- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
válasz DithenS #41950 üzenetére
Én mondjuk nem szoktam.
Programozva vannak.
A folyosón magasabb hőmérsékletre.Régebben tárgyaltuk itt az a része a lakásnak jobban hűl így azt ajánlották itt célszerűbb ,ha tart egy alap hőmérsékletet,mint reggel vagy délután elindítani ismét.Éjszaka és délig 19 utána 21 fok.Innen nyílik két szoba oda is áramlik egy minimális meleg azért.
A nagyszoba és az abból nyíló másik szobába fűtését ellátó klíma déli 12-től esete 7-ig 20 fokra van állítva,utána másnap délig 18-ra.De az a része a lakásnak alig hűl vissza 18-ra is így a klíma alig-alig indul el.
(Napközben és sokszor nem vagyok itthon édesanyám van itthon,de ő a nyárikonyhában egy teljesen másik részén a háznak van ami nincs összenyitva a lakrésszel.Ezért mennek így a klímák.)[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Gömbike
senior tag
válasz DithenS #41950 üzenetére
Nem szoktam leállítani a klímákat, egyszerűen csak visszaveszem a hőmérsékletet.
Nappal, ha elmegyünk dolgozni, 2 fokkal visszaállítom, mikor hazaérek, visszaállítom a megszokottra. Éjjelre megint lejjebb állítom.
Sokkal egyenletesebb a hőháztartás, ha így használom, no meg kevesebb a fogyasztás is. Legalábbis nálam. De ez ugye nagyon sok mindentől függ, főleg a klímafűtésnél.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
seolwon
tag
válasz 7Heads Drago #41948 üzenetére
[link]
Nekem ők csinálták, én elégedett vagyok. Szervízről még nincs tapasztalatom szerencsére. -
tibibi
őstag
válasz 7Heads Drago #41948 üzenetére
Kecskeméti lévén csak azt tudom ajánlani írj Windy-nek a fórumon jobban jársz.
-
félisten
válasz 7Heads Drago #41955 üzenetére
Mire gondolsz, mi nincs feltüntetve?A hőszivattyú?
A klímák a hőszivattyúk elvén működnek, mindegyik. A hőszivattyú, mint termék egy közegnek, értsd központi fűtésben keringő folyadéknak adja át a hőt vagy a hideget , úgy viselkedik mint egy kazán, a klíma pedig a levegőnek, mint egy kályha,de mindkettő egy hőszivattyú és az összes klíma így működik, márkától függetlenül.Kérdés központi fűtésre, radiátorokra, padlófűtésre akarod azt a Daikint vagy pedig mint különálló klíma a két helyiségbe?
keresd meg Windyéket azt javaslom, írj neki privátot a hogy írták felettem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
mamboo
tag
Tudom, hogy nem klíma, de szeretném megkérdezni hogy valaki klíma mellett használ elektromos fűtőpanelt?
Nálunk a hálóban van egy 2kw-s adax, ami termosztátos és nagyon jól be lehet lőni, hogy ne egyen sokat. Nappaliba a klímás fűtés mellé szeretnék még egy hasonlót, egy olcsóbb fajtát, ami szintén rendelkezik termosztáttal. Várom a tapasztalatokat.
Kellemes Ünnepeket -
baloghgabor
aktív tag
válasz tibibi #41958 üzenetére
Az nem is sok, nálam is eszik annyit a kettő klíma. Igaz szeptembertől májusig, összesen. 😁 Mondjuk amikor nem működött egyik klíma sem, tartaléknak raktam fel egy infrapanelt az ágyam fölé. Megfagyni éppen nem fagytam meg, az igaz, de melegem sem nagyon volt, meg fogyasztott is annyit, mint most a kettő klíma. A fizika, az fizika....
bégé
-
tibibi
őstag
válasz baloghgabor #41959 üzenetére
Mondjuk azt nem írtam ,hogy a havi fűtése ennyi.
-
mamboo
tag
válasz tibibi #41960 üzenetére
A hálószobában a fűtőpanel fogyasztása cseppet sem sok..
A képen az elmúlt pár nap..és ugye az egész december.
Napközben 18 és este 9tol reggel 6ig 21fokra van állítva és érzetre sokkal kellemesebb a 21 mint a nappaliban a 24 fok "meleg"re állított klíma.[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz mamboo #41961 üzenetére
Amióta a klímáim jól és azok üzemelnek, nálam pedig nulla az infrapanel fogyasztása. Ha a szomszédos helyek fűtve vannak, nyilván nem kell sokat használni a fűtőpanelt. Nyilván nem ennyi lenne, ha csak az üzemelne. A hőérzet is más, az igaz. Én meg a kandallót és a sparheltot szeretem, mert még szép is azon kívül, hogy milyen más a hőérzet. Csak a plusz munka és amennyivel többe kerül, azt nem szeretem.
bégé
-
félisten
"cseppet sem sok"
Ez egy egy viszonylagos kifejezés :
több az egész decemberi fogyasztásod, ami még nem is teljes hónap mint az én egész téli fűtésem eddig a klímával a hálószobámban. 158 kWh nálam 3 hónap alatt.16 nm2 .De sok az.
Nálam így eddig ha ezzel a villanyfűtéssel oldottam volna meg az egész házban 5000 kWh ment volna el ami testvérek között is 180 ezer forint.
Nekünk ez is sok amit a klíma csinál meleget 21 fokra van állítva, de 23-24 re túlfűt.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tibu966
csendes tag
válasz Csaszu2 #41864 üzenetére
Kedves Csaszu2, Azt szeretném megtudni, hogyan lehet állítani a hiszterézist gree klímán. Amit írtàl (+-+-+-) bepötyögöm, utána kiírja:1 , de sem a + sem a - gombbal nem tudom állítani. Szeretném, ha nagyobb hőfok különbségre dolgozzon a klímám fűtés üzemmódban. Válaszodat előre is köszönöm.
-
Gyöször
senior tag
Ez mekkora háló? Nekem 4.5x5 és 3.5x4.5 szobákat fűt a Breezeless, a kisebbikben van, kellemesebb mint a gázkonvektor, egy 70es ajtó van nyitva szinte mindig, a gyerekszoba a kicsi ott 23.8- 24.1 közt van mindig a digit hőmérő, a nagy szoba a miénk itt 22.8 - 23.5 között ingadozik, itt nyilván jobban mert semmilyen fűtés nincs bekapcsolva. 150kWh dec 1 óta a klíma fogyija szigeteletlen kistégla a ház :-)
Sztem full pénzkidobás lenne leszigetelni, napi 4 kWh volt pld tegnap, tegnapelőtt a 2 szoba kifűtése. De átlag 5-6. Anyu szobája 2,5x4,5 méter, abban egy villanykályha van kb 3 vagy 4 kW fűtőszállal. Nem raktam bele mind a 6.5ösbe. Az arra az őrült nagy szobára napi 10et (!) zabál be a vezérelt B-ből. Persze A1ből ugyan ennyit enne.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
mamboo
tag
15 nm a háló mérete, ez a társasház is szigeteletlen, ráadásul északnyugati fekvésű.
Nappali 25 nm, ahol a klíma 24 fokra van állítva (21 fok van ) + folyamatosan fújja a levegőt(ami zavaró már most december végén és hol van még a tél vége?)mert ha kisebbre van beállítva a venti akkor még ennyit sem éreznénk, pedig egy jónak mondható fishert (FSAI-CP-120BE3 )használunk. Nálunk elektromos minden és így 25-35.000 ft egy hideg hónapban a fogyasztásunk. -
F.N.
tag
válasz Gyöször #41966 üzenetére
Valami sántít itt szerintem.
Szűk 40 m2 szigeteletlen lakás Dec 01-27 -ig 150 kWh.Nálam kerek 40 m2, a 2m széles boltívvel egybenyitott 2db 4x5-ös helység.
Ugyanezen intervallumban épp ma léptem át a 300 kWh-át. (3,5-ös Comfora)
Oldalfalon 7cm szigetelés, födém felől 15 cm kőzetgyapot.
Mivel régebben kombi gázkazános padlófűtés volt, ezért padló alatt is van 6 cm
nikecell szigetelés.
Ennyit nem szórhat a 2 lakás hővesztesége, pláne nem a szigeteletlen javára,
Nálam is 23-24 fok közt van tartva a hőmérséklet.szerk.
Fele annyiból kifűteni egy szigeteletlen lakásrészt, mint egy szigeteltet,
nem tudom elhinni.
Oda kell hogy máshonnan is jusson hő.Nézegetve a #41963-on " b. " hozzászólását, ahol kb 63 kWh a szerintem max 20 m2,
de inkább 16 m2, a hozzám képest sokkal jobban szigetelt hálószobája fogyasztása,
szintén azt sugallja, nálad valami nem kerek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
olyan 70 nm2 az alsó szinten amit tisztán egyben van boltívekkel és egy lépcsőfeljáróval. Itt fűt a két 3 ,5 kW comfora.
Eddig a fűtési szezonban ezek az eredmények:
Decemberben 300 kW ból megvan egész nap mentek 23 fokra állítva ami kb 25 fokos levegőt jelentett, de éjjelre leállítottam őket.
Kellemes idő van nagyon szeretjük, bár - 5 fok alatt azért sántítottak már egy kicsit.
A fürdőben van a somogyi féle fali elektromos fűtés mától de eddig a radiátorba épített fűtőpatron ment. Az megy esténként kb havi szinten az olyan 60 kW még.
A 3 havi fűtésem kb 750 kW lesz az alsó szinten, ami 28 ezer forint 3 hónapra (!) lent és
az egész ház fűtése kb 50 ezer forint 3 hónap alatt.
Van jelenleg 4500 kW túltermelésem a napelemeken, ami miatt kénytelen leszek elindítani a Nobo paneleket , hogy júniusig elhasználjam a plusz termelést . Szerintem januárban vagy februárban azzal fogok fűteni, majd össze hasonlítom. Az alsó szinten 3x 2000 W + 2 x1000 W a felső szinten 3x 1000 W+a fürdő 1000 W. Ezek a Nobo+ Somogyi kiosztások és ehhez egy Wifi modult vettem, be is programoztam már. Éjjelre 20 fok napközben 23 ra van beállítva.
Kíváncsi leszek az összevetésre majd. ÉN 3x fogyasztásra tippelek.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Bedugtam egy másik fogyimérőt, ez is azt írja 320 wattra szabályoz vissza. Pedig ott lesz az akkor valahol, mert a klíma alig jár, nem tudom megmondani hány percet megy egy órából, mert úgy lenne jó, ha ezekbe a fogyimérőkbe be lehetne pötyögni, hogy mondjuk 20W alatt ne számoljon időt. Régi hűtőt meg lehet vele mondani mennyit jár, mert ott a kapcsoló kikapcsolja és 0W lesz a fogyi. Klímánál 15w a mókuskerék. Ki lehetne számolni.
Írtam, hogy van a villanykályha ami rengeteget zabál a kicsi szobában, de az 5 cm kőzetgyapottal töltött gipszkarton fallal van leválasztva a gyerekszobától.Amúgy merrefelé laksz? Nálunk még nem volt tél. DK-M.o. kb 3x mértem minusz fokot kint dec elején, meg most 2 napja, de itt csak min1.5 volt éjjel, reggelre meg kitavaszodott. Ha gondolod küldök priviben képet, mit fűtók. Lejegyeztem papírra minden nap 3x a fogyimérő adatát, meg a szobák és a külső hőmérsékletet.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
zazenke
őstag
sziasztok megtudjátok azt mondani hogy a daikin mérnökei miért állították be úgy a klímát hogy az túlfűtsön3-4 fokot. A szobában többhelyen mértem és közvetlen a hőmérőjénél is .(igen potos digi hőmérőm van többfajta is ). Így is lehet persze használni mert ennyivel lejebb veszem csak hát nem értem. nincs köze a szoba méretéhez mert ha összenyitok mindent akkor elmegy a hő ha nem is teljesen de elmegy . ez sem számít neki . megpróbáltam automata és éjszaki ventillátor fordulattal is ez sem számít bele. a kínai gree és társai miért tudnak pontosabb szabályozást megvalósítani.
-
zazenke
őstag
akkor sem kerek ez az egész történet mert ha én bele tudom számítani a 3-4 fok különbséget akkor a mérnök miért nem teszi azt bele a programba és láss csodát a klíma ekkor pont annyit fűt amennyit a távszabályzóval beállítok . Ez működik leprobáltam 18 ra állítom és meglesz a kívánt 22 fokom
[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
Sziasztok. Másnál is szarakodik a Panasonic app? Hol belép, hol csak köröz. Ha sikerül belépni, az energiafogyasztást egyik klímánál sem tudom megnézni, csak körözés van végtelenségig...
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
tibibi
őstag
válasz zazenke #41975 üzenetére
Nem igazán értem a problémád szerinted miként lehetne megoldani ,hogy egy adott szoba minden pontján egyforma hőfokot tartson egy klíma? Nincs két egyforma,méretű,szigetelésű,nyilászárójú,stb. szoba ,ráadásul a meleg levegő felfelé nyomul, a beltérinél van a mennyezet magaságában 25, lent 20,középen 22 fok ami folymatosan mozog Minden szobában ki kell tapasztalni, kinek milyen beállítás a megfelelő.
-
zazenke
őstag
válasz tibibi #41980 üzenetére
azt tapasztaltam hogy szépen 1 hőfokra forgatja a klíma egy 20 m2 méretű szoba hőfokát ha pl az ajtó csukva van fent a klímánál is megvan ugyanazon különbség mint lent. a daikin hőfokérzékelőjénél közvetlen is mérhető ez a különbség bedugtam a perforált nyilásnál egy k- tipusú hőfokmérőt. ennél jobban már nem lehet megközeliteni a hőfokérzékelőt. több óra elteltével kell mérni és a szoba különböző pontjain 1 foknál több eltérés nincs. úgytünik szándékosan van beleprogramozva a 3-4 fok különbség csak nem tudom miért. és igen mint írtam kitapasztaltam csak a mai termosztátos világban ez kissé soknak tűnik. Lehet ezért vezette be a gree az I FEEL funkciót. Amit valószínű le is védtek mert csak a gree-ben és OEM márkáiban van ez meg
-
8zabi
őstag
Helló,
ma délután furcsa hangokra lettem figyelmes az egyik kültérinél. Minden indulás így zajlik, nem volt nehéz felvenni. Videó itt, az első pár másodperc a lényeg. Ez egy 2019 januárjában telepített RX25K. Szeretném tudni, ki mit gondol? Szerintem a kompresszorral lesz valami baj.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Sziasztok!
Nyíregyházán tudtok megbízható és jól dolgozó klímást? Most vásárolt másfél szobás 43 nm-es tégla építésű lakásban van jelenleg egy Samsung AQV09UGAN klíma, de sajnos látszik rajta, hogy teljesen elhanyagolta a régi tulajdonos. Rettentően koszos a beltéri egysége, valamint egyáltalán nem megy a beltéri légáramlata, úgy néztem, hogy a mókuskerék egyáltalán nem forog, ugyanakkor a kültéri hang alapján működik. Szeretném megnézetni klímással, hogy van e egyáltalán értelme javítani, ha nem akkor új klímát telepítetnék.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Gyöször
senior tag
válasz zazenke #41975 üzenetére
Nekem a szarfos midea 21,5fokra van állítva fűtés módban, ekkor szerinte 25,8 és 26,1 fok között van a szoba hőmérséklete, közben meg 23,8 és 24,1 saját hőmérő szerint de azt tartja mint az atomóra. Nekem ez a lényeg de én is röhögöm. Még az a poén, hogy hűtéskor is túlhűt, beállítok 25öt 22 lesz belőle, de ott komoly bibi van mert ha 27et állítok be, hogy 24 legyen akkor nem kapcsol be, mert pld 26ot érzékel a szobában így nem hűt. A baj az, hogy tényleg annyi is van nyáron. Akkor le kell venni 25.5re, akkor rádurrantja a kompresszort utána vissza lehet venni 27re, hogy meglegyen a 24. Aztán vagy megáll az előbb említett logikája miatt vagy nem és kapcsolgat 24et tartva. Hát Szar na, ez van :-) szerencsére fűtéskor nem okoskodik, ha 21,5 re van állítva (arra van) akkor 25,5nél is indul a kültéri teljesen logikus módon és ebben nem hibázik. Gondolhatnám, hogy valami nem jól érzékel, pedig minden oké, mert ha fan módban van, akkor érzékelt hőfokot pont ugyan annyit mutat ő fönt mint a gyerekágy végében elhelyezett digit hőmérő.
Szóval minden oké.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
-
ldn218
tag
Már most elég nehéz megmondani ( .urva kakas ) már vagy 10 szer megnéztem. Kompresszort azért is kizárnám, mert az késleltetve indul. Én olyan hangot hallok a videon mikor látom hogy a venti elkezd forogni mintha ahhoz valami hozzáérne, a lapátjaihoz. Én jobban belebújnék a szerkezetbe ha enyém lenne, persze Téged erre nem biztatlak. Ez invertees gép és ez az első inditása ?
[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
Olyan, mint ha indulás előtt állítana az EEV szelepen, vagy pedig a négyutas szelepet állítja fűtésre, ezeknek van hasonló hangja, ám rendes esetben jóval halkabb/nem hallható. A videó alapján a hang nem változik a ventilátorfordulattal, a ventilátort kizárom, a kompresszor hangra tökéletesen indul, úgy, ahogy egy Daikin klímában kell. Indítsd el hűtésben, szerintem változni fog a hang, vagy csak engedd ki a kültériből a kakast.
-
windy
tag
válasz lacy027 #41997 üzenetére
Igen azt a kattanást lehet hallani, az lehetséges, hogy a négyutas szelep hangja. Most kíváncsiság kedvéért elindítottam itthon a Mitsubishit, és ott is lehet hallani, bár sokkal halkabb. Viszont az utána hallható zakatolás biztos, hogy nem szelephang. A kompresszor szerintem még itt nem indul, annak van némi késése, leginkább a ventillátor csapágyára tippelnék, hogy alacsony fordulaton ad ilyen hangot.
-
8zabi
őstag
válasz lacy027 #41997 üzenetére
ldn218, mrmft, lacy027
csináltam egy másik videót (kakas nélkül, de most meg valaki kalapál )
én is kezdek egyre inkább a ventilátorra gyanakodni, ha nem esne leszedném a kültéri tetejét, de így most nem piszkálom
windy
jól gondolom, ez garanciális probléma?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest