Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz Kukipapa_rr #29043 üzenetére

    Nagyon egyszerű. Egy top kategóriás desktop gép közelében sem lesz soha egy top kategóriás laptop teljesítmény szempontjából. Sőt,
    Legalapvetőbb előnyei a desktopnak:
    - Nagy terhelés alatt is csendes lehet, mert elfér benne normális fűtés.
    - Egyáltalán képes nagy teljesítményre, nem throttlingol kb. semmilyen körülmények között.
    - Nem fektetik meg mindenféle corporate processek(AV, updaterek, stb.)
    - Lehet vannak olyan nagy teljesítményű laptopok, amikre a throttling/porszívó hang nem jellemző, de ilyennel a gyakorlatban még sosem találkoztam.

    Nekem meg munka során sem lehet semmivel jobban felbaszni az agyam, mint azzal, ha valamire a feltétlenül szükségesnél egy picit is többet kell várni. Nekem az Intellij nyissa meg a 11. projektet is lehetőleg azonnal, a build meg ha 1 perc is lehet 3 perc helyett, akkor 1 perc legyen. Persze ennek nyilván része az is, hogy milyen kódot ír az ember. Meg mennyire kell erőforrásos dolgokat csinálnod a gépeden a napi élet részeként.

    Persze ha valamilyen remote environmenten keresztül kéne dolgozni, akkor más lenne a helyzet. Viszont lokális buildhez, esetleg infrastruktúra elemek futtatásához kell a lehető legjobb elérhető kraft.

    (Az előző laptopot is használhatom tovább, de amióta megvan a desktop, inkább azt viszem az irodába is. Irodában amire jó lenne a laptop, az a jegyzetelés metingen. Amire ideális lenne a jó öreg jegyzetfüzet is. Nagyon sokáig nagy jegyzetelő voltam papíron. Annak meg a hátránya, hogy digitalizálni kell, ha keresni akarsz benne később. :D )

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák