Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Kiderült, mekkora aksi van az iPhone 16-okban
- iPhone topik
- Apple Watch
Hirdetés
-
Érkezik a Redmi Watch 5 Lite
ma Szeptember 25-én Indiában lesz az aktivitáskövető premierje, és lehet, hogy marad is azon a piacon.
-
Minden információt felhasználnak rólunk a közösségi cégek
it Az amerikai hatóságok szerint a közösségi média felhasználói nem igazán rendelkeznek irányítással azon adatok fölött, amit az AI-rendszerekkel megetetnek a nagy cégek.
-
A Lian Li Strimer kábel mókolása.
lo Értelmetlenül állok az egész előtt, hogy a Lian Li minden cuccából ad ki fekete/fehér verziót csak pont a Strimer...
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
justgiveup
tag
Nitro brew-val kisérletezett már valaki? Milyen szifon-patron páros lehet alkalmas erre?
[Ennyit] nem szívesen fizetnék érte -
Neked Az
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy problémám és nem tudom egyelőre a megoldást rá.
Néhány éve otthoni presszózok már (Lelit Anna + Fred) próbáltam már sok-sok féle kávét a CM-től, Palljotz, Kávékalmár, stb nyilván nem vagyok pro, de egy átlag otthoni kávésnál messze több (mint az itteniek döntő többsége).Szóval az a problémám, hogy az első duplát amikor megcsinálom és szinte tökéletes, nyitott karba spricc nélkül mértani pontossággal középen jön, szirupos, szép cirmos, és finom, viszont utána, egy fej öblítés, új adag őrlés, előkészítés és a második dupla gyakorlatilag vállalhatatlan. fröcsköl, úgy jön le mintha totál el lenne állítva az őrlő. Átzubog rajta a viz, szinte ki sem oldódik semmi és kb. 10 másodperc alatt félig van a csésze.
Tehát ha csak magamnak csinálok minden szuper, de ha kell még egy akkor szinte bármelyik kávéval ez van. mi okozza ezt az irgalmatlan eltérést két shot között?
Köszi előre is.
N.
-
SoundON
tag
válasz Neked Az #121056 üzenetére
Előfordul hogy az első presszó készítésénél a vízrendszered bizonyos részei még levegősek, így a pumpált víz nem csak a pogácsára megy, hanem a különböző alkatrészekben telítődnek. Kvázi hosszan előáztat a gép és az pogácsára érkező vízhozam is jóval kevesebb, mint amit a pumpa tud. Másodiknál meg már mindenhol víz van a rendszerben, tehát a pumpa teljes vízhozama a kávépogira megy.
Érdemes hosszabban kiengedni a vizet, esetleg vakszűrőzni az első presszód előtt is és annak megfelelően beállítani az őrleményfinomságot, ami így másodszor harmadszor is ugyan az lesz... ELVILEG
[ Szerkesztve ]
-
Neked Az
csendes újonc
válasz SoundON #121058 üzenetére
Húúú ez nagyon érdekes amit mondasz. Tehát ha jól értem és ez pl igy igaz akkor kvázi az első kávé amit készítek az nem is jó kávé?
Mert akkor ha (és kipróbálom természetesen) ha az elején is vakszűrőzök egyet és az első is már "rossz lesz" akkor totál más őrlemény fog kelleni. most akkor adja magát a kérdés a fejemben hogy akkor éveken át rossz kávét készítettem, vagy az általad irt első adagnál a gép által biztosított viz jó kávét ad, de utána nem?"ugyanazt a jó kávét" fogom kapni ha az elsőnél is "légtelenítek" de lehet hogy drasztikusan el kell állitani az őrleményt, és majd az új őrlemény a teljes vizhozammal fogja ugyanazt adni mint előtte az első?
Még régebben egyszer valahol azt olvastam hogy ezeken a házi presszó gépeken fej öblítést nem érdemes csinálni a shot előtt, mert csak "elrontja a hőegyensúlyt".
Az első után meg ugye mindig csinálom, mert picit kiengedek belőle a felsőszűrőn, aztán vakszűrőzök, és utána készitem elő a másodikat.
-
vendingo
veterán
-
SoundON
tag
válasz Neked Az #121059 üzenetére
Mindkettő igaz lehet
A lényeg hogy szerintem az első kávéd előáztatott és a lassan felépülő nyomás miatt kíméletesebb a pogácsához, nem roppantja azt meg, nem csatornásodik és az őrleményed is durvább lehet stb stb
Akkor iszol jó kávét amikor ízlik, tehát ha az első mindig ízlik akkor az első kávéd a jó!...más kérdés hogy csak véletlenül sikerül jól és nem tudod reprodukálni vagy a fent leírt tézis tudatában kitalálsz valamit ami működik. Például a Gaggián presszó után a gőzkar előtti részen is felgyülemlik a víz, amit ha minden shot után kinyitsz és leengedsz, akkor keletkezik egy újabb kis puffertartály a víznyomásnak ami segíti az újbóli előáztatásszerűséget...pl
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Mostanság hol szokás gépeket, kiegészítőket meghirdetni? Avx fórum, jófogás? Végre kisöpörném a szekrényeket.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
SoundON
tag
válasz Neked Az #121064 üzenetére
Szívesen! Remélem azért továbbra is finom lesz az az első kv
..bár minden mindennel összefügg, szóval lehet most az őrlemény okoz majd galibát, kesernyét, ha finomabbra kell venned, de az is lehet hogy most még jobb lesz... meglátod.
Ha az előáztatás miatt volt eddig finom, akkor meg próbáld meg azt, hogy a gőzkart kinyitod, és a pumpa bekapcsolásával egy időben szépen lassan kezded csak elzárni a gőzcsapot 3-8mp ig, ami így finomítja a pogira érkező vízhozamot. Vagy szereltess dimmert a pumpád elé és azzal szabályozd, bár nem ismerem a Lelit gépeket hogy ez a tiéd ez pontosan milyen mi van benne. -
Zen42
tag
-
vendingo
veterán
válasz JackFeryll #121067 üzenetére
Facebook eszembe se jutott. Köszi, rákeresek.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tag
válasz RetepNyaraB #121069 üzenetére
Az enyem 2011-es, az "eredeti" van rajta. Ha jol tudom 2015 elotti V1 (RI8161-RI9303) gepekre jo ez.
-
#98690560
törölt tag
Pár hónapja volt egy CasMo kávém, amivel nem tudtam mit kezdeni, sehogy sem állt össze, úgyhogy gondoltam végre kipróbálhatom vele a fagyasztást, mert még soha nem csináltam ilyet. Szóval kinyomtam a csomagból a levegőt, betekertem fóliába, beletettem két réteg ikeás simítózáras tasakba és irány a fagyó. Tegnap jutott eszembe, hogy ott van, kivettem, kihámoztam a csomagolásokból és hagytam máig szobahőmérsékleten pihenni. Ma húztam belőle és nem hiszem el, hogy mennyire komplex ízvilágot adott elsőre, szinte kiugrott a csipkebogyó a csészéből. Azóta már a harmadik csapolás megy és elképesztő még mindig. Most azt nem értem, hogy mi változott az elmúlt 3 hónapban, hogy ennyire "kinyílt" a kávé. Vagy beképzelem, hogy ennyire jó? Esetleg öregedett és beérett a fagyóban? (úgy tudom, hogy megfagyva nem öregszik) Nem tudom, de baromira örülök, hogy ilyen finomat csináltam itthon
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #121069 üzenetére
Az eredeti. De miért akarod szétcseszni a kazánodat a gőzöléssel?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
hoffman_
veterán
válasz Andraskiss6 #121075 üzenetére
nem biztos, hogy szét akarja, nálam is csak dísznek van rajta. szebb
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
veterán
Sziasztok!
Eladó Hottop kávépörkölő.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
senior tag
válasz Andraskiss6 #121075 üzenetére
...na meg igen.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sz.zs. #121074 üzenetére
Nem akarom, de a frencspressz mostanság tízből 7X nem sikerül (s még csak nem is értem miért nem), a gőzcsővel meg 10/9 OK.
Ha van költséghatékony és jó megoldás tejkrémre, nyugodtan mondjátok!"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #121069 üzenetére
1-1 csere a régi, de az új az gömbcsuklós. Mivel Neked még rézcsöves a gőzcsöved relatíve kevés alkatrésszel megoldható. Ha gondolod szívesen segítek ebben.
Vagy a nanofoamer.[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Waterman
aktív tag
válasz RetepNyaraB #121079 üzenetére
Alaminiumból könnyebb megépíteni, de direkt a savállót teszem ide.
-
Trencso
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel egy Sage Barista Express masina, írjon privátot.
Köszönöm!
-
#85578752
törölt tag
válasz RetepNyaraB #121079 üzenetére
Nem férne bele egy mini gőzbojler és ulka? A Catleremben anno meglepően kicsi bojler volt gőzre. Mondjuk a Sage Proban meg mindenre - vízre-gőzre - meglepően kicsi, sajtostallér méretű thermoblock van... De ki csinál hozzá vezérlést?
-
RetepNyaraB
veterán
Köszi srácok, de nem Mars expedíciót szervezek, csak tejet szeretnék habosítani. :)
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Csápájev
őstag
válasz RetepNyaraB #121084 üzenetére
Nespresso tejhabosító. Nem lesz olyan lágyan krémes,mint az igazi,de szerintem tök vállalható csöndes tejhab készítő a mindennapokra
-
#85578752
törölt tag
válasz RetepNyaraB #121084 üzenetére
Mondod ezt egy - majdnem - űrgaggiával.
-
Andraskiss6
kezdő
válasz RetepNyaraB #121084 üzenetére
Réz kazán nem opció?
-
icm
tag
válasz Andraskiss6 #121087 üzenetére
Attól a gőzcsöve - ahonnan indult az egész - még nem lesz használható
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
senior tag
válasz Andraskiss6 #121087 üzenetére
Tudsz olyat aki csinál?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz Andraskiss6 #121090 üzenetére
Már elég régóta nem.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
#85578752
törölt tag
válasz Andraskiss6 #121091 üzenetére
De ha rézkazánod van, nem fogod gőzöléssel tönkretenni! Ördögi kör.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- Gondoskodik róla az EU, hogy az Apple felnyissa a rendszereit
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen