Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Pecc #36620 üzenetére

    Amit írtál, egyetlen mondata sem helytálló. Taglalom tételesen, rászánva a drága időmet, kisregény terjedelemben.

    "Ide tartozik ez is. Ez is hifi." Nem ide tartozik, ide az tartozik, hogy ez nem hifi, hanem hifiellenes, legalábbis az AIWA mindenképp. A Genius HT-3600 házimozi (egyúttal enyhén antihifi), saját topikkal, az AIWA pedig totálisan antihifi, külsőleg és belsőleg is, és szintén van az ilyesminek saját topikja, ahol értenek ezekhez.

    "Jól látod szerintem." Mit lát jól? Hogy az AIWA szépen szól? Nem látja jól, rondán szól. Hogy az AIWA szebben szól, mint a Genius? Nem látja jól, bár majdnem egyformán rondán szólnak, egyúttal az az AIWA biztos, hogy nem szól jobban mint a Genius, hanem akkor már inkább fordítva. A kolléga készülékei antihifi, hifiellenes "gonosz" ( :D ) készülékek, ebben a topikban nem érdemes ezt szépíteni, mert akkor máris nem hifi topik, hanem...

    "Még a mély sem fog elveszni szerintem, mert szvsz szeretnek kiemelni a panelok." A panel bazi merev betonfal, attól mert panel, nem emel ki semmit, ha már valamit, akkor legfeljebb a csörgő magasakat, ha nincs csillapítva. Hogy pedig egyébként mit emel ki, az az adott szoba akusztikai viszonyaitól függ, a panelságától nem függ, főleg nem hajlamos mélyeket kiemelni a panel attól, mert panel. (Életem során összesen mintegy két évtizedet laktam 8-féle panelban.)

    "Biztos, hogy jobb lesz a hang." Biztos hogy nem lesz jobb, legfeljebb más, de ha már valamelyik "jobb" tud lenni a kettő közül, az a Genius.

    "Egyszerűbb lett volna a regény helyett azt írnod, nem tudod." Közel sem írtam regényt, legfeljebb egy örkényi egypercest, ami egyébként arról szólt, hogy tudom. Nem csak azt tudom, amit a kérdező kérdezett, hanem azt is, amit szerintem tudnia érdemes neki is, ha már egy hifi topikban kérdezősködik.

    "Nem kellene elfordítani a topicot a high end irányába." Ez teljesen megalapozatlan demagógia, ez a topik olyannyira nincs elvive a high-end irányába, hogy igencsak ritkán esik benne high-endről szó.

    "Azért, mert jóformán csak olyan fórumtársak írnak ide, akik drágább cuccokon hallgatnak zenét és ismerik a szakirodalmat, az nem jelenti azt, hogy a "laikusok" nem olvasnak, nem keresnek itt választ hifis kérdéseikre." Ez megintcsak teljesen megalapozatlan demagógia, ha néha olvasnád is a topikot, láthatnád, hogy nap mint nap hány olyan emberkének segítünk, akik totállaikusként érkeznek ide, és 10-20ezer forintokért akarnak hifi készüléket venni. Én átlag heti 5-6 órát csak arra áldozok, hogy a topikban megjelenő laikus, pénztelen tanácskérőknek segítsek. És ami ebből a tevékenységből a topikban látható, az csak a jéghegy csúcsa, merthogy átlagban heti 2-3 teljesen újonc vagy kevéssé tapasztalt tanácskérő fordul hozzám a fórumbeli tanácskérése után privátban is, kifejezetten azzal a szöveggel, hogy hadd zaklasson privátban, mert tetszik neki és érti amit mondok. A kedvedért most összeszámoltam, az utóbbi bő két év alatt 132 személlyel alakult ki ilyen privát levelezésem, akik miután elolvasták a kérdéseikre a topikban a válaszokat, megkerestek privátban azzal, hogy hadd keresgessenek privátban, mert nagyon tetszik nekik, amit írtam nekik, többek között éppen az őszinteségem, a kifejtő jellegű fogalmazásmódom (lásd regényírás) és a szakértelmem miatt. Pedig a mostani kollégának sem azért írtam őszintén, hogy hátha ezzel szembesülve majd el kezd érdeklődni a hifi iránt, hanem mert a tények azok tények. A tényeket érdemes ismerni, gondolom én, akolléga pedig majd eldönti, hogy mit kezd velük. Vagy meghasonlik önmagával, vagy megkeresi azokat a topikokat, amelyeket említettem neki, és marad ezen az AIWA-Genius szinten. De ez a szint nem hi-fi, hanem low-fi vagy under-fi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák