- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
naja
aktív tag
válasz ribarszki #16647 üzenetére
Oké, akkor mit ajánlanátok, a 25-30 eFt-os kategóriában, vagy esetleg a 30-40 eFt-osban?
Efölött meg ugye már ott vannak a Miele-k, ami egyértelművé teszi a választást, ha jól sejtem.Zsákosat keresnék, lehetőleg nem túl nagyot.
Miele C1-ről:
-Jól sejtem a fotók alapján, hogy elég nagy?
-Ez mit jelent: Miele Air Clean szűrőrendszer Miele AirClean szűrővel (HEPA szűrőre cserélhető)
Melyik a jobb, jól gondolom hogy a HEPA-s? Ezek szerint alapból nem HEPA a C1 szűrőrendszere?Bocs, de a Sebo a kezdő 70-80 eFt-os árával hol alternatíva a Meileknél olcsóbb kategóriában?
Ui: Ha csak a porszívó csövét és fejét cserélem le, abban tudtok segíteni, hogy hol keresgéljek, milyen márkát ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz st6969 #16140 üzenetére
Mivel éppen csereérett lett az ikeában vásárolt 5 éves teflonos serpenyő, így beruháztam mégis egy ilyen "titán-plazma" bevonatos csodára...Elég masszívnak tűnik a bevonat, minőséginek az edényfal. Viszonylag gyorsan és egyenletesen átmelegszik, nem úgy, mint az ennél is drágábban vásárolt Blaumann kerámiabevonatos.
Egyelőre pozitívak a tapasztalatok, de eleinte minden edény jó, ha fél év múlva is ugyanezt tudja, akkor részemről ajánlott kategória. Van rajta egy hőmérséklet visszajelző, ha elég meleg, pirosra vált. Gyakorlati haszna nem sok van szerintem, de elfér...standard 28cm-es fedő tökéletes rá (merthogy azt nem adnak vele). Utánaolvastam ennek a típusú bevonatnak (nemtom melyik gyártó honlapján), nagyon masszívnak írják, és egyébként aranyárban mérik az ilyen serpenyőket, szóval kíváncsi leszek... -
Atesz 666
aktív tag
"Itt a Mielen kívül tényleg nincs élet.
Sőt az egyetlen gyártó amelyik minden itt felmerülő igényt ki tud elégíteni."Üdv.
-Itt nem,de amúgy igen is van.
-És a Miele sem az egyetlen gyártó a szegmensben aki oda figyel a fontos és praktikus dolgokra.
-Persze, mindenki a saját lovát dicséri ahogy ez lenni szokott.
-Én is mondhatnám,hogy mindenki Electrolux-ot vagy AEG-t vegyen mert nekem meg az vált be...
-Fel kéne ébredni kezeket ki a biliből,a Miele-t sem 10-15 évre gyártják már..
-Biztos vagyok benne,hogy ha egy mai Miele-t vagy Electrolux-ot szétszednénk mind a kettőben hasonló ideig tartó alkatrészeket találnánk.
-Összegezve, szerintem vagyis nálam a Miele is csak egy divat márka és semmivel sem innovatívabb mint pld az Electrolux vagy AEG stb..[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
mikró vásárlás előtt állok. találtam is 2-t ami nagyjából megfelel nekem.
van valami amit nem vettem észre, amire oda kéne figyelnem?
esetleg szerintetek van ezeknél hasonló tulajdonságokkal jobb árkategóriájú termék?üdv Marec
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
Dave™
nagyúr
Gorenje Salsa, kicsi, A osztályú, halkabb az átlagnál, HEPA szűrős, 3 év garancia.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Atesz 666 #16653 üzenetére
Attól függ mire kérdeznek rá, azt te sem gondolod, hogy minőségben és tartósságban az Electrolux prémium termékei sem kényelemben sem tartósságban nem adnak többet, mint egy alsó kategóriás 10-15 ezres gépük
Fontos dolgok - általában a legtöbb ember számára, hogy akkor amikor akarja működjön!
Innovatív dolog - én ezekkel vigyáznék, a feleségem kézi mixere Bosch 3 funkciója van 0-1-2 , ebben az árban talán még LCD kijelzős gép is beleférne kínaiaknál, 8 sebességfokozattal. Ugyanakkor az biztos, hogy az első keményebb tészta hazavágja a gépet.
Miből gondolod, hogy Miele van minden téren sztárolva? Három eset áll fenn, ebből számomra kettő vitathatatlan tény: Mosó és Mosogatógépben éllovasok mind a minőségben mind az innovációban, itt a fórumon még ajánlják a porszívókat is. Ezen kívül nincs más olyan helyzet ahol említve lenne, pedig van ott hűtőgéptől kezdve az indukciós főzőn át a robotporszívóig minden!
"in medias res"
-
Atesz 666
aktív tag
válasz Csabroncka #16658 üzenetére
"az Electrolux prémium termékei sem kényelemben sem tartósságban nem adnak többet, mint egy alsó kategóriás 10-15 ezres gépük "
-Szerintem és tapasztalatom szerint pedig többet adnak.
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
kisbalazs83
aktív tag
Sziasztok!
Szabadon álló hűtőből, aminek van fagyasztó része is és max. 80-90cm magas, melyiket ajánlanátok?
Vagy melyik márkák közül válogassak?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Atesz 666 #16659 üzenetére
Olvasd el még egyszer a mondatot a teljes bekezdéstől!
Ha a tapasztalatod pedig megegyezik a mienkével -vagyis a prémium termék többet ad- akkor mi a gond a Mielevel? Persze van élet ezen kívül, naná! De van olyan szegmens amiben verhetetlen ez viszont tény!
"in medias res"
-
lsc
nagyúr
Meg nem mondom milyen karcher mosóm van, hasonló áron vettem, két kocsihoz használom már vagy 6 éve, annyi gond van vele hogy a mosószer csatlakozónál enyhén jön a víz, de ezt leszámítva tökéletesen működik. Még annyi hogy csak karcher samponnal használom, néha egész jó áron lehet venni /metro, praktiker/.
Az élet kegyetlen .
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz kisbalazs83 #16660 üzenetére
A fórumot olvasgatva ez lett a választásom: LIEBHERR TP 1414 A++ -69.900Ft
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
AZ alábbi hutot néztem ki [link]
Mindenképpen felül fagyasztós kell, és ez a magasság. -
zsiz
őstag
válasz canniball #16663 üzenetére
Szerintem oda sem igazán illik.
(#16664) lsc: Ha meg tudnád nekem nézni, hogy pontosan milyen, azt megköszönném
(#16665) Csabroncka: iszonyú áron semmiképp sem veszek Az a baj, hogy nem is nagyon van tapasztalatom magasnyomásúakkal. Csak Karcher-t használtam, de azt se sokszor (- nem saját volt).
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz kisbalazs83 #16666 üzenetére
Üzemel az új Liebherr hűtő. Szép és minőséget sugároz, de hangosabb mint a 32éves LEHEL. Annak semmi hangja nincs, szinte nem is lehet hallani, amikor megy. Ez meg búg... (papírja szerint 41dbm) Amúgy a LEHEL még mindig tökéletesen hűt, csak már kicsit csúnyácska, ezért lett cserélve. Na mindegy. Kíváncsi lennék egy Zanussi-ra vagy Electrolux-ra, ami 38dbm-es, hogy mennyire hangos.
Meglátjuk ez kibír-e legalább 32évet, így búgva. Még az a szerencse, hogy a szobába már nem hallani, különben kidobnám az ablakon. Nem értek hozzá, de csináltam egy fotó a kompresszorról, hátha valakit érdekel, milyen van benne:65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
pjen
félisten
válasz kisbalazs83 #16670 üzenetére
A 32 éves Lehelben még Bosch van.szerintem.
-
Dave™
nagyúr
Fasza kínai kompresszor, akkor ennyit a német minőségről. Láttam a partnerek között a Bosch-Siemens-t, az Electroluxot meg másokat is, szóval valószínűleg sokan mások is ezt használják. Akkor a Liebherr mítosz is megdőlni látszik. Nekem Bosch van, nem tudom mi van benne, de nem hangos, pedig egy légtérben van a konyha és a nappali.
-
Csabroncka
Topikgazda
Az alap gépeknél szerintem márkafüggetlenül ez van, olcsósítás szomorú látni. Nekem 3221-ben szlovákiában gyártott Secop kompresszor van. Felújítás van a szobákban és kint alszunk a nappaliban 2m-re a hűtőtől, képzelheted milyen élvezetes lenne, ha hangos lenne. Szerintem a te Bosch gépedben is inverteres motor van, vagyis a teljesítményét tudja szabályozni, ami megint csak jótékony hatással van a zajra.
"in medias res"
-
salieri.
őstag
Nekem osztrak kompresszor van benne.cu3311-Es. Emagrol vettem.
-
polonic
félisten
Hutonel Liebherr vagy Miele?
-
ragesz
csendes tag
Sziasztok!
Porszívót szeretnék venni, 20-40.000 között, de nemigazán értek hozzá. Samsung-nál van ez a Cyclone szűrő a szívócsövön, egy jóbarát szerint azért jó, mert így szinte minden kosz ott marad, a porzsákba alig megy, így azt nagyon ritkán kell csak cserélni. Porzsák nélkülieknél tapasztalatom, hogy 2-3 porszívózás után tisztítani kell a szűrőt, különben... Pár éve még a Samsung-nál voltak 1800-2200 W-os porszívók is, ma sehol nem találok ilyet 1500 W vajon elég?? A cső mindkét vége forogjon, ne csak az egyik. Takarítógépet nem akarok. 1000 köszönet minden hasznos tanácsért
Üdv
-
gyg82
csendes tag
Sziasztok!
Most vettünk egy Whirlpool AWE 66710 mosógépet. A kérdésem az, hogy kell beüzemelni? A használati utasításban nincs erre vonatkozó információ. Azt tudom, hogy be kell kötni a vizet és a hátuljáról le kell szedni egy tartó lemezt. Meg valami pöcköt mondott a szállító, hogy azzal kell valamit csinálni, különben elromolhat. Ezt valaki le tudja írni részletesen? Ill kell vele még valamit csinálni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
ragesz
csendes tag
Nem értek hozzá, de emlékeim szerint két elöltöltős mosógépnél is 3 jó nagy csavar zöld ill. narancssárga műanyag tiplivel rögzíti a dobot. Mindenképp ellenőrizd, hogy a dob forog-e. Ami még rémlik, hogy az alján mindkét gépnél volt egy nagy nikecell, ami védhetett / rögzíthetett valamit. Ehhez félig oldalra kell dönteni a gépet, hogy meg tudd nézni, hogy van-e az alján ilyen. Másról nem tudok.
Legjobbakat!!Üdv
-
Acef
addikt
Még originált, vagy már kibontottad?
Általában a csomagolás alatt van a beuzemeléssel kapcsolatos infó.- Hátul, keresztben egy kb 8cm magas lemez, ezt 4db csavar rögzíti a géphez, kettő pedig középen a mélyedésben. Ezzel a két középsővel kezd, majd a két szélén lévő 2-2-t csavard ki. A dobban egy zacskóban van két műanyag lapka, ezt pattintsd be a két mélyedésbe.
- amikor leveszed a hungarocell "talpról" akkor azon maradni kell egy kúp/piramis ... alakú, műanyaggal bevont elemnek.
- Víz, áram, üresen egy 60 fokos mosás, kész.
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Erről a Tarrington House mikrosütőről mi a véleményetek? -
66zio
aktív tag
Helló! Szeretnék venni egy hűtőt. Tudnátok segíteni? Ezeknek a feltételeknek kell megfelelnie:
Ne legyen magas max 180 centi (de ez is lehet sok).
Rozsdamentes acél bevonat
Két ajtós
Alul fagyasztós
Kis fagyó 2 rekeszes elég
A+ energia osztály vagy jobb
Auto leolvasztás.
Maximum 100 ezer forint a kiszállítással együtt.Eddig ezt néztem ki: [link]
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
Ezt jól kiválasztottad!
Sajnáljuk, elfogyott!
Forgalmazás vége: 2016.03.20.De amiért benéztem a topicba:
Én is hűtőt keresek.
Első kérdésem, hogy hagyományos, vagy no frost?Színe kb mindegy.
Alul fagyasztós jöhet szóba kizárólag. Magas vagyok, szóval nem akarok hajolgatni a hűtőhöz.
A mélyhűtő meg úgyis ritkán kell.
Minimum A+
Magasság: 180+. (Vagy inkább 190+?)
Ár: 100 körül.
Van most valami "kihagyhatatlan akció" valahol?Csak olyan jöhet számításba, ahol a régi hűtőt is elviszik. (Ami nagy, side-by-side kétajtós)
-
gyg82
csendes tag
-
Fr3eWar
őstag
válasz sbazsi #16683 üzenetére
Én mindig úgy vásároltam hűtőt (magamnak/rokonoknak/barátoknak) hogy elmentem a MM-ba vagy valami más nagy áruházba, és a hűtőket kihúzogattam és mögé néztem.
A csillagállások nálad is megvannak: magasság / szélesség / mélység / alsó vagy felső fagyasztó, és ha találsz olyat amit el tudsz képzeni a konyhába 10+ évig nézni akkor már csak a kompresszornak kell megfelelnie.
Az egész gép lelke a kompresszor, csak Danfoss vagy ACC kompresszorral szerelt hűtő ajánlott, a többi nem.
Az ha ilyen kompresszorral van szerelve indikálja, hogy a hűtő többi műszaki tartalma is rendben lesz, mivel ezek magasabb áron vannak mint a kínai kompresszorok, ergó várhatóan nem az olcsóbb hűtőkben fogod megtalálni őket.Volt apósomnak klímás cége van (kezdte az otthoni témákkal-majd épület-majd teherklíma) így annó sokat tanultam mellette.
A hűtő többi része sallang. Az energiahatékonyság valójában a hűtő oldalfalvastagságával arányos, ergo a szigetelés vastagsággal, jelenleg a piacon levő legtöbb hűtő megfelelő szigetelés szempontjából.Korábbi hozzászólásokkal kapcsolatban, nagyon nagyon sajnálom, hogy a Liebherr is lentebb adta, tényleg etalon volt anyag/alkatrész használatban, minőségben eddig. De úgy látszik az olcsóbb 200alatt hűtőkön már nem tudott elég nagyot szakítani....
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Fr3eWar #16685 üzenetére
és milyen hűtőket szerelnek ilyen kompresszorral jellemzően?
mi is hűtővásárlás előtt állunk és sajnos viszonylag kicsi a kínálat a méretünkben: (180-190) x 70 x (60-66), a 70 cm mélyek már nem jók (konyhapult folytatása a hűtő, nem lóghat ki annyit ott). és hát legnagyobb bánatomra ezt a bekót találtuk, ami leginkább megfelel, esetleg még ez a samsung. egyik márka sem olyasmi, amibe szívesen ugranék.
van esetleg tippetek másra? a lényeg a fenti méret mellett a minél nagyobb hűtőtér, a mélyhűtő ugyan kell, de lehet pici.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Dave™
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
ez 60 cm széles, abból tényleg elég nagy a választék, de 70 cm volna az ideális. ezzel a bosch-sal sincs baj, de a mostani, öregecskedő hűtőnk is kb. ekkora és nagyobbat szeretnénk. az alulfagyasztós önmagában nem gond, sőt, praktikusabb, de attól kevés a megfelelő méretű.
185 cm magas, 70 cm széles, 60-66 cm mély az ideális gép
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
canniball
nagyúr
Ha a hűtőre gondoltál, akkor ez áll a bele ragasztott matricán:
Typ: HS3966
Modell: R60398HW
(amennyiben számít Made in Slovenia)Ha a kompresszorra azon egy ilyen matrica van: ACC HTK55AA.
Mit tudtunk meg?
Mod.
Berosálok! A szám alapján rákerestem az alkatrészekre, egy polc (kéne egy-két plusz darab) 10k hozzá. Azt hittem fele ennyiből meglenne...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Killer01
őstag
Ért itt valaki a mosogatógépekhez? Lassan ott tartok, hogy szétverem a sajátomat a szerelővel együtt....
Szóval van egy másfél! éves AEG Proclean F66702W0P mosogatógépem, ami kb 14 hónapig (gari 12 hónap) gond és probléma nélkül működött. Aztán i20 hibákkal random leállt. Mivel volt/van rá kiterjesztett Groupamás gari, ezért márkaszerviznek nevezett hülyék gyülekezete ingyen -de kb 3 hét alatt, oda vissza szállításokkal- megoldotta a problémát. Viszont azóta -szintén random- auto programon nem szárít, öblítés után ír 25-30 percet vissza, átvált a szárításra, majd rögtön utána 0 perc és végzett. Az edényekről meg folyik a víz...
Szerelő járt kint, szerinte a gép jó mer' semmilyen hibát nem ír ki sehol, a tesztprogram is szépen lefut. WTF? -
vadorzó
tag
válasz ragesz #16677 üzenetére
Pár éve 20-ért vettünk Kärchert, azóta van tisztaság kb. a lakásban.
A tapasztalatom nagyjából annyi, hogy nem érdemes pénzt adni a gyengébb porszívókért, ennyi pénzért lehet kapni profi/félprofi gépeket.Ezt tudom ajánlani.You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
Fr3eWar
őstag
Danfoss elég ritka (talán a legdrágább gyártó, ezen a piacon) régen Liebherr ekben, Siemens-ekben meg talán Bosch gépekben volt, az ACC jellemzően Hotpoint Ariston, Gorenje, Electrolux gépekben volt, de olyan is előfordulhat hogy egy típuson belül is váltottak (jött egy árcsökkentés igény etc. de ez ritka) szóval én azt javaslom hogy nézzetek meg élőben, ha jó a "segge" akkor akár lehet netről venni, onnan ahol olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik