Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz DBob #6960 üzenetére

    Az Alisca Orange honlapján volt ezzel kapcsolatban egy eszmefuttatás (most nem jön be nálam az oldal, nod szerint vírusos :) ), szerintük a hallás az elsődleges érzékszerv, legalábbis valami ilyesmit boncolgatnak. Az alapján, hogy a látószögünk jóval kisebb, mint a "hallószögünk", sőt az éles látás szöge még kisebb; továbbá az odafigyelésnek, tájékozódásnak sok esetben előfeltétele előbb hallás útján érzékelni.
    Egyébként ha bringával közlekedem, tapasztalom is a dolgot, hogy a hallás éppúgy nélkülözhetetlen a túléléshez, mint a látás. Sőt hátrafelé ugye csak hallok ha előrenézek biciklizés közben, bizonyos irányokba megintcsak "csak" hallok. Szóval szerintem a látás mellett legalább olyan fontos a hallás. Még azt is boncolgathatnám külön, hogy kommunikációban mennyire fontos a hangsúly érzékelése, magának a beszédnek az "elemzése", ezekből is sokmindenre lehet következtetni. Ahogy a testbeszédből is, amihez meg látás kell. Vagy az írásból, de ahhoz meg grafológusnak kell lenni. :)

    És mindebbe nem volt benne, hogy mi van, ha az illető zeneszerető ember. :D
    Beethoven lehet a vakság mellett döntött volna a süketség helyett. :) Egyébként valószínű én is elgondolkodnék rajta, de persze a látás kiesése is hasonlóan nagy érvágás lenne. :U

Új hozzászólás Aktív témák