Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Afterdark #37240 üzenetére

    Még egyszer hangsúlyozom, emiatt önmagában nem kell megijedni, hiszen attól még szólhat jól, inkább az a lényeg, hogy az egymáshoz illően, rendszert alkotóan összeválogatott készülékek a zenei minőséghez egy kis pluszt is hozzá tudnak tenni, egy kicsivel jobban tudnak szólni, mint amennyi az egyszerű "összegük", "átlaguk" lenne - ezt hívjuk ugyebár szinergiának.
    Nos, először is ezek eléggé aránytalan, más ár- és minőségkategóriába tartozó készülékek, mondhatni a Philips egy kissé "lehúzza" a Grundigot, nem hagyja kibontakozni a tudását. A lemezjátszód a konstrukcióját és az anyaghasználatát tekintve inkább az "áruházi" tucattermékekhez áll közel, mintsem a hifi lemezjátszókhoz (vagy legalábbis a kettő között van valahol), igaz, furcsa módon a hangja mégis elég jó (legalábbis az olcsó árához képest), a hangján érződik, hogy van egy-két "hifis" megoldás is a konstrukciójában, a hangkarja nem is volt rossz a maga idejében, és persze kulcsmotívum, hogy szíjhajtású. A hangdobozod egy jóval magasabb kategóriájú készülék, többet ki lehet hozni belőle, mint amennyit a lemezjátszó/hangszedő ki tud, másrészt azért is egy kicst kilóg a "rendszerből", mert a professional felirat nem csak reklámszöveg rajta, hanem a konstrukciója-hangja valóban egy kissé a stúdiós (ami nem igazán baj) és a teremhangosításos (ami inkább baj) felhasználás felé orientálja, főleg mai szemmel-füllel vizsgálva.
    De mondom, mindez nem súlyos, annyi a lényeg, hogy nem igazán lehet megközelíteni úgy a kérdést, hogy egy adott erősítő mennyire illik a rendszerbe, mert a két készülék nem igazán alkot rendszert, nem "egyívásúak", és valószínűleg itt a fórumon senki sem hallotta őket együtt, tehát nem tudjuk, hogy együtt milyen hangi jellegzetességek jönnek ki belőlük. Legfeljebb a két készülék külön karaktere alapján sejthetjük, hogy az együttesükhöz éppenséggel nem árt valami lágyabb-színesebb hangú erősítő, ami például éppen egy NAD 3020 is lehetne, amely nem csak sokkal jobb minőségű, mint a tervezett Technics, hanem valószínűleg-sejthetően a hangkaraktere is jobban ellensúlyozná a másik két készülék hátrányait. Az ilyesmi persze mindig csak személyes meghallgatás révén dől el (lehetőleg vásárlás előtt!).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák