- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
feca83
tag
Hi!
Felraktam a g3n-re ezt.
jiayu-g3n-gthrill/minden jól ment sőt meglepően gyorsan. - de felment
viszont már percek óta a cyanogenMod körül forog fénycsóva
forog de nem lép tovább-
mi lehet a gond? -
apeelme
addikt
Gondolom elolvastad a telepítési utasítást is és így kérdezed:
"You shouldn't need to do a full wipe if going from a 4.1.2 ROM to this, but I recommend that you do. (I didn't :p)
If going from a 4.04 ROM to this, you MUST do a factory reset in CWM, otherwise it won't boot."(#4103) feca83 : Most idéztem...ha nem megy az angol akkor azt mond...nem szégyen segítünk csak feleslegesen ne gyártsuk a hsz-eket...és sokféleképpen nem lehet értelmezni.
Kezd előlről, csinálj CWM-ben egy wipe data/factory reset-et mielőtt installálnád a rom-ot.[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
válasz balazs1011 #4098 üzenetére
Juhuuuu.
Most 6 napot bírt kereken a gyári ICS 4.0.4 - jelenleg is 8%-ot mutat. Ebben már több volt a használat az előző 7 naphoz képest. És igen, még mindig csak 1 CPU van engedélyezve minden üzemállapotban - CPU Tunert használok...***************
Szokásos GPS teszt a kertben du. - 4 méteres pontosságot is láttam. 27 mp alatt fixált...***************
Ha jól emlékszem már volt megoldás rá: tegnap kiderült, hogy az RDS karaktermegjelenítés hibás a rádiózás közben?! -
janesart
tag
Szasztok az normalis hogy marciusban vettem a telot es volt mar vagy 4x olyan hogy hivni smst kuldeni se tudtam es engem sem ertek el . Kikapcs aksikivet megoldotta a problemat. Mit tanacsoltok? Kosz
[ Szerkesztve ]
-
GazVezír
tag
Te tényleg komolyan veszed az üzemidőt . Mondjuk említetted, hogy téged nem igazán érint a teljesítmény, így érthető, ha másra helyezed a hangsúlyt. Egyébként a magam részéről elégedett vagyok az üzemidővel, böngészés, podcast hallgatás, youtube videónézés mellett is elmegy két napot.
GPS-nél egyszer mértem szobából, illetve teraszról, de nem akarta az igazságot, öt perc után többször is türelmetlenül bementem inkább. Amikor meg utcán vagyok, akkor meg mindig elfelejtem. Igaz, én csak ritkán használnám, maximum aktuális pozíció lekérdezésére, néha egy-egy addig ismeretlen címet megtalálni. Ki tudja, lehet nem is működik egyáltalán .
janesart: Felesleges dupláznod a hozzászólásod. A segítőkészebb fórumozók reagálnak, ha találkoztak már a problémával. sasa311 javasolta, hogy tegyél rá új ROMot. Ez megtörtént?
[ Szerkesztve ]
-
GazVezír
tag
válasz janesart #4109 üzenetére
ROM telepítés előtt azonban érdemes lenne egy gyári visszaállítást nyomni, emellett áttenni a SIM kártyát másik slotba és egy szűz rendszerrel mindenféle extra applikációk nélkül hagyni egy átlagos napot menni. Én valamilyen szoftveres hibára tippelek látatlanban. Aztán ha mindezek ellenére is produkálja a hibát, akkor érdemes újra feltenni a gyári szoftvert.
-
gghrtz
őstag
válasz balazs1011 #4099 üzenetére
Szerintem megromlott!
-
pazirezz
tag
Valószínűleg elég nagy baromságot fogok kérdezni, de azért megteszem
Lehetséges, hogy a még meg sem jelent G4-hez lehet letölteni már főzőtt rom-ot?
Vagy lemaradtam valamiről, és már közben megjelent?A szokásos kínai oldalt böngésztem, és ott találtam .. konkrétan a neve is a G4-re utal "signed_JY-G4H_134958.zip" .. máskor is jópár dolgot húztam innen le, és eddig egyszer sem volt átverés
Valaki ránézhet, ha szeretne .. hátha rom építés ügyben segítség lehet a G3-hoz
Ha lejött, és van rá igény feltolom nem kínai szerverre ... .https://m.facebook.com/paZirez
-
Dominó85
addikt
Egy kis válogatás a nemrég készült G3-as képeimből külön albumban.
A GPS témához pedig annyit fűznék hozzá, hogy aki a G3(N) készhez vétele után rögtön rohan az első HSZ-ben foglalt GPS "javításért" az bizony buta. Érdekes módon nekem nem kellett mókolnom semmit a GPS-en (persze ez lehet az én mákom is). De nem hinném, hogy ekkora szórás van a GPS erősségét illetően. Bizonyítékként, mindjárt lesz egy két kép, amik pár napja készültek a NavDroyd (HU + RO térképek, full OFFLINE, csak a beállításokban minden pipán!) segítségével. 1-2 perc mire pozicionált és már indult is a navigáció kb 300km-es úton. 2x volt egy 2-3 másodperces szakadás (nem találjátok ki mikor... nos a Telenor <-> Orange RO hálózatok közti váltásról). Azért írok ilyen erősen, mert az elmúlt napok HSZ-eit visszaolvasva a GPS igen durva és sarkalatos "lejáratása" folyik. Szerintem pedig a sok mókolgatással szúrjátok el a G3(N) GPS részét.
* Péter - 06302461862 *
-
pazirezz
tag
válasz Dominó85 #4115 üzenetére
köszi a képeket, jók lettek
milyen beállítások mellett készültek, és melyik kamera progyival?az én G3-m tuti selejtes, mert nagyon ritkán sikerült ennyire korrekt képeket készítenem .. vagy sokkal többet kellene innom, mert általában mindig vagy bemozdulnak, vagy a szín / fény / kontraszt erősség miatt lesz selejt
gps témában meg sokszor csak győzőm átpörgetni a sok hsz-t.....
https://m.facebook.com/paZirez
-
-
-
Dominó85
addikt
válasz pazirezz #4116 üzenetére
Mindegyik kép a gyári kamera szoftverrel lett lőve. Egy-kettő HDR-ben készült. Van fent vagy 4 kamera apk, de kirándulás alatt nem igen foglalkoztam azzal, hogy melyik apk lenne a jobb az adott esetben. Amúgy tervezek egy összehasonlító tesztet írni, de időből van most a legkevesebb hozzá...
* Péter - 06302461862 *
-
Sir Riccio
addikt
Tehát ha a tiéd jó akkor mindenki másé is. Fura logika. Mindenesetre nekem az énmegyek szoftverrel képtelen volt normálisan jelet fogni a fix előtt és most is, azt stabilan tartani sem tudta/tudja, minden második kanyar után újratervezés van/volt terítéken, használhatatlan. Ettől függetlenül a telefont szeretem, de a GPS és a Kamera kritikán aluli, van hova fejlődnie a gyártónak. Nekem mobilkamerában egyébként is a SE K750i az etalon, a PureView-n kívül nem volt eddig olyan amire azt mondtam volna, hogy akár csak megközelíti, hiába dobálóznak itt pixelmilliókkal a gyártók.
Egyébként én inkább azt nevezném butának aki releváns információk hiányában egy-két működő készülék próbálgatása alapján kijelenti, hogy az összes hibátlan, főleg ezen gyártók "minőségbiztosítási rendszereinek" ismeretében. El kell fogadni, hogy azért kerül ennyibe mert egy hat és fél éves kisfiú gyártja egy sötét pincében és amíg ez így van nagyobb a hibalehetőség, arról nem beszélve, hogy azt rakják bele amit éppen találnak, ahogyan anno a ZTE Blade-ből sem nagyon volt két teljesen egyforma, itt is jó eséllyel ez a helyzet. Amúgy kéZhez vétel ha már itt tartunk.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
bb71
őstag
válasz Sir Riccio #4120 üzenetére
+
Ez a kép önmagáért beszél:*****************
RDS hibás karakter megjelenítésre valaki?[ Szerkesztve ]
-
GazVezír
tag
Megjegyeztél néhány érdekfeszítő gondolatot, amikre én bővebben is nyitott lennék. A kínai kisfiús hasonlattól eltekintve milyen konkrétumokat tudnál megfogalmazni általában a kínai telefongyártók minőségbiztosítási rendszereivel kapcsolatban? Miből gondolod, hogy ebbe a Dzajü is beletartozik? Továbbá hogy van ez a nincs egyforma ZTE Blade? Egyébként a kínai telefonokat sem érdemes elsősorban egy kalap alá venni. Én szeretném hinni, hogy vannak közöttük olyan gyártók, akik a hosszútávra terveznek, s a piac értékes szereplőjévé akarnak válni, ami ugye folyamatosan növekvő haszonnal kecsegtetne jó esetben.
-
bagkri01
őstag
Teljes mértékben egyet értek veled. Ha valakinek nem működik elsőre a GPS akkor a 4. hozzászólás szerinti kalibrálással kell kezdeni a műveletet, ha viszont úgy sem jó akkor már lehet aggódni. Mikor megkaptam a telefont egy árva műholdat sem látott, kalibráltam a GPS-t és láss csodát tökéletesen működik, nyílt térben kb 20 másodperc alatt fixál és stabilan tartja a jelet sygic-el. És még valami, ha már egyszer működik nem kell pitiszkálni, mert azzal nagy részben csak rosszabb lesz, de ha valakinek az a mániája, hogy a pontosság 0 méter legyen az mókoljon nyugodtam, előbb utóbb valamit nagy el fog rontani. Tehát a következőket kell tennie a leendő G3 tulajoknak miután megkapták a telefont:
-GPS kalibrálás 4. hozzászólás szerint
-és az EPO-t néha,néha frissítenisamsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
bagkri01
őstag
Az iphone-t is kínai kisfiúk rakják össze. Amúgy gondolkozz egy kicsit:
-Hogyan kezdte a HTC, az első darabok nem voltak a minőség és a szépség megtestesült mintái (tudom,hogy nem kínai)
-A huawei-t pár éve még senki sem ismerte.
-A ZTE pedig igen jó telefonokat tesz le az asztalra manapság.
A fejlődésnek kell néhány év, egy gyártó nem kerülhet a mélyből azonnal a csúcsra.samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
Sir Riccio
addikt
válasz GazVezír #4122 üzenetére
Szerintem eléggé nyilvánvalóak ezek a dolgok ahhoz, hogy ne kelljen őket megmagyarázni, a JiaYu gyerekcipőben jár, egy új cég, kis költségvetéssel, nem fér bele a minőségbiztosítási rendszer kiépítése, mint a normális vállalati kommunikációra megfelelő szakembereket alkalmazni sem, ezért is van annyi féle-fajta ilyen olyan hardveres-szoftveres probléma a készülékekkel amiket itt egymásnak segítve próbálunk orvosolni amivel egyébként semmi baj nincs, ezért (is) kerül a felébe mint egy hasonló specifikációjú telefon, illetve ugye azért mert mire egy forgalmazó az országba hozza, szervizhátteret épít hozzá, áfát, vámot fizet, addigra ez sem ennyibe kerülne. A ZTE Blade kapcsán, anno részben belsős információk alapján írták többen a saját topikjában, hogy kb. azt rakják bele ami éppen kézre esik és kompatibilis vele, ezért volt rá olyan nehéz ROM-ot fejleszteni és kinek ez szállt el FC-vel kinek az, még a kezdetekben, ebben sincs szerintem semmi meglepő.Senki nem mondta, hogy a JiaYu nem tervez hosszútávra, vagy, hogy nem akar a piac értékes szereplőjévé válni, csak azt, hogy addig még hosszú az út és a minimum, hogy ha már annyit "késnek" egy telefonnal mint a G3-al tették anno és a G4-el teszik most akkor teszteljék le normálisan mielőtt ide kerül, persze ahhoz újabb erőforrások kellenek amit Te és Én fogunk kifizetni a megvásárolt modell árába építve.
(#4124) bagkri01:Senki sem állította az ellenkezőjét annak amit írsz, ne beszéljünk el egymás mellett, nem a gyártót szidtam, csak azt írtam, hogy van még hova fejlődni és ezért az árért nem kell tökéleteset várni, de az egekig magasztalni sem kell, pláne nem ha nincs ár okunk. Az iPhone-hoz pedig csak ennyit tennék hozzá, ez továbbra is igaz.
A minőségbiztosításra visszakanyarodva, emlékeztek arra az esetre amikor valamelyik óriási gyáregységben (talán Foxconn, ami ugye Apple-t is gyárt) zavargások törtek ki? Na ezért nincs minőségbiztosítás.[ Szerkesztve ]
-
bagkri01
őstag
Akkor lehet, hogy csak én vagyok ilyen szerencséd, de nekem két téglafalon keresztül is 94%-os az otthoni wifi jelerőssége és GPS is jól működik. (sima G3-m van)
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
Sir Riccio
addikt
Nekem sem az igazi, itthon ahol közel vagyok a routerhez szépen megy, de pároméknál, egy emelettel lejjebb és egy szobával odébb már eldobálja a jelet, amit az Orange San Francisco-m szépen vett és nem volt vele gondja pedig az sem egy WiFibajnok, mondjuk ettől függetlenül nem állnék neki szétszedni, ez olyan "hiba" amivel együtt lehet élni, legfeljebb közelebb megyek hozzá ha épp nagyon kell valami.
-
bb71
őstag
Az éjszakai fullra töltés után megint nem ment deepsleep-be a teló, újra kellett indítanom, most már ok.
-
Lidl
senior tag
És azt írják, hogy működik is? Javult a vétel?
Én úgy tudtam, hogy a 2,4 GHz-es antennának fontosak a pontos méretek. Úgy mint a vezetékek/felületek hosszúsága. Tehát ha csak rákötsz egy drótot, az nem javít a helyzeten, hanem inkább ront.
Egy ilyen "csokipapír" antennánál nem hiszem, hogy figyeltek ezekre a méretekre.
Amúgy nálam is kicsit hektikus a vétel. De nem tudom eldönteni, hogy a wifivel van a gond, vagy valami mással.
Pl, ha letöltök valamit a Play-ről, akkor van olyan, hgoy 3 méterre a routertől viszonylag lassú, de egy másik program viszont gyors.
Én inkább a router elhelyezésével próbálok javítani a dolgon, és oda tenni, ahol a lakásból mindenhonnan jó a vétel.Köszi
Lidl[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Rájöttem valamire: 100%-ra feltöltés után gyorsan lemegy 97-95%-ra a telefon töltöttsége - hát azért, mert 1GHz-en pörög folyamatosan a processzor és nem megy Deepsleep-be...
-
Benyomtam a domino webkartyat, de csak edge van, otlet? Ennyit tud, vagy csereljem ki a ket simet? Mas otletem nincs hol kene buheralni.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
kymco
veterán
Korábban elhangzott, hogy 90% felett már nagyon visszaveszi a töltést a telefon, és ha eléri a 100%-ot, akkor le-le áll a töltéssel. Ilyenkor 100%-ot mutat (hiszen elérte már egyszer a teljes töltöttséget, és töltőn van), de valójában nincs 100%-on, ezzel is védi az akksit.
www.refujvaros.hu
-
bagkri01
őstag
Márpedig fedi, a nexus s például nem tölt 95-97% felé, a samsung hivatalos nyilatkozata szerint azért, hogy kímélje az aksit, tehát itt is lehetséges.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
Brokifej
csendes tag
-
Brokifej
csendes tag
Settings > Apps > jobbra lapozol az "ALL" fülig > megkeresed a Gallery nevű alkalmazást > megnyomod a Force stop, majd a Clear data gombokat. Tudtommal automatikusan fut a háttérben (de javítsatok ki, ha tévedek) és tartok tőle, hogy köze van a media scanner beragadásához.
-
geri43
csendes tag
Valaki próbálta már ezt a [link] romot?
A leírásban az van, hogy a deep sleep problémát már megoldották, ha így van erre váltanék ics-ről.[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
Bocsánat, nem szerettem volna elfogult lenni. Élőben jó az ilyen témákat megbeszélni, mert szöveg mögé nehéz mimikát és hangsúlyt helyezni. Nem állt szándékomban általánosítani. A lényeg, hogy aki megkapja az új G3(N) telefonját, az ne kezdjen a GPS mókolásának addig, amíg le nem tesztelte, be nem kalibrálta etc.
Annak sajnos nem látom értelmét, hogy mások által szétszedett G3(N) telefonok képeit rakosgassuk be, mi szerint a GPS-t így a Wifi-t úgy lehet még hatékonyabbá tenni (vagy éppen tönkre... ). Talán először tesztelgessük és szokjuk a készüléket, aztán ha már kicsit beleástuk magunkat a G3(N)-be akkor jöhet a mókolgatás (amennyiben valamivel nem vagyunk elégedettek).
Képek minősége: Alap szoftverrel normális fényviszonyok mellett és a beállításokkal variálva (azaz neon világítású terráriumot NEM automata fény settings-vel lőjük... ) simán elfogadható az eredmény. Nem kell a végletekig belezoomolni egy 23-27"-os monitoron, amikor max egy A4-es méretben tolná ki a nyomtató. Aki pedig mobillal plakátfotókat készít, nos annak azt javaslom menjen orvoshoz. 9x13 és 10x15cm képekre a G3 messze elég. Érdekes, hogy nekem 4 (négy) kameraszoftver van fent és mindegyikkel más eredmény születik. Változó, hogy melyik mire "jobb".
Ne vitázzunk a témában tovább, bár tudom én robbantottam ki.
* Péter - 06302461862 *
-
Sir Riccio
addikt
válasz Dominó85 #4143 üzenetére
Én is bocs ha félreértelmeztem valamit, a lényeg, hogy egyetértünk, egyébként arra amire én egy telefon fényképezőgépét használom (befotózni azt amit hirtelen nem tudok felírni kb.) arra tökéletesen elég.
(#4142) geri43:ez érdekesnek tűnik, de nem értek hozzá.
-
KTU
addikt
Az előző verziót használom, ezt még nem raktam fel.
Patchet hol látod, honnan lehet letölteni?"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
GazVezír
tag
válasz Sir Riccio #4125 üzenetére
Annyira nem nyilvánvalóak szerintem. Momentán én minden olyan apró információmorzsának örülök, ami szélesítheti a perspektívámat adott témában, pont ezért érdekelt részletesebben a dolog. Igen, arról már sokszor volt szó, hogy a vállalati kommunikáció mint olyan komoly hiányt szenved Dzsajüék frontján, ami előtt én folyton értetlenül állok. Jó példa erre a szoftverfrissítés, amit ismét erős homály fed. A félreértések elkerülése végett én egy szóval sem veszekedtem vagy hasonló.
geri43: Volt már szó erről a ROMról korábban, bár azt nem tudom, hogy kinek volt innen konkrét tapasztalata vele. A Led Wakelock problémát orvosolták, ami nem engedte mélyalvásba a telefont. Itt szerintem arra gondolnak, hogy amikor a vörös színben jelez az értesítő led, akkor beragad az ahhoz tartozó folyamat. Ennek a fixálására többféle mód van. Play Store-ban van program, amivel meg lehet változtatni, hogy adott értesítésnél milyen színben világítson a led, illetve töltőre dugod, majd lehúzod, avagy újraindítod a telefont, továbbá nem engeded, ahogy adott százalék alá essen az akku töltöttsége, mert akkor is vörösen jelez a led. A Media Scanner probléma pedig úgy általában érinti a Jelly Beant telefontól függetlenül.
-
geri43
csendes tag
http://www.needrom.com/mobile/jiayu-g3n-gthrill/
"-Fixed LED wakelock issue. Deep sleep mode now works, improving battery life. (Thanks to evirus for his help)"
Én letöltöttem a linkeknél a FIX LED 5 megás patchet, és az 1.2-es verziót, de még nem raktam fel. Leírás szerint mennie kéne a deep sleepnek, remélem élesben is így lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el a
Téma összefoglalót!
Ha G3S készülékkel rendelkezel fáradj át ebbe a topicba!
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest