- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
formasu
tag
válasz Hikvision #4199 üzenetére
8.3-ban volt egy Hungary.poi file amibe minden benne volt ami nekem kellett, de primo-hoz nem találok hasonlót.
Ezt nem értem! Ami POI az IGO8.3-hoz jó volt, annak a Primoban is jónak kellene lennie, úgy tudom.[ Szerkesztve ]
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
sensor060
aktív tag
válasz kockazatos #4200 üzenetére
Szia !
Sajnos igen, csak oda, a kedvencekbe tudod tenni a saját POI-jaidat, és utólag nem tudod őket szerkeszteni (tehát például egy telefonszámot odabiggyeszteni).
Sajnos ilyen téren Primo kissé butább, mint az elődje volt... -
Armahun
addikt
válasz sensor060 #4204 üzenetére
Vagy külső programmal
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
TRob1
veterán
Bocsi, 2.22-től! Frissíts!
Ikonokat is tudod cserélni bármelyik poi-nál, nem csak kedvenceknél.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
paroczi
csendes tag
válasz kisspista #4196 üzenetére
(#4196) kisspista: Lehet, hogy Te úgy használod, hogy kikapcsolod, de vannak olyanok akik használják a készenlét funkciót is. Attól, hogy Te nem érted a problémát még fenn áll. Én is használtam a készenlét funkciót, de pont amiatt hogy "elveszíti" az útvonaltervet áttértem a kikapcsolásra. Valószínűleg jncn fórumtárs is ezt fogja tenni.
Csabi
-
TRob1
veterán
válasz rolmillion #4210 üzenetére
És ha figyelmesen olvasol, már előbb is megismerted volna #4113
¤ R'n'R ¤
-
drotifuti
aktív tag
Jól tudom hogy igo8 8.0-ra már nem készitenek térkép frissitéseket?
Légy mindig különb, a másik embernél.
-
felugyelo
csendes tag
sziasztok egy kis segítség kellene IGO PRIMO nem talál GPS hálózatos (WAYTEQ 950BT HD) van
-
M1Bali
tag
Szeretném megosztani a heti tapasztalataimat.
A hétvégén nagy örömmel vettem, hogy elkészült GJA_2.23_PL_mod1a skin.
Fel is tettem hamar. Tetszett, mint már az előző verzióban is, hogy bemond Eszter minden táblát.
Hétfőn indultam Németországba onnan Olaszország majd haza.
Kezdetben remekül működött minden, majd nem mondta be a táblákat, aztán már semmit nem beszélt. Később vettem észre hogy teljesen lefagyott. Újra indítottam aztán minden rendben ment egy ideig, aztán megint fagyás. Ezt a kb 2300 Km alatt megcsinálta 4-5 alkalommal. Aztán a határra érve internet közelébe jutottam, és láttam, hogy van már az általam leginkább kedvelt Carbon skin is. Letöltöttem, felraktam. Indulás a lerakóra, majd haza. Ez még kb 300 Km. Minden szép és jó, de aztán ez is lefagyott. Tegnap csak kb, 60 km autóztam akkor semmi baja nem volt. Nem tudom hol lehet a gond, még ilyet nem tapasztaltam hogy lefagyott volna a készülékem.[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
A fagyáshoz nem tudok hozzászólni (nem utazokm sokat mostanában, egyszer volt hogy fagyott kb.200km-es út végefelé - skin is sima gja volt rajta még akkor, ikonok semmi...-, én a 64MB Ram-ra fogtam Kb. októberben ), de ha jól látom az ikonos verziót használod. Megtennéd hogy priviben írsz pár dolgot ami esetleg fontos lenne neked még hogy belekerüljön ikon, mert most csak általánost látsz hozzá, nem sajátot (pl. Németo.-ban meg Olaszban, de lehet magyar is)? Köszi. (Mások is írhatnak ilyen jellegű privit ha van 1-2-3 fontosabb márka, aminek nincs ikonja de szeretné)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
papsoka
aktív tag
válasz rolmillion #4210 üzenetére
Hogy tudtad működésre birni? Nekem nem akar mutatni semmit.
-
M1Bali
tag
Nekem úgy tudom 128 MB Ram van benne, (BluePanther Opal)
Most el kellet ugranom Székesfehérvárra 110 Km. oda és vagy 140 volt vissza, semmi baja nem volt. Minden tökéletesen működött.
Nekem ez a carbon skin jön be nagyon, és ezért használom ezt. Olvastam hogy kinek mi tetszik és mi nem, egyik-másik skinben, Természetesen lehetne mit tuningolni mindegyiken, de hát örülni kell hogy ez is van hisz nem vagyunk programozok. Én pl egy útvonal adat megjelenitést nagyon tudnék értékelni, ami nem nullázna le minden út kezdetén. Lehetne heti, napi számláló benneTermészetesen segítek bármiben ha tudok.
Milyen jellegű ikonra gondolsz? Mint Pl. itthon a benzinkutak, MOL ikon, OMV ikon??
Őszintén megvallva nem figyeltem különösebben az ikonokra kint, mert ott annyira nem érdekeltek a kutak mert azért itthon szeretek tankolna, bár egy keveset kellet most is Szlovénba csurgatni bele De majd igyekszem figyelni rá, ha majd a jövő héten megyek ki. -
TRob1
veterán
64MB Ram van az Opal-ban.
Igen, olyasmi ikonokra gondoltam, nem feltétlenül benzinkutak, hanem bármi más, de ezekszerint nem hiányzott semmi (persze lehet hogy a többi be sincs kapcsolva neked)
Nem kell figyelni (azért köszi), csak arra voltam kiváncsi ami neked hiányzik, nem úgy általánosságban (mivel azokat látom alapból a készüléken)¤ R'n'R ¤
-
plajos
aktív tag
Sziasztok!
Akit zavar a 30 perc készenlét utáni útvonal törlés, az ezt írja be a sys.txt-be:
[route]
trip_offset=1Így törlés előtt megkérdezi, hogy törölhető-e?
-
drotifuti
aktív tag
A kamionos használathoz kamionos primo kell, vagy elég a licenc meg a navteq truck térkép?
Légy mindig különb, a másik embernél.
-
jncn
csendes tag
Köszi szépen, ez tényleg működik.
Éppen ma tovább kísérleteztem, ha skin nélkül használom a Primo-t, akkor rákérdez, a GJA skinnel nem. Vettem a bátorságot, kitömörítettem és belenéztem a skin-be. Elég hamar rátaláltam az ui_igo9\common\ui mappában a start.lua file-ra, ebben pedig a szövegre amit kiír rákérdezéskor:
sc_del_route_msg = function()
local text = translated_format(m_i18n("Do you want to continue your route to\n\fb%s\fn?"), MODEL.navigation.destination_name_long())
MODEL.screen.msgbox.new.setup(2)
MODEL.screen.msgbox.new.set_line_wstr(1, text)
MODEL.screen.msgbox.new.setup_button(1, "sc_back_to_cockpit", m_i18n("Continue Route"), L"", "ico_done_mid.bmp#3")
MODEL.screen.msgbox.new.setup_button(2, "sc_DeleteRoute", m_i18n("Cancel"), L"", "ico_cancel_mid.bmp#3")
MODEL.screen.msgbox.create_new()
endEzután megnéztem, hogy ez honnan hívódik és ezt találtam:
sc_TimeJump = function()
if MODEL.other.timejump() then
MODEL.other.timejump = false
MODEL.screen.msgbox.on_screen.close()
if MODEL.lua.vMapMenuOpen() then
sc_CloseMapLocalMenu(true)
end
if vLocalMenuEnabled() then
sc_close_local_menu(true)
end
if MODEL.lua.dragMode() then
sc_backFromdragmode()
end
local distanceToDestination = MODEL.navigation.distance_to_destination()
if not MODEL.navigation.is_in_simulation() then
if MODEL.route.list.navigated.waypoints.list.size() > 1 then
if distanceToDestination < tripOffset then
sc_DeleteRouteKeepStart()
sc_GoTo_MainMenu()
else
sc_del_route_msg()
end
else
sc_GoTo_MainMenu()
end
end
end
endEbben van a "if distanceToDestination < tripOffset then" feltétel, ami ha teljesül, akkor törli az útvonalat. A hátralévő úthosszt hasonlítja a tripOffset-hez. Én egyszerűen kikommenteztem a két sort a kódban, így rá sem kérdez. De igaz, ha kicsire állítjuk a tripOffset-et, akkor is jó, igaz akkor rákérdez.
Mi lehet egyébként ez a tripOffset szerintetek?Jó lenne megnézni, hogy mi van az eredeti data.zip-ben, de abban lefordítva vannak a lua file-ok és még nem találtam jó decompilert.
[ Szerkesztve ]
-
jncn
csendes tag
Köszi az infót. Hát, nekem a 100 km is sok lenne, mert általában nálam úgy néz ki egy útvonal, hogy az út első 95%-a autópálya amit már jól ismerek, ezért be sem kapcsolom a navit, csak az utolsó részen, mikor beérek egy kevésbé ismert városba, városrészbe. Na ilyenkor van igazán szükségem rá és persze pont ekkor tüntette el az útvonalat, mivel a hátralévő rész kisebb mint a tripOffset-ben megadott km.
-
rolmillion
csendes tag
válasz papsoka #4219 üzenetére
Első indításnál 30 mp-t kell várni, aztán fut a progi. Én kicsomagoltam a zip állományból a 480_272 könyvtárat (abban vannak a grafikák nagy része), és utána simán rámegyek a bmp-re és látom mi az. Ami nem tetszik egy skinben (pl nyilak szine, zöld tábla fent nyilak iránya,) kicserélem egy másik skinből, vagy az eredeti data.zip-ből és az működik.
-
kisspista
senior tag
válasz rolmillion #4227 üzenetére
Ez mind szép és jó, csak egy probléma van vele: mindegyik frissítésnél (újabb GJA skin) ezt meg fogod tenni? Mert sorozatban adja ki arkoko az újabbnál újabb GJA skineket...
-
papsoka
aktív tag
válasz rolmillion #4227 üzenetére
Köszi! Nem csomagoltam ki elötte az volt a baj.
-
rolmillion
csendes tag
válasz kisspista #4229 üzenetére
Nekem 3 gondom volt a Dafunk skinekkel (Lajos jobb, köztes pont kijelzés fenttel)
1. A zöld sávjelző táblák (nagy útkereszteződésnél lefele mutatnak) nem tetszik, kikerestem melyik ez, és az eredeti data.zipből kimásoltam.
2. A zöld-narancs nyílkombináció nem tetszett, original narancs data.zipből kikeresve.
3. Madártávlat nekem kevés az 1000 m, ezt nem ebből a képnézegetőből, de kinyomozva át tudom állítani.Na most nekem ez a 3 funkció nem jön be ezért ezeket gyorsan átmásolom, felülírom és élvezem.
Komolyabban nemhiszem hogy dizájnolnék, de ezek cseréjével én már elégedett vagyok, és van egy saját GJA Dafunk PLajos Rolmillion 223 skin TRob brandinggel -
kisspista
senior tag
válasz rolmillion #4231 üzenetére
Ez jó dolog, csak mit teszel, ha kijön majd GJA v2.25? Ezt is dízájnolod?
MEGJELENT!
[iGO primo TomSoft 1.1.3(c) skin 480x272 & 800x480][ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz kisspista #4232 üzenetére
Szerintem amit dizájnol, az már neki max.1-2 perc, úgyhogy ha naponta jönne ki újabb skin, akkor is bőven beleférne, de persze nem mindenki ugrik rögtön a legújabb skinre.(többek között én se, ha nem jön vmi használható extra megint, akkor leragadok a 2.23nál ) De amint látod, neki is még a 2.23 fut (főleg hogy semmi új nincs az "újban")
TomsSoft skin: nekem nem tetszik (Azért persze köszi hogy jelezted)
¤ R'n'R ¤
-
kisspista
senior tag
Ez relatív kérdéskör, mert én pl mindenkori LEGÚJABB GJA skint használom, s akkor az én esetemben - mivel magamból indulok ki -, mindig bele kéne tenni a módosított .bmp fájlt a pack-ba. Az ember könnyen megszokja az "újítást", s mikor kijön egy újabb skin, akkor elfeledkezik korábbi saját kezű módosításáról és az lesz fura neki, az újabban miért nincs benne a régebbi újítás!?
Remélem érthetően fogalmaztam meg, eme roppant egyszerű dolgot! -
kisspista
senior tag
Plajos! Letöltöttem a legfrissebb speedcam adatbázist az oldaladról, s evvel kapcsolatban lenne párkérdésem, melyet példával szeretnék prezentálni:
[speedcam_category:0]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Figyelem, fix sebességmérö kamera az útvonalon"
overspeed_spoken_type=1[speedcam_category:7]
activated_speech="Figyelem, busz sávot figyelö kamera, az útvonalon"
overspeed_spoken_type=1[speedcam_category:20]
activated_speech="Figyelem, harmincas zóna az útvonalon"
overspeed_spoken_type=1Ezeket kimásoltam a sys.txt-ből; ímei a kérdéseim:
- miért van úgy, hogy egyes bejegyzéseknél "az útvonalon" rész előtt pont van, másik előtt nincs?
- miért nincs írásjel a mondatok végén?
- miért is kell ez "az útvonalon" a mondatba?
- az adatbázisod tartalmazza a lakott terület, 30-as zóna, veszélyes szakasz, bukkanó ...stb. helyeket (koordinátákat), melyeket Eszter bemond?Korábbi speedcam adatbázisodban másként szerepelnek a speech mondatok, de ugyebár ez tetszőlegesen módosítható! Köszi válaszod!
[ Szerkesztve ]
-
csengebence
csendes tag
sziasztok.
950bt HD-nál a saját zenelejátszót lehet skin alá helyezni? Jelenleg mindig be kell zárnom a navi programot, hogy a lejátszóhoz jussak. Esetleg ha valaki tud megoldást lekötelezne
a megosztásával -
plajos
aktív tag
válasz kisspista #4236 üzenetére
miért van úgy, hogy egyes bejegyzéseknél "az útvonalon" rész előtt pont van, másik előtt nincs?
- miért nincs írásjel a mondatok végén?
- miért is kell ez "az útvonalon" a mondatba?
- az adatbázisod tartalmazza a lakott terület, 30-as zóna, veszélyes szakasz, bukkanó ...stb. helyeket (koordinátákat), melyeket Eszter bemond?Vesző az nem pont, hangsúlyozásra jó, próbáld ki veszővel és vessző nélkül miként mondja Eszter.
Pontnál, vagy felkiáltójelnél nincs hallható különbség a kiejtésben ezért nincs pont, vagy felkiáltójel a mondat végén. Ha hiányolod tegyél.
Az útvonalon azért kell mert ott van a kamera, az útvonalon.
Lakott terület adatbázisom nincs, szerintem nem sok értelme van ezt bemondani.
A többi sincs (31-as zóna, bukkanó, stb.)
Szerintem ezeket nem a legutóbbi adatbázisom sys.txt-jéből másoltad ki, mert pár hete javítottam ilyen nincs benne:activated_speech="Figyelem, busz sávot figyelö kamera, az útvonalon"
overspeed_spoken_type=1Busz sáv kameránál (és még több helyen) felesleges a gyorshajtáshang, ezért így kell beírni:
activated_speech="Figyelem, busz sávot figyelö kamera, az útvonalon"
overspeed_spoken_type=none -
plajos
aktív tag
válasz csengebence #4237 üzenetére
Ha létezik ilyen skin akkor igen. Erre a felbontásra jóval kevesebb skin van, mint a jóval elterjedtebb 480x272-es felbontáshoz.
-
Szanyo74
tag
válasz csengebence #4237 üzenetére
Választható külső-belső lejátszó, zeneszám megjelenítése ...
[link][ Szerkesztve ]
http://primosite.co.cc
-
Tompie
őstag
Egy gyors kérdés, lehet már tudni valamit a Primo 1.2 megjelenéséről?
Köszönöm -
Mityunko
csendes tag
Sziasztok.Ha másik gépbe teszem a primo kártyát,csak a "sis"-be kell modosítanom a gép nevét,vagy mást is?
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- 6 gen i5 ös HP Prodesk 600-G2 MT
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest