Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz Lex Icon #68395 üzenetére

    Én viszont arról beszélek, hogy egy bank nem tud olyan alternatívát biztosítani, amivel jobban jár az ügyfél, mintha brókerszámlán maga kezeli a pénzét.

    Ez így ebben a formában viszont nem igaz. Attól hogy PB vagy, nem kell hogy kiengedd a kezedből a kontrollt, továbbra is fektethetsz abba amibe akarsz. Ha olcsóbb árat adnak a költségekre, mint a mezitlábas számla, akkor már ezzel önmagában nyertél.
    De tudnak azért olyan szolgáltatást adni, amiért érdemes lehet némi plusz pénzt kifizetni, például a korábban többször említett lombardos lehetőségek.
    Összefoglalásul nem lehet általánosan és mindenkire érvényűen kimondani, hogy nem éri meg senkinek. Ha valaki drága, számára nem kedvező szolgáltatásokat vesz igénybe így, akkor nem jár jól, de ha olcsóbb konstrukciót kap és/vagy egyedi ajánlatokat kap finanszírozásra, járhat jól egy stockos számlához képest.

    Még egy pontosítás: Ha PB számlát nyitsz, te nem kizárólag bankal leszel kapcsolatban, hanem egy csomagot kapsz amiben ugyanúgy brókerszámla is van, nem csak kizárólag bank (pl ersténél erse bank+erstebroker, két céggel is kapcsolatba kerülsz). Ezt fontosnak tartom kiigazítani, mert mintha ez nem lenne teljesen világos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák