-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibibi
őstag
válasz Atomgeszi #41596 üzenetére
Esetleg egy állvány ha van hely a járdán,nem kell magas 20-30 cm, nekem azon vannak .
Nekem se teszik a magasan falra szerelt,ha megoldható akkor jobb a lenti elhelyezés így a kellő cső hosszt se tudják kispórolni.
#41599 Akkor én is írok nekik hátha
#41600 Hogy mondhatsz ilyet még a végén lehülyéznek,hogy fikázod a csodás gree-t -
Atomgeszi
veterán
válasz tibibi #41601 üzenetére
Igazából ilyen képet tudtam most csak gyors.
A travertint semmiképp nem szeretném megfúrni. A fehér nemesvakolatig van ugye a szoba alja kb (hogy mennyi itt még lejjebb az estric meg a padlófűtés azt nem tudom)Nekem végig kéne vésnem függőlegesen valahol az eresztől innen nézve jobbra kb 20 cm-rel(nyilván bent a szobában). Csak ugye, itt akkor hova fogja rögzíteni? Állványra a térkőbe, vagy pedig a falat fúrja meg? Nyilván szép sehogy sem lesz, mert hát csövezés meg stb.. csak nem nagyon tudom elképzelni, hogy utólagosan mit lehetne így. Neten sincs ilyen lenti rögzítésről kb semmi kép.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
-
Orlin
addikt
válasz Atomgeszi #41605 üzenetére
Igen szélesebb.
Amúgy hasonlót gondolom lehet csináltatni méretre.
Nálam mondjuk nem látszik a csövezés mert úgy fúrták ki hogy pont a klíma eltakarja.
Cserébe bent van csatornázva...LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Atomgeszi
veterán
Hát nálam is be lenne csatornázva, kijelentették, hogy ők csatornáznak, mert nincs idejük vésni, de, ha bevésem szívesen felrakják úgy.
Mondom akkor legyen vésve, de csatornát nem akarok látni.
Szóval ebből gondolom, hogy a tartót is nekem kéne kitalálni, különben teljesül a mai tipikus mindegy hogyan néz ki, funkcióját ellássa...[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
csƵ
addikt
Valamit nem értek. Tegnap este beállítottam a klímát 19 fokra. A szobában mentek a panelek 18 fokon. Ma délután mikor mentem a házba, 19,1 fokot mutatott a hőmérő. Felvettem a hőmérsékletet a klímán 23 fokra és kiszellőztettem pár percre és 4 órán keresztül nem volt hajlandó 17 fok fölé menni a hőmérséklet. A klíma többször is leállt, mintha meglenne a hőfok, de tutira nem volt 23 fok. Fáztam is atlétában miközben tettem-vettem.
-
F.N.
tag
válasz TeeJay #41578 üzenetére
1200-1500 W-os fúrókalapács, 63-as korona fúróval
sima ütvefúró, aksis csavarbehajtó, sarok csiszoló,
vídia fúrószárak 6-16-ig
vákumszivattyú, hűtőközeg lefejtő
csővágó, csőperemező, ( ezekből is komolyabb, ha rendes peremet akarsz )
szerviz csaptelep analóg vagy digitális,
Szervíztömlők, nem árt golyós csappal,
szivárgás kereső, valamilyen komolyabb,
Hűtőközeg, R410A, R32 minimum,
Üres palackok, hogy ne keveredjen a lefejtett az újjal,
Hosszabbító, létra, állványKb ez a minimum, amikkel neki lehet indulni.
-
Gyöször
senior tag
válasz Atomgeszi #41605 üzenetére
Én egész hamar tudnék ilyen állványt heftelni zártszelvényből, gondolom van a környékeden is valami hobbista lakatos, akárki aki nem fél használni egy nagyflexet. S ha 41 centis alj kell akkorára kéred. De ha 37,5 akkor meg annyira.
Itt csak az a kérdés, hogy mi viselkedik jobban? Ez ilyen nyegleó lemez U profilból van, ráadásul csavarozva, ez lehet a csendesebb, mert hagyja rezegni amennyire akar vagy olyan amit zártszelvényből kendácsol valaki, amiatomerőművet is elbír.
Egyébként én azért örülök, hogy nekem fent van, mert évente 1x esik hó éjjel, az biztos szépen rá tud fagyni. Fönt tető védi, ott nem kap annyi havat.
Állítólag most lesz tél, amin ki lehet próbálni a berendezéseket. Kíváncsian várom..ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Orlin
addikt
Nálam is csinál hasonlót.
Beallitom 20 fokra a lakásban 18 van.
Erre elindul majd leáll 5 perc múlva picit gondolkodik majd ismét beindul.
Vagy a multhéten 18 fokra volt állítva a folyosón indgatott és 19 fokokat tartott.
Most visszavettem 17-re most azt tartja de hidegebb is van kint.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
imi0311
csendes tag
Üdv!
Sokat olvasva a fóromot de igazából választ nem találtam a problémámra.Vegyestüzelésű kázánom folyik így űgy gondoltam kiváltom klimás fűtésre.A gondom a következő.Télen lehet-e klimát szerelni a jó vákuumozás miatt,mivel alacsony a hőmérséklet s nem lehet olyan végvákuumot csinálni ahol elpárologna a nedvesség.Klima szerelő cégek közzül egy írta csak hogy télen nem lehet.Mi az igazság illetve milyen technikával lehet? -
Atomgeszi
veterán
válasz Gyöször #41614 üzenetére
Hát az igaz, de valahogy ki is kéne ennek néznie, hogy az asszonynak is tetsszen. Ha már lent van a földön.
Amúgy a lakásunkban a tetőn van simán a légkondi már 7 éve. Na az kapja az ívet folyamat, aztán ugyanúgy üzemel szerencsére. Bár télen nem használtuk soha.
-
sanzi89
addikt
Van-e annak hátránya, ha egy beltéri egységnek nincs kondenzvíz kivezetése HA csak fűtésre lenne használva?
Illetve van-e esetleg valami olyan bejáratott megoldás (csatlakozó és cső pl. ) amivel a beltéri burkolatának leszerelése nélkül, házilagosan és egyszerűen rá lehetne tenni egy csövet egy vödörrel ha mégis egy évben pár napra maximum bekapcsolnánk a hűtést? De az év 350 napjában meg nem kerülgetnénk."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Atomgeszi
veterán
Hát elől a ház előtt van kb 2,8 méter a házfal meg az utcafronti kerítés előtt.. Nagyon nagy valamit nem terveztünk előre.. még a kerítés építés meg udvar, tereprendezés most van.
Van még a házban 3 klíma, csak éppen 1 az étkező konyhában, 1 a nappaliban.. este kellene csak ide a hálóban, mert itt van a projektor, és nem akarok nyitott ablaknál üvöltetni se PS-t se filmet.
Szóval kb. csak este menne, amikor a hálóban vagyunk, de köszi igen, ezzel is kell számolni,hogy ott mit fog rombolni majd az élővilágon.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz Atomgeszi #41621 üzenetére
Ennél amit ide beraktatok szerintem csak szebbet lehet csinálni, mert a klímához kell igazítani a méretét, és máris olyan lenne mintha úgy jött volna ki a gyárból. Nem olyanra gondoltam, hogy semmi gérbevágás semmi bevégelés meg sorja mindenhol és a kezed is elvágja, csak ha ránézel. :-) Persze az igényes festés elengedhetetlen. Ki lehetne kavartatni a klíma szinét pl.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz sanzi89 #41623 üzenetére
Nem kell ott egy kiálló egyenes csőre gondolni feltétlen. Nekem a srácok belehúzták a beltéri csövét a kültéribe, nemtudom erre mit mondanak a hozzáértők, ez gáz-e. A kültérit meg igényesen elcsövezték a járda fele. A járdát meg most csinálják az utcán az optikai internet miatt, tettem bele egy 32es pvc csövet így kimegy az árokba. Most megyek ki megnézni, hol fagyott be :-)
Leolvasztáskor is keletkezhet víz a beltériben sztem.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
mamboo
tag
kiidegel a klíma. 24 fokra van állítva és kb. szart sem ér. Legalsó tartományba állítottam a levegő kiáramlását de a melegítőben kell itthon ülni..
-
csƵ
addikt
A Daikin klíma mi alapján érzékeli, hogy mekkora hőmérséklet van?
A távírányítóban van esetleg?
Mert ha igen, akkor nem csoda a panaszom oka. A távirányító a széken volt és rajta két kabát. -
-
wonderx
újonc
A hideg padlóról nem a klíma/fűtés tehet...
Hanem a gyengécske padló hőszigetelés.
Ami "hideg sugárzás" útján hűti a lábad.---
Mérd meg a padló hőmérsékletét.
Leraksz egy hőmérőt a padlóra és letakarod 2 rétegben kiterített paplannal.
(úgy hogy a hőmérő középre essen alatta)Félóra múlva leolvashatod... mit tud a padlód.
HA a benti 24 fok mellett 23 foknál hidegebb (pláne 22 foknál) ugyanazt a hőmérőt használva!
AKKOR kevéske a padló hőszigetelése.[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Leolvasztás utáni vizet ki hogy és mivel vezeti el?Ilyenkor csak egy helyen jön ki a víz?
Vagy több résen?
Eddig nem figyeltem ezt meg.
Én cserepekkel próbálom.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Miklósbácsi
tag
Szia !
Nálunk az első kertben a fű kapja a Sensira leolvasztott vizét. Tavaly és előtte sem okozott ez problémát, a fű kibírta. A ház hőszigetelt lábazata szintén, arra csak néhány csepp jutott.
A kültéri alján ezen a gépen egy vízlevezető lyuk van. Ebbe egy rugalmas gumi csődarab illeszkedik kívülről, amit ha jól emlékszem, Windy tanácsára többekkel együtt eltávolítottunk. Nehogy pont a levezető csőben keletkezzen jégdugó. Van, aki kénytelen hosszabb csövet alkalmazni a kültéri alatt lefelé, ami már fűtést igényel.
Egy párás, ködös napon leolvasztáskor igen bőségesen megindult a víz a lyukon kifelé, egy hölgy megállt kinn a járdán és aggódva nézte. Mondta, hogy ő csőrepedésnek hitte és éppen akart szólni, hogy itt valami nagy baj lehet......
Mindenesetre udvariasan megköszöntem neki és mondtam, hogy ez olyan, mint amikor otthon leolvasztjuk a hűtőszekrény mélyhűtőjét. Azóta sem tudom, hogy elhitte -e ?
-
Orlin
addikt
válasz Miklósbácsi #41643 üzenetére
Hello!
Nálam is Sensira van.
A pár hetes szerelésnél mondtam az egyik szerelőnek büszkén hogy én a tavaszi klímába betettem a csődarabot ,de aztán olvastam itt is így kivettem.Mondta nem szokta ő sem pont a fagyás miatt beszerelni.Szerelés után néztem a kollégája aki a kültérit tette fel ő meg berakta.
Utána én kivettem.
Aha értem akkor elvileg csak azon a lyukon jön ki a víz?
Mert arra irányítom akkor a cserepeket,hogy az onnan kifolyó vizet vezessék el a ház mellől.
Délután még igazítgattam a cserepeket hogy legyen egy kis lejtés is.
Mit ne mondjak a mai olvasztás szépen le is volt fagyva a betonra.
(Végre egy kis tél)[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
A klímás cég ezt írta a videókra amit ide is feltettem.
Amúgy az ilyen garanciális javítás nem kell fizetni érte?!
"Ha a videón jól hallom ez a zaj nem a gumibakok függvénye. Ez a készüléken belülről jön ami vélhetőleg a csővezeték vagy egyéb alkatrészek rezonanciajara utal."LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
curbowka
csendes tag
Így hogy lecsökkent a külső hőmérséklet, írnék pár szót a saját tapasztalataimról. Az egyik lakás, amit idén újítottunk és ~40 nm2, a szobába bekerült a másik lakásból zajosság miatt leszerelt Mitsu AP25, a konyhában pedig egy Midea Mission 2 van, a fürdőben pedig egy 700W-os infrapanel.
Az első tapasztalat, hogy az infrapanel az egyik legrosszabb döntés volt, drága és ahhoz, hogy elérje a kívánt hőfokot rengeteget fogyaszt. Októberben kb annyit fogyasztott mint a két klíma együtt. Eddig én is úgy voltam vele, hogy a villanyfűtés COP-ja 1 és onnantól mindegy milyet szerel fel az ember, de a gyakorlatban más a helyzet. Egy kis hősugárzó, vagy villanyradiátor sokkal jobb egy fürdőbe.
10-14 fokos napi középhőmérséklet mellett a 40 nm2 fűtése kb 5-700 forint naponta egy teljesen szigeteletlen háznak. Eddigi tapasztalatok alapján méretezésre a 2 db 2,5 kW-os klíma jó választás volt, bár mind a Mitsu mind a Midea jó hatásfokkal bír, de azért január, februárban is kíváncsi leszek a teljesítményükre.
Ami feltűnt mindkét házban, hogy ugyanolyan áramfelvétel mellett, nagyobb fújási sebesség mellett érezhetően több hőenergiát ad le a klíma. Kicsit elkezdtem utána olvasni és valóban, kis ventilátor fokozaton nem tudják a klímák azt a COP értéket, amit pl az eurovent is mér. Én ennek tudatában nagyon arra hajlok, hogy ha egyszer a mi lakásunkban is átállunk a klímás fűtésre, akkor hiába drágább, a légcsatornás jobb megoldás. Talán még ebben is különbözhetnek a fűtésre optimalizált klímák, hogy a beltériben kisebb fújás mellett tudják azt a hatásfokot, ami az átlag klíma nagyobb fújáson.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs