Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz thomasrc #127747 üzenetére

    Bár sok dologról másként gondolkozom, mint @Soundon Péter, most mégsem vele, hanem azzal a szemlélettel vitatkozom csak, hogy a pörkölő tudja, hogy mi kell a vásárlónak (hogyan kell/lehet egy kávét pörkölni, és csak úgy). Ez a szemlélet ugyanis totálisan figyelmen kívül hagyja, hogy az emberek ízlése meglehetősen heterogén (amúgy a pörkölőké is). Nem kívánjuk a saját ízlésünket ráerőltetni senkire. Ez volt a korai third wave legnagyobb hibája, amit azóta számos képviselőjük elengedett, vagy akár publikusan is elhatárolódott már. Edukálni lehet/érdemes a fogyasztót, de azzal, hogy hülyének nézik, vagy a kezére vernek, ha valamit másként iszik, mint ahogy a pörkölője/kávézója ideálisnak tartja, annak a többség elidegenítése lesz az eredménye. Edukáció OVER, mielőtt még elkezdődött volna. Pedig... Ha belegondoltok abba, hogy milyen arányban eszpresszóznak filter pörkölésből, amit a pörkölő amúgy filterként tart(ana) ideálisan fogyasztandónak, akkor ez is ennek a bizonyítéka. Ugyanakkor - ha úgy tetszik - mi is korlátok közé szorítom a vásárlóimat azzal, hogy bizonyos kávékat nem kínálunk világos, vagy sötét pörköléssel, vagy van, amit csak közepesre pörkölünk. Hogy mindenki mást ért a világos pörkölés alatt? Előfordulhat. Egy zacskó megvásárlása után legkésőbb kiderül, mit gondol erről az adott pörkölő. Filter/eszpresszó pörkölésnél pünkt ugyanekkora a bizonytalanság.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák