- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabika318
aktív tag
Mostanában napi szinten olvasom orosz barátaink G3-al kapcsolatos topicjait, google sgítségével:
http://forum.china-iphone.ru/jiayu-g3-proshivki-t24715.html
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=398896Két napja úgy döntöttem, hogy én is átnyergelek 4.0.4-ről JB-re, Rocky_RS 2.3 ROM-ját találtam szimpatikusnak.
A ROM eredetije itt megtalálható, itt pedig a G3N "transzformátor".A romot áthúztam Jbart-tal és egy pár dolgot módosítottam:
Eltávolítottam a data/app mappából ezeket:
com.keramidas.TitaniumBackup-1.apk
com.bvalosek.cpuspy.realgpp-1.apk
com.freeman42.app4pda-1.apk
com.omichsoft.taskmanager-1.apk
com.picsel.tgv.app.smartoffice-1.apk
com.skype.raider-1.apk
com.teamboid.adbwireless-1.apk
org.adaway-1.apk
pl.solidexplorer-2.apk
SolidExplorerUnlocker.apkHozzáadtam ezeket:
AnySoftKeyboard.apk
com.adobe.flashplayer-2.apk
ContactsBackupUltimate.apk
FileManager.apk
MagyarAnySoftKeyboard.apk
mobileuncle.toolbox.apk
opera.browser.apk
SuperBackup.apk
TitaniumBackup.apkBootlogo: Jiayu G4
Startup és Shutdown animáció: Jiayu G4
Recovery: TWRP 2.4.4.0 lecserélve CWM 6.0.2.8 By Apeelmesystem mappa:
Hozzáadva: Apeelme féle APN lista
SuperSU lecserélve Superuser-re
Akkuikon lecserélve egyedi kör alakúra
GoogleQuickSearchBox.apk eltávolítva
Laucher2.apk visszahelyezve (Gyári launcher)A ROM alapban nem tudja a Vol +/- ébresztést, erre itt van egy Ervius féle patch, tökéletesen működik ezzel a rommal is.
A ROM-ban megtalálható az APEX Launcher, amelynek beállításait a Megjelenés menüpontba is beépített a készítő. Személy szerint én megszoktam a 4.0.4 alatt a Xperia Z launcherét, ezért itt is ezt használom.
CWM-ből telepíthető. Előtte BACKUP + WIPE + FORMAT SYSTEM!
A magyarított ROM letölthető itt:
android_v4.1.2_Rocky_RS_v2.3.zip
MD5: dcae30c8368194d7fa3df1196f741713További képek itt találhatóak:
https://picasaweb.google.com/109847264209575777850/JiayuG3RockyRS23A ROM "alvásáról" és akkuidejéről még nem tudok nyilatkozni, használom, aztán meglátjuk, ha nem jön be megy vissza a jól megszokott Apeelme féle ICS ROM.
A ROM eredeti rendszer és design módosításainak leírását megtalálod ezen az orosz linken, ezzel most nem terhelném a topicot.
[ Szerkesztve ]
[Phone: Jiayu S3 (2GB)][Sys: JIAYU.DE 5.1 RC1][Recovery: TWRP 2.8.7.0]
-
gabika318
aktív tag
válasz gabika318 #4402 üzenetére
Már kicsúsztam az időből, most így nézünk ki:
A másik furcsaság amit találtam ebben a romban:
ICS alatt volt a külső SD kártya és kész. A belső 2,5GB területtel igazából nem lehetett kezdeni semmit, legalábbis user oldalról. Aztán nálam jártasabbak elmagyarázták, hogy ez miért van, és hogy ez azért jó dolog. A TC is látta, hogy van de nem lehetett íni, sem olvasni.Viszont ennél a romnál írható ez a 2,5GB terület, sőt már a Total Commander is beolvassa. + a teló is bekapcsoláskor az értesítősávban írja az a külső sd + a telefonmemória (2,5GB) felkészítését is. Míg korábban ICS alatt csak a külső SD-t látta/olvasta/írta.
Nem tudom ez JB sajátosság vagy ROM buhera következménye?
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz #40993792 #4407 üzenetére
Hali,
Most az EVOLUTION ROM-ot használod Jolufa-tól? Az volt a másik, amivel szemztem.
Már 3 hónapja megvan a G3 és eddig csak a Sanyesz féle 4.1.2 volt fent, ezt laktam be.
Eddig csak szívtam magamba az infókat, de mostmár kezdem érezni, hogy kéne kicsit piszkálni a telót
Szóval ez a két ROM most, amit kipróbálok, és apeelme 4.1.2-jét, ha meglesz.Apropó, sikerült kiszedni az Xperia keyboardot? Vetnék rá egy pillantást .
Köszi
Lidl -
gabika318
aktív tag
Elfelejtettem irni, tartalmaz xperia billentyüzetet is az orosz rom, de ha kell megvan külön is, telepíthetö zipben.
[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
válasz gabika318 #4402 üzenetére
Szia.
Ez melyik G3-ra jó?
Feltelepitettem a sima G3-ra és totál rendellenesen működik.
Egészen addig rendben ment a dolog amig nem kérte a google fiók beállitást.
Amikor odaértem hogy a wifin csatlakozott,akkor egyszerűen kikapcsolt és cska az akku kivétel segitett semmi más.
Azóta is elindul,látszólag jó,de mihelyst rányomok pld a személyek ikonra,fogja magát,elsötétül,újraindul és valami baromi sok ideig tölti be újra. -
gabika318
aktív tag
-
Daert
őstag
válasz GazVezír #4383 üzenetére
Kipróbáltam másik gépen a leírtak szerint,USB Debug-ot kikapcsoltam majd csatlakoztattam az USB kábellel a másik számítógéphez a telót és a nagy büdös semmi.Eszközkezelőben nem jelenik meg a teló.Másik microSD-vel is próbáltam,azzal sem működik a telefon,holott annak semmi problémája.Csatlakoztatáskor megjelenik az android figura a képernyőn "USB karral",alatta a Turn on USB Storage felirat-ra ha rányomok semmi.A jó SD kártyát látja a fájlkezelő mint háttértárat,de ha használni akarom lefagy.Korábban olvastam valami mobilunkle progiról amivel szintén lehet szinkronizálni,de hogy?
KTU:
AirDroid-ot nem akarok használni mert csak itthon van netem és sokat utazok,nekem a kábel a megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
válasz gabika318 #4415 üzenetére
Hát valószinű nálam a hiba.
Ha valaki én aztán kipróbáltam már jó sok romot,nem hinném hogy a telepitéssel rontanám el.
Mindig elvégzem a Wipe / factory reset Format /system műveleteket.
MD5 leellenőrizve.
Ennél többet nem hiszem tudnék tenni.
Mindegy nem életbevágóan fontos,csak megemlitettem.Lehet megpróbálom mégegyszer.
Sosem lehet tudni.
Végülis időmből kitelik. -
-
hevizms
addikt
válasz gabika318 #4415 üzenetére
Megpróbáltam mégegyszer.
CWM 5.0.2.8 bz apaelmeWipe / factory reset
Format /system
ZIP telepit
Magyar nyelv kiválasztva
Wifi
Google fiókEddig oké is.Itt kezdődnek a problémák.
Amikor a google fiókból kilépne,akkor nem a főképernyő jön be hanem egyszerűen újraindul,zöld izék röpködnek,JIAYU felirat bejön és vár és vár és vár nagyon sokáig majd bejön az ahol kéri a tulajdonos nevét.
Valamit beirok/vagy semmit és leokézom és megint újraindul ugyanúgy mint előtte..
Na és végre bejön az üdvözlő képernyő!
Igen ám,de elhuzom a laktra,bejön egy ablak ahol kérdezi hogy az APEX vagy az inditó hajtsa végre a folyamatot.Rányomnék az inditóra de nem csinál semmit,majd kiirja hogy a system nem válaszol.
Várakozás vagy ok?
Mondjuk rányomok az ok-ra.
Telefon újraindul mint előtte már párszor.
Megint a JIAYU logo és csak vár csak vár csak vár. -
Lidl
senior tag
-
hevizms
addikt
Azt én irtam rosszul.6.0.2.8 by apaelme.Közben újrapróbáltam mert idegesit hogy nem jó,de sajnos újra ugyanaz.
MD5 stimmel az sd kártyán levő romnál is,tehát a másolással sem lehet gond.
Na meg rendben feltelepül,semmi hibát nem ir ki,csak éppen nem lehet használni.
Sim kártyákkal nincs gond,azt is felismeri,elfogadja a pin kódokat is,minden okésnak látszik.Csak éppen a rendszer nem működik.
Lefagy,kiakad.Nem reagál a gombokra vagy újraindul.
Nemigazán értem.
Szóról szóra ugyanúgy csinálom ahogy Gabika irta,de nem és nem -
hevizms
addikt
válasz gabika318 #4423 üzenetére
Pont most próbáltam az előbb 1 simmel.
Detto ugyanaz.Amikor rákérdez hogy az apex vagy az inditót akarom-e,bármelyikre nyomok azt irja ki hogy a system folyamat nem válaszol vagy valami ilyesmit.
Ha olyankor ok-ra nyomok újraindul az egész teló.Vagy nem reagál a gombokra.Szóval mindenképp szarakodik.
Á mindegy.
Pedig idegesit ám nagyon hogy nem megy nálam.
Na még egy próbát teszek.Újramásolom a kártyára. -
gabika318
aktív tag
válasz hevizms #4424 üzenetére
A leírásba linkeltem az eredeti Rocky_RS rom-ot. Nézd meg azzal is, ha még van kedved.
Eredeti orosz rom: G3_MOD_4.1.2_v2.3.zip[ Szerkesztve ]
-
bagkri01
őstag
Ez az átkozott sim kártya már megint
Pedig az orosz rom nagyon királynak néz ki, sim nélkül tökéletesen ment.[ Szerkesztve ]
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
gabika318
aktív tag
válasz bagkri01 #4426 üzenetére
Ezek szerint nálad sem ment rendesen az orosz rom???
Nekem két héten belül kétszer kellett SIM-et cserélnem, hogy egyátalán a gyári JB működjön....
Az első egy 10 éves nagy chip-es volt, a második microsim, de gyári hibás, nem ment a mobilnet.Amúgy ICS alatt a régi kártyával csak a mobilnetem nem ment.
Ez az új kártyám, ez pöpecül működik, végre....
[ Szerkesztve ]
-
-
hevizms
addikt
válasz gabika318 #4425 üzenetére
Marhára együtt jár az agyunk.Mindig amikor irsz egy tippet már megelőztelek vele Ez is eszembe jutott sajnos.Ki is próbáltam.
Elcsesztem vele a telómat
Vagyok a bajban rendesen.
Eredeti rom is szarakodik,bár 1 fokkal jobb.Legalább ezen nem száll el egyből.Viszont kontaktok nincsenek.
Néha ujraindul magátol.
Sajnos a legnagyobb baj hogy elszállt a recoverym
Ha inditom a recoveryt akkor egy teamwin feliratú kékes hátterű képernyő jön be és ennyi.
Úgyhogy most úgy vagyok hogy nem tudok se visszaállitani se másik romot feltenni és van egy nem működő rom-om
SPFlashtool meg állandóan hibaüzenetes.Bakker most aztán fogalmam sincs hogyan fogom rendberakni.
-
gabika318
aktív tag
válasz hevizms #4430 üzenetére
Hát a SIM nélküli rom telepítést, anno én is próbáltam, amikor kínlódtam a régi nagy csipes voda simmel, de nem volt gond.... Hát hirtelen ötletem sincs, ha a SP Flashtool sem működik. Ezek szerint a Recovery-be sem tudsz bemenni...
-
gabika318
aktív tag
Ahogy írtam CWM 6.0.2.8-at tartalmaz és azt is rakja fel, ha nem akarsz rec-t cserélni töröld a recovery.img-t és töröld a \META-INF\com\google\android\updater-script, 137-138. sorát.
Igazából nem értem, hogy lehet, hogy csak nálam és Apeelme-nél működik rendesen...
Előtte ICS vagy JB volt fenn? Nem mintha számítana csak érdekel.[ Szerkesztve ]
-
apeelme
addikt
-
hevizms
addikt
válasz apeelme #4435 üzenetére
Apaelme és akkor mi van nálam?
Detto ugyanugy csináltam mint a leirt módszer és mégsem.
Most meg fogalmam sincs hogy tudnám visszavaréáázsolni a cwm-et
A leirásodon pontról pontra haladva sem jön össze ez a rohadt FlashTool-os dolog sem.Már ott elvérzek hogy nem jelenik meg az eszközkezelőben az egyéb eszközök rész
[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
válasz apeelme #4439 üzenetére
Nálam az eszközkezelőben nem az egyéb eszközök alatt jelenik meg az MTK Preloder hanem csak a portok alatt mint MEDIATEK PRELODER usb vcom port.Na és ez is csak pár mp-re,azt eltűnik.
Ugyanez van XP alatt is és WIN7 alatt is,mindkettőn tudok kisérletezni.
SPFlashtool az általad javasoltak.
Ha próbálom a cwm-et felrakni,akkor a piros csik után hibaüzi -
apeelme
addikt
válasz hevizms #4440 üzenetére
Jelen állás szerint 100% hogy driver probléma.
A piros csík után még egy driver kellene neki, de neked az - szvsz - nincs fent és ezért nem megy tovább.
A legegyszerűbb lenne ha előlről kezdenéd az egészet az USBDeview-tól kezdve, és nagyon odafigyelve a leírás pontos betartására, az ottani driver csomag használatával.És a legfontosabb hogy nyugodj meg, mert látszik hogy pánikolsz...az nem segít.
-
hevizms
addikt
válasz apeelme #4441 üzenetére
Nem pánikolok
Kösz a segitséget.
Végigmentem lépésről lépésre a azUSBDeview-vel kezdve.
Se win7 se XP alatt nem jelenik meg az eszközkezelőben mint egyéb eszköz.
4 kábellel is próbáltam. Semmi.
Csak kósza ötletként.Nem lehet hogy a telefonom usb aljzata nem érintkezik rendesen?
Nehezen képzelem el hogy 2,de tulajdonképpen már 3 oprendszeren sem sikerüljön ez a dolog?
Már win8-on is próbálom időközben. -
apeelme
addikt
válasz hevizms #4442 üzenetére
Kizártnak tartom, de bármi lehet. A preloader alapesetben G3-nál csak pár másodpercig aktív, ha nem kap "utasítást" akkor "kilép belőle a készülék".
Nah mégegyszer lépésenként. USBDeview driverek uninstall ami MTK-val kapcsolatos, PC reboot, teló nincs csatizva.
Indítsd el az eszközkezelőt és hagyd megnyitva!
Telóból akksi ki- majd pár másodperc múlva be, PCbe USB adatkábel HÁTSÓ portba be, majd készülékbe is csatlakoztasd, ezek után az Illesztőprogram telepítése automatikusan elindul. Ezután mi történik? És ne csinálj mást addig! -
hevizms
addikt
-
apeelme
addikt
válasz hevizms #4444 üzenetére
Látom hogy egy pici kavarc van a fejben. Bár részben igazad van én mondtam hogy csináld.
Mivel USBDeview-ban nem találtál mtk-val kapcsolatos driver-t amit leszedhettél volna:
1. nem kellett volna újraindítani a gépet, mert felesleges
2. mivel nem lett leszedve driver azaz már fent van (lehet többször is) így nem indul az automatikus illesztőprogram telepítés sem.Ez egyértelműen hardver/driver ütközés...
Egyébként a listádban én kapásból látok 2db Preloader driver-t (PreLoader USB VCOM (Android)) ami a készülékhez kapcsolódhat...mindkettő kuka. És ha uninstall megvolt, a korábban leírtakat csináld mégegyszer kérlek.
u.i.: fos win
(#4446) GazVezír : Baszki pont ma gondoltam arra hogy a JB hibákkal együtt írok valaki illetékesnek és rákérdezek...persze időm nem volt még rá.
[ Szerkesztve ]
-
GazVezír
tag
Írtam a Gizchina-nak a hivatalos JB ügyében, mivel nekik van kapcsolatuk a JiaYu felé. Egyelőre azt a bíztató választ kaptam, hogy rákérdeznek a dologra. Amint érkezik bővebb válasz, azt közzéteszem a fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy új SD kártyát a telómba. Szűkös volt a 8 GB.
Most 16-ost vettem (16 GB elég lesz mindenre )Viszont egy érdekességet találtam. Amikor levettem a hátlapot, hogy kivegyem a régi kártyát kiesett belőle egy csavar
Használat közben meglazult és kicsavarodott a jobb alsó csavar.
Visszacsavartam, és meghúztam kicsit a többit is. Nem voltak igazán lazák.Érdekes. Úgyhogy, ha valaki leveszi a hátlapot, akkor ellenőrizze a csavarokat. Baj lett volna, ha olyan helyen esik ki, ahol könnyen elveszhet.
Köszi
Lidl
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el a
Téma összefoglalót!
Ha G3S készülékkel rendelkezel fáradj át ebbe a topicba!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest