- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aram01
nagyúr
Oké akkor a sonost megpróbálom leválasztani valahogy. Viszont a médiabox csak néha jelenik meg, hiába van összekötve a tv-vel. Ha bekapcsolom bekapcsolja a tv-t is automatikusan, elindul rajta a tartalom, viszont nem jelenik meg mediaszerverként.
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
blakey
titán
válasz aram01 #98804 üzenetére
Ha van lejátszód akkor miért akarod, hogy médiaszerverként jelenjen meg a box a TV-n? Amúgy a boxon a DLNA-t kell bekapcsolni és utána lesz elérhető mint médiaszerver.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Leslie1966
senior tag
válasz Caranita #98783 üzenetére
Nekem 55SM8200PLA van, nem fogsz benne csalódni. LG televízióim vannak csak, a legidősebb 9 éves, utána 5, 3, 4, és új,mind működik még mindig hiba nélkül pedig szinte folyamatosan mennek. Annyit simán megér.
[ Szerkesztve ]
Garmin Fènix 7X Solar, Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Watch 3, Huawei Watch GT 2,
-
aram01
nagyúr
válasz blakey #98805 üzenetére
Igazából csak a letöltött filmek miatt. A tv lejátszója rendesen lejátsza a hangot is, a bőrön levő VLC ha megy akkor hiányzik pár hangsáv pl nem hallod a beszédet.5.1- ben adja le gondolom, opció nincs hogy stereora váltsak.
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
eastsider
nagyúr
válasz blakey #98799 üzenetére
tudsz erre valamit linkelni?
eddig nem volt zavaró, de itt kissé nehézkesebb állítani a feliratot, mint kodiban...
+1 kérdés:
Bluetoothra audio késleltetés javítását vajon lehet fixen beállítani, ha bt az audio kimenet?tv-n jó nagyon jó a késleltetés, viszont a plexben igen zavaró (WH-1000XM3)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz eastsider #98808 üzenetére
Nálam mkv a gyakori fájlformátum így mkvtoolnix-al pillanatok alatt rendbe tudom tenni, ott kell azonosítani a feliratokat, hangsávokat. Amúgy amikor indítanád a filmet ott lehet menüből állítani a hangsávot és a feliratot is ha nem megfelelő amit választ.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
eastsider
nagyúr
válasz blakey #98809 üzenetére
tudom teljesen jól állítani én is, csak nem állítja be automatán az adott nyelvre. de ki tudom választani kézzel az LG plex appban.
így néznek ki általában a webplayerben ezek, mert ugye nagyrészt a subzero addon tölti le a feliratokat. a nyelveket meg alapból ki lehet választani.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz eastsider #98810 üzenetére
Nem jó, így néz ki ha normális a fájl, az sem mellékes, hogy az adott anyagban mi a "default".:
Külső felirat esetében meg annyi a teendő, hogy a fájlnev.hu.forced-ra nevezed és akkor lesz kényszerített, de a te esetetben szerintem csak 1 feliratra van szükséged mégpedig a teljesre. Lehet, hogy Plex hiba ami mostanság jelent meg, nekem elég régi az adatbázis és mostnában elég kevés anyag kerül be, így nem láttam, hogy gond lenne.[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz blakey #98811 üzenetére
attól, hogy nincs az MKV-ba ágyazva tökéletesen kell működnie. fel is ismeri le is játssza.
egyébként a forced ezt jelenti: [link] . nekem azért external, mert a subzero töltötte le.
szerintem ez akkoris a plex bénasága, hogy nem választja ki automatán az external feliratokat. nézem a webapp is ezt csinálja -
blakey
titán
válasz eastsider #98812 üzenetére
Olvasd el amit írtam, külső feliratnál mi a teendő, Sub-Zero meg rosszul csinálja ha ennyit tölt le. Külső feliratnál is tökéletesen működik mivel nagyon sok ilyen sorozatot nézek. Nem ma kezdtem, 20 éve van médialejátszóm és anyagom, nálam jól csinálja a Plex, egyelőre, de Plex helyett használhatsz Embyt ha nálad valami gond van a szerverrel. amúgy min fut a szerver?
Amúgy én nem használom a Sub-Zero-t.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
Netflix LG appnál van valahogy lehetőség arra,hogy ne 5.1-ben akarjon mindent elindítani?A soundbar-omon a dialógusok sokkal halkabbak,így minden filmnél/sorozatrésznél kézzel át kell állítanom 2.0-ra.
Ez főleg sorozatoknál zavaró a rövidebb részek miatt. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz eastsider #98816 üzenetére
Lehet, hogy azért, mert nem magyar a szerver felülete, állítsd magyarra. Hátha ez a hiba.
-
Cr00py
senior tag
Üdv.
Ismerős körben adott egy LG WebOS tv. Pontos típust nem tudok perpill, ha szükséges, rákérdezek. Falra van szerele, ezért nem tudják még csak a hátulján lévő matricáról sem leolvasni.
Ami a gond vele.
Próbáltuk az internetre csatlakoztatni, viszont a beállítások menüpont egyszerűen nem jelenik meg.
van dedikált settings gomb a távirányítón, de azt megnyomva, csak a jobb felső sarokban jelenik meg egy lila " X " amivel be lehet zárni. Képeken néztem, elvileg a képernyő jobb szélén függőlegesen kellene megjelennie a menüpontoknak, na az itt nincs.
A kis házikó gombot megnyomva ( HOME ) jelenik meg maga a WebOS felület, itt szintén jobb fent van egy input, illetve egy settings ( fogaskerék )ikon ami lila. Ott kiválasztva sem töltődik be.
Mit lehet ezzel kezdeni?
A tv alján középen van egy joystick, ezzel is kiválasztható a beállítások, de az eredmény ugyanaz.
Bármi ötlet esetleg?
Nincs valami "reset" ezeknél?
Áramtalanítva is lett már, semmi haszna.
Neten próbáltam utánaolvasni, de az első lépés mindig az, hogy lépjek be a beállításokba. ( köszi )
Konkrétan erre a hibára keresve nem találtam semmit. -
Cr00py
senior tag
válasz julius75 #98819 üzenetére
Kb 5 percet vártam.
Nem hiszem, hogy ez lenne a baj, minden más menüpont azonnal megjelenik. Egyedül a beállításokat vagyok képtelen elővarázsolni.
Néztem videókat, azokon is azonnal bejöttek jobb oldalon függőlegesen az ikonok.
Illetve a home képernyőn, jobb fent lévő input-ra nyomva az is megjelenik azonnal. A fogaskeréknél nem történik semmi.[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz blakey #98817 üzenetére
beállítottam, hogy mindig jelenítse meg a profilomban. most már működik...
kicsit ellentmondásosak a beállítások, de az a lényeg, hogy működik
köszi
így viszont tökéletes a beépített plex app.milyen LAN és wifi van a 7450-ben? nem írja, hogy dual AC lenne, sem, hogy gigabit lan
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz eastsider #98821 üzenetére
Van benne AC-s Wifi, a LAN az 100-as.
-
subset
senior tag
Olyat nem lehet állítani a bar-odon, hogy "széthúzza a hangteret" ?
"Center Spread némely erősítők esetén, de más néven is szokott futni ez a funcio: expands the center channel signal to left and right front speakers to create a wider frontal audio image for the listener..."[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
Cr00py
senior tag
válasz junior19 #98823 üzenetére
Nem hiszem, de rákeresek.
Minden más tökéletesen működik, leszámítva az internetet igénylő appokat, azok a hálózati kapcsolat hiányában nem mutatnak semmit.
De a műsorújság, az adások, mind működnek, a smart funkció nem, ami ugye internetelérést követel.
Költözés előtt tökéletesen működött.
Kb 1,5 éve még én állítottam be nekik szintén az internetelérést a tv-n, de azóta sok idő eltelt.
Nemrég lett kész a nappali az új lakásban, most oda lett berakva ez a tv fel a falra a "látványkandalló" felé.
Kisgyerek is van a családban ( 5 éves ) , ezért elképzelhető, hogy valamit elnyomkodhatott, én pedig nem igazán értek az LG tvhez, nekem samsung van mióta az eszemet tudom, de ilyennel még én sem találkoztam, hogy minden működik, csak a settings nem akar "betölteni" -
veterán
-
törölt tag
Technics SA-EX310 Viszont hibátlan a mai napig. Szépen működik.
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Megérkezett az euronics-tól az LG 65UM7450PLA TV, tudtok esetleg tippeket adni a beállítások kapcsán?
Illetve bármilyen tippet, trükköt szívesen fogadok.
Előre is köszönöm!
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
antocian
csendes tag
sziasztok,
van egy lg 55-ös, 7100-as tv-m, minden ok, de hogy a bánatba lehet a laptop képernyőjét tükrözni a tv-re?
régebbi tv-mnél chromecastot használtam, de azért mart az még egy régi, nem wifis plazma volt.
most azt mondom a chrome-ból, hogy "cast",és nem is látom a tv-t.. van valami program amit le kett tölteni az lg store-ból? (olvastam hogy volt korábban smart share, na az nincs a store-ban..
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Próbálkozok DLNA-n keresztül 4k HDR lejátszással. A forrás egy synology nas, és LG sm9000 tv-n nézném.
Plex szerver - plex app: 1080p-ig nincs semmi gond, viszont 4k-nál, pufferel elég gyakran (gondolom transzkódol, de nem tudom hol kéne ezt kikapcsolni..)
Emby szerver - emby app: ezzel jól mennek a filmek, viszont van olyan srt felirat amit nem eszik meg...
Plex szerver - xplay kliens: látszólag minden ok (nem transzkódol, direct play van), lejárt a próba időszakom, ha az előző kombinációkra nincs megoldás, akkor kifizetném a licence díjat..
Van megoldás az első két verzióra?
Plex/Emby szervernél van olyan opció, hogy letölti a magyar feliratot, ha nincs olyanom?[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
-
veterán
válasz antocian #98843 üzenetére
Megkérdezhetem a laptop pontos típusát?
Annyit még nézz meg,hogy a miracastot támogatja e géped.
Kereső-Gépeld be dxdiag-Enter
Majd alul lesz a minden adat mentése.
Katt erre,majd a txt fájlt ments el.
Mentés után nyisd meg és nézd meg mit ír a miracast sornál.[ Szerkesztve ]
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Az új webOS felületre nem sikerül kiraknom az Xbox ikont (külső bemenet) a HOME (házikó) ikonhoz. Van erre megoldás?
Köszihttps://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- BestBuy topik
- Honor Magic V2 fél év után
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs