Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stellaz

    addikt

    válasz Ribi #123329 üzenetére

    Mondjuk példaként itt van rögtön Newton? Nem tudom, nekem nem tűnt annyira korlátozottnak az az ember, aki a modern tudomány alapköveit lerakta.

    A Bibliában szerepel pl Szodoma és Gomorra, amit ugye tüzes eső pusztított el. A Biblia mondjuk nem történelem könyv, de a tudomány megvizsgálta és azt mondja, hogy kb ott és kb abban az időben jelentős meteor vagy üstökös becsapódás nyomait lehet megtalálni.

    Ez eddig ok, de hogy miért pont ezt a várost találta el, amikor szinte nulla esélye volt erre.... ez már a hit területe, erre a tudomány nem igazán tud mit mondani és nem is dolga neki. Főleg ugye, hogy a determinisztikus világkép is megingott kissé a kvantum mechanika által. Bár a "A gép forog, az alkotó pihen" esetében is mögé lehet kanyarítani a vallást.

    Illetve a vallás olyan területeken keresi a választ, ahol a tudomány kevéssé tud mit mondani: erkölcs, élet értelme, stb.

    Nem vagyok vallásos, de ezt (Keresztény vallás) én nem látom problémának. Hitler, vagy a komcsik sem formálták jobbra a világot a vallás nélküli eszméikkel. Észak-Koreában lehet erről most is diskurálni.

    Az egyházak hatalmi befolyása és túlkapásai az inkább visszaélés a vallással, ami Jézus tanításaiból tudtommal nem igazán vezethető le.

    Illetve az egyházak azért sokáig csak elvégezték a szociális feladatokat is: egészségügy, oktatás, lelki segítségnyújtás, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák