- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
moorb
újonc
Sziasztok
szeretnék a civicbe váltóolajat cserélni mert fogalmam sincs mikor volt
6.gen - 1.5 d15z6 motorral szerelt,
azt már tudom, hogy csak gyárit javasolt bele önteni, de nem igazán találtam infót arról, hogy hány liter kell bele...szóval tudnátok segíteni ebben a kérdésben -
realist
őstag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Autó cserén gondolkodom a jövő év első felében, így képbe került az 10. generációs 1.5 turbo is (sport felszereltségben).
Érdeklődök, hogy van-e ezzel kapcsolatosa bárkinek akár használati tapasztalata, akár új esetében alku tapasztalata, hogy meddig lehet lealkudni az árát?
Látom időnkét már megjelenik 1-2 eladó használt példány is. Ezektől elsőre kicsit tartok, mivel nem tudom mennyire foglalkozhattak a bejártatásával és a turbó megfelelő használatával (melegítés/hűtés).
Szerintetek ez ill. a rövid (3 év) garancia mennyire para? -
Quqesz
nagyúr
válasz realist #57452 üzenetére
Ha van rá gari, akkor mi a para? Azt kell megnézni, hogy a vásárláshoz képest volt e évente kötelezőn(plussz esetleg köztes olajcsere max 20ekm elött). Ha megvan, akkor ahogy írták 8 év lesz a gari, ha te is betartod a kötelező intervallumot.
Mit szeretnél tudni?(1.5t sport plus van)
Alku kb 500eft volt többeknek, max lehet vmi extra akció, amibe belenyúlhatsz.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
realist
őstag
válasz hülyegyerek #57454 üzenetére
Igen, igen, de a plusz 5 év leírása szerint már igencsak sok mindenre nincs garancia. Ilyen pl. a turbó. Jelenleg, majd 10 éve használok egy szintén turbós nagyjából hasonló tudású gépet. Ahol mivel vigyázva volt rá nem volt még komoly gondom, de sok olyan egyéb márkáról halottam ahol gyakrabban cserélték - pl. - a turbót mint én a kocsin a gumit
Szóval némileg szerencsejátéknak érzem... -
realist
őstag
válasz ---Lasali--- #57459 üzenetére
Kösz már volt suzukim, többet volt rossz mint a fiatom
-
realist
őstag
válasz hülyegyerek #57458 üzenetére
Itt van leírva mire vonatkozik a +5 év: [link]
Mire vonatkozik a hűségprogram:
- Motor és belső alkatrészei (kivéve a motor külső szerelvényeit)
- Kézi kapcsolású vagy automata sebességváltó és belső alkatrészei (kivéve a sebességváltó külső szerelvényeit)
- Hajtótengelyek (kivéve a gumiharangokat)
- Kormánymű (kivéve az összekötőrudakat, gumiharangokat és a hidraulikus szervokormányzás egyéb részegységeit)
- DPS-egység - Négykerékhajtás-kiegyenlítőmű (kivéve a gumiharangokat)
- Elektronikus motorvezérlőegységek (ECU+MICU), sebességváltó-vezérlőegység (TCU), kormányzás-vezérlőegység (EPS), ABS (ABS szabályozóegység) és légzsák-vezérlőegység (SRS)Mire nem vonatkozik a hűségprogram:
- A javítás munkadíja
- Fogyó anyagok, folyadékok és kenőanyagok
- Kopó-fogyó alkatrészek, és olyan alkatrészek, melyeket a rendszeres karbantartások során cserélnek ki
- A motor szerelvényei (indítómotor, generátor, turbófeltöltő, befecskendezőszivattyúk, befecskendezők, tüzelőanyag-szivattyúk, motorfelfüggesztések és egyéb motortartozékok)
- A sebességváltó szerelvényei (kapcsolókar és -mechanizmus, kapcsolók, érzékelők és vezérlő mágnesszelepek, amelyek nem a sebességváltó belső alkatrészei, egyéb sebességváltó tartozékok)
- Alváz- és felfüggesztés-alkatrészek (kivéve a kormányművet és a hajtótengelyeket)
- A hidraulikus szervokormányzás alkatrészei (kivéve a kormányművet)
- A fékrendszer alkatrészei (kivéve az ABS-vezérlőegységet/-szabályozóegységet)
- Kipufogórendszer (kipufogócsövek, katalizátor, DPF-szűrő, kipufogódobok, lambda-szondák stb.)
- A karosszéria és a belső tér alkatrészei, kárpitozás és fényezés
- Elektromos alkatrészek (kivéve a meghatározott alkatrészeket)
- IMA-rendszer alkatrészei beleértve az IMA-akkumulátort (a hibrid modellek hibrid hajtóműveinek alkatrészei)
- Tartozékok (vonóhorog, tetőcsomagtartók, elektronikus berendezések, audió, navigáció stb.)
- Egyéb alkatrészek, melyek nem szerepelnek a hűségprogram által lefedett alkatrészek listáján -
realist
őstag
válasz BigBlackDog #57463 üzenetére
Az említettek mind 2 éves koruk előtt vettem, hogy legyen rájuk garancia (egyik sem volt pl. törve sem szerencsémre). Új ("2-es") swift volt ás bravo.
-
kispal87
aktív tag
Sziasztok!
98-as Civicemben cserélnék akksit, kicsit több mint 4 éves és nagyobb hidegben gyengélkedik.
Amivel kekeckedek az a Duracell DA45L. Ismeri esetleg valaki? (magasabb az indítóárama: 390A)
Vagy maradjak a jelenlegi Varta Blue-nál? (i.á.: 330A) -
Jaffa75
őstag
válasz BigBlackDog #57467 üzenetére
Rocket=Yuasa, csak árban a 60%-a...
-
félisten
-
lazac_
tag
válasz szabonagyur #57472 üzenetére
Részvétem. Egy alkalommal egy parkolóban utána mentem egy ajtózónak, aznap délelőtt mostam le a kocsit, tudtam, hogy ott addig nem volt sérülés, s ahogy állt ki mellőlem, láttam a pöttyöt, szerencsére csak a díszlécen jött elő a fekete műanyag szín a fényezés alól. Megállt, kiszállt, a nője is, gyakorlatilag nekik állt feljebb, mert az semmi, különben is csak 2e forint egy javító festék. Megköszöntem a korrekt hozzáálást, és balesetmentes közlekedést kívántam.
Múlt héten sajnos csak magamat állíthattam meg, miután megpróbáltam arrébb tenni egy aluljárót...
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz realist #57460 üzenetére
Pedig azok sosem romlanak el Mi baja volt a swift nek?
Haverom SX4 ét nyél gázon használta új kora óta, 200 sok ezer van benne (260 ezer asszem), és nagyobb baja nem volt (rugó tört el hátul), csak megette a katalizátort az egr szelepen keresztül, és kicsit eszi az olajat azóta. Mentem vele a múltkor, és teljesen egyben van.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
sasa134
addikt
Sziasztok, én is gen10 Civicről kérdeznék. Természetesen végigolvastam mindent a neten, ami csak volt, tesztvideok stb. Legalább 5 évre keresek autót, leginkább hetvegi használatra és kirándulásokra( ilyen évi 10 max 15k km). Van egy másfél éves kisfiam , tehát babakocsi játszik - de elég kompakt méretre, laposra össze lehet hajtani. Arra lennék kíváncsi , hogy mennyire használható főleg a csomagtartó, van esetleg vki kisgyermekes aki megosztaná a tapasztalatait? Olyan 4-6 évig biztos megmaradna a kocsi, 1.5 turbó lenne kéziváltóval. Kár, hogy nem jött ebből a generációból kombi..
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Bibby
addikt
válasz sasa134 #57476 üzenetére
Nekem a 8. generációs civic van, és két éves gyerek.
Ekkora csomagtérbe azért három ember simán belefér, ha nem viszitek mindenhová a házat. Ráadásul egy év és ti is elhagyjátok a babakocsit, akkor meg pláne felszabadul több hely.Na tessék erre pont jött lent az ellenvélemény. Nem tudom, a szenvedés nagyon erős túlzás... Nyilván egy-két hetes nyaralásokra fullosan meg van pakolva, de az azért nem átlag használat.
[ Szerkesztve ]
Ελευθερια η θανατος
-
hülyegyerek
addikt
válasz sasa134 #57476 üzenetére
A 10.gennek literre majdnem pontosan u.a. a csomija, mint a 8.gennek volt, csak kicsit mélyebb, ellenben laposabb. Szerintem jobban pakolható, egy babakocsit simán benyel.
(#57461) realist: így konkrétan a listát nem olvastam, a kereskedő mondta, hogy ők gyakorlatilag mindent garanciálisnak tekintenek a plusz 5 évben is, kivéve a hifit és a navit.
Igazából nekem mindegy lesz, mert évi 40-50 ezres futással 3-4 év alatt meglesz nálam a 150e.[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
sasa134
addikt
Köszi mindenkinek a véleményt/ tapasztalatot. Azt hiszem nem tudom elkerülni, hogy bemenjek egy szalonba és hülyét csinálva magamból megkérjem őket, hogy a babakocsit beleprobálhassam.
Még az is lehet, hogy egy pici lapos tetőbox lesz a megoldás, abba belemegy a babakocsi, hátra meg minden egyéb. 2 hetes nyaralásra sosem lesz használva inkább ilyen 3-4 napos hosszúhétvégékre, lemenni a tengerpartra (Németo-ban élünk ) stb. Napi munkába/bölcsibe járásra nem kell autó, tényleg szó szerint hetvegi autót keresek, és nagyon megfogott a Civic.Avanti Roma
-
rdani8807
csendes tag
Sziasztok! Van egy 2008-as 2.2 diesel Crv-.m. a problemam vele az hogy kormany elforditasnal apro kattanasokat erzek a kormanykereken keresztül. Toronycsapagyak kicserelve, szervo olaj lecserelve. Erdekessek hogy 0 c-fok alatt ritkabban jelentkezik mint + tartomanyban. Tobben mondtak hhogy kormánymű problema lehet, lehetseges ez 230.000 garantalt km-nel? Valakinek ötlet vagy tapasztalat?
-
realist
őstag
válasz ---Lasali--- #57474 üzenetére
Gariban volt fékmunkahenger és ablaktörlő mechanika csere. Plusz mivel 2-3 ezer kilométereként elkezdett nyikorogni a kuplung ezért ilyenkor zsírozni kellett egy fém-műanyag találkozást (2 szakszervizben is állították, hogy nincs más megoldás). Szintén gariban orvosolták, hogy egy nagy zuhinál beázott a tetőkárpit.... Visszahívás lehetséges rozsdásodás miatt a csomagtérben emlékeim szerint.
Garin kívül váltócsapágy (ez ismert típus betegség). A felnik pedig párszor felvették a tojás formát a pesti utakon.
A fent írtak 2 év alatt... Eléggé első szériás példány volt. Későbbi példány is volt a közvetlen közelben, azzal gyak semmi nem volt éveken keresztül. -
realist
őstag
Négy évszakos gumi kapcsán van esetleg valakinek tapasztalata, főleg 10. generációs esetében?
Ez a 235/45 R17 nem egy szokványos méret (jelenleg 225/45R17 -et használok). Kérdés, hogy a vezetési élményt mennyire rontja le pl. egy michelin CrossClimate+ ?
ill. garancia kapcsán kikötnek valamit, hogy milyen riasztó vagy trükkös indításgátló ami beszerelhető? (ez jöhet privátba is akár... )
-
i-sti
senior tag
Lehet csak placebo.
Az a kérdés hogy a benzin befolyásolja a motor hangját? És ha igen, hogyan?
Eddig volt két teli tank 95 OMV, most kapott egy tank OMV 💯➕ és mintha valaki megduplázta volna a nem létező hangszigetelést a motortér felöl.[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
Micsurin
nagyúr
Van különbség a nafták közt... Ezért a kijelentésért a mocis csopiba lekapnának a lábamról de érezhető a diffi néha.
OMW 95 jó, jó, ellenben a Shell FuelSave 95-ösével halkabb egyenletesebben jár a motor és a kis Fiat is anno. Fogyasztás és társait sose figyeltük de at alapjárat egészen biztosan szebb volt és egyenletesebb csendesebb.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
burjois
csendes tag
Befolyásolja, mármint a prémiumbenzin.
Saját tapasztalat.
Javaslom a mol 100 - át is kipróbálnod.
Régebben használtam Spuri adalékot, azzal is elcsendesedett a motor és jobban húzott.
Úgy vannak ezek a termékek beárazva, hogy a júzerek semmiképp ne járjanak jól.üdv
.....gusztus dolga.
-
realist
őstag
válasz hülyegyerek #57490 üzenetére
Defekt javító helyett lehetett szükség pótkerékkel és a hozzávaló szerszámokkal kérni?
Vicc, hogy defektem még nem volt, de a gumi "szakadás" már kétszer is. -
Dan-szan
senior tag
Én most tankoltam OMV MaxxMotion 95 benzint és úgy érzem/hallom hogy jobban szereti a gép mint a sima Mol 95 benzint. Ki akarom majd próbálni a 100+ is illetve a Shell V-Power-t is,aztán meglátjuk melyik válik be.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Dan-szan
senior tag
válasz Dalai Láma #57495 üzenetére
Auchan benzint tankoltam próbaképp, nekem nem jött be. A motor csendesebben jár, a sok zöld led hamarabb világít (legalábbis érzetre) az OMV MaxM naftájával mint eddig.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Dalai Láma #57495 üzenetére
Az Auchan MOL benzint arul, teljesen rendben van. Azert olcsobb mert szereny az adalekanyag tartalma.
En a Jazz-be premium 95-t nyomok erezhetoen nyomatekosabb tole alul.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest