-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #97300 üzenetére
Ja, az csak az eleje Onnan már nem sok emelkedés a Látó hegy, oda érdemes felmenni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Munka után szoktam odáig menni,az nekem 52km/2,x óra.Eléggé ki vagyok utána...de majd kipróbálom a Látó hegyet.1x voltam a csúcson,de 2-3 tolással.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #97302 üzenetére
Novemberben ha nem lesz sár, akár összehozhatunk egy fórumos tekerést ott. Vannak jó helyek
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
deny330
aktív tag
Srácok! Valaki rendelt már Angliából komplett bringát? Körülbelül milyen áron hozzák házhoz ezeket? Vagy egyáltalán hogyan működik ez a dolog? (Csak hirtelen felindulásból kérdezem, nem szeretnék semmit se rendelni. )
-
Örni
senior tag
válasz Hasaggymeg #97302 üzenetére
Hmmm... 2-3 tolással a csúcson lenni... Az igen!
There's too many men, too many people, making too many problems!
-
DUB Inc.
aktív tag
Láncos témában valaki?
-
deny330
aktív tag
válasz Runner_fxr #97306 üzenetére
Köszi az infót! (Nem tudtam, miként keressek rá, remélem nem bánjátok hogy feltettem a kérdést.)
Konkrétan az érdekelne, hogy pl van egy adott áruház Angliában akik teszem fel Cube-okat forgalmaznak. Ha én rendelek egy példányt akkor azt megtudják úgy is oldani, hogy konkrétan pár napon / héten belül a házamhoz hozzák? Plusz érdekelne, hogy ilyenkor át-e megy ellenőrzéseken valahol a bicó, illetve vám hogyan működik ebben az esetben? -
parkr
őstag
válasz Runner_fxr #97306 üzenetére
ez nyilván bolttól is függ. a wiggle tud ingyen is szállítani (gondolom beleszámolják az árba), de van ahol csak 40-50GBP
(#97308) deny330 csak házhoz szállítják. vám, ellenőrzés nincs mivel a UK még minding EU tagállam.
[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
-
cobranco
csendes tag
Sziasztok!
Legelső Balkáni túrám helyszíne felejthetetlen élmény volt,kódolva volt tehát,hogy előbb utóbb vissza kell ide térni. Ez öt év elteltével idén tavasszal következett be,az élményeket egy,a túráról készült több részből álló monumentális filmeposz keretébe foglaltam,akit érdekel,ajánlom megtekintésre:
Montenegro visszainteget 1.rész: "Tor-túra" 2017. FullHD 1080p
Útvonal:
Autós rész:
Budapest-Röszke-Belgrád-Cacak-Uzsice-Nova Varos-Pripolje-Mojkovac-Kolasin
Bringás szakasz:
Kolasin-Matesovo-Komovi hegység-Tresnjevik hágó/1573m/-Andrejevica-Sutjetska-kanyon-Murino-Plav-Plavsko jezero-Gusinje-Grbaja völgy/Prokletije/Térkép:
[link]Fotoalbum:
[link]Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
rétisün
veterán
válasz deny330 #97304 üzenetére
az egyik Feltem onnan van, de már meg nem mondom, mennyi volt a posta....wiggle.com-ról rendeltem, ha ez segít. viszont gyorsabban ideért, mint pár rosebike-os rendelés
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Toobee
veterán
Budapesten vagy környékén, van olyan akihez lehet hétköznapi tekeréshez (munka után) csatlakozni MTB témában?
-
smkb
őstag
válasz deny330 #97304 üzenetére
Nagyon változó. Van olyan is aki ingyen, pl Cyclesuk, mert ők egy az egyben a bontatlan csomagot küldik tovább, amiben a bringa a gyártótól jön. Van ahol 70 font pl. Rutlandcycling, Winstanleys 20 fontért, Evanscycles asszem 60, Cyclestore 50, Chainreactors az egyik legdrágább.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz DUB Inc. #97317 üzenetére
Kissé több infó sem árt az ilyen kérdések feltevésénél,pl. milyen van most,hány sebességes,stb.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
kacsyx
aktív tag
válasz DUB Inc. #97324 üzenetére
Shimano, KMC, Sram. Lehetőleg ne tésztából legyen, se papírból amit alsós gyerekek ragasztanak össze és küldik majd Karácsonyra haza a szülők legnagyobb örömére.
Talán ha megadnád a bringád felszereltségét és hogy hányas rendszer, akkor lehetne értelmesen is segíteni.
De lehet én vagyok a debil amiért "láncköll" információból nem jövök rá mire van szükséged... -
nagyúr
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Szeptemberben vásároltam egy rockrider 520 nevezetű mtb -ot.
Gyárilag eléggé vastag "terep" gumik vannak rajta.B'TWIN ALL TERRAIN DRY 27,5"x2,0 .
Azt szeretném.megkérdezni, hogy aszfaltos útra milyen gumit ajánlanátok. Gondolom vékonyabb és nem rücskös mintázatú gumit kellene rárakni a jobb haladás érdekében.
Köszönöm
-
veterán
válasz AsusBoy #97327 üzenetére
Árat is mondhatnál hozzá, mert szívesen ajánlunk 6-10k/db gumikat, de mondhatunk 2,5-3k/db gumit is, én azzal például elgurulgattam elég vegyes használatban, terepen is hatezer km-en át.
A mintázat helyett inkább a keréknyomás lesz a választóvonal, amitől függ neked ,hogy aktuálisan mekkora sávon érintkezik a kerék az aszfalttal.Everybody lies.
-
gabro0
őstag
Most, hogy kilép Anglia az Unióból a Wiggle, Chain Reaction Cycles meg a többi angol oldal áruira még a vám is rájön, ugye?
Még mindig vacillálok honnan vegyek cuccokat országútihoz, eddig a rose és a bike24 a befutó.
-
zoli03
őstag
válasz DUB Inc. #97324 üzenetére
Shimano-ból, SRAM-ból, KMC-ből is tudok olyat mondani, amelyik típusuk tök jó, meg amelyik csak pénzkidobás. Úgyhogy márkát nemigen lehet ajánlani.
#97329 gabro0: én nem olvastam olyat, hogy konkrét dátumot adtak volna meg a kilépésre. Ha meg még tárgyalnak, az akár évek kérdése is lehet, és ki tudja, hogy milyen féltelekkel lépnek ki (vámunió).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Pttypang #97328 üzenetére
Igen, az lemaradg, hogy ezek 26os gumik, mivel nekem az kell, de tudtommal van 27,5-os, azt holnap beszerkesztem majd.
Aszfalton ugye minel inkabb a felso kereknyomas hatarhoz kozelitunk amit a gumi enged, mert annal keskenyebb savban erintkezik az aszfalttal, annal konnyebb gurulnia, mig terepen a nagyobb tapadas miatt minel alacsonyabb nyomason hasznaljuk, ott az also hatart kozelitjuk.
Tehat a gumira irt adatoktol fugg. Nekem pl 2,5 -4,5 bar van rairva, en a tapadast valasztom, ugyhogy 2,5 korul van benne.
3-ra szoktam fujni, es hetente ellenorzom.Everybody lies.
-
zoli03
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #97333 üzenetére
Azt én is tapasztaltam,hogy a kényelmetlenség faktor és az össze-vissza rázás a sz@r aszfalton végül az átlagsebességet is ronthatja.Meg kell találni az arany középutat...mint mindig.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz deny330 #97308 üzenetére
Szia! Nemrég rendeltem kerékpárt Angliából. 124 font volt a szállítás. Október 2-án,hétfőn du-n jött az SMS, hogy csomagot adtak fel, benne azonosítót, mellyel nyomon tudtam követni a rendelésem útvonalát.. 5-ére , csütörtökre írták a várható kiszállítást. Így is lett. Reggel 8 előtt nem sokkal már meg is érkezett a DHL-es futár a csomagommal. A kerékpár egyben volt a nagy kartondobozban, csak a kormányt kellett rögzíteni a helyére és a sok védőpapírt, fóliát, védőszivacsot leszeni, levágni.
A másik bringám németből volt, úgy emlékszem 20 euró körül volt a szállítás költsége. -
Chiftain
aktív tag
Sziasztok.
Használja még valaki a cyclemeter alkalmazást? Csak mert ugyanarra az útvonalra korábban ilyen 20-30 méter emelkedést mutatott, most meg 300-400 méter között. Van másik útvonal is ahová meg 500-600 emelkedés helyett most már 900 körül. -
jjeahh
nagyúr
No, tegnapi menet, Szent Anna tó, 120km (pár további turistakép erre):
Ez eddig a leghosszabb tekerésem
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz HEAHEA #97336 üzenetére
124 £?! ...van aki annyiért vesz bringát.
jjeahh...arrafelé mindig is volt medve.
[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Hasaggymeg #97339 üzenetére
...vagy kettőt-hármat vesz és boldog az egész család. A másik bolt ahol akartam venni, ott 120 font volt a szállításnak kiírva, utólag kértek volna még pluszba 80 fontot felmerülő többletköltségként a számításuk szerint,
így 200 font lett volna a szállítás összege... Nem is tőlük lett a rendelés.
A többiek is írták van eltérés (angliai) bolt és bolt szállítási összege között. Azért maradtam mégis a választott boltnál, mert más angol, német webshopokban lehet kedvezőbb lett volna a szállítás, viszont a kiszemelt bringa ára még így is olcsóbban jött ki, mint máshol mondjuk (majdnem) ingyen szállítással. Nem is rágódom rajta, Már megvan a bicó, élvezem a tekerést. Már csak a ruhatáramat kell téliesíteni. Kamásli, kesztyű, stb. -
StLui
veterán
Szerintem béna vagyok strava-hoz, nem tudom leszűrni csak az októberi tekeréseidet, abban meg nem látom. A kereszt a Látó hegy.
Tegnap Óriások pihenője felől föltekertünk a függőhídig (kétszer toltam), de sajna még fél 5-kor is sok volt a turista, így csak óvatosan gurultunk lefelé, nem is mentünk el csak félútig a látogatóközpont felé, majd egy dózer úton Katalinpuszta fölé érkeztünk a Vác felől beérkező 2-es út lejtőjének közepére.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
Ármester
Okt 7. Ha gépen nézed akkor felül a kék oszlopoknál tudsz heteket/hónapokat váltani, mobilon elvileg hoz mindent.
Az a kék útvonal nagyon jó, aznap voltunk arra is.
Sajnos a múltkor mi is pont belefutottunk valami trófea kiállításba és csak a turistákat kerülgettük, meg a bocsi-bocsi ment végig.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Látszott a turisták,bringások számából,hogy időjósaink rendesen melléfogtak.20C és 0 eső my ass!
-
StLui
veterán
Megvan! "Tekerhető": na azon szoktam én tologatni
Hasaggymeg: Nekem csütörtökön már jó időt mutatott az Időkép, napsütést, szombat reggel váltott át ködre, felhő-re de esőmentesre, végül fél5-től a célig, kb negyed 6-ig kapunk egy kis esőpermetet.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nagymaroson voltam autóval,de ott 3 körül rendesen esett.Jóindulattal volt max 15C.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #97345 üzenetére
Akkor mázlink volt, pont kikerülgettük, 1 és 2 között pár csepp mielőtt beültünk a diósjenői kocsmába, mire kijöttünk majdnem napsütés, utána csak a végén, Naszály oldalában kaptunk esőt.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
orszagutihoz szeretnek cipot venni, de mivel ez lesz az elso biciklis cipom, igy nem tudom, hogy mi a megfelelo meret. Tudtok mondani Budapesten (az sem baj, ha a 14 ker kornyeken van) valami uzletet, ahol lehet kapni, illetve felprobalni cipoket? Sidi vagy Diadora erdekelne. Sajnos a Decathlon, Hervis, Intersport nem arulja ezeket a markakat. -
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #97339 üzenetére
Na igen, Szent Anna-Tusnádfürdő környékén régen is sok volt, most meg már annyi van, hogy Máté Bence is 2 medvelest épített oda, egyikben a nyáron voltam
WP14: Nem, nem én küldtem, nem is láttam
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mazda topik
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Gumi és felni topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest