Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz bitpork #29989 üzenetére

    Ebben én is egyetértek. Alapjaiban véve akárhogy is nézzük kényelem ide vagy oda, a saját autó kevés esettől eltekintve tisztán pénzügyileg nézve nem reális döntés.

    A baj nem is ezzel van, mert attól, hogy nem racionális, még választhatna sok ember magának olyan autót, ami a saját pénztárcájának a szintjén fenntartható, szervizelhető anélkül, hogy csődbe vinné a családi kasszát. A legnagyobb gond, hogy nem olyat vesz... Azért van ennyi 8-10 éves autó karbantartás nélkül, mert a legtöbb ember 1-2 "számmal" nagyobb autót vesz magának, mint amit igazából megengedhetne. Ugye a világnak villantani kell. Ilyenkor jön az, hogy megy a nagyfelnire a használtgumi, meg húzzuk az olajcserét, meg ami zörög, kopog, folyik lesz@rjuk, mert attól még megy az autó.
    A használtautó vásárló meg ezek közül tud válogatni, legyen az dízel vagy benzin.

    Hány olyan embert ismertek, aki épphogy kiszáll az egyik autóhitelből és mintha nem lenne jó, hogy épp nincs tartozása, azonnal adja el az autót és veszi a fiatalabbat hitelre? Hányat, akinek derogál, hogy 10-13 év feletti autóba üljön be? Hány olyat, aki a szénné hitelezett autóban ülve sír, hogy nincs pénze, de leszól téged, mert te egy 15 éves autóban ülsz?
    Én kaptam már meg olyan embertől, akinek két bedőlt devizahiteles autója volt épp, hogy miért matuzsálemmel járok...
    De ez már nagyon OFF, ez már nem az autókról szól, hanem az emberek pénzügyi kultúrájáról, ami a legtöbbeknél (sok másik dologhoz hasonlóan) egyenlő a nagy nullával.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák