- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Fr3eWar #16700 üzenetére
oké, köszi. hotpoint-aristonból van több jó méretű is, de kicsit fáztam a márkától, meg a 45-47 dB zaj, amit írnak hozzá, igen soknak tűnik (a mostani 39 dB, magyarán tényleg jóval hangosabb is), pedig ott fog trónolni a nappaliban/konyhában a szoba közepén.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Fr3eWar
őstag
Nekünk Hotpoint Ariston van, lassan 6 éves A+ Nógrád annó 140körül volt ACC kompresszoros Nmtm1921vwv/ha típus, konyha/nappali határán. Kb 2-3 óránként lehet hallani hogy kulturáltan doromol 10-20percet (mikor megy a kompr) aztán csend.
Nem tudok rá rosszat mondani, légkeverős, antibacis, túélt eddig 2költözést, ez a 3. lakhelye
Maga a márka az Indesit tulajdona, ha jól emlékszem Olaszok. -
Mate
nagyúr
válasz vadorzó #16696 üzenetére
3 napja üzemeltünk be itthon egy ilyet. Felújításhoz jó. Törmeléket, vakolatot és egyéb vackokat felszívni. Előnye, hogy porzsák nélkül is működik.
Viszont sima porszívót nem váltanám ki vele. Körülményes egy gép, baromi hangos és ehhez képest a szívóereje nem nagy szám.
-
sbazsi
veterán
válasz Fr3eWar #16685 üzenetére
...elmentem a MM-ba vagy valami más nagy áruházba, és a hűtőket kihúzogattam és mögé néztem.
Ez máshogy nem megy?...ha találsz olyat amit el tudsz képzeni a konyhába 10+ évig nézni ...
Ezt a részt meghagyom a csajoknak. Ez csak egy hűtő. Nameg úgyis tele lesz hűtőmágnesekkel.Esetleg valami konkrét típus? (kivéve Samsung, azzal az utóbbi időben nem vagyok jóban)
Vagy van/várható most valami "kihagyhatatlan akció" valahol? -
ribarszki
őstag
válasz vadorzó #16707 üzenetére
A vödrös Karcher porszívó a legjobb választás egy családi házba, mindennapos takarításra. Néha borul, meg kiveri a bútort, nem lehet áthúzni a küszöbön, szőnyeg szegélyén, de ez nem baj. A tömítésről, és hozzá adott fejek minőségéről nem is szóltam.. Pláne úgy gazdaságos vétel, hogy nem kell cserélni benne a porzsákot csak üríteni! Ajánljátok csak bátran!
[ Szerkesztve ]
-
gulyasaja
csendes tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.
Vásároltam egy használt Krups Orchestro kávégépet. Már több fajta kávét kipróbáltam, de valahogy nem vagyok megelégedve vele. Gyenge kávét produkál. Állítottam már az őrlési fokozaton is de sajnos nem vettem észre jelentős változást. Az erősséget külön állítani nem lehet. Csak egy normál és egy erős fokozat van rajta. Mi lehet ennek az oka? Lehet-e ezzel kezdeni valamit?
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.Üdv.: Attila
-
gulyasaja
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Nekem is folyt alul, de akitől vettem szivattyút cserélt benne és azóta nem folyik, viszont maradt ez a problémám amit írtam is. Akkor mindenképpen keresnem kell valakit aki megtudja oldani ezt a cserét nekem, mivel így a hagyományos őrölt kávé is finomabb...
Gondolom nem egyszerű a cseréje ha Te is szervízbe vitted? -
Dave™
nagyúr
válasz gulyasaja #16711 üzenetére
Nekünk két céges gép volt, ami érintett volt, az elsőt még szét is szedtük, de nagyon körülményes, nem ajánlom. A második többnyire nem folyt alul, ott inkább minőségi gondok voltak, aztán cserélték a tömítéseket meg talán valami dugattyút. 17-18 ezer Ft volt asszem, ennek nagy része alkatrészdíj, szerintem nem éri meg nekiállni otthon. Budapesten a Pannónia utcában van Krups szerviz, de 2-3 hét.
-
Melack
veterán
IKEÁból kért már vki házhozszállítást?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
-
JoinR
őstag
eMag sajátmárkás dolgairól van valakinek tapasztalata? Ár/érték arányban elég jónak tűnnek, és utólag is lehet venni akár kiterjesztett garanciát...
Mosógép
HűtőGondolkoztam, hogy rendes márkájú eszközt megbízható boltból, de akkor a 60 és 40 ezres ár kb 75-55-re ugrana fel, ami azért már nem elhanyagolható...
-
Met
nagyúr
Én se nagyon értek hozzá, de úgy tudom A+ és ++ között nincs akkora különbség.
Az a -200 fordulat nem tudom mennyit számít, én max. kétszer centrizném.
Digit kijelző, na igen, nézegetni akarod vagy mosson?
Hang, nekünk a konyhában van. Max akkor számítana ha éjjel mosnánk."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dave™
nagyúr
Biztosan nem vennék olyat, amihez nincs rendes szervizháttér. Ugyan nagy eséllyel ez is valami átcímkézett tömeggyártói termék, de nagy eséllyel a legalacsonyabb minőséget képviseli. Amit most megspórolsz, könnyen ráköltheted egy-két év múlva, csak többszörös mértékben. Gondolj bele, kihívsz egy szerelőt, és azt mondja hogy sose látott ilyet, vagy sikerül vagy nem. Vagy lesz alkatrész vagy nem. Tuti jó ötlet? Ha meg garanciális probléma van, hogy küldöd vissza őket? Már az drágább, mint ami a különbözet.
-
Jofi81
őstag
Azt tudja valaki, hogy az LG hűtőkben a Smart Inverter kompresszor milyen gyártmány lehet? Saját, azért vállalnak rá 10 év garanciát?
-
bippeti
tag
Sziasztok,
Konyhafelújítás közben vagyunk, tervezésen túl, megvannak a gépek, a bútor gyártása folyamatban. Az idevonatkozó lényeg, hogy a beépíthető mikrót a sütő fölé terveztük, mint pl. itt.
Megjöttek a gépek, köztük a mikró.
A neten feltúrható leírások között nem találtam olyan infót, mint amit a dobozba csomagoltak a beüzemeléssel kapcsolatban. Az idevágó lényeg ez: A beépített mikrosütőt tilos hagyományos sütő fölé szerelni, mivel a mikrosütő hűtőrendszerét károsan befolyásolja a hagyományos sütő által termelt hőhatás.
Ilyen sütőt vettünk alá.A bútor legyártása elkezdődött és máshova sem szeretnénk tenni a gépeket. A kérdésem, hogy
1. ez a sütő szerintetek hagyományos sütőnek minősül? (nem találtam infót arról, hogy merre szellőzik, de ahogy láttam a kialakítást: hátul és felfelé).
2. minden mikróra érvényes ez a tiltás? mert egy csomó helyen láttam már, hogy a mikró a sütő fölött van...Valakinek ötlet, vélemény?
-
YAS-dude
őstag
válasz bippeti #16727 üzenetére
A hagyományos sütőt itt úgy kell érteni, hogy nem mikrohullámú.
Hirtelen az Ikea honlapján néztem a beépíthető mikrok szerelési útmutatóit és ott van lehetőség sütő fölé helyezni, de valami légterelőt adnak a mikro hátuljához, meg szellőzőrácsok vannak végig a szekrényben hátul. Ez neked max. annyiban segít, hogy talán nem katasztrófa tényleg egymás fölé rakni, ha amúgy a szellőzést az asztalos megoldja, viszont garanciális probléma esetén a samsung simán elhajthat emiatt. -
salieri.
őstag
sziasztok!
700 wattos mikró mennyire melegít gyorsan ?
800 wattos van jelenleg azzal nincsen probléma . -
denko
senior tag
sziasztok,
Ti milyen elektromos fogkefélt ajánlatok?
Ami ár érték arányban jó, illetve lehessen hozzá kapni potfejeket ebayen olcson -
Fr3eWar
őstag
válasz sbazsi #16731 üzenetére
Van még egyáltalán olyan hűtő ami nem no frost-os?
Szerintem ezzel a dologgal nincs baj, a pára kicsapódik a hűtő hátfalára, odafagy, majd időközönként egyszerre leolvad, cseppvíz formában a hűtő aljába folyik, ahol van egy kis összevezető ami mellett kiszivárog a hűtőből, egyenesen a kompresszor tetején található tálkába, a kompresszor működés közben melegedik, ez a meleg hatására a tálkában levő víz a környezetbe párolog. Kombi gépeknél nem tudom hogy van megoldva a fagyasztó rész, mert konkrétan a mienkben sehogy, az jegesedik is, de a hűtő rész nem. -
-
gorje
senior tag
válasz vadorzó #16739 üzenetére
Szia!
Én is vettem 1 ilyet Oral-B D12.523 Vitality Plus . Nem tudod vagy valaki nem tudja, hogy ehhez a típushoz is jó az "összes" (pl. utángyártottak melyek a vitality-hez jók, elég sokat találtam) vagy ennek különbözik-e valamiben a csatlakozása?
-
Morris
veterán
Hölgyek/Urak!
Hamarosan új háztartási eszközökre lesz szükségünk.
Milyet ajánlotok?
Elsősorban márkára gondolok. Ugyanis annyi féle van, mint égen a csillag. Nincs különösebb elvárás.Hűtő (alul fagyasztós - inox vagy acél, fene tudja, de ne fehér legyen)
Mosogatógép (12 terítékes, szintén inox, vagy beépíthető, igazából mindegy)
Mosógép (elöltöltős, szín mindegy, min 6kg körül)
Sütő (beépíthető, mindegy csak jó legyen)
Gáz főzőlap (mindegy csak jó legyen)
Mikró (beépíthető, 1000W)Jöhet konkrét tipus is!
thxÁrat direkt nem írok. Ha jó és megbízható akkor megveszem.
Miele nem kell! Nem, akkor sem.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Morris #16745 üzenetére
Szia:Hűtő:Elektrolux vagy 10 éve,igaz fehér
:mosógép :fagor.8 év alatt 1 szivattyú csere 2 hete.
mosogatógép:bosch,hibátlan 6 éve
Mikró Samu grilles 6-7 éves
Gáz tűzhely komplett van.
Szárító gép napelemes.
Csak azért soroltam fel mert ezek szinte hibátlanul működnek hosszabb ideje.polonic:ez a bedöglés lutri.Előző mikronk egy LG volt kb 20 évig, akkor legolcsóbb a piacon,csúnya barna,kidobtuk mert már utáltuk,de hibátlan volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik