- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parkr
őstag
válasz Tuomas #98394 üzenetére
a méret a lényeg [link] ha az megvan, bárhonnan rendelhetsz.
Merida nem rossz, ha lehet legalább legalább Sora R3000 szettest keress (vagy Tiagra, 105 de ezek drágábbbak) [link], [link] itt lesz most valami akció black fridayre, hátha olcsóbb lesz
vagy itt egy másik [link]hasonló árban, de többnyire régebbi Claris szettel található még Specialized Allez, Cube Attain, Scott Speedster
-
truefx
aktív tag
Engem rabeszeltek alu helyett karbonra kezdo outinak. Azt hiszem nem volt rossz dontes, igaz az ara 2x annyi volt egy akciosan kifogott belepo karbon bringanak is mint a te kereted. Elobb-utobb ugyis valtas lesz ebbol, ha bejon az outizas (karbon vaz, jobb kerekek), mar nem egy esetet lattam (inkl. Napfenysuti), szoval erdemes megfontolni, hogy kihagyj egy felesleges lepcsofokot.
-
nagyúr
válasz truefx #98406 üzenetére
Ha már meg lettem említve.
Kezdésnak azért érdemes nagyon megfontolni mennyiért vesz az ember bringát. Ha esetleg mégse tetszene meg nagyobbat bukhat egy drágább géppel. Neked bejött elsőre a komolyabb ez jó dolog amúgy.
Anno mikor vettem a mostani gépet azért nekem is elég behatárolt anyagi keretem volt, abból szerintem sikerült kihozni a legjobbat (használt nem játszott mert nem értettem hozzá még). Fejleszteni meg úgy kezdtem hogy ráéreztem az ízére és úgy gondoltam hosszabb távon is megleszünk. Ez eddig amúgy be is jött, csak most bő 3 év után gondolkodom hogy jobbra váltok. De még kb fél évig marad a Focus, majd tavasszal vagy a nyár elején cserélek. Addig is nézelődöm, informálódom.Més que un club!
-
DUB Inc.
aktív tag
Van hova fejlődnünk!
-
StLui
veterán
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz DUB Inc. #98410 üzenetére
Minden a látványért van.Ha ezzel ösztönöz az rendben van,de ha megnézed a "hogyan készült" változatát,nekem tiszta Hollywood. Persze attól még profi a csávó és nekünk azt adja amit szeretnénk,a meseországot,ahol minden összejön elsőre.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Strezi #98412 üzenetére
Most ha gonoszkodni akarnék,megkérdezném,a szamár az amelyiknek nincs sisak a fején? ...amúgy meg ha jól látom ott balra Napfénysüti kék POC-ja is.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz Hasaggymeg #98411 üzenetére
Így van, ezt nem is titkolják, sokszor azért van a filmek végén bakiparádé, de ne legyünk ennyire"magyarok". Tiszteljük az a tökösséget, amit közülünk tuti senki sem merne bevállalni...
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
Hát az a baj nincs rá keret, na meg nem szánnék fél milliót egy bringára, úgy, hogy lassan 30 felé már más prioritások is vannak
Nekem abszolút hobbi szintre kellene a bringa, heti 1-2 alkalomnál többször sajnos időm sincs elmenni tekerni
Már annak is örülnék, ha tudnék magamnak venni egy nem a legrosszabb, ellenben kezdő szintű országúti bringát, amire már legalább 10 éve vágyom, csak valami mindig közbeszólt
A tippet köszi neked is, de sajna nem tudnám olyan mértékben kihasználni, amennyivel többet költenék ráWe were here
-
ro_bert17
őstag
válasz Tuomas #98415 üzenetére
Esetleg még azt is célszerű belekalkulálni, hogy egy csomó járulékos költség lesz. Nem a pénztárcában kotorászás miatt, csak ha hobbi a szint, és nincs tervben a bakony200.
Én tavasszal clarisos bringát vettem 140-ért. Világítás, pumpa, kulacs, szerszám, jobb külsők, szar belsők, spd pedál, nadrág, sisak, stb, stb. Ez így már talán olyan 240, és még nincs vége. -
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szót neki a rendező - "Mennyé má fe oda,me mijen fáin leszel ott a tévébe!" Mire ő - "Há de főnök,hogyan men..." Rendező - "Érdekli a f@szomat,indújj!"
-
StLui
veterán
válasz ígyvanferi #98420 üzenetére
Megy ő előtte eleget gerincen, úgy, hogy ő van a bringán
6030D: a kézenfekvő dolgokra nem gondolok
Lányom szokott jógás videókat nézni, és ő mondta, nem érti miért jógáznak néhányan "teljesen indokolatlan helyen"
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-=RelakS=-
veterán
Ezt csak így itt hagyom
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Vanir
veterán
válasz -=RelakS=- #98423 üzenetére
Korán el kell kezdeni na! [link]
-
5381
aktív tag
Én nyár elején vettem egy Merida országútit. Rendelni akartam, de a boltban is ugyan annyiért adják, ráadásul kötelezettség nélkül berendelhettem két méretet belőle és választhattam megfelelőt. Szerintem már csak emiatt is érdemes boltban venni. Szerintem több helyen is megoldható ez a fajta vásárlás. Sokféle váztípus van, lehet nem mindegyikből jó, amire gondolsz.
Jó, hogy számolsz a járulékos költségekkel, engem meglepett, mennyit is kell még költeni a kényelmes biciklizéshez.
Érdeklődni, több boltba is be lehet menni, hogy mit is ajánlanának neked.
Én 150-et akartam költeni biciklire, de inkább felmentem egy közepes(hobbi szinten) kategóriáig, hogy ne érezzem sok pénz kiadása után, hogy bármi is rossz a biciklin. Végül 300ért vettem egy Ride Disc 300-at és nem bántam meg. Rengeteget mozgok azóta, sokat fogytam, sokat erősödtem és mindig csak menni akarok vele[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
ezzel egyetértenék,de nálam mindenesetre ott van, főleg stílusváltás esetén,hogy elsőre nem fogom tudni, mi a jó. ahhoz is kell tapasztalat,hogy el tudjam dönteni, a jelenlegi vázamhoz képest milyet szeretnék, mondjuk lehet hogy én vagyok az átlagnál szőrözősebb,és minden apróságra figyelek, próbálom kiszűrni a kompromisszumokat. lehet hogy azért,mert a méreteim miatt épp mérethatáron kellett választanom, országútiból azt se tudnám, mekkorát nézegessek
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
Tuomas
addikt
válasz Runner_fxr #98429 üzenetére
Az is igaz
Meg az is, hogy nem tudom milyen menni a jobbal, amíg nem mentem veleWe were here
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez jó!
Runner...szépen mozog az a villa. ...viszont pont egy nyereggyártó reklámja egy a nyerget nem is igazán használó kerékpáros videója?!
-
Toobee
veterán
Azt hiszem idén elég pénzt költöttem már a bicaj + kiegészítőkre. Ma elhoztam az SPD pedált + cipőt. Igaz, hogy a nőiből pont 5 db kijött volna a férfi árán, de sebaj. Aki esetleg Budaörsön jár és az asszonynak 37-es a lába, vagy levágja rendesen a körmeit, annak jó vétel. Volt még vagy 10 pár 37-es.
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #98433 üzenetére
Még a trekkinghez vettem, mint legolcsóbb itthoni cucc. Megörökölte
-
Toobee
veterán
Igen, meg az előzőt is, úgyhogy nagyon könnyen ment a csere. Viszont csak imbuszom volt, az M520 használatban külön kiemelték, hogy kulccsal kell meghúzni. 40-50 Nm rémlik. Húztam csövet az imbuszra, talán a közelében voltam. Azért a szobában sikerült majdnem pofára esni, mikor próbálgattam a pedált.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én is vigyáztam úgy tekerjem rá a belsőt,hogy vélétlenül se látszódjon a bétvines felirat rajta.
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #98437 üzenetére
Még azt hinnék sznob vagy
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
Ármester
válasz Toobee #98436 üzenetére
Helyes. Azért is jó, hogy ne kattogjon majd. Én villással húzom, érzésre. A rugócsavarokat tekerd teljesen minuszba (mind a 4-et!), akkor könnyen kiold. Egy idő után meg érdemes valami kenőanyaggal fújkálni a rugókat, mert meg tud viccelni, ha nem olyan erőnél old.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Toobee
veterán
Kitekertem teljesen őket, csak előtte próbálgattam utána olvastam a témának, remélem nem lesz gond vele terepen sem. Nem szeretek esni. Van vékony olajam, be is kenem rögtön, de éreztem, hogy alapból van rajta kenőanyag. Megnézek most pár spinning edzést, legalább gyakorlom a ki -es becsatolast, meg nem ártana szezonra egy kis kondi sem.
-
ivana
Ármester
válasz Toobee #98436 üzenetére
50Nm az retek sok, négyszöges hajtókar csavarja amit tényleg meg kell tépni 35 körül van, a pedál koránt sem szoktam annyira meghúzni mert ha egyszer le kell majd szedni akkor probléma lesz, bőven elég egy imbusszal max.-ig kézzel (ahol hajolna az imbusz, pedig nem gagyit használok...) vagy klasszik csepel kerékpár kulccsal hasonlóan kézzel.
Illetve nyilván egy tonna zsír, főleg alu hajtókar esetén.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #98445 üzenetére
Gondolom a fellazulás okozta esetleges baleset súlyossága indokolja,mert amúgy tényleg nem szokott meglazulni...viszont ha mondjuk kiállva,a hegyen kiesik a talpad alól,az kisebb tragédiát okoz6.Nekem néha eszembe jut mikor állat módon kiállva kigyorsítok,mi lenne ha eltörne a pedál tengelye.
-
Mortein
tag
Téli tekeréshez ti mit vesztek fel? A terv az, hogy télen is kerékpárral megyek melóba és jó lenne valami tipp, hogy mit érdemes felvenni, ami szél és hideg álló is. Kicsit féltem az ízületeimet.
-
ivana
Ármester
válasz zoli03 #98445 üzenetére
Nem tudom mennyi lesz azt a megfogom a 8-as imbuszt és meghúzom amennyire megy szinten szoktam, kb. 10km után ránézek, hogy lazult-e ha igen ráhúzok.
Miután van olyan pedál amiben nincs is 15-ös kulcsnak hely, csak imbusz 40-50Nm szerintem sok, nem arról van szó, hogy nem kéne meghúzni, de a fogsz egy imbuszt ameddig megy (törtem már el 6-os imbuszt szóval ez annyira nem kevés) vagy csepelek esetén saját kulcsával (sima 15-ös nem fér el, klasszik csepel kerékpár kulcs amin minden van pont befér) szintén ameddig a kezem bírja, csővel tuti nem húznék rá így is a leszedés szokott problémás lenni, soha nem hagytam még el pedált, évek óta ez a módszer.
Ja igen az outimon pont M520 van.Hasaggymeg: Azért a fellazulás nem ilyen egyből kiesős szokott lenni, meg érezni ha táncol. A hajtókar megrepesztésétől jobban félnék.
Mortein: Nekem a kezem nem bírja a hideget ezért ilyenkor már bőven kesztyűben tolom munkába menet, valami doboz alján találtam itthon egy gyapjú béléses bőrkesztyűt az mindenre jó, korcsolyázni is ebben szoktam.
Ezen kívül én nem nagyon szoktam beöltözni szokásos szerelés (farmergatya, szövetkabát, sál, sapka), ha nagyon hideg van akkor akad valahol gyapjú térdmelegítő itthon... -
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem is elég érzéketlen kell lenni ahhoz,hogy ne érezd,én sem hagytam el soha,ugyanakkor sajátomat eléggé megbikázom.Főleg azért,hogy ne recsegjen.Nejemén imbuszos van,de én kevésnek találom amennyire azzal meg lehet húzni....persze az sem lazult fel még soha.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest