- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooleeb
csendes tag
válasz !Overdose! #29903 üzenetére
Eltört az lcd tartó részénél!Valószínű leesett a sarkára!amúgy a gépnek semmi baja tökéletesen működik!
Ami nem kínai az hamisítvány!
-
Quaresma
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy T61-es gépem. Nem sikerült beüzemelnem az ujjlenyomat olvasót. Valamiért amikor a szoftver kalibrál akkor sosem sikerül 100%-as képet készíteni-e. Én nem tudom, hogy rosszul tartom az ujjam vagy mi lehet a megoldás ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném
Ps: brunorbert
-
zooleeb
csendes tag
-
bambi33
csendes tag
Sziasztok. Kéne egy kis segítség.
x60 tablet kijelzője nem működik a ceruzával. Driver kell hozzá, és megoldódik a problémám?Nem szeretem a hazug, inkorrekt embereket...
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Lenovo ThinkPad Edge E125 30352XG tipusú gépben (ami már amd e450-et használ) már 6 cellás akksi van az elődjével ellentétben? (asszem az e350-es csak 3 cellás)
Ha igen, az akksi mennyivel bírja jobban? Esetleg van valakinek ilyen gépe közületek?
Köszi!
-
somasz
addikt
Üdv!
Anomáliába ütköztem, Chaser segítségével kiderítettem, hogy valami nem stimmel.
Van egy T61-es noti, amiről nem tudjuk, hogy hány collos, nincsen nálam, távsegítséget kell nyújtanom akksivételhez.
Vettem egy akksit rfout-tól az apróban. (Fru 42t5264)
Ezen a képen a bal oldali.
Na már most ez nem passzolt bele a gépbe, ekkor vált számomra világossá, hogy van 14, meg 15"-os T61 is
Kértem egy kódot a gép aljáról: [link] 8889-26g, ami google szerint 14"-os quadro-s gép.
Ezen a képen jól látszik, hogy más akksi való bele. Chaser szerint ez 15"-oshoz való akksi.
Mindenesetre ez a fru száma a benne volt akksinak: FRU 42T4656.A fentiek alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy ez felettébb furcsa, 14"-os matricával egy 15-ös T61.
Ezek után az volna a kérdésem, hogy milyen akksit, milyen fru számmal, és hol vegyek?
kell-e valakinek a fölhasználásra nem került akksi a bekerülési árában, 8000-ért?
Segítséget köszönöm! (bocs, ha túl zavaros lett... )
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
MrSealRD
veterán
válasz somasz #29913 üzenetére
A lenovo parts lookup-ból kiderül mi az igazság...
Ez valóban gy 14"-es gép, DE 4:3-as képarányú. (elvileg SXGA-val szerelték gyárilag)
A gyárból ezzel az akkuval gurult ki: 42T4777
Tehát 15"-es wide-hoz való akku jó ebbe a 14"-es nem wide típusba[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
somasz
addikt
válasz MrSealRD #29914 üzenetére
köszönöm!
ezt a 42T4777 akksit nehézkes beszerezni, melyik másik originál akksit ajánljátok?
6 cellás kéne, hogy ne lógjon ki. Külföldi beszerzés is lehetséges, de Kínától azért irtózom...Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
r3dsnake
nagyúr
számla szükséges-e egy thinkpad garanciális javításának az igénybevételéhez? vagy csak elég, hogy online lekérhetően be van jegyezve a serialja, valamint van kitöltött garancialevele.
köszi!
-
somasz
addikt
válasz Chaser #29920 üzenetére
Újat kell vennem, és olyat, ami nem lóg ki a hátán, jött az utasítás, így valszeg 60 euróért meg lesz véve külföldön az általam fent említett akksi, köszönöm a segítséget!!
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Tim82
félisten
Ne Google...
Ha legalább Internet Explorer 7 van a T43-adon, akkor menj ide, kattints az "Use Quick Path" feliratra, majd a megjelenő ablakban a "Run Auto-Detect"-re.
Ezek után a gépedhez és a rajta lévő Windows verzióhoz elérhető összes drivert és segédprogramot fel fogja hozni a Lenovo oldala szépen listázva, lehet válogatni, keresgélni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Adott egy T42p noti, amit én másodgépnek használok (T60 a főgépem, X41 tablet a hurcolászós jelenleg). Szeretnék beletenni egy SSD-t. Két lehetőségem van:
- vagy veszek bele egy Kingspec/Kingfast IDE SSD-t
- vagy átalakítóval egy 1.8" microSATA SSD kerül beleAz előbbi verzió sok szempontból költséghatékonyabb: egy ilyen decensebb kínai IDE SSD összességében véve olcsóbb, mint egy 1.8" microSATA SSD + átalakító + speciális keret. Sokáig a második verzióban gondolkodtam mégis, hiszen annak az a nyilvánvaló előnye, hogy TRIM-képes SSD-t tudok beletenni a notiba.
A problémám igazából az, hogy most jobban hajlok az első megoldás felé, de ez csak akkor érné meg hosszú távon is jobban (a 6-8k különbséget, mint azonnali előnyt leszámítva), ha egy nem TRIM-képes SSD-n is kielégítő eredménnyel meg lehetne oldani a garbage collection-t. A T42p-n valószínűleg Windows XP SP3-at és valamelyik Linux disztribúciót (a "for beginners" körből - Ubuntu vagy valamelyik származéka) használnék dual-boot-ban (már csak azért is, mert egyrészt legális OS-ben gondolkodom, másrészt jó pár régebbi játék is menne rajta időnként unaloműzésnek, ami XP-n tökéletesen fut, Windows 7-en már kevésbé). Az SSD karbantartásra tudtok-e javasolni valamilyen ingyenes alkalmazást Windows alá - vagy Linuxon milyen alkalmazást tudtok, ami lehetőleg grafikus felülettel rendelkezik (mivel terminálban nem vagyok otthon)?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dr. Akula
félisten
Úgy tudom hogy TRIM-ből 2 féle van: hardveres és szoftveres. Utóbbi a régebbi (pl. OCZ Vertex), ehhez Win7 kell, az előbbi meg megy automatikusan, az SSD vezérlője altal. Ezt nem is hívjak TRIM-nek, mert az tulajdonképp maga az OS utasítas az ürítésre, de parasztnyelven ezt is így írjak, mert ezt a varazsszót ismeri a júzer. Nemtom amit te veszel az milyen, de hw-es esetben tökmindegy a csatoló típusa.
-
brekiisti
tag
válasz r3dsnake #29923 üzenetére
az online rendszerben valóban lekérdezhető
Viszont ha a vásárlás dátuma eltér az online gyártási dátumtól a módosításhoz szükség van helyesen kitöltött gar jegyre vagy számlára ahol szerepel a gép serialja hogy azonosítható legyen. Ill ha kiderül hogy másik 8 gépből van a össze rakva a tied akkor is igazolni kell az eredetét a fent említettel és nem elég csak a BIOS és vagy online ellenőrzés.
-
RnJ
tag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy használtan vettem az R500-at, vista-t adtak hozzá, a gép alján a serial. Rajta volt a gépen, lemez nuku.
Lehet hozzá origi OEM win telepítőt igényelni? Ha igen, akkor hogy? Illetve mennyibe kerül a win7 upgrade és hol lehet intézni?köszi
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
A szervízben igényelhetsz telepítőt, de asszem csak ha még garis a cucc. Idő mire meghozzak. Win7-et csak úgy tudsz rarakni ha veszel egy OEM vagy BOX-ot, és siman ratelepíted. Ha nem azzal jött gyarilag, akkor nem adnak hozza telepítőt a szervízben se, de serial híjan sok értelme nem is lenne.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz brekiisti #29930 üzenetére
köszi!
és abban az esetben mi lenne a teendő, ha az online rendszerben van egy dátum, a garilevélen egy ettől eltér (1 hónappal későbbi), viszont nincs számla. valamint ha garikiterjesztést vásásrolnék, akkor az az online dátumtól számítva lenne plusz 2 év, vagy a garilevélen szereplő egy hónappal későbbi dátumtól.
a szóban forgó gép új, bontatlan, rendesen kitöltött garilevéllel, online lekérhető seriallal, de számla nélkül. ezért érdekelne, hogy ez így mennyire okés, és mi lenne a teendő vele.
köszi!
-
NathanCullen
senior tag
Van olyan, akinek ThinkPad E325-öse van, vagy próbálta már? A kijelző milyen, mennyire gyenge, mennyire alacsony a fényerő beltéri használatnál? Van észrevehető különbség a többi alsó kategóriás kijelzőkhöz képest?
Illetve az 1333 MHz-es RAM csak 1066 MHz-en dolgozik, lehet ezzel kezdeni valamit? A 450-es E125 TP-ben is így van?
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
rii
nagyúr
nem akarja )))-.
nem volt 7-es, de akkor felkerült
hatalmas listát adott, de ott hotkeys drivert nem találtam
thinkvintage / presentation director - felkerült - mert csak ezt találtam - de itt meg nem csak annyit akar hogy akkor melyik maardjon bekapcsolva, hanem felbontást is állítgat.-/már minden működik, csak ez nem
fn - page up-down - fényerő
fn - home - világítás
fn - f5 - wireless-bluetooth
fn - space - full screen magnifier - de ez csak az active display-el csinál valamitaz f n-f7 továbbra sem működik
vezérlőőpult - megjelenítés - beállítások - speciális - on screen display - disply swithing - szóval kijelezni már ki akarja, hogy mire váltok ... már csak váltani nem tudok .-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
HXY
addikt
válasz NathanCullen #29934 üzenetére
Nekem E325 van egy hónapja.
Előtte volt T60, T61, T61p, X200Tablet, X200s, X200.
Ezek közül a T61p-nek és a X200 Tabletnek a prémium panelja jobb (FFS), de az kicsit fényes is volt. A többi gép TN panelja semmivel sem jobb.
A fényerő bőségesen elegendő beltéren, kültéren meg a tűző napon nem használom, de árnyékban igen, és ott is simán jó.A ramok valóban 1066mhz-en mennek, de valójában 1333-as ramok, és az uefi-ben vannak lekorlátozva. Elképzelhetőnek tartom, hogy a későbbiekben módosítják.
De ez bőven elegendő, sőt még az X201 is 1066-on megy.
Az E125-nél is ez a helyzet.És olyan dolgokat tud, amit nem minden ThinkPad:
Passzív hűtéssel üzemelni!Mit is jelent ez?
Azt, hogy nem megy a ventilátor, vagyis a gép szinte semmi hangot nem ad ki.
A HDD kiad ugyan valami hangot, de ez annyira halk darab, hogy csak éjszaka, síri csendben hallani. A Hitachi HDD-k tapasztalataim szerint csendesebbek, mint a WD-k, ráadásul ebbe már egy vékony, 7mm-es egy tányéros darab van. Így nem 2, vagy 3 tányér pörög. Szándékozok venni egy SSD-t, azzal már tényleg teljesen hangtalan lesz.Azért hogy ne menjen a ventilátor a TPFan Control progit kell használni.
De akkor meg könnyen túlmelegedne.
Hogy ezt megakadályozzam a Brazos Tweakerrel kevesebb áramot adok a CPU/GPU-nak.
Netezés közben 60 fokon megy az CPU, és nincs a venti bekapcsolva.Az ipon teszt valami 11 órát ír. A brazos tweakerrel kb. 2-3 órát nyerhetünk, plusz az ssd-vel megint 2-3 óra, így elképzelhetőnek tartom az olvasásos teszt alatt a 15 órás akkuidőt.
A VGA simán elegendő a full hd filmek erőlködés nélküli lejátszásához, még akkor is, ha a cpu-t leveszem 800mhz-re. És még mindig nincs bekapcsolva a venti, ám ilyenkor már 70 fok fölé megy a cpu.
Van két full hd-s monitorom, azokra kötve használom, és azokat is simán meghajtja (hdmi+dsub).
Ha játszani akarunk pl Left for dead 2, akkor már nem elég neki a 800mhz, így 1650-re kell visszaállítani, és kell neki a hűtés is.Ár/érték arányban szerintem ez az eddigi legjobb gépem.
-
yodamastah
őstag
Mar az X40-et is meg tudtam csinalni 0 decibelesre ssd-vel. Az x200s siman rohogve birja venti nelkul az alap feladatokat (pl bongeszes), de meg hd film lejatszas kozben sem feltetlenul kell a venti. Viszont 1-es fokozaton annyira hihetetlenul halk az x200s bagolyszarny ventije, hogy nyugodtan be lehet kapcsolni ilyenkor.
HDD-t az hajitsad ki. Nem valo az egy halk gepbe
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Dr. Akula #29929 üzenetére
Nemtom amit te veszel az milyen, de hw-es esetben tökmindegy a csatoló típusa.
