- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz blue01song #176299 üzenetére
Videóminőségben meg mindig az iPhone a piacvezető. Szerintem iPhone 11-től felfelé már nézelődhetsz.
-
Dinter
addikt
Üdv.
14 éves lány rokonnak kéne használható telefon minél olcsóbban. Először 50k-ért akartak, de mondtam, hogy ez már feljebb tolódott. Első körben a Redmi 10C-t néztem ki. 64GB tárhely elég lesz neki szerintem. Tudnátok ajánlani jobbat, vagy ez jó választás? Max 60-70k között kéne maradni.
[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
Ha a telefont nem is használnád, akkor én sokkal inkább választanék egy "sima" videokamerát (ami minőségben feltehetően köröket ver egy telefonra). A maradék pénzből pedig vennék rendes mikrofonokat / pickupot (attól függően, milyen zene...).
Dinter: Realme 8 5G / Realme 8i? Esetleg Moto E40 (4/64GB) a telekomtól.
[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
Csápájev
őstag
válasz blue01song #176305 üzenetére
Ezért kérdeztem a felhasználást is.
Egy videókamera (inkább fényképezőgép) egyrészt nem ver köröket már ezekre a telefonokra, másrészt jóval többe kerül,ha objektíveket veszel hozzá, harmadrészt kezelni sem árt tudni, negyedrészt nem árt,ha van,aki ott helyben kezeli, míg te zenélsz és figyel rá.
Ha magadnak kell youtubera pl,akkor ezek a teljesen automata telefonok simán jók tudnak lenni. -
xpeg94
csendes tag
Sziasztok!
Készülék vásárlás előtt állok, segítséget szeretnék kérni tőletek!
-100-150 ezer ft-os árkategóriában keresek készüléket.
-Új készüléket vennék, függetlenül, gyártói garanciával.
-Hosszabb távra tervezek vele(nem cserélgetem 2 évente a telefonokat, inkább 4-5 évre tervezek).
-Normál felhasználásra használnám: Telefonálás, főleg böngészés, youtube, zenehallgatás, átlag fotózgatás(szval nem igényem a profi szintű kamera).
-A lényeg a minél stabilabb, gördülékenyebb, megbízhatóbb rendszer, mert nem cserélgetem 2 évente a telefonokat, több évre terveznék vele.Ti melyik készüléket/készülékeket ajánlanátok ezen szempontok alapján? Ár/érték arány is fontos szempont. Jelenleg ott járok, hogy a 2022-es készülékek között a realme gt neo3t(149900ft), ami befutónak tűnik nálam.
De annyi telefon van a kínálatban és annyira szeretném a hozzám tökéletest választani, hogy tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm szépen a segítséget és tanácsokat! -
mefistofeles
addikt
Akár egy jobb webkamerával és mikrofonnal szerintem összehasonlítahatlanul jobb videókat tudsz készíteni, ráadásul olcsóbban.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Ismételten keresnék, szintén csak kis progik futtatására:
Android 11 v 12
Lehetőleg 5,5 coll
Jó akku idő
Megbízható
Kijelző és fotós tudás nem lényeg
Ár max 70-75 ezer Ft
pár kis progi futna, egy kettő háttérben, kettő három folyamatosan így 4 GB ram is sokKöszi ha van ötlet
UI Ez [link] egész jó lenne de "sok" a 6,4 sajnos . a kritériumok tökéletesek[ Szerkesztve ]
-
maczera
aktív tag
válasz Dinter #176303 üzenetére
14 évesnek már nem vennék 720p felbontású telefont. Inkább:
Realme 9i EMAG akció
Motorola Moto G31 -
Max_218
tag
Sziasztok!
Anyumnak keresek telefont.
Sony xperia Z1-et váltana ami nem mai darab meg már engem idegesit fel mikor meglátom nála,és panaszkodik hogy sokszor lefagy.Amit rá szánnék neki az 60-90 közötti érték.
Kijelző méretbe a mostani normál 5,9-6.4 szerintem a legideálisabb.
Átlag dolgokra lenne használva,(fotózás,Netezés/Facebook/messenger/Telefonálás, de nem akarok már olyat amibe külön memória kártya van.
Amit magamtól találtam a listába az a redmi note 11, 64gb-s változat.Nem nyúlnék vele ,mellé?
Vagy van jobb alternatíva is? -
GreenRose76
csendes tag
Sziasztok!
Önerőből nem sikerült megugrani a kérdést, de hátha van ötletetek...
Érzékeny a szemem (valószínűleg) az OLED kijelzők vibrálására, ezért olyan telefont keresnék, ami ezt nem produkálja. (Tudom, előfordul IPS is, ami igen.)
Elsősorban használtra gondoltam, úgy 75-80 ezer forintig.A teljesítmény nem elsőrendű kérdés, de a kamera fontos lenne, rendszeresen fotóznék vele.
Az akku jó, ha kérdés nélkül kibír egy napot, a GPS ha kirándulás közben nem Közép-Afrikában mutat, az sem hátrány.
Jelenleg egy Xiaomi Mi Note 3 látja el a feladatot, volt még Mi 8-am is, szóval ehhez képest lennének valamiféle elképzelések.
(A kamerát illetően érdemes az OIS-hez ragaszkodni? Én szeretnék, de nem-OLED kijelzővel együtt ritka madár lesz, ha ugyan akad.)
Alapvetően Androidban gondolkodom, GMS-sel. (Ebből a keretből Alma amúgy sem férne bele.)
-
sztivo
őstag
válasz GreenRose76 #176315 üzenetére
Realme 9 Pro, OneOlus Nord 2 CE Lite ezek ugyanazok, vagy egy picit teszel hozzá és iPhone XR.
-
jemy
tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni. Realme gt neo 2, neo 3t, illetve Oneplus nord 2t. Átlagos napi használat, semmi játék. -
st6969
őstag
Új telefon vásárlásnál kaptam egy hologramos "adattörlő beváltó kód" matricát. Ezt a webshopban is jelezték egyébként (BestByte). www.nmhh.hu is rá van írva Akkor se értettem, mi ez, így a boltban rákérdeztem, ahol azt mondták, hogy eladáskor kell, adatot lehet vele véglegesen törölni a telefonról
Nem is foglalkoztam vele, mivel épp, hogy venni jöttem, nem eladni...de most megtaláltam a pénztárcámban. És továbbra sem értem, mi ez.
Milyen adatot lehet vele törölni és hova kell beírni? Telefon gyári állapotba visszaállítása miért nem elég eladás előtt?
Tud valaki erről valamit?
-
AtHoS
nagyúr
-
SLYM
veterán
Sziasztok!
100.000 forintig (árukereső legolcsóbb verzió) érdekelne az az új mobil, aminek a legjobb a kamerája. Mit vásároljak? Köszönöm! -
nanorambo
őstag
Sziasztok!
Rokon szeretne egy mobilt kimondottan olyat, amivel nagyon jó fotókat tud csinálni. Leginkább közeli "termékfotókat" szeretne készíteni. Az is fontos, hogy tartós legyen a mobil mert baromi sokat használja, magán, céges dolgokhoz is és fotózáshoz.
Árnál a felső határ az kb 500e ft. (én személy szerint nem költenék ennyit telefonra, de neki munkaeszköz és 5 éve egy huaweit használ ami már roncs és nagyon szenved vele szegény.Iphone 13 pro, pro max, vagy galaxy s22 ultrát néztem neki.
Fotóban mi a különbség 13pro és pro max között? s22 mennyire jó képeket lő?
Tudom Pro max az 500 felett van, illetve a pro is van ahol felette van.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
őstag
válasz nanorambo #176325 üzenetére
Legjobb fotós mobil az egy mobil meg egy külön fényképezőgép
De hogy ne trollkodjak, egy liga mindkettő, egyik szaturáltabb, másik retusálja az arcot, egyik körbevágja a hajszálakat portré módban a másik nem. Pixel 7 széria sem rossz, Xiaomi Ultrak se de nekem a szoftver nem jön be, Pixelhez hivatalos garancia itthon nincs. Sony van még, az sem rossz kamerában (csak egy kicsit réteg termék). Igazából abban döntsön, hogy almát vagy körtét, akarom mondani androidot szeretne.
Esetleg van sok összehasonlító cikk, döntsön Ő, hogy melyik tetszik, ha a rendszer mindegy. Támogatásban hosszú életű most már mindkettő.Még [innen] kérhetsz tanácsot, ha nem indít háborút
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
2023 valószínűleg a telefon csere éve lesz (nálam).
Jelenleg egy Redmi Note 8 Pro készüléket "nyúzok", igazándiból meg vagyok vele elégedve de újítani szeretnék.
A kiszemeltem szintén Xiaomi, Redmi Note 12 Pro+ 5G.
Viszont nézegetem a Poco-kat, konkrétan a [Poco F4 8/256 okostelefont].
Hezitálok.
Ugye a Poco már itt van, a RN12 meg majd idén kerül a kereskedelembe.
Ki melyiket választaná ha....
A Poco mellett a 4K/120 fps van ellene viszont a 4500-ös akkumulátora.
A töltés sebessége annyira nem számít (+ pont a RN12-nek).
5G mindkettőben van.
Játszani nem játszom, telefonálok, tartalmat "fogyasztok".
Van olyan erős ez a Poco mint a RN12?
Egy kis összehasonlítás : [link] -
tomic
addikt
Sziasztok!
Előfizetés meghosszabítàshoz ajànlottak hàrom telefont.
A két model közül melyik a "jobb" készülék szerintetek?
Xiaomi 12 lite vagy a Vivo X80 lite 5g, és a Galaxy A53 5G[ Szerkesztve ]
-
sztivo
őstag
válasz tomic #176331 üzenetére
Oppo, Realme brand a Vivo is, elég komoly flagship telefonjai vannak. Na de térjünk rá, Xiaomi erősebb SoC, videónál EIS, nincs microsd, kisebb akkuidő. Vivo OIS, van microsd, nem rossz SoC, 20%-al hosszabb üzemidő, illetve csak 8/256, míg a Xiaomi van 6/128 is. Ja meg infraport is van a Xiaomin, de bővebben itt.
-
sztivo
őstag
válasz tomic #176333 üzenetére
Hát a SoC gyengébb lett, mint az előző modellben (A52s-ben is a Snapdragon 778G van, mint a Xiaomiban), elég döcögős, de lehet később jó lesz frissítésekkel. Ami a Samsung mellett szól, az a kamerák (szerintem, OIS és Gyro-EIS) és az 5 év támogatás.
A "két modell" miatt pedig észre sem vettem a Samut[ Szerkesztve ]
-
HunPro
csendes tag
Hello segítséget szeretnék kérni:
Max 250 eur-ig. Alábbi paraméterekkel keresek telefont:
Alu ház és ne legyen tepsi (5,5" volt max.) 3.5 jack dugó nem hátrányköszi
-
Tusyxy
újonc
- Árkategória. 200 000 ft
- Használt vagy új? Használt
- Hol vennéd meg? Rejoy
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, hosszú
- Mire használnád?
- normál felhasználás, fényképezgetés, internet
- erős igénybevétel, igényesebb játékMég soha nem volt csúcskategóriás telefonom, és a kinézett Samsung Galaxy S10 illetve az feletti (S20, S21, S22 és variánsai) között nem tudok dönteni, melyiket éri megvenni (elég a legolcsóbb S10 vagy inkább S10 plus vagy jobban megéri az éppen kapható vmelyik újabb)
- telefonálásra SMS-re egy nem okos telefont használok (Evolve0)
- játékra, olvasásra egy Samsung S6 lite tabletet (ami játéknál már kevés)
- családi eseményeken illetve kirándulásokon szeretnék a jelenleginél jobb minőségű képeket készíteni, amit a S20 plus készít az már nekem megfelelő ( amikor láttam a vele készült képeket akkor merült fel bennem, hogy nekem is kell hasonló tudású készülék ), viszont nem tudom az S10 mennyivel gyengébb fényképezés terén -
bogdanypeter
tag
Nem tudok választani a oneplus nord 2t és a realme gt2 közül. Melyiket vennétek? Illetve mennyire van jelentősége pl 3-4 évig annak, hogy 8 vagy 12GB van benne?
Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S
-
ghiottone
nagyúr
válasz bogdanypeter #176338 üzenetére
A Realme-t, mert ott ha jól emlékszem 3 főverzió frissítés van. A Nordok esetében pedig csak 2.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
xpeg94
csendes tag
Sziasztok!
Készülék vásárlás előtt állok, segítséget szeretnék kérni tőletek!
-100-150 ezer ft-os árkategóriában keresek készüléket.
-Új készüléket vennék, függetlenül, gyártói garanciával.
-Hosszabb távra tervezek vele(nem cserélgetem 2 évente a telefonokat, inkább 4-5 évre tervezek).
-Normál felhasználásra használnám: Telefonálás, főleg böngészés, youtube, zenehallgatás, átlag fotózgatás(szval nem igényem a profi szintű kamera).
-A lényeg a minél stabilabb, gördülékenyebb, megbízhatóbb rendszer, mert nem cserélgetem 2 évente a telefonokat, több évre terveznék vele.
Ti melyik készüléket/készülékeket ajánlanátok ezen szempontok alapján? Ár/érték arány is fontos szempont. Jelenleg ott járok, hogy a 2022-es készülékek között a realme gt neo3t(149900ft), ami befutónak tűnik nálam.
De annyi telefon van a kínálatban és annyira szeretném a hozzám tökéletest választani, hogy tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm szépen a segítséget és tanácsokat! -
Rhino82
aktív tag
válasz xpeg94 #176344 üzenetére
Szia!
Én is a GT Neo 3T és a 9 Pro Plus-al szemeztem.
Én a 9 pp-t választottam végül...nekem a kamera fontosabb volt, mint a kicsivel erősebb soc. Amire én használom elég ez is.
De mivel téged nem érint a kamera, így jó lehet a neo is.4-5 évre csak akkor tervezz, ha nem fontos a főverzió és a biztonsági frissítés..mert ezeknél szerintem 3 év és vége a teljes támogatásnak.
Ha 4-5 évre tervezel, akkor szerintem inkább samsung vagy iphone. -
cidalain
veterán
Asszonypajtinak kellene új telefon. Most egy Xiaomi Mi A2-es van neki (ami ugye nem miui, de azzal sincs gondja, mert azelőtt olyanja volt)
Alapvetően tartalomfogyasztás, kapcsolattartás. Nincs játék, semmi gépigényes dolog, így nem is kell űbertelefon. Árkeret max 100.4-6 GB ramnál nem kell több, type-C csati kötelező, és kellene NFC is a mobilfizetéshez (ez a mostanijáról nagyon hiányzik). Preferálnám a Snapdragon soc-os telót. Ha lenne normális hangszórója, az nem lenne hátrány. Ahogy az előző telója is, ez is kb 3 év szolgálatra lenne hivatott.
Ajnánljatok típusokat, mert ebben a rohadt nagy kínálatban el vagyok veszve, nem tudok 50+ készüléktesztet végignyálazni. A specifikációs táblázat meg önmagában kevés egy teló megítéléséhez.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
st6969
őstag
válasz cidalain #176346 üzenetére
Szinte ugyanez volt a szitu esetünkben is, azzal a különbséggel, hogy nálunk Mi A3-ról lett váltás. Realme 9 lett a befutó (ami 91k volt, mobilcsere programmal pedig 51k ).
Kicsit féltem a SOC-tól, de most azt mondom, hogy nagyon megérte, még teljes áron is. Én még az Amoled kijelzőt is a kötelezők közé soroltam.
Nem akartam többet költeni (pedig nem fájt volna a 9 Pro + ára sem, de az asszony már ezt is sokallta egy telefonért, mondván ő csak arra használja, mint eddig: FB, Netflix, böngészés, telefonálás...így inkább nem sokkoltam...nincs képben az árakkal ...egyébként meg ajándékba kapta) -
blue_23
senior tag
Sziasztok!
3,5 éves Xiaomi MI 9 SE telefonom tervezem cserélni. A készülék jelenleg is teljesen meg vagyok elégedve - akkumulátoron kívül - viszont rizikónak érzem, hogy nincs biztonsági frissítés hozzá.
- Árkategória. 500e alatt
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Megbízható forrásból, fontos a garancia.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, hosszútáv, akár 10+ év, amíg frissítik/foltozzák a rendszert.
- Mire használnád? Böngészés, néha fénykép, videó lejátszás, kevésbé HW igényes játék futtatás, bank/okosóra/egyéb alkalmazások használatára.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, Android.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6 inch körül nézelődöm.Két telefont találtam, Asus Zenfone 9 és Google Pixel 7. Van más alternatíva? Melyiket javasoljátok és miért?
Előre is köszönöm!
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest