 MHz, akkor azokhoz bármilyen routert tehet az ember, nem lesz meg a router által amúgy tudott sebesség.
megfelelő ellenoldallal nem, hogy a 120-as net, de még a 240-es wifi útján történő átvitele sem akadály, de ha 5 GHz sávon is csak 60 - 80 Mbps az átvitt mérhető sebesség, akkor ott mobiltelefon, tablet vagy egyéb korlátozott wifi képességű ellenoldali eszköz lehet a szűk keresztmetszet, mert egy 300-as és 2*2:2 mimo képes 5 GHz képes ellenoldallal a 120 Mbps átvitele is megoldható, ha a környezeti tényezők engedik.
a router adminisztrációs felületén is ellenőrizni kell a wifi beállításokat minden frekvencián, a professzionális fülön vannak a kiterjesztésekre és az adatgyorsításra vonatkozó beállítások, illetve ott lehet beállítani azt is, ha az ellenoldal nem kezeli az asus által használt újabb kiterjesztéseket és hatótávot növelő technológiákat, akkor a router tudjon viszonyulni a kevésbé új és jó ellenoldalakhoz is, például univerzális sugáralakítás képében.igény esetén leírhatod az elleoldalak típusát és a jelenleg használt wifi beállításokat a wifi témába; link, hátha lehet még finomítani a beállításokon a még örömtelibb használathoz.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
steve24
aktív tag
válasz Intruder2k5 #42435 üzenetére
Nem nagy netem van olyan 30megás. milyen router lenne jó hozzá?
Az sem lenne hátrány ha nincs eszköz rácsatlakozva akkor a sz.gép megkapja az összes sávszélességet. Van ilyen?----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
blakey
titán
válasz Speede05 #42437 üzenetére
Azt nem kikapcsolni kell hanem bridge módba tenni és akkor modemként működik, minden mást a router végez.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
válasz steve24 #42439 üzenetére
Én az ASUS RT-N12 D1-et javaslom. Esetleg kevesebb pénzért van még a TP-LINK WR841ND, bár az ajánlottak között van, de én személy szerint nem vagyok TP-LINK párti, így ezt inkább csak akkor szoktam javasolni, ha bármi okból az ASUS (BroadCom alapú router) nem jöhet szóba.
-
steve24
aktív tag
válasz Intruder2k5 #42441 üzenetére
Köszönöm!
A TP-link jó lesz. szerintem hétfőn megveszem,
hogyan kell instalálni?
A modemből az UTP belemegy a routerba és a routerből a számitógépbe? közben a router sugároz?
Hogyan tudom a beállitásokat intézni? Emlékszem hogy egy másik rendszernél is betudtam lépni ithonról a router beállitásaiba. csak már nemtudom hogyan.
Jelentkezem ha megvan a cucc.
Köszönöm a segitséget----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
MODERÁTOR
-
desirex
újonc
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy DIGI NET 500-hoz milyen rootert vegyek. 2 laptop, 4 telefon, 1tv, 1pc, 2tablet ami működne róla. A lakásban (panel) élők közül elsősőrban a fiatalok akik használják az internetet főként játékra, és a rooter segítségével a tv-n, pc, telefon, tablet ról való filmnézésre. A válaszokat köszönöm!
Üdv, Attila
Köszönöm! Attila
-
jeni
félisten
válasz desirex #42447 üzenetére
Szia
1000 LAN vagyis 1GB legyen a kábeles csatlakozása,rúd antennás legyen, N (300 Mbps): 80-130 Mbps. Ezek legyenek rajta alapból.. Valamint kérdés szükséged van-e az 5GHz-re? A jobb mobilokban és az újabb laptopokban már megtalálhatóak.
A routerre mennyi a keret?
Amúgy egyes webshopokban szokott lenni akciós routerek kedvező áron. -
MODERÁTOR
válasz desirex #42447 üzenetére
Szia!
Téma összefoglaló megvolt már?
jeni, azért ennyi infóval (300Mbps, rúdantenna, Gbit port) még erősen mellé lehet fogni. Ráadásul olyan nem lesz rajta egy routeren sem, hogy 80-130Mbps!
[ Szerkesztve ]
-
desirex
újonc
Szia!
Nem tudom megmondani, hogy kell e nekem az 5GHz-es rooter.
Amit még elfelejtettem: Olyan rooter kéne amit be tudok úgy állítani, hogy melyik eszközön meddig legyen hálózat. (ok: este 21:30 után a gyerekek eszközei ne érhessék el a wifit => alvás van, mert másnap iskola )
Az ár pedig max 15e Ft-ig legyen. Ésszerűen meggyőzhető vagyok.
Köszönöm! Attila
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Crypto Trade
- LEGO klub
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest