- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Üdv!
Most költöztem el otthonról egy albérletbe. Van a lakásban egy elektromos sütő, elektromos főzőlapokkal a tetején. Egyik gondom, hogy a tekerőkön nincs semmilyen jelölés, és mindkét irányba lehet őket forgatni. Honnan tudom, hogy melyik állás a max és melyik a min? Eddig bárhova tekertem, rohadt lassan melegítettek a főzőlapok, szóval nem tudtam még kikiséreltezni. Itt egy kép róla, hátha valaki ismeri:
És akkor elérkeztünk a másik problémához: rohadt lassú. Mit ajánlotok, milyen konyhai gépet szerezzek be, amivel össze lehet dobni egyszerű kajákat gyorsan? Vegyétek figyelembe, hogy ez egy legénylakás, és nem vagyok jártas a konyhában.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Melack
veterán
válasz Oppenheimer #16751 üzenetére
Oppi, ez egy rezsó Erre várhatsz, míg beindul. De utána legalább lassan hűl ki Ha jól emlékszem középen fent van a 0, és jobbra tekerve indul kicsitől a nagy fokozatig.
Egy mikró mondjuk sokat segít.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Melack #16752 üzenetére
Én is erre tippeltem, de tényleg olyan lassú, hogy többet inkább be se kapcsolom. Képzelem mennyit fogyaszthat mindeközben... Mikró mindenképp lesz, meg vízforraló is. De ilyen mirelit cuccokat, mint hasáb, meg kijevi golyó, milyen sütőlappal vagy egyéb basszal tudnék elkészíteni?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #16753 üzenetére
-
cekkk
veterán
válasz polonic #16748 üzenetére
De a mikróról többször írták, hogy az nem jó, mert nem Gorenje saját gyártmánya.
Persze a miele az soha nem döglik be
Mondjuk annyi pénzből 5ször lecserélem újra a gépeimet és mindig jobbak lesznek és energiatakarékosabbak.
Bár ahogy látom te is úgy ajánlgatod a Miele gépeket, hogy egyszer voltál a boltban és bele szerettél, de venni nem vettél és használni sem használod.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Morris #16750 üzenetére
Nekem ez van. Nem mondom, hogy nehéz tisztán tartani, de szinte minden meglátszik az üvegfelületen
-
Mercutio_
félisten
6-8-10 évvel ezelőtti modellek alapján márkát ajánlani kb. mintha részvényt a 10 évvel korábbi tőzsde alapján vennél
Morris: Autót vennék, ajánljatok márkát, a lényeg, hogy jó legyen és piros érted ugye a hasonlatot?
Árkategóriák vannak és azon belül ajánlott termékek, valamint azt figyelembe véve, hogy ezeket már nem 10+ évre tervezik minél több gari (gyárilag, vagy kiterjeszthető) legyen az egyik fő szempont.
Aztán, ha már van 2-3 konkrét típus mindenből dobd be őket és a szakik megköpködik.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
Ja,voltak, de ha követed a topicot kiderűl, hogy bizonyos cégek egy cégcsoport tagjai, vagy épp az, hogy egyes cégek olcsóbb termékei az utóbbi időben török/kínai/stb forrásból jönnek és csak a nevet adják hozzá.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
naja
aktív tag
Sziasztok! A kivezetés nélküli szagelszívónak van értelme? Ha igen, tudnátok ajánlani olyat ami jó. Árban megint nem adnék meg felső határt, hanem az érdekelne, hogy hol kezdődnek a jó dolgok, mire számítsak.
Köszi! -
pjen
félisten
válasz Mercutio_ #16760 üzenetére
Sajnos az a baj,hogy egyes cégek drágább termékei is Török,Kinai és egyéb forrásból jönnek.Nem véletlen mondják:Ami nem kinai az hamisítvány.De sajnos nem kell kináig menni,elég csak az Esztergomi és a Japán suzukit össze hasonlítani.Az almás telót is kinában Rakják össze,Koreában készült alkatrészekből mégis jó.
naja:Én próbáltam,ha hetente cserélsz benne szűrőt akkor talán.A szívó típusa majdnem mindegy a benne lévő aktív szenes szűrő a lényeg,meddig képes elnyelni a szagokat és nem lesz avas zsír szag a lakásban.Ablakon sem Tudod kivezetni?
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Páraleszívó, van értelme, szénszűrőt kell bele tenni. Én a kisebb teljesítményű, halkabbak közül választanék (így is tettem, egy alap kihúzható Gorenje), mert hiába nagy a teljesítménye, ha nem lehet megmaradni mellette. Ez 2-es fokozaton elég jól szív, de még elviselhető zajjal jár, 3-ason már ez is necces.
-
mm00
aktív tag
Amikor nézel páraelszívót, vedd le róla a zsírfogót és nézd meg melyik oldalakon van a cső része, ahol szívja a levegőt. Nekünk a fözőlap bal oldalán vannak a nagyobb felületek, ahol olyan dolgokat csinálunk ami több párával jár (tészta/leves főzés) és sajnos a mi páraelszívónk jobb oldalon szív. Ha van akkor olyat válassz ami bal oldalon szív vagy a legjobb ami mindkét oldalon szív (viszont ebbe két szészűrő kell).
Csináltam egy képet, nézd meg amelyik oldalon nincs elég szívás ott a bútorlap felpúposodott a párától: http://i.imgur.com/NFSq2Kn.jpg
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #16754 üzenetére
+1 kérdés:
grillezős mikróban lehet pl (mirelit) hasábburgonyát sütni, mint tepsiben?
-
Morris
veterán
Ok, vettem. Köszi srácok. Elkezdek nézelődni, aztán majd lásssuk.
-
Morris
veterán
Kérdeznék még gyorsba.
Hol érdemes megvenni ezeket a készülékeket?
Helyben a MM-ban (drágábban), vagy webshop-ban (sokkal olcsóbban - de körülményes garival)?
Ha webshop, akkor melyek az ajánlottak? -
Dave™
nagyúr
válasz Oppenheimer #16766 üzenetére
A grillezős mikróban egy sima fűtőszál van. Lehet, csak lassú és nem hatékony. Az elektromos sütők sokkal jobban szigeteltek, meg rásegít a ventilátoros keringetés is.
-
Mercutio_
félisten
válasz Morris #16768 üzenetére
Az ilyen "szállítási- vagy csomagolás-sérült" szöveggel hirdető webshopokkal óvatosan!
Sokszor kiderül, hogy kintről behozott szürkeimportos, vagy rosszabb esetben használt javított készülékeket árulnak, aztán amikor gariztatni kellene a márkaszerviz elhajt, vagy eleve csak hozzájuk viheted, mert ők adják a garit.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
cekkk
veterán
válasz Morris #16770 üzenetére
A nálunk mindegy, mert nem akarok reklámot.
A lényeg, hogy pont ugyanúgy mint pl a médiában.
Mi is a Gorenjetől Bshtól Whirlpooltól vesszük a dolgokat. Bár van jó pár bolt akik nem. Ott van pl whirlpool blf 8121 pl nagyon sokan nem magyar garanciával árulják, mert úgy szétcsesztéj at árat a neten. Van rá 1 év eus garancia. Pl a boltban azt hiszik náluk azért drágább 20-25 ezerrel mert én olyan pénz éhes vagyok és nem hiszik el, hogy ez hivatalos garanciális míg a másik nem. De ugyan ez van a tv piacon is.
Mercutio
Kolléga mit ért másik Nick allatt???[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz canniball #16779 üzenetére
Azért elég sok mindennek meg kell feleni, valamint még korábban azt is írjak, hogy értékcsökkenést levonnak.
A 60 napos visszavételi akció keretében visszavett termékeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
sértetlen
hibátlan
ép
karcolásmentes
elszíneződéstől mentes
szagmentes
tiszta, szennyeződéstől mentes
eredeti csomagolással kell rendelkeznie (nem szakadt, nem ázott csomagolás, normál felbontással járó sérülés elfogadott)
összes eredeti tartozékával kell rendelkezzen (ami szintén ép,hibátlan, tiszta, karcolásmentes, szagmentes, elszíneződéstől mentes kell legyen)A 60 napos visszavételi akció nem vonatkozik az alábbi esetekre az elálláson (45/2014. (II.26.) kormányrendelet 29.§) túl:
ha a fent felsoroltak közül bármelyik kitételnek nem felel meg a termék
nem a gyárilag telepített operációs rendszer található a terméken
a termékhez járó, termékre telepített szoftver aktiválása után
kóddal védhető termékek esetén a kód nincs kiiktatva (pl. belépési kód, zárolási kód stb.)
beüzemelt, kipróbált nyomtatóra
beépíthető készülékekre a beépítést követően
beüzemelt, kipróbált porszívóra[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Az szerintem teljesen érthető hogy "eredeti állapot" esetén él a dolog, nyilván máshol is így működik (és pl. sérült készüléket sehol nem vesznek vissza).
Vittem vissza kb. 50 nap után műszaki cikket, a teljes vételárat visszakaptam.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cekkk
veterán
válasz canniball #16783 üzenetére
Én is vettem vissza közel 200.000 forintos hűtőt úgy hogy sérült volt. Visszaküldéskor sérült meg Persze értékcsökkenést vontam le. Muszáj visszavenni.
Egyébként múltkor bedzeltem a fogyasztóvédőkkel és ők mondták sok bolt nem fizeti vissza a pénzt és polgári perrel tudják vissza szerezni a pénzt csak. Na most egy külföldi shopnál ez esélytelen.[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz Oppenheimer #16754 üzenetére
Ez ugyanolyan rezsó, mint amid van Nem egy jelentősebb upgrade.Igazából 2 opciód van:
- tulajjal megbeszéled, hogy neked rendes tűzhely kell, amit megveszel, de viszel is tovább ha elmész
- vagy nem szólsz, veszel mondjuk ilyet. ezt leteszed és használod.Más nem nagyon marad. Ami gáz, hogy lehet pár edényt venned kell, de a legénylakás jelző alapján az még úgy is hátravan.
-
trust007
tag
Üdv Mindenkinek!
Kávéfőzőt keresek 20-40e Ft között, szivattyús legyen!, kapszulás nem kell.Tudom, hogy ez nagyon az alsó szegmens. Van valami ajánlott gép/best buy ebben az árkategóriában?
Jó pár gépet megnézem mindegyikre írtak bőven rosszat.
Darálós kombi gép nem kell, abból felújítottat adnak 30-50 között.
Egyszerű, gyors gép kell,ami krémes "jó" kávét főz, átlag napi 2-3 kávéhoz.
Eddig egy Orion Occm4663 -as volt. A Tescóban 8ezer volt(lehet hogy elnézték az árát), jósoltam neki 1évet, több mint 3at kibírt, és kifejezetten jó kávét főzött,a teafőző részét ritkán használtam, és az része most is jó, de csere-érett.Előre is köszi!
Redmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
Bacusuz
addikt
8+ kg szárítógépből hőszivattyúsat vagy kondenzációsat?
És miért,előnyök,hátrányok?Tudom hőszivattyús 1/2 fogyasztás,de melyik mennyit bír,és milyen kényes?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Melack
veterán
válasz Oppenheimer #16790 üzenetére
Főzőlap. Nem sütő. Sajnos jobb ötlet csak drágábban van. A sütője viszont jó, azt lehet rendesen használni a tűzhelynek.
-
Melack
veterán
válasz Oppenheimer #16793 üzenetére
Jah, a tűzhelyre gondoltam
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Egy villanyszerelés miatti áramtalanítás miatt a Fagor 2H-126 I villanysütő órája 0:00-ra állt (és villog felváltva az "auto" felirattal)
Használati szerint ez egy biztonsági funkció és amíg nincs az óra beállítva a sütő funkciói sem működnek (és valóban)Leírás szerint be kell nyomni a "fazék" piktogramot és a +/- jelekkel állítható az óra. A gond, hogy ez nem működik, a gomb(ok) nyomására nem történik semmi Próbáltam biztosíték tábla lekapcs-várakozás-visszakapcs-ot, de semmi
Valami tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik