- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Új hozzászólás Aktív témák
-
malvin1
tag
válasz snowdog #4895 üzenetére
be kell tenni egy-egy loading.bmp-t, lehetőleg különbözöt, és meg kell nézni melyik jelenik meg. És akkor eljön az igazság pillanata.
Ha figyelmesebben olvastad volna azt amit erről írtam, akkor észrevetted volna, hogy pont ezt próbáltam ki.
De akkor mégegyszer, jőjjön az igazság pillanata:
PLajos féle branding, és
és a kezdő kép mégis így néz ki:
és nem így, mint amikor kiiktatom a Plajos féle brandingot:
u.i. persze azt is gondolhatod, hogy megcsináltam ezeket a képeket, és csak "így állítom be az eseményeket".
Hidd el, van elég egyébb gondom, mintsem, hogy ilyennel szórakozzak.[ Szerkesztve ]
-
malvin1
tag
Ja, és ez "második mérés", mivel amikor tegnap kipróbáltam, természetesen nem készítettem képeket.
Jó mérnökként kipróbáljam harmadszor is? -
A701 CsL
csendes tag
Szia Trob!
Egyet értek egyébként a véleményeddel, én csak egy lehetőségre hívtam fel a figyelmet, mivel felmerült a skincsere lehetősége.
Egyébként kivétel nélkül szinte az összes skinekben lévő dolog legalább 60-70 %-ának semmi gyakorlati haszna nincs. (lásd: az általam sokáig készített kisrendőr kiegészítések). De volt rá igény!Manók márpedig léteznek, csak a tudomány jelenlegi állása szerint nem tudható, hogy fejtik ki hatásukat! :-)
-
snowdog
veterán
válasz malvin1 #4902 üzenetére
Természetesen semmi sandaságot nem feltételezek rólad. Igazad van, nem egészen arra reagáltam amiről írtál, mert eddig nem is értettem mi a gondod. Most úgy tűnik megértettem.
És azt kell mondanom mindkettőnknek igaza van.
Én ugyanis a program általános felépítéséről beszéltem, és hidd el az úgy van ahogy leírtam (ez a hozzászólás is ezt bizonyítja: #4906) DirectorX). Tehát ha nem piszkálnak bele a rendszerbe, csak saját NORMÁLIS branding.zip-et és skint készítenek, akkor a priorítás az általam leírtak szerinti.
Most jön a DE. De Plajos nem egyszerűen készített egy branding-et, hanem OLYAN branding-et készített - és nem véletlenül, hanem szándékosan - ami ugyan ritka, de megoldható. Ugyanis felborítja a normális prioritást, és a branding-jével felülbírálja a skineket. Ezt szándékosan teszi (nem akarom megbántani, de nekem úgy tűnik mitha ezt nem ő találta volna ki), és mindezt azért, mert egybeépítette a skint és a branding-et. Pontosan azért, hogy a program indításakor ne kelljen vacakolni a skin kiválasztásával, hanem egyből - és csak - az a skin induljon el, amit a brandingba épített. Te erről mutattál be példát.
Megjegyzem nekem meg pont ezért nem tetszik, mert elveszi tőlem a választás lehetőségét. Csak halkan jegyzem meg, hogy nagyon sokan vannak olyanok, akiknek már az iGO2006 is bonyolult volt, és ezt követte az iGO8, ami még rátett egy lapáttal. A sok reklamáció hatására alkották meg a fejlesztők az Amigot, ami egy végtelenségig lebutított iGO8. Nem is használtam soha. Egyszer kipróbáltam, majd 5 perc múlva letöröltem.
Ha úgy veszem végül is a priorítás most is megvan azzal a furcsasággal, hogy a skin belekerült a branding-ba. Feltételezem akik nem sokat foglalkoztak ezekkel a dolgokkal, azok számára ez a magyarázat még nem biztos hogy elég, de ennél egyszerűbben nem tudom elmondani. Ha ezzel kapcsolatban lesz még kérdés, akkor majd megpróbálok rá válaszolni, de mégjobb lenne, ha Plajos ismertetné a megoldása lényegét.
[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Egy gyors és lehet naív kérdés, lehet már tudni valamit a Primo 1.2 megjelenéséről?
-
plajos
aktív tag
válasz denver6772 #4920 üzenetére
Nem letölteni, MEGVENNI lehet!
Ebben a topikban csak a hivatalos boltban kapható verzióról beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Mielőtt nagyon beleásnátok magatokat témába, nincs ingyenes Primo 1.2. Csak vak lárma volt körülötte. Úgy tűnik egy Becker Primo 1.1-et néztek Primo 1.2-nek.
És ha lenne (majd lesz), akkor sem ez az ideális hely az elérhetőség kitárgyalására.
[ Szerkesztve ]
-
bensm
csendes tag
válasz kuksa90 #4926 üzenetére
Úgy gondolom, az illendőség azt kívánja - a szoftver fejlesztő cégeknél általában ez a gyakorlat -, hogy ha bejelentenek egy újabb verziót, akkor - ha az nem ingyenes frissítés - a bejelentést követően deklarálnak egy időszakot, amelyben (amely időpont után) történt vásárlás jogosulttá tesz az ingyenes (vagy gyakorlatilag anyagárban történő) frissítésre.
Miután a Primo 1.2 már pár hónapja létezik, nem tűnne túl etikus lépésnek az előző verziókkal tovább forgalmazni a készülekeket úgy, hogy nem jogosult az ember a legutolsó verzióra frissíteni. Ha így lenne, az - szerintem - eléggé visszatetsző lenne.
Vagy - ebben az esetben - bizony nyomott áron kellene a készülék árába beszámítani az előző verziós (deklaráltan elavult, mivel kint van az új!!!) szoftvert.
-
snowdog
veterán
Elméletileg igazad van, gyakorlatilag meg nincs. Mert nézzük csak az eddigieket.
Mikor megjelent az iGO8 8.3.x, akkor az előző verzió (iGO8 8.0.x) tulajdonosainak felajánlották a kedvezményes (nem igyenes) vásárlási lehetőséget (én is vásároltam ebből a kedvezményes verzióból, a vásárláskor le kellettt adnom az addigi legális SD kártyámat). Tehették ezt azért, mert az iGO8-nak van SD-n kapható telepíthető változata. De ez a verzió csak PDA-ra telepíthető, PNA-ra nem.
Ingyenes frissítést csak akkor tettek elérhetővé, ha programhiba miatt jelent meg javított kiadás. De az is csak azonos verzión belül volt.
Aztán mikor megjelent a Primo 1.0, majd ezt követően a Primo 1.1, akkor ez a lehetőség nem volt adott (mármint az áttérés), mert a Primo-nak sohasem volt telepíthető változata, csak gépre előtelepítettem került forgalomba.
És feltételezem, ha az eddigi trendeket követik, akkor ez fog történni a Primo 1.2 esetében is. Nem lehet, nem tudsz áttérni rá, mert csak gépre telepítetten lesz kapható. Hacsak nem oldják meg (technikailag minden további nélkül megoldható lenne), hogy előtelepített verziót is lehessen frissíteni. Feltételezem ez sem lesz ingyenes. Várjuk ki, amig erről nyilatkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Miután a Primo 1.2 már pár hónapja létezik, nem tűnne túl etikus lépésnek az előző verziókkal tovább forgalmazni a készülekeket úgy, hogy nem jogosult az ember a legutolsó verzióra frissíteni. Ha így lenne, az - szerintem - eléggé visszatetsző lenne.
Ezt a részt az előbb átugrottam.
Ez más területen is ígyvan, és eddig még nem olvastam róla, hogy bárhol is kifogásolták volna. Mondok egy példát. A Citroen Xara Picasso ára már azt megelőzően csökkent, hogy az új C4-es Picasso megjelent volna, gondolom tekintettel a hamarosan megjelenő új verzióra, ami csak az ezt követő évben került a piacra (bár akkor ugyan akcióról beszéltek, de a csökkentent ár a mai napig megvan). Majd megjelent az új C4 Picasso, és a régi verziót a mai napig ugyan azon az áron árulják tovább. És a legszebb az egészben, hogy még népszerű is maradt a régebbi modell. Persze az új verzió ára magasabb, mint a régié. Nem a régit csökkentették, az új lett magasabb. És ez lesz szerintem a Primo esetében is. Gondolom nem a régi árát fogják csökkenteni, hanem az újért fognak többet kérni.
Ezzel a példával azt szerettem volna szemléltetni, hogy attól hogy jön egy újabb típus/verzió, még alacsonyabb áron (nem feltétlenül csökkentett áron) a régebbi is lehet kívánatos, és népszerű. Ez nem feltétlenül visszatetsző. Mindenki számára adott a lehetőség, hogy válasszon, régebbi alacsonyabb áron, vagy újabb magasabb áron. Persze ez pont a Primo esetében, mivel előtelepített programról van szó, egy kicsit bonyolítja az áttállást. Erre írtam, ha megakarják oldani az átállás lehetőségét, akkor meg is tudják tenni. Kérdés, hogy majd akarják e.
A hozzászólásod alapján arra gondolok, valamennyire ismered a számítástechnikát. Akkor viszont tudnod kell, hogy a fejlesztés sok pénzbe kerül. A szoftverfejlesztés is. És annak valahol megkell térülnie. Ez már csak így megy.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Tibike25 #4931 üzenetére
Három okot tudok elképzelni:
- nem megfelelő license,
- nem megfelelő program,
- save mappa hibás adatai.Töröld a save mappát, és ha nem segít, akkor vásárolj új verziót, ott ahol ezt is vetted.
(Korábban egy másik fórumon betűre pontosan ezt a kérdést tetted fel, és ott ezt a választ kaptad, ami sajnos itt is igaz: "...viszont ez warez-nek számít, ami ezen a fórumon tiltott. Próbáldd feltenni másik fórumon."). Sajnos nem ez a "másik fórum".
[ Szerkesztve ]
-
bensm
csendes tag
válasz snowdog #4930 üzenetére
Az autós hasonlat azért sántít, mert vagy két autód lesz, ha megveszed az újabb verziót IS, vagy a régebbit eladod, és azzal a bevétellel csökkentett áron kapod meg az új autót.
De térjünk vissza a szoftveres példára:
Nagyon sok drága szoftver upgrade ára töredéke a teljes árnak, viszont ezen upgrade-ek/update-ek nem újabb licenszet jelentenek, hanem továbbra is EGY jogtiszta példányod van, és vagy a legújabb, vagy valamelyik előző verziót használhatod, de egyszerre csak az egyiket (attól függetlenül, hány gépre melyik verziót telepítetted - pl. Cubase, Wavelab). (Sőt, van olyan szoftver is - ProTools - ahol az update visszavonja az előző verzió licenszét a HW kulcsból, tehát nem is tudod használni az előző verziót.) A fent említett szoftvereknél minden esetben van ún. Grace Period, ami rendkívül kedvező (gyakorlatilag ingyenes) update-et tesz lehetővé.A fentiek miatt gondolom, hogy illendő lenne egy jelentősen kedvező update árat biztosítani azoknak, akik az 1.2 megjelenése után vesznek 1.0/1.1 verzióval PNA.
Azt csak halkan teszem hozzá, hogy a kedvezményes frissítéstől való merev elzárkózás erősen inspirálja a warezolást. Mert hogy - őszintén megmondom - valószínűleg asztalt borogatnék a NavNGonál, ha 2-3 hónappal az új verzió megjelenése után teljes áron megvetetnék velem az előző verziót, majd egy lendülettel a legújabb verzióért is ki szeretnék fizettetni a teljes árat. Ekkor jönne a döntés, hogy irány a ... "szabadpiac".
-
snowdog
veterán
Nagyon kevesen gondolkodnak úgy mint Te.
Több éves fórumgyakorlattal a hátam mögött bátran ki merem jelenti, hogy aki megakarta venni a programot, az meg is vette (mint én is), aki meg eddig sem akarta megvenni, az ezek után sem veszi meg.
Korábban (a kezdeteknél) a nem vásárlók arra hivatkoztak, hogy a program megfizethetetlenül drága. Mikor az évek során jelentősen csökkent az ára, akkor a következő hozzászóláskokat lehetett olvasni: "Pont annyi pénzem volt, hogy egy program nélküli gépet tudjak venni. A programra már nem tellik". Ekkor szoktuk megkérdezni, ha autót vesz az illető, és a benzínre már nem telik, akkor azt majd lopni fogja hozzá. Persze ez a hasonlat, mint minden hasonlat, ugyan úgy sántít, mint az előző.
Nem kívánom védeni az NNG üzletpolitikáját, mert alapvetően nekem sem tetszik, de itt is igaz az alapmondás, aki nem ért velük egyet, az nyugodtan vehet másik navi programot. Rengeteg van a piacon. Nem hiszem hogy az előzőekben leírtak bárkit is felhatalmaznának a warez verziók használatára. Bár ettől még semmi sem fog változni.
Csak azt akartam mondani, nem értek veled egyet abban, hogy a világ minden táján (ahol bőven megengedhetnék maguknak, hogy megvegyék a programot, mert a jövedelmük többszöröse a miénknek) ahol warez verziót használnak, annak alapvetően az NNG üzletpolitikája lenne az oka. Egyszerűen nagyon sokan szeretik a potyát. És a világháló ezt lehetővé teszi. Ez a valódi ok.
Ha az NNG 1 Ft-ot kérne, akkor is lennének akik az ingyenest választanák (amíg lehet).
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy az nem az NNG üzletpolitikájának része, hogy eltűri/lehetővé teszi a könnyű feltörhetőséget (tudva, hogy feltörhetetlen program meg nincs), illetve az általánosan használható térkép license fájlok megjelenését, használatát. Ez is reklám, és ingyenes, egy fillérbe sem kerül. Az ilyen, és ehhez hasonló fórumok elvégzik helyettük a marketing munkát. És ezt ők is tudják, eltűrik, és szerintem egy bizonyos határig kívánják is. Nem véletlen, hogy jogilag csak nagybani illegális kereskedőkkel szemben lépnek fel.
[ Szerkesztve ]
-
bensm
csendes tag
válasz snowdog #4937 üzenetére
"Nagyon kevesen gondolkodnak úgy mint Te. "
Ezt hogy érted? (Mármint szerencsére, vagy sajnos?)
Egyébiránt - más "témakörben" - pont azért "préseltem ki" magamból bizonyos szoftverek árát, mert inspirált (sok más mellett) az (is), hogy az update igencsak baráti áron érhető el.
(Cubase, ProTools, WaveLab, Adobe Premiere esetén harmada-ötöde az update ár a teljes verziónak.)[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Mekkora GIGA OFF-okat toltok, azta!
-
snowdog
veterán
válasz kisspista #4941 üzenetére
Mivel ugyis leült a topik szerintem belefért.
Megjegyzem egy vaklárma (Primo 1.2) kapcsán végig a Primo-ról és az NNG-ról volt szó, tehát nem is annyira off. De akinek meg nem tetszik, nyugodtam ugorja át. Nem kötelező végigolvasni. (Ez nem neked szólt, de nem akarom külön hozzászólásban írni).
[ Szerkesztve ]
-
Petya25
őstag
Tegnap feltettem a Primot a navimra, műkszik rendesen, de pár dolgot nem találok amit korábban használtam és vannak felesleges dolgok.
A DEMÓ gomb minek van kint az alap térképen, kikapcsolható?
Bezzeg a hang-nappal/éjszaka váltó és a GPS gyorsan nem elérhető.
Az iránytű totál felesleges a kép tetején, de a menüben hasznos dolgok sorakoznak, mint pl melltartó méret táblázat.
Még ismerkedem vele.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
drotifuti
aktív tag
válasz Petya25 #4945 üzenetére
Tégy fel egy jó skint és hihetetlenül testre szabhatóvá tudod tenni a primot , amit ugye NEM rátettél hanem gyárilag van rajta!
GJ 2.23 skin a saját felbontásodban nagyon jól testre szabható, pl iránytű törlése némitó gomb megjelenitése othon gomb..stb
pl: [link][ Szerkesztve ]
Légy mindig különb, a másik embernél.
-
TRob1
veterán
válasz drotifuti #4949 üzenetére
Only 480x272 és 800x480 (mint mindig)
De ne aggódjon senki, semmit nem veszít vele ha nem teszi fel (annyi újdonság van benne, hogy még a magyarításhoz se kellett 1 betűt se hozzátenni , és még dafunk mester se foglalkozott vele) Egyébként már létezik kb. jan.5-e óta, és itt is volt róla szó.
--gja v.2.24
1. Added 2D compass on map (except 2D North Up Overview mode).
2. Fixed aligment of compass on map.
3. 800x480: fixed TMC event list aligment.
4. 800x480: fixed "Follow Arrival Time" information and "Reset"
button in the Destination Menu (tap to the Trip Information
button). Feature introduced in the GJA v1.11 and since this
time this feature didn't correctly work on 800x480 skin¤ R'n'R ¤
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest