Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnny_vT

    senior tag

    Sziasztok!

    Újautó vásárlásban kérek tanácsot. Céges támogatással, havidíjas formában tudnánk a szeretett és hibátlan 2007-es S60-at lecserélni. A feltételeknek és saját elvárásainknak a következők felelnek meg egyelőre:
    - Golf vagy Golf Variant 1.5 TSI/eTSI 150LE
    - Leon vagy Leon Sportstourer 1.5 TSI 150LE
    - Octavia limuzin vagy kombi szintén 1.5 TSI 150LE
    - 308 szedán vagy SW (azt hiszem szintén a 150LE körüli változatban)
    - feleségem nagy szerelme XC40 T4

    A kérhető autó max. 4 év futamidőre szól. Minden szerviz és biztosítás benne van a havidíjban.

    Méret?
    Családi autóként szeretnénk használni úgy, hogy a jövőre tervezett gyerek(ek) is elférjenek kényelmesen. Ha utazunk, akkor általában 2 nagyméretű bőrönddel szoktunk utazni, emiatt hajlok arra, hogy a felsoroltakból csak a kombi változat lenne ésszerű, kivéve az XC40, és esetleg az Octavia. Feleségem félénk sofőr és megrémíti, ha nagy autót kell elkormányoznia. Mik a tapasztalatok, a kombi karosszéria must have, ha családi autóról van szó?

    Motor?
    Rokonságban van 1.5 TSI Passat, ott elégedettek a motorral és a fogyasztása is király. A cégemnél a szintén 150 lovas 2.0TDI Golf 8 fut, én pedig azzal vagyok felettébb elégedett. Pályán végsebességen is elvan 8-9 literrel, ami engem, mint benzinpárti emberkét lenyűgöz. (Viccen kívül Németországban élek, no para. A végsebesség amúgy 209.) Csak sajnos a dízelnek van párezer euró felára, így mégis hajlunk a TSI-re. Mi az aktuális konszenzus ezekről a motorokról? Az XC40 négyhengerese úgy hallom jól sikerült, a Peugeut-ról semmit sem tudok.

    Belső és minőség?
    A céges Golf tök jól élhető, de az ülése nem túl jó. Vagy csak a Volvo-m miatt magas a léc. A következő hetekben járjuk a szalonokat seggpróbára, de ha valakinek van tapasztalata a fenti modellekkel, esetleg összefoglalná? Bérautóként már vezettem egy hétig új 208-as Peugeut, ott, bár kényelmes volt összességében, de szörnyen zavart ki- és beszállásnál az alacsonyan álló kormány. Bár hülyén hangzik 15 év távlatából, de félek, hogy egy rossz választással visszalépést tennénk az S60-hoz képest, amely úgy hívogat, mint egy anyai ölelés.

    Felszereltség?
    Navit nyilván hülye leszek venni, nekem csak Android autó kell, ezt beikszeltük mindegyiknél. Emellett megdöbbenve tapasztaltam a különbségeket az alap- és extra felszerelésekben a konfigurátorban. Most nem az XC40 vs. Leon-ra gondolok, hanem konszernen belül is ég és föld. Automata parkolást megéri venni 2023-ban, vagy még mindig csak szemfényvesztés a feature? Jól láttam a két szememmel, hogy szinte minden modellnél feláras extra a lopásgátló riasztó? :Y
    Mivel még soha sem vásároltam saját konfigurált autót, kérlek adjatok pár tippet, hogy milyen extrákat muszáj bepakolni és mi a parasztvakítás. Köszi!

    Élő tapogatás?
    Ismételve az előző mondatom, mondjatok pár tippet, hogy mire figyeljek nagyon, mikor az eladó mézesmadzagot huzigál előttem. Elég a józan ész, vagy jobban járok, ha kinyomtatott részletes adatlappal és árlistával toppanok be a kereskedőhöz?

    Köszi a sok választ a sok kérdésemre :D
    Bónusz: a fentiek közül tudom az XC40 alaposan kilóg felfelé árban, de összességében melyikre tennétek a voksotokat?

    - És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Új hozzászólás Aktív témák