Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Kávé Kálmán #127750 üzenetére

    ha viszont úgy fogalmazod meg, hogy adott egy zöld kávé, és a pörkölő megpróbálja kihozni belőle a maximumot ilyen és olyan pörkölési szint mellett is legjobb tudása szerint, akkor kerek. és hát végülis erről van szó, a fogyasztó meg eldönti, hogy a végeredményekből tetszik-e valamelyik, és ha igen, melyik.

    ezzel együtt vannak nagyjából objektív különbségek, bizonyos ízek kerülnek előtérbe, ahogy sötétedik a pörkölés, ahogy fordítva is. nekem továbbra is egész jó hasonlat akár egy steak (rare, medium, well), akár egy bor (savasabb, vékonyabb kontra barrique hordós tanninos stb.). nem illik megmondani a fogyasztónak, hogy melyiket szeresse, viszont van egy jellemző pályája annak, amikor valaki rákattan a témára: sötét, well, tannin, ahonnan indul, amit megszeret, aztán idővel megy "lefelé".

    no mindegy. erősen gondolkodom egy flair 58e-n még mindig. :DDD

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák