Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Festina86 #40321 üzenetére

    A hifiben legalább három ideológia él a hifi berendezés ár- és minőségbeli arányainak meghatározására. A hangdoboz felőli megközelítés, amely szerint a hangdobozra kell költeni a legtöbbet, mert... A második a forrásközpontú megközelítés, amelyik szerint a forráskészülékre kell a legtöbbet költeni, és legkevesebbet a hangdobozra, mert... A harmadik a kiegyenlített lánc elmélete, amelyik azt mondja, hogy körülbelül egyenlően kell költeni mindegyik készülékfajtára, mert... A negyedik az ahogy-esik úgy puffan elmélete, ami arról szól, hogy ha használkészüléket vásárolunk, akkor úgyis az adódik, ami adódik, és ami az adott hirdetések alapján jó ár-érték arányúnak minősíttetik. Tehát a válasz a "Milyen árkategóriájú (új árakat nézve) (...) cuccokat érdemes keresnem?" költői kérdésedre az, hogy természetesen a hangdobozodhoz illő árkategóriájút, körülbelül. Nyilván vehetsz mellé ötvenmilliós erősítőt is, de ugyebár minek, és nincs is annyi pénzed, feltételezem.
    A hangdobozod viszonylag befogadó hajlamú hangdoboz, a hangkarakterét tekintve nem különösebben válogatós az erősítőre, és a kissé alacsony impedanciájával/érzékenységével is azért zömében jól el tudnak bánni az erősítők, tehát ez se jelent igazából megszorítást - kivéve, hogy azért a csöves erősítők közül eléggé meg kellene nézni, hogy melyek tudják jól meghajtani, feltehetően egy "hagyományos" triódás SE kapcsolás azért kevés lenne hozzá.. Az adott árkategóriában iszonyú sok márka iszonyú sok készüléktípusa között lehet érdemlegeset találni, az árkategóriához vagy a rendelkezésre álló pénzkeretedhez (amiről nem közöltél semmit) illően, sőt használt készülékeket nézegetve már kifejezetten a high-end kategóriába jutunk, tehát nem nagyon lehet azt mondani, hogy ilyen és ilyen márkát keress, mert rengeteg van, ami szóbajöhet. Inkább az lehet a célravezető, hogy keress árban hozzágillő apróhirdetéseket, és azokról kérdezz, hogy szerintünk mennyire éri meg az árát az adott hirdetésben (erre viszonylag konkrétan meg tudjuk mondani a véleményünket), illetve hogy mennyire illik a hangdobozodhoz (ebben már kevésbé konkretizálhatóak lennének a vélemények). Végül is lényeg, hogy a kérdésedre értelmesen és felelősen válaszolni legalább 50 A4-es oldal terjedelemben lehetne csak. Éppen mondhatnánk most néhány márkát, ami szerintünk általában különösen jó, de mondhatnánk ezer másikat is, és úgyis a konkrét fellelhető készüléktípus dönt, másrészt ebben az árkategóriában már tényleg kizárólag az egyéni meghallgatás dönt. A márkák széles körének megismeréséhez nézegesd például a külföldi hifi szaklapokat-magazinokat, hasonlítsd össze a kereskedők kínálatát.
    Tehát végül is azt akarom mondani, hogy ebben az árkategóriában az ember nem kér és nem is ad kegyelmet, akarom mondani tanácsot. Személyesen meg kell ismerni a kínálatot minél szélesebben, természetesen füllel is, és képben kell lenni, vagyis meg kell szerezni a műveltséget (ha még nincs meg), hogy saját magad tudjál felelősen keresni és találni a saját magad számára.

    (#40323) KisTücsök Zene esetében sokkal sokkal zavaróbbak "ezek az "utórezgések"", amelyek ugyebár esetlegesek. Még az esetleg az utórezgésekre építő hangversenytermek, templomok esetében is rengeteg finomhangolást kíván az akusztika kialakítása, otthoni zeneszobában is finomhangolást kíván, ha esetleg utórezgéseket akar hasznosítani az ember - amit én egyébként ugyebár köztudottan nem tennék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák