Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz bajnokpityu #20211 üzenetére

    "jön Dudi, meg a Többiek,és elmagyarázzák,h nem lehet olyan,hogy neked x tápkábel jobban tetszik"

    Mivel kicsit magamra vettem a Többieket, ezért itt egy pár napos hozzászólásom kábel témában:
    [link]

    Ettől függetlenül ha lesz lehetőségem akkor ezt is vaktesztelni fogom. Az az igazság, hogy egyetértek dudika10-el abban, hogy iszonyatos baromságokat ki tudnak találni néha a "hozzáértők". És itt most nem az itt fórumozókra gondolok, de voltam már olyan tesztelésen, ahol az "aranyfülü audiofilek" már olyan szinten estek túlzásokba egy-egy komponens csere után, hogy már nagyon közel álltam ahhoz, hogy kiröhögjem őket. Vannak a józan észnek is határai.

    Kigúnyoljátok, hogy a vakteszteléssel példálózunk, de ha kipróbálnátok, akkor ti is rájönnétek, hogy egyrészt nagyon jól fejleszti a fület (ezt úgy értem, hogy egyre inkább tudja az ember, hogy mire kell odafigyelni), másrészt, hogy néha bizony olyan kicsi a különbség egyes komponensek hangja között, hogy az ember nem feltétlenül találná el, hogy melyik is szól.
    Ráadásul nagyon meggyőző érv tud lenni egy-egy vakteszt eredménye az ilyen viták esetén. Ha összejön 3-4 ember tesztelni, akkor szerintem nem nagy kaland eltakarni a kábelek helyét, és kinevezni valakit aki cserélgeti a kábeleket.

    szerk: ehhez még annyit, hogy a fórum alapvetően azért van, hogy véleményt meg tapasztalatot cseréljünk. No de örök kérdés, hogy kinek lehet a véleményére adni? Ha megnézed a fejhallgatós topicot, ott például általad említettek is leírták, hogy nem hallanak különbséget a jó minőségű mp3 és a flac között. Nem akarok nagyképű lenni, de eddig én voltam az egyetlen aki berakott ide vakteszt eredményeket, pedig nem egy nagy kaland próbálkozni, és vannak sokan akik váltig állítják, hogy márpedig az mp3 az szar, de fogadni mernék rá, hogy nem tudná megmondani vakteszten, hogy melyik az mp3 és melyik a flac, már csak azért sem mert mondjuk 40 éves elmúlt és fizikailag valószínűtlen, hogy hallja a különbséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák