Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz #71562240 #40419 üzenetére

    Magyarországon a te számaid kábé jók. Például Németorszagban bő fele lehet. Ahol egy jó színvonal alapból megengedhető anyagilag, nem téma, hogy van. Ezt a hangfelvételeket készítő komolyzenei és jazz területen dolgozókra értem. Inkább az a jellemző, hogy stúdióeszközöket vesznek othonra is, főként sugárzót, (Genelec, Dynaudio... ) megfejelve valamilyen jobb DAC-cal. De rendszerben szerintem kevesen gondolkoznak.
    Komolyzenészeknél viszont meglepően gyakori. A győri filharmónia tesóm éttermében ebédel és a vezetője is jó ismerősöm. Sokat dumálunk ilyesmiről is. A hangzásra igényes szakmák művelőiben a szándék gyakran megvan. A jó értelemben vett audiofil szemlélet már sokkal ritkábban. A hangzásideálból fakadó eszköztudatosságra értem. Viszont az úgynevezett audiofil felvételeket vegyesen ítélik meg. Egyszerűen nem tudják nem zenészként hallgatni a felvételeket. Szinte bármilyen szart képes jó felvételként kezelni, ha zeneileg értékesnek ítélik. Akár az oldalcserés megzengetett álsztereót is.
    Kábé 50 komolyzenei hangbizdergálóval vagyok kontaktban. Zenésszel töbször többel..
    A hangositó hangmérnökökről viszont ritkán van jó tapasztalásom, mivel sokan diszkósként indultak...meg amúgy is süket a fele.
    Mondjuk a jobb füles (Hd580, k701...) szinte általános. Valószínűen a stúdiótapasztalatok miatt.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák