- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
-7 fok kint, a szigetelés nélküli, rossz nyílászárós, 30m2-es külterületi kis házunkat a 3,5-ös C&H S12FTXQ klíma 18 fokig bírja melegíteni...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
LanyUs
senior tag
válasz elfelejtette #42451 üzenetére
Ha 30 fokra teszed akkor is? Mekkora fogyasztás társul ehhez? Pörög a max. 1,2kw-on? Nálam szigetelés nélkül az 50m2 melléken volt, hogy 1,5kw volt a pillanatnyi felvétele a Comforának! Nézd meg légyszi, mert érdekes lehet...
-
elfelejtette
veterán
válasz LanyUs #42452 üzenetére
Igen, 30 fokra van állítva, hogy amit tud, kiadja magából. 24 óránként 25-26 kWh a fogyasztás.
Szezononként kb. 2700 kWh a fogyasztása, így kb. 100ezer a fűtés költség. Ez pont a fele a kb. 50 mázsa fa árának, amennyi előtte elment, és reggelente még hidegebb házra keltünk.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
LanyUs
senior tag
válasz elfelejtette #42453 üzenetére
Igen, ezzel a fogyasztási értékkel nyélen megy a gép! Sajnos nem találtam meg a heat capacity karakterisztikáját a neten Hátha van itt valakinek ugyanilyen gép, de hát azzal se sokra mész, mert attól nem lesz melegebb... Maximum kiderül róla, hogy ez normális-e, mert ha nem akkor szerelőt kell hívni.
-
elfelejtette
veterán
válasz LanyUs #42454 üzenetére
Egy éve [link] itt fejtegettem a klímák fűtési karakterisztikáját, mivel ez is Gree klón, ezért hasonló lehet, tehát -10 fok környékén bőven 2kW alatt teljesít.
-
Gyöször
senior tag
válasz TeeJay #42435 üzenetére
Itt a földeléses témában nem csak az a baj, hogy megráz, ha megérinted, hanem mert tönkre mehet az elektronika a súrlódások, satöbbik miatt felgyűlt feszültségtől. Sztem már az is megoldás lenne, hogy kertes házban lekapalálni a klíma alá egy hosszú vasdarabot és odacsavarozni egy igénytelen darab kábellel a kültérihez, valahová ahol fémesen érintkezik is, pld burkolat gyári önmetsző csavarja stb.
Nameg a fi-relé. Meddig tart felrakni egyet? 5eft és megmentheti pld a gyerekek életét. Senkit nem értek meg akinek nincs. Sógoroméknak panel vétel után mentem felcsavarozni egyet. Már csak havonta nyomkodni kell a tesztgombot.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
LanyUs
senior tag
válasz elfelejtette #42455 üzenetére
Tökéletes meglátás! Csupa nagybetűvel írva! Hihetetlen, de ugyanezen akadtam fent én is!!! Nem is értem, hogy miért csak nekünk tűnt ez fel. A gyakorlatban azt tapasztalom, hogy a Fuji LMCA gépem nem fűt jobban, mint a Sensira, de akkor a kapacitás táblákban mi a bökkenő?
Mindkettő japán mégis eltérő Hz értékre adják meg az adatokat? Mert:
1. a hőmérséklet azonos
2. mozgatott levegő mennyiség azonos
De akkor mégis miért ilyen kimagaslóan nagy az eltérés?Példa: Comfora -10-ben 2,1kw fűtőtelj. 0,6 kw felvettel. De akkor hogyan mérhettem a valóságban én 1500w-os fogyasztást? Akkor mégis tud az tábla érték fölé menni?
Itt a táblák összevetésében valami rohadtul eltér. A két gyártó más paraméterek alapján adja meg az adatokat! Te is erre a következtetésre jutottál. És akár hányszor dobtam fel ezt, akármilyen fórumon. Soha egy szó válasz sem érkezett rá...
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz elfelejtette #42453 üzenetére
Nekem min7fok volt az éjjel és amikor ránéztem 2x akkor épp 330Wattal dübörgött a Breezeless. 40 nmet fűtt már 21,5ről fel kellett vegyem 22,5re, így volt a gyerekszobában 23,5fok, hozzánk a nagyszobában 21,5.
Nekem mindig megy a venti, ha megáll a kültéri akkoris. Auto ventin változtatgatja a fordulatot, ezért olyan 5-8%ra teszem lefekvéskor így nem változik a hangja.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
seolwon
tag
válasz elfelejtette #42451 üzenetére
Hány éve bírja ezt a terhelést a klíma? 30 m2 tényleg, vagy az elírás?
[ Szerkesztve ]
-
Biomokus
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől! Panasonic Z35-TKE klímám van, és a napokban vettem észre. hogy éjjel a kültéri egységből időszakosan (több percig is, folyamatosan valamilyen állandó, magasabb frekvenciás hang hallatszik be hozzánk a hálószobába, miközben nem is megy a klíma. Úgy is, hogy egész nap nem is ment előtte. Normálisan üzemel egyébként, fűt, ahogy kell. Mi lehet ez?
Nagyon köszönöm előre is!
Üdv: Biomokus
-
elfelejtette
veterán
válasz seolwon #42459 üzenetére
Ez a negyedik tél neki, '17-ben lett felrakva szereléssel együtt 200-ért. Igen, tényleg 30 m2-es zártkerti ház kis tetőtérrel, kis belmagassággal. Kábé 100 légköbméter. Az előtér üveges, ha süt a nap, temperálja a házat. A kültéri a déli falon van szélvédett helyen, ha rásüt a nap, kicsit javul a teljesítménye.
-
alfaman512
tag
válasz tibibi #42444 üzenetére
Nekem a Fiher confot plus 23 fokon 750-950watt körül fogyaszt,( -13 külső hőmérséklet) másik helységben kandalló rásegítéssel. Ismerősömnél a Gree confort x 950-1100 watt körül fogyaszt önállóan. Mindkettő 3.5kw. Második klíma kérdésben a szerelő aki most volt nálam a gree-t ajánlgatta mert az téliesített, de én a Daikin felé hajlok, amiben megerősít a te általad mért fogyasztási értékek.
-
seolwon
tag
válasz elfelejtette #42461 üzenetére
Akkor már visszahozta az árát kétszer. Kívánom, hogy még legalább ennyit elmenjen.
Ilyenkor sem segítetek rá fatüzeléssel azért? Fürdőnek van külön fűtése? Oda én még nem jöttem rá, hogy mi lenne az optimális. -
elfelejtette
veterán
válasz seolwon #42463 üzenetére
Van a pincében kazán, amire 5 radiátorral rákötve meg van oldva a fűtés nagyobb hideg esetén, ez évente pár nap. Egyébként a 21 fokot szinte egész télen tudja tartani a klíma. A fürdőszoba sajnos csak 2 négyzetméter, még egy infra fűtő panel, vagy egy elektromos törölköző szárító sem fér be.
-
alfi95
tag
scop energia hang
daikin sensira 4.06 A++ 21
midea mission 4.6/5.6 A++/A+++ 24
hisense pro 5.1 A+++/A+++ 18plusz 1 pont a véleményetekre hallgatva a sensira, de nehéz döntés lesz ez számomra
-
rocsaba
tag
válasz tibibi #42444 üzenetére
Ne a pillanatnyi „Teljesítmény” adatokat hasonlítsd össze, hanem a 2 klíma „Napi Fogyasztás” adatait. Nálam a 2,7-es Gree Amber Royal 2200 w a 3,5-os Gree Amber Royal pedig a 2400 w pillanatnyi teljesítményt is szokott mutatni indulás után, de a napi fogyasztási adatom (a 2 klímára) tegnap például 11 kW volt az eddigi maximum pedig 16 kW (3 szobát, kb. 140m3 fűtenek 50 cm-es szigetelés nélküli téglafal, régi nyílászárókkal, 22-23 °C).
-
Orlin
addikt
Kinél hogy alakulnak a fogyasztások hidegben?
Nálam az egyik ami reggel 7-től 20-at fúj 6 kWh-nál jár.
A reggeli kérdéseim után ,akkor jól gondolom,hogy 19 fok felett van értelme járatni a klímákat mert alatta "hideget" fúj?
Klíma felett elég 5 cm-et hagyni a plafontól?Én 10-re emlékeztem minimum ,de az egyik szerelő a múltkor azt mondta elég az 5 is.
Állmenyezett szempontjából érdekel a jövőben.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Tibu966
csendes tag
válasz tibibi #42468 üzenetére
Szia, írtam már, ha pl.: 35fok a befújt levegő akkor megúszod 35eft-ból ugyanazt a hőmennyíséget, mintha 55fok a befújt levegő akkor kb.55eft a számla kb..és mindegy mi a neve a klímának...Mert az R32 vagy R410 gáz ezt tudja!!! Tedd magas fokozatra a ventillátort, és rögtön alacsonyabb lesz a befújt levegő hőmérséklete, illetve a hiszterézist állítsd át 2-ről (nálam ennyi volt a gyári) 3-ra, ekkor nyugodtabban fog működni és alacsonyabb hőfokú (kb.: 40fok) levegőt fog befújni. Nekem 3,7kw "C&H S12FTXLA Artic NG" (Gree klón) van, napi 8-10kwh a fogyasztás, és szigetelt családi ház 110+55=165m2-ert fűt, reggel 20,5fok, estére 21fok körül van a legtávolabbi részeken, a nappaliban 23 fok körül, amikor kint napközben +2/+6 van, és csak reggel van bekapcsolva és este lekapcsolva, éjjel nem megy!
A folyamatos -2fok alatti 85-120w-os tálcafűtésre van valakinek valami tapasztalata, hogy lehet átkötni GREE és GREE klón klímán? Most vettem észre...még jó , hogy egy sonoff-pow2-őn keresztül kapja a tápot, és éjszakára kikapcsolom... -
tibibi
őstag
válasz Tibu966 #42471 üzenetére
Én tisztában vagyok vele,de a tesóm lakik a házban és nem érti,hogy ez nem hősugárzó és ha a kib@szott macska miatt nyitva hagyott ajtón ki megy a meleg. Soha nem lesz 26 fok Mert hozzá van szokva a gázfűtéshez. Na,de a lényeg ha igaz amit írsz, akkor a daikin ugyanazon a hőfokon miért fele annyit fogyaszt??? A tálcafűtésel már két éve kínlódok,mert kikapcsolhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz tibibi #42472 üzenetére
Én viszont teljesen elégedett vagyok a gree klónjaim fogyasztásával.
A 3,5 és 5,3 Cascade vision október 15 és január 15 között 1609 kw áramot evett meg, ami h tarifával 37 ezer pénz.
100 négyzetméter és nincsenek sosem kikapcsolva. Az átlag 23 fok Celsius, éjjel persze kettővel kevesebb, reggel viszont kettővel több.
Alföld közepén van a házam.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
-
elfelejtette
veterán
válasz Gömbike #42473 üzenetére
A mi klímám okt. 1-től ma délig 1465kWh áramot fogyasztott. H tarifa sajnos nincs, pedig az mínusz 3ezer lenne az általányból, ami most 16ezer, ugye ennek a fele a klíma fogyasztása.
-
Janusz001
őstag
Januári adatok eddig:
Klíma1 2.6kw : 139kwh
klíma2 3.5kw : 139kwh
klíma3 3.2kw : 140kwh
Sinclair mindegyik, Gree klónok
A 2.6 -os már 7 éves, annak az aljára kellett pár nagyobb lyukat fúrnom, mert a kondenzvíz befagyasztotta.Ház 1 szintes, 160m2 alaprajz, 125m2 hasznos, körbe 10cm, felül 20, alul 10, nyílászárók 3 rétegűek. Eddigi adatok alapján egálba vagyok a kondenzációs kazánnal, viszont 2 fokkal melegebb van az egész házban 24 órában (kivétel hálószobák). Nincs zárt helyiség, eloszlik a meleg elég jól.
Első fűtési szezon csak klímákkal, eddig kedvezőek a tapasztalatok. -
Gömbike
senior tag
Úgy gondolom, hogy rengeteg múlik a szigetelésen. Egy Daikin is sokat fog kérni, ahol nem megfelelő a szigetelés. Azután meg azt fogja gyalázni az user, hogy “átvertetek, a japán is sokat eszik”.
-
elfelejtette
veterán
válasz Gömbike #42477 üzenetére
Lehet, hogy jó nyílászárókkal, és szigeteléssel a mostani klíma is tudná nálunk a leghidegebb napokon is tartani a 21 fokot, nem csak 17-18-at.
-
Gömbike
senior tag
válasz elfelejtette #42478 üzenetére
Könnyen beszélek, a padlást leszigeteltem, a nyílászárókat kicseréltem, az üvegek az ablakokban 3 rètegűek.
De saját magamnak csináltam. Nem számoltam ki, hogy mikor fog megtérülni a szigetelés, viszont így nyugodtabban alszom🤔
De egy biztos, a ház értékét növelte.
-
veterán
válasz Janusz001 #42476 üzenetére
Eddigi adatok alapján egálba vagyok a kondenzációs kazánnal, viszont 2 fokkal melegebb van az egész házban 24 órában
Nálunk kondenzációs kazán van és áldom a másodpercet, amikor rászántuk magunkat a padlófűtés kialakítására. Ennél komfortosabb csak egy infra felületfűtés lehetne
Nálunk teljesen egyenletes mindenhol a hőmérséklet, a padló is egyenletesen meleg. El sem tudom képzelni, hogy három helyen elhelyezett hőforrással hogyan lehet egy 125 m2 lakást egyforma hőmérsékletre befűteni.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
elfelejtette
veterán
válasz Donki Hóte #42480 üzenetére
Mivel külterületen lakunk, sajnos nincs nálunk gáz, még a gázcsonk sincs bent, sőt kábé 200 méterre van a cső vége. Bár szerintem egy ekkora házba kicsit ágyúval-verébre jellegű lenne egy kondenzációs kazán+padlófűtés, ráadásul 1000 év + 2 nap alatt se térülne meg.
Gömbike: Ha letelt a fizetés letiltás (bedőlt devizahitel miatt), én is megcsinálom, az még 3 év, és akkor a "H" tarifát is beköttetem, meg a nyílászárókat is kicseréltetem. Anno annak is örültünk, hogy sikerült összekaparni azt a 200eFt-ot amennyiből a mostani klímát beszerelték, jobb döntés volt, mint ha előre megvettük volna az aktuális szezonra való tüzifát belőle.[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz Gömbike #42479 üzenetére
Én is ,mint írtam még akarok szigetelni, mennyezetet lejjebb hozni ect...
Az egy falrész végig tégla oda gondolkodtam gipszkartonon is belül.Elég kisméretű tégla.Csak meg lett toldva ezzel a résszel a ház.Szerintetek gipszkarton még fogna meleget a házban?Tudom felfelé megy kis a nagyobb mennyiségű hő,ezért is kérdezem van-e értelme az esztétikán kívül oldalsó falakat is fedni?!Mondjuk már olvastam több helyen is nem mindig jó,ha az ember túlzásba esik a szigeteléssel sem...
elfelejtette!És milye jó,hogy nem kell hamuzni...
Amúgy a fa árak amint nézem picit megtorpantak az elmúlt évekhez képest.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
elfelejtette
veterán
Még hogy hamuzni, de mikor egész nap dolgozunk, nem a hideg házra megyünk haza. Plusz a beszerelés után nem sokkal az asszonynak volt egy kerékpáros balesete, eltört a kulccsontja, na azzal jó lett volna otthon fát hasogatni, meg tüzelgetni, miközben én dolgozok...
-
F.N.
tag
válasz Tibu966 #42471 üzenetére
A fűtőszál nagy valószínűséggel 240 V-ot kap, de nincs jelentősége.
4-5000 Ft egy ilyen termosztát, mint a képen van.
Én Ranco W35 ( Free bulb ) típusút használok.
Belekötöd a földelést a helyére, hogy érintésvédelmileg szabályos legyen.
A fűtőszálnál a 2 vezeték közül megkeresed, hogy melyik a fázis.
Azt beleviszed abba a morzecsatlakozópárba, amelyik a beállított hőfoknál zárja,
és melegedés ( deltaT ) hatására nyitja az áramkört, és továbbviszed a fűtőszál
megcsapolt vezetékére. ( Mindig a fázist szaggasd meg )
A termosztát hőfok érzékelőjét a gázcső, azaz a vastagabb rézcső szigetelése
alá kell beapplikálni. A termosztátot kb 10 Celsiusra állítsd.A következő fog lejátszódni.
A Gree és klónjai általában 0, vagy -2 fok alatt, folyamatosan ráadják
a feszültséget a csepptálcafűtésre.
A termosztát ezt felülbírálja, és csak akkor engedi rá a feszt, ha a gázcső
10 fok alatti hőmérsékletű, vagyis leolvasztáskor, illetve
leolvasztás után kb fél percig még. Fűtéskor általában 30 fok felett van.
Hűtés módban hiába kapcsol a termosztát ha a beállított hőfok alatt van a gázcső
hőmérséklete, eleve nincs áram alatt a cucc.
30-40 Gree, illetve klónjánál már megcsináltam, és tökéletes.
Az ötlet saját, de szabadon felhasználható.[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz Donki Hóte #42480 üzenetére
Én ha meleg/langyos padlót akartam, akkor már durván túlfűtött az egész, éjszaka meg lehetett pusztulni.A kazán 35-37 fokos előremenővel ment.
Másik ok a klíma mellett, hogy a napelem miatt így elhasználom a túltermelést.
Viszont, mint írtam, ez az első fűtési szezon csak klímával, gyűjtöm a tapasztalatokat, egyelőre azonban csak az előnyét élvezzük -
F.N.
tag
Nem árt ha megvan a 10 cm.
Én szereltem már ügyfél kérésére boltív fölé, ahol kb 6-7 cm volt csak,
3,5 kW-os Comfora, és hallani lehetett a levegő beszívás hangját
nagyobb ventilátor fokozaton.Fogyasztás.
Szomszéd házban 2 db 2,5-ös Perferát tettem fel.
1. Hálószoba 16 m2, 2021.01.17. 6,5 kW 23 fokra állítva éjszakai fokozaton.
2. Nappali+étkező 35 m2, ugyanazon intervallumban, 22 fokra állítva, 2-es venti
fokozaton 21 kW. kb 2szer akkora tér 3szor akkora fogyasztással.
Méretezés jobban dominál mint a szigetelés, nem beszélve arról,
melyik a komfortosabb. Melegebb, csendesebb, és huzathatás nélküli a háló.
Épp ma beszélgettünk arról, hogy szeretne még egyet a nappaliba, de a másikat
is tegyük akkor máshová, hogy egyenletesebben fűtsék a teret.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz elfelejtette #42481 üzenetére
A H tarifa bekötését már most el kezdheted intézni, úgy gondolom.
Legalábbis felmérnék Nálad a kritériumokat. S ahhoz képest tudsz gyűjteni.
Nekem szerencsém volt, nem kellett szekrényt cserélni, így megúsztam 9 hónap várakozásból és ötven pár ezerből.
Mert van a fórumon olyan társ, aki évek alatt tudta elintézni, s a kiépítés költsége is erősen hely és szakember függő.
-
elfelejtette
veterán
válasz Gömbike #42487 üzenetére
Mivel nem szabványos az óraszekrény, ha 160eFt-ot számolok rá, akkor kb. 4 év alatt behozná az árát, mert kb. 40eFt-ot spórolnék vele évente.
-
LanyUs
senior tag
válasz elfelejtette #42478 üzenetére
A melléképületet szigetelés előtt 28 fokra tudtam fűteni ( 50m2 ert ) a 3.5 ke Comfora géppel napi 25kw ból
-
Gömbike
senior tag
válasz elfelejtette #42488 üzenetére
Nekem sem szabványos a szekrényem, de egy tűzálló lappal el kellett választanom a biztosítékokat és az órát.
Az igény beadása után megnézte a démászos szaki, engedélyezte a kivitelezőnek a befejezèst.
-
veterán
válasz elfelejtette #42488 üzenetére
Na, te aztán belenyúltál a jóba annak idején, nem irigyellek
Sok kitartást kívánok neked, amíg letudod a terheket.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
elfelejtette
veterán
válasz Donki Hóte #42492 üzenetére
Köszi. Elkezdődött a kálvária anno 2008 végén, az elmúlt 12 év alatt kétszer ennyit öregedtünk, most már látjuk a fényt az alagút végén.
-
F.N.
tag
válasz tibibi #42494 üzenetére
Mi a gond a 2 diagrammal?
Szerintem tök egyszerű az egész.
Ugyanazon térben vannak ?
Ha igen, akkor mekkorában? Ha nem, akkor melyik, mekkorában.
Szerintem látatlanban tudom a választ a 2 utolsó kérdésemre,
de azért kíváncsi vagyok a válaszodra.Szerkesztés.
Közben végig olvastam még egyszer.
Ugyanazt a teret fűtik, és a Gree csak később lett rásegítésre bekapcsolva.
Nem olyan rossz az a Gree, csak szerintem nem látod át.
Master lett a Gree-ből a hidegebb idők alatt, természetes hogy a Daikin ezért
fogyasztott kevesebbet.Gömbike !.
Merre vagy Kecskeméttől ?[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
Például 4.-én mikor a Gree többet evett, a Daikin egyből kevesebbet.
9.-én mikor a Daikin többet ment jóval mint előtte,
akkor a Gree látványosan kevesebbet fogyasztott.
Ha ezt kompenzálnánk a napi hőmérséklet diagrammal, akkor
kijönne hogy talán egyforma kategória a 2 cucc.
Persze Gree zabál + 100W-ot 0 fok alatt csepptálca fűtésre.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz elfelejtette #42493 üzenetére
Kitartást! Első körben gyapotot a födémre! Az térül meg leghamarabb. Majd oldalsó szigetelés! Aztán ablak...
-
tibibi
őstag
Ha megnézed a mai napot már dupla annyit fogyasztott! A gree csak pár órára volt bekapcsolva 14.éig a daikin nonstop ment.Mint írtam idáig a daikin simán tudta tartani a 21 fokot .de nem is volt hideg! Most ,hogy megjöttek a hidegek 4 napja megy 6- 22ig .Most bekapcsolva hagyom éjszakára meglátjuk mennyit fogyaszt. Bármikor megnézem a pillanatnyi fogyasztást ezt látom [kép] [kép]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt