Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _ak_

    addikt

    válasz Tristis #6946 üzenetére

    Próbáltam hozzáigazítani a példát a helyzetemhez, de nem igazán sikerült. Illetve nem pont erre gondoltam (szerintem :) )

    Én úgy gondoltam, h a jeltovábbítás mindenképpen jobb digitálisan, mert akkor zaj mentesebb. Esetemben a dac vagy az integrált hangkártya vagy a külső (és remélem most nem mondtam hülyeséget :B ) Amíg analógon van meghajtva, addig szinte egyértelmű a különbség a külső javára. Ez eddig is tiszta volt.

    Ami bekavart az az, amit dabadab írt, h optikai csatlakozás esetén mindegy a hangkártya, jó az alaplapi is. Ebből én azt következtetem ki, h digitális jeltovábbítás esetén a konverziót az erősítő végzi nem? Tehát így az működik most hangkártya ként nem? És erősítő lévén az is feltételezhető, h jobb minőségű /precízebb áramkörökkel van ellátva, mint egy konszumer hangkártya vagy ha csak zenét hallgatnék, akkor érdemes lenne kipróbálni az analóg jack-rca csatlakozást is? Gondolom ilyen kábelekből is van akkor profibb és nem a mezei párszáz forintos kábellel szokták ezt kivitelezni.

    Ami kellemetlen, h a direct 5.1-el (ez 7.1es) rendelkező külső maya kártya ([link]), cirka 50k felett van, már ahol van. Viszont elméletben egy ilyesmi javíthat csak a minőségen az optikai kábelhez képest (természetesen úgy, h megmaradjon a hm képesség is). Pro/kontra, h mondjuk egy 5.1es hangsávot szoftveresen kell feldolgozni és tovább küldeni a hangkártya felé, igaz ez nem tudom, h jár-e akármilyen veszteséggel, a nagyobb cpu terhelésen kívül.

    Ez így ebben a formában (nekem) logikus is lenne. bár még mindig nem vagyok teljesen tisztában egy erősítő működési elvével és mechanizmusával, mi mit és hogyan befolyásol, de idővel majd erre is sor kerül :)

    Let's begin, de gozaimasu!

Új hozzászólás Aktív témák