- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macsorsi
tag
Sziasztok!
Max. 25 ezer forintig milyen porzsákos porszívót tudnátok ajánlani?
Kb. 100 nm a lakás, ennek 3/4-e padló, a többi szőnyeg.
Köszönöm a segítséget! -
123xyz
aktív tag
Köszi a válaszokat a Fagorral kapcsolatban. Megrendeltük, aztán majd meglátjuk, mennyit bír
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
A tavaly indúlt mosógép csereprogramranekünk is megjött a jóváhagyás. Annó a Gorenje W6623/S típust jelöltük meg (A+++, 6k töltet, 3+1 év garancia, akkor még 89k-s ár, ami mostanra 98-100k-ra felment és már csak 3 év gari van rá....)
Kérdéseim:
1. Lehet-e a forgalmazónál másik típusra módosítani, és mi a feltétele, ki intézi? (pl. adott boltban már nincs, vagy van, akkor is módosíthatom egyszerűen?)
2. Van-e jobb elöltöltősben A+++-os ennyiért, vagy olcsóbban? (hasonló vagy jobb ár, több gari, 6 helyett 7kg töltet, mélysége ha feltétel 44-nél lehet több, 50-54-cm-ig elmehet.)
+1:Jól emlékszem az el és kiszállítást ingyen a forgalmazó cég köteles intézni?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zsiz
őstag
válasz Mercutio_ #16261 üzenetére
1. Úgy tudom lehet módosítani, de annak is legalább ugyanolyan takarékosnak vagy még takarékosabbnak kell lennie mint az eredetileg megjelöltnek. (Ha tévednék, majd kijavítanak, de én így tudom.)
2. Hasonlót vettünk w6523/s (szintén A+++, 6kg, és az ár is hasonló). Csak a kijelző más, 66 digitálisan írja ki a hőfokot és fordulatot, 65 meg LED-del jelzi, de szerintem sokban nem különbözhetnek.
A W6523/s-re is 3+1 évet kaptam, most vettük kb 2 hete a Media Markt Online-ból. Fentebb írtam róla pár sort, ha visszakeresel, megtalálod.
[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
concret_hp
addikt
miele porszívókhoz az innen rendelt porzsák mennyiben gagyibb, mint az eredeti? simán jók nem?
[link]vagy fullba vagy sehogy :D
-
ribarszki
őstag
válasz concret_hp #16264 üzenetére
Sokkal gagyibb, eszedbe se jusson nem eredetit használni! A porszívód élettartama rövidül meg!
-
ribarszki
őstag
válasz concret_hp #16267 üzenetére
Több port enged át, jobban erőlködik a motor, közel sem olyan minőségű mint az eredeti, nem lehet teleszívni. Az egész porszívó így van megtervezve, összehangolva, tesztelve a gyári porzákkal. Amúgy komolyan a két doboz között 1500ft-on akarsz spórolni? Vagyis átszámolva havonta 150ft-on?
Az egyik minőségi, gyári, többszörösen bizonyított baromi jó minőségű porzsák, a másik még csak meg sem közelíti.Egyébként nem tudom mikor Mieled van, de ha nem eredeti porzsákot használsz ugrik a garancia. S nem véletlenül...
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz ribarszki #16268 üzenetére
2 év gari volt rá ami már lejárt és nem használom órákon át 1-1 alkalommal, tehát túlmelegedés az nem nagyon tud lenni.
a 10db-s packot néztem 2600ért, azzal postával 340 / db, amúgy meg 3790 + 1000 posta a 4db szóval kb. harmad árról beszélünk.[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
ribarszki
őstag
válasz concret_hp #16270 üzenetére
A porszívód lényegi tulajdonságát heréled ki ezzel, de tedd amit jónak látsz. A Meiele nagyon büszke a 9 lépcsős szűrési rendszerére amit hazavágsz. Amúgy veszel 50kért egy porszívót, majd a porzákon spórolsz? Amúgy egy doboz Miele porzsák 1 évig elég, ami 300ft-ot jelent havonta. Nem fogsz rajta ferrarit venni..
-
Mercutio_
félisten
Az, hogy működik, hogy online veszed, miközben a támogatást is igénybe veszed?
Beírod a közleménybe?
Nálatok ez volt az eredetileg jóváhagyott típus, vagy módosított? Ha utóbbi azt is közleménybenkell jelezni?Acef: esetleg tipp 90k körül jobb/ajánlottabb típus(ok)ra?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zsiz
őstag
válasz Mercutio_ #16272 üzenetére
Ahogy írják, támogatással személyesen kell. Én lemaradtam a pályázatról, úgyhogy nekem nem volt támogatásom. Nekünk csak kezdett elhalálozni a régi és gyorsban kellett egy új, nem is volt betervezve mostanra. Csak azért írtam, mert szinte ugyanolyat vettünk, amit kinéztél (csak ugye a kijelző más, de gyártó honlapja alapján sincs igazán egyéb különbség köztük, méret, súly, fogyasztás, teljesítmény, minden ugyanaz).
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Borhűtő vásárlásában kérnék segítséget. A kritériumok, hogy 100e Ft alatt legyen, és lehetőleg fapolcos. Egyelőre az online nézelődtem, de jó lenne ha valahol élőben is meg tudnék nézni többet, egyelőre sehol nem találtam.
A fogyasztásban is óriási különbségek vannak, ugyanolyan űrtartalom mellett van ahol 150kWh/év-et írnak, de van 6-700kWh/év is. Ekkora különbségek lennének?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Konkrétan melyik LG-t?
Közben belefutottam ebbe a Fagor FA-7212A-ba (5 év gari, és 7kg töltet, valamint 54cm mélység ami mellette szól +) az ára is elég baráti, vélemény?
Azt honnan lehet megtudni, hogy a kedvezményprogramban részt vesz-e az e-diginél?Még 1 kérdés: a támogatói iraton az szerepel, hogy a kedvezmény mértéke legfeljebb 50% ugyanakkor A+++ esetén 45k Ft Ha 75-ért veszek mosógépet akkor 45-öt írnak jóvá, vagy csak 37,5k-t?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Ezt a Fagort az ott leírt 5 év (apróbetűből nekem 2+3 jön le) és minden egyéb figyelembevételével ajánlanád?
10-25k megtakarítás, nagyobb dob-térfogat (ha jól gondolom) és hasonló garanciaidő ami mellette szólna a Gorenje vagy az LG-hez viszonyítvaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
123xyz
aktív tag
válasz Mercutio_ #16283 üzenetére
Ha megrendeled a Fagort, akkor átvételnél majd jól nézd át, minden pontján, hogy hibátlan-e, mert nekünk pl. az egyik oldallap a felső részén be + ki volt horpadva...
Ráadásul, az Edigital van annyira ügyfélbarát, hogy a weboldalon a rendelés adatainál csütörtökön az szerepelt, hogy jövő héten hétfőn hozzák (aztán péntek délelőtt már az volt, hogy kedden, és a módosításról nem küldtek semmilyen tájékoztatást), erre péntek délután hívott a futár hogy jönnek fél óra múlva
Az energia fogyasztása egyébként a weboldalon szereplő 195 helyett valami 160 kW körül van a gyári papír szerint, de ezek úgysem pontos értékek, csak érdekes volt, hogy az A+++ kategóriába a 195 hogy férne bele...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz 123xyz #16284 üzenetére
Sajnos kiderűlt, hogy nincs rajta az e-digis mosógép csereprogram listáján, most nézem tovább mi jöhet szóba akár ott, akár MM.
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Egy Electrolux ESI6501LOX mosogatógépbe calgonit finish classic vagy somat classic legegyszerűbb és egyben legolcsóbb mosogatógép tablettát használok,mellette fel van töltve a só és az öblítő adagoló is.Mind kettő 3 színű,hasonló felépítésű tabletta,de sajnos a dobozuk már nincs meg.
Használati kérdéseim lennének:
1:Ezek a tabletták tartalmazzák a sót és az öblítőt,és akkor ne használjak külön vagy....?
2:Használjak sót és öblítőt és tabletta helyett használjak mosogatószert?
3:Melyik lesz takarékosabb,hatékonyabb?előre is köszi
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
addikt
Legközelebb kipróbálom a mosogatógép mosogatószert külön,azt be tudom adagolni az előmosogatáshoz is.
Ebben a programban a tablettat nem hasznalja fel csak a fomosogatasnal.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Mercutio_
félisten
Májsztró!
Most olvasom az előzményben irtakat, akkor eszerint a keskenyebb gorenjék kiesnek? (napi szinten hordok inget...)60 mélyek már nagyon kilógnak 50-54 ami elfér, A+++ és 90k és minél több gari, ezek figyelembe vételével (+ csereprogramos részvétel) milyen 2-3 konkrét típust javasolsz?
-
Bacusuz
addikt
sokszor az erősen szennyezett programot használom 2 óra 22 perc hosszú és áll egy:
-előmosogatás hidegvízzel kb35 perc,itt végig érintetlen száraz a tabletta
-főmosogatás 70 c fok
-öblítés
-szárításebből gondoltam hogy hatékonyabb ha mosogatószert használok mind két fakkba,hisz nyilván fellazítja jobban a dzsuvát
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
-
w.miki
veterán
Szigeteléssel kapcsolatban melyik topikban lehet kérdezősködni?
Beázik a lapos tetőnk, valamivel lekennénk, hol érdeklődjek?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Bacusuz
addikt
A serpenyőn található vastag égett cuccost,vagy tálra rászáradt tésztát nehezebben vagy nem szedi le,most lehet ezzel talán hatékonyabb lesz.
jövő héten kipróbálom,és veszek mosogatószert külön.....amúgy is azt olvastam hogy a tablettákban található só a német piacra készült az ottani víz keménységhez,így sóval beállítva talán közelebb leszünk a kívánt hatás eléréséhez....
meglátjuk.....ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
pjen
félisten
válasz Bacusuz #16298 üzenetére
A ráégett "cuccost" még az ipari mosogató gépeknél iselöbb lesúrolják.Egyébként a mosogatógép szerelők azt mondják,szalvétával kell enni és a tányért evés után a szalvétával kitörölni.Németország elég nagy ahhoz,hogy egyféle víz keménység legyen.Somat gold ot Spanyol ban is árulnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik