-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver10
aktív tag
Na az én dolgom sem komplikáltabb ám az átlagnál. A párom ICD pacemakeres. Ha van egy közlekedési stresszhelyzet, egyből lehet a szívműdésben anomália és beavatkozik a kütyü. Mini áramütést érez. Olyankor kapom a dicséretet. Mint legutóbb, Tavaly ősszel Nyíregyháza felé menet (Vidor fesztivál) Ész nélküli előzgetések, lemaradások a közelemben. Tartottam az óra szerinti 140-et, GPS sz. 134-et. Egyszer csak ráléptem a gázra. Na innentől húz ez a taliga egy picit jobban 180-ig utána már kesevesebben gyorsul. És a váltó kiosztás miatt 4000-4100-at forog,180-nál, én többre gondoltam. 1.6szívó Atkinson, 6 seb. Na kb. 10 perccel utána vissza álltam 140-re. És láss csodát halál nyugis haladás onnantól. Viszont megkaptam az oldalbordától : „Meg akarsz ölni?!"
-
Magnum_
nagyúr
Ja igen, persze.
I humbly and respectfully decline™
-
Petyyyyy
addikt
válasz Vismajor01 #221500 üzenetére
Speedzone, Vályi... ne vicceljünk már mindig
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
nagyúr
válasz focvis #221471 üzenetére
Ilyenkor sajnálom és örülök is egyszerre, hogy enyimnek nincs jogsija, mert ledudálna mindenkit a fenébe, akár igaza van, akár nincs, és fix, hogy valami nagy batárban ülne, onnan nézné le a többi közlekedőt (szó szerint)
Én mindig túl hamar vágok ki a belsőbe szerinte, nem tartom a távolságot (fékez és meghalunk), meg ilyenek.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
veterán
válasz Vismajor01 #221485 üzenetére
olyan 230-at biztos tud
Annyit biztosan. [kép] [kép] Szerintem 40-et is ha nem kezd hisztizni a kedves.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz szőröscica #221509 üzenetére
Ha nem busz mellett futsz, hanem egy taxi mellett, akkor tobbet sporolsz
-
ziyan
tag
válasz Vismajor01 #221500 üzenetére
Kellenek az ilyen fajta bemutatók is, azért itt a topikon kívül nem hinném, hogy sokan foglalkoznak az ilyesmivel úgy, hogy lassan már kényszerből kell ilyen autót venni, mert nincs más. Egy tipikus főnök, elfoglalt vállalkozó, stb akit nem érdekelnek az autók, csak egy menő suv kell neki, az pontosan így fogja használni, de azért a zöld rendszámot megkapja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #221509 üzenetére
Siettem en mar eleget eletem soran. Persze neha van 1-1 gyorsabb etap de ennyi.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Milyen hóláncot érdemes venni és hol, ha úgy készülök, hogy jó eséllyel fel is kell majd tenni, nem csak bemutatni a hatóságnak. 225/55 R17 mérethez kellene 4 db.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MasterMark
titán
válasz Jorus #221513 üzenetére
Subarura csak előre kell hólánc, hátra nem szabad.
Driving on snowy grades or icy roads may require the use of tire chains, in which case put the chains on the front wheels only. Use only SAE class S type chains that are of the correct size for your tires so as not to damage the vehicle body or suspension.
When driving with tire chains, drive at speeds below 19 mph (30 km/h). When a temporary spare tire is on a front wheel, replace the temporary spare tire with the rear tire on the same side of the vehicle, and then fit chains on the front tires.
Always use the utmost care when driving with tire chains – overconfidence because you are driving with tire chains could easily lead to a serious accident.De azért csekkold a saját manuáljában is ha erről van szó.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #221515 üzenetére
Fura, en is ugy tudtam 4 kell ra. De majd csekkolom a manualom en is.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt írja a manualom:
Tire chains
CAUTION
Tire chains cannot be used on your
Impreza and WRX STI because of
the lack of clearance between the
tires and vehicle body.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Nahát, köszi szépen, valóban, a manual is ezt írja. Igaz, logikus is, mivel akkor kezdi el a hátsó kerekekre tolni a nyomatékot, ha az elsők elpörögnek, de a hólánc miatt jó eséllyel nem fognak, így a középső diffi sem fog ajvékolni.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Reggie0
félisten
Mamar vannak egesz keskeny lancszemek is.
De szerintem kar ennyire tulzasba esni aholancnal. Nekem is tobbszor fel kellett raknom, pedig csak sima homasitas lancom van, talan Lampa, vagy milyen marka, de sose volt vele gondom, pedig baromi sok km-et mentem vele 30-40 kozott. Egyszer vars-ban kolcson is adtam egy furgonosnak is, amire nem igazan volt valo.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jaja, máris félár!
Persze, úgy értettem, hogy az alap 50-50%-ról akkor kezd el hátra adagolni többet.Szerk: hatóságoknál nem lehet olyan, hogy AWD-nél 4 láncot kérnek?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ja, hát olyankor kvázi RWD lesz. Asszem az 5 sebis avtomat OBK egyébként 45/55 alapból, és onnan tud 80/20 - 20/80-at. A manuális váltósoknál van az 50/50 alapból.
-
dugo_
veterán
Szerintetek ez az elágazás szabályosan/biztonságosan van így kitáblázva?
Tegnap sikerült benézni sötétben, és minél többet rágom magam rajta, annál jobban idegesít, hogy ezt mégis hogyan gondolták. 90-es szakasz, lakotton kívül és a köt. haladási irány tábla vonalában gyakorlatilag derékszögű kanyar...
-
Paxker315
addikt
Hetem koronája. Figyelmetlen voltam, parkolóból kihajtva bele egy elhaladóba. Nekem első lökös leírva, neki első lökhárító-sárvédő, talán a lámpabúra, ill. felni sérült. (Pár generációval ezelőtti clio, ~2003 körüli évjáratbú).
Tulaj& én az ő kárját ~150ezer körülre saccoljuk, egyelőre abban állapodtunk meg, hogy, kér ajánlatot javításra, és, kiokoskodom, hogy biztosító bevonása nélkül fizessem-e neki a károkat, vagy, legyen kárbejelentés.
Ti melyiket választanátok? Most ~48ezer ft volt a KGFB-m, B01 kat, nem tudom, nem érné-e meg jobban, ha biztosítón keresztül rendeznénk a kárt. Tippre úgy azért ~110 ezer körül lenne a ráfizetésem a biztosítás emelkedése végett.
továbbra is utálok vezetni
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
Vismajor01
addikt
válasz dugo_ #221528 üzenetére
Szerintem teljesen ok, bár egy egy sebesseégkorlátozó, vagy hurkák az útra nem lenne rossz ötlet. Elvégre mikor lejössz pályáról kötelezőleg tudod hogy tuti lekell lassitani mint az állat, aztán mégis kirakják a 40-es táblát meg hurkákat meg fényvisszaverőket meg tudomisénmit. Ehhez képest valóban nem a legmegfontoltabb dolog kbaszni a kötelező haladási irány táblát egy derékszögű kanyarhoz nagyon limitált féktávval a stop tábláig.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
dugo_
veterán
válasz szebe #221531 üzenetére
&F_Zolee
Én is ezt hiányolom, meg mondjuk egy veszélyes útkanyarulat jobbra tábla is elférne talán.
szabonagyur
Messziről a táblák hiánya és a forgalomtól elzárt terület mérete miatt teljesen úgy néz ki, hogy ez továbbra is kétsávos. Aztán a semmiből jön a kanyar. Lehet távolságival láttam volna, nem tudom. Egy közepes fékezéssel sikerült belerongyolni a lezárt terültre. Szerencsére nem volt forgalom, csak hátulról villantottak egyet, de akkor már minek...
-
fant0mi
őstag
válasz dugo_ #221528 üzenetére
Ez azért kissé táblahiányos, de nem az eseted miatt, amit leírtál, számodra egyértelmű, mégha lehetne is sokkal biztonságosabb is.
Szóval geometriailag ami egyenesen van, az egy szemből egyirányú szakasz, a néző felől egy ebből az irányból behajtani tilos kéne, hiába van a kötelező haladási irány meg, ez még járna hozzá. Aztán ha a néző jobbra éppen elkanyarodott, akkor az a kis szakasz a főútig egyirányú, kéne táblázni, hova soroljál be ha a főútra akarsz kanyarodni jobbra vagy balra. Csak felfestés van, az még kevés. -
Vismajor01
addikt
Vicces jelenet
Éppen keressük a forgalmit itthon, mert beleraktuk a biztositásról a megérkezett igazolást, szal elővettük a szokásos helyről de most nincs a szokásos helyén és nem tudjuk hol van.
Feleségemet még soha nem igazoltatták, 10 éve vezet. Külön kártyatartóban vannak az iratai, nem a pénztárcájában, és hajlamos itthonról elindulni úgy, hogy csak a pénztárcáját viszi a papirokat nem.(amit én utálok)
Most megy moziba kocsival az unokahúgával, kicsit hamarabb sorolt ki a busz sávba mint kellene (árpád út margit hid előtt, eltűnik a buszsáv és kanyarodó sávvá alakul), kiszedték a rendőrök.
Szóval,
1. Buszsávban ment
2. Nincs nála jogositvány
3. Nincs nála forgalmiDe 8 hónapos terhes tovább engedték Mondtam neki telefonba, hogy ha forditva lennénk akkor most azt újságolnám hány ezerre büntettek a yardok
Bár másik sztorit is ide biggyesztek hogy lássuk tudnak jófejek lenni.
Szent István körútról kanyarodtam jobbra a Balcsyra, viszont az akkor már tiltott volt BKV only. Egyből kanyar után álltak a rendőrök és meg is állitottak.
Beszélgettünk kicsit h azért elég szarul van a tábla (elvolt ferdülve mintha a biciklisávnak szólna) de nem vitattam a felelősségem. Végül figyelmeztetéssel elengedtek!
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
simonjoe
őstag
válasz Vismajor01 #221539 üzenetére
...nem nagyon kell már vinni semmi okmányt itthon, ha a telefonodban le van fotózva azt is elfogadják, de már elég csupán a lakcímkártya.
Joe
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #221539 üzenetére
Drl miatt allitottak meg kb egy eve, azt hittek csak helyzetjelzovel megyek. Aztan mutattam, hogy drl. Aztan megallapitottak, hogy gyarinak tunik (wtf?) es elengedtek.
#nincsbennetarcsi
-
Magnum_
nagyúr
En nem tortem ma autot es nem is buntettek meg
I humbly and respectfully decline™
-
félisten
-
Vismajor01
addikt
Volvo v60ban ugye hol elektromosan megy hol dizellel