Tökmindegy lenne, ha lenne olyan IDE csatlakozós SSD elérhető áron, Magyarországon, ami olyan vezérlőre épül, amelyik vagy támogatja az OS által kiadott TRIM-utasítást, vagy magától megoldaná a karbantartást. Van ilyen SSD, csak épp itthon nem elérhető (eBay-en sem). Az itthon elérhető IDE csatlakozós SSD-k (és ezek azok, amelyeknél nem merül fel átalakító stb. pluszköltsége) általában olyan modellek, amelyik az első generációs JMicron vezérlőre épülnek, amely semmilyen formában nem képes a TRIM támogatására/önállóan elvégzendő karbantartásra.
Épp ezért vetődik fel a kérdés, hogy ha ilyen SSD-t (Kingspec/Kingfast, esetleg Transcend) veszek, milyen alkalmazással tudom kielégítően megoldani a karbantartását Windows XP és/vagy Ubuntu alatt.
Ha nem lehet megoldani normálisan, akkor valószínűleg lenyelem a békát és a drágább megoldást (1.8" TRIM-képes microSATA SSD + átalakító + keret) választom.
-
Gondwana
addikt
TRIM - ez egy SATA parancs, tehàt csak AHCI mòdban létezik, IDE kontrolleren illetve SATA kontrolleren Compatibility mòdban nem lehet àtzavarni. A lényege: felìrok egy 100GB-os fàjlt, majd amikor törlöm, az adatokbòl alapbòl semmi nem veszik el, a wear-leveling ugyanùgy tologatja a 100GB-ot körbe-körbe, és ezzel a bűvös Garbage-collectionos SSD-k se tudnak mit kezdeni (miòta tud az SSD NTFS-t értelmezni?).
Viszont törlés+TRIM hasznàlatakor az SSD kap egy utasìtàst, hogy ez a 100GB mostantòl üres területnek szàmìt - csak ekkor van az, hogy semmilyen Undelete varàzslàs nem hozza vissza azt a 100GB-t.(Màsik kérdésem: lemaradtam valamiről, és tényleg adtak màr ki ThinkPadet UEFI-vel, nem BIOSszal, amelyiknél nem kell 12s-ot vàrni az initre, csak 3s-t?)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Chaser
legenda
Egy T500 9 cellás akkuval net alatt mennyit tud kb? Intel vga-s verzió érdekelne. T60 ips elment 4-5 órát használattól függően, gyanítom T500-nak többet kellene.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HXY
addikt
válasz yodamastah #29937 üzenetére
Igen, az X200-as széria nagyon csöndes volt, az iPonon egyszerűen csak szélcsendnek nevezik. Az X220 elég hangosra sikerült az elődökhöz képest.
Milyen SSD-t használsz? Én Samsung 830-at szeretnék venni, mert elég megbízhatónak írják a notebookreview fórumán. Más SSD-kre rengeteg panasz érkezik, hogy kihagyások vannak, vagy alkalmankénti BSoD-ok.
Ja és igen: Kellemes Ünnepeket Minden ThinkPad tulajnak!
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Köszi szépen a segítséget! Tény, hogy ebben az árban nem nagyon látni hasonlót, esetleg Asus 1215B, de az 12", Asus és csilli-villi. Ez az E325 meg ha Brazos, ha nem, akkor is egy 13,3"-es subnotebook, amit ritkán adnak ilyen áron.
A kijelző keret körüli szürke festék nem kopik egy idő után?
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #29939 üzenetére
TRIM - ez egy SATA parancs
Ezzel tisztában vagyok, csak épp létezik - elviekben, mert Magyarországon nem elérhető - olyan IDE csatlakozós SSD, amelyik Sandforce vezérlőre épül, amely saját megoldással megoldja ugyanazt, amit a TRIM. De a problémám szempontjából ez nem releváns most.
A kérdésem továbbra is fennáll: van-e olyan szoftveres és lehetőleg ingyenes megoldás Windows XP és/vagy Linux alatt, ami kb. hasonló hatékonysággal végzi el a karbantartást/garbage collection-t, mint a TRIM? Ha nincs, akkor nincsen túl sok értelme IDE csatlakozós SSD-t vennem, mert kb. fél év-egy év alatt úgy belassul, hogy azon csak egy formázás/OS újratelepítés segít (tapasztalat az X41 tableten) és ezt szeretném elkerülni...
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #29939 üzenetére
(Màsik kérdésem: lemaradtam valamiről, és tényleg adtak màr ki ThinkPadet UEFI-vel, nem BIOSszal, amelyiknél nem kell 12s-ot vàrni az initre, csak 3s-t?)
Elvileg T420/T520/X1/X220 már UEFI-vel jött ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs