Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz PredatorZoli #68490 üzenetére

    Egyedül ami még mindíg megállja a helyét, az az, hogy a bérleti díj növekedni fog, míg a törlesztő mondjuk, hogy állandó marad. Csak ha a kettő közt nagy a különbség induláskor, akkor csak nagyon longban adja majd ki a matek jó esetben is.

    Mondjuk az szerintem pont fog bőven növekedni, tulajok szépen lenyomják minimum az inflát majd a bérlők torkán. Bérleti piacnak a legnagyobb versenytársa pont az említett saját lakás hitelre konstrukció ("inkább a banknak törlesztem"), most ez úgy bedrágult, hogy gyakorlatilag kiesett teljesen. Mivel az albérleti piac kínálati oldalán növekedés nem várható, se a keresletin csökkenés, így lehet szépen emelgetni, amíg be nem áll az új egyensúlyi helyzet. A statisztikákat elnézve ez már meg is kezdődött, a COVID-os döglődés után újra beindult a bérleti piac az elmúlt fél-egy évben.

    Persze a kockázatok is jelentősen növekednek kiadói szemmel, várhatóan meg fog ugrani a fizetésképtelen bérlők aránya is, nem feltétlenül lesz tejjel-mézzel folyó Kánaán a következő időszak a tulajoknak se.

Új hozzászólás Aktív témák