- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iOS alkalmazások
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #22391 üzenetére
Nos, bepakoltam a 2 xilence-t. Nem sokat, de mindenképp számít, mert full forró levegőt termel kifelé játék közben. Egyik a vga mögött van, a másik meg "előtte" Mindenképp bennmaradnak.
A rögzítés kicsit érdekes lett, a hátlapi takarók csavarja, plusz kötegelő, dehát ez van.
Véleményem szubjektív...
-
Grózi
Topikgazda
válasz Th3Ac3 #22397 üzenetére
Elhinnéd,ha átnézted volna az Összefoglalót...És szerintem dqdb-t minimum egy köszönet megilleti.Most már tudod,hogy 3 és 4 pin-s ventit is vehetsz,már csak egy árkeret+méret kellene.
(#22399) VisormailEgyiket sem ajánlom és ennyiért ne várj csodát+ a gyári adat semmit se ér.2500FT-ért kapsz Be Quiet Pure Wings 2-t és az klasszisokkal jobb.Vagy ennyiért ott a Xilence Red Wing 120+
Cooltek CT-Silent 120 és a pwm-s változatuk is.
(#22400) MasterMarkRossz topic,érdeklődj a Milyen cpu hűtőt vegyek? topicban.
(#22401) hackeeeee
"Nem sokat, de mindenképp számít"-Ez pontosan hány fokot jelent?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
matrayg
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan előlapi ventilátor szabályzó aminek az adott ágán a bemenet és a kimenet is PWM? Elég sokat végignéztem és eddig csak olyat láttam, ami egy molexből kapja a tápot és onnan osztja le PWM-ekre.
Előre is köszönöm!
-
matrayg
csendes tag
válasz hackeeeee #22408 üzenetére
Leírom az alapállapotot és, hogy mi lenne a célom: adott egy Fujitsu Celsius R670-2. 7 darab venti van benne: 4db 12 centis, egy 8-as egy 7-es és egy 10-es a tápban. Ezek közül szeretnék három 12-est lelassítani, mert bár egyátalán nem hangos a gép, de azért tök csöndben hallani. A probláma viszont az, hogy nem lehet kikapcsolni a venti figyelést, illetve ki lehet, de akkor az összes ventit maxon járatja. Ezért gondoltam, hogy ha létezne olyan ventiszabályzó amit gyakorlatilag csak közbeiktatok az alaplap ás a venti közé akkor megoldaná a gondom. Vagy csak annyi történne, hogy kompenzálná az alaplap a csökkent fordulatszámot és szabályzóval is ugyanúgy pörögne? Egyáltalán az alaplap figyeli a tényleges fordulatszámot vagy csak annyit tud, hogy adott hőfokon adott fodulaton kéne forgatni a ventilátort?
-
Marmonkanna
tag
üdv!
egy amatőr kérdés:
létezik olyan venti (pwm?), ami képes teljesen is megállni?
a ház elejébe szeretnék egyet, de csak olyankor kéne felpörögnie, amikor játszom (a gtx 970 felfűti a hdd-met). megoldható ez előlapi panel nélkül? -
dqdb
nagyúr
válasz Marmonkanna #22410 üzenetére
Ez nem ventilátor, hanem szabályozás, azaz alaplap kérdése. Több ASUS, Gigabyte és MSI modell is képes erre (általában közép- és felsőkategóriában).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
flymi
addikt
Cseréltem a 4pin Noiseblocker eLoop B12-P ventiket 3pin B12-3 légkavarókra.
Szerintem nincs ezektől jobb venti!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Apone33
őstag
Üdv!
Rendeltem egy corsair H110i gt vízhűtést. A kérdésem az lenne, hogy a gyári 14cm-es ventiket helyettesíthetem az Aerocool ds be ventikkel? Nem sok jót olvastam a gyári ventikről, a ház tetején lenne a radi, arra tenném a kettő db aerocool ventit, ha persze jó lenne hozzá a hűtés szempontjából.
Play Hard!!!
-
flymi
addikt
válasz Frenky89 #22413 üzenetére
Semmi.
Maradt PWM-es is, ez jó lesz majd bordára, a 3pin-esek meg mennek ház ventinek.
Egyszerűen nem tudok ezeknél jobb konstrukciót, talán csak a Noctua IsdustrialPPC ventik tudnák űberelni (dizájnt kivéve), egyszer kipróbálnék egy olyat is.Nincs túl sok összehasonlítási alapom (CM, Scythe, Noctua, NB, Zalman, Delta, AC...) , nagyon sok venti van, amiket még kipróbálnék (Akasa, AeroCool DS, BeQuiet, Nanoxia, TT...).
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
tpeter77
addikt
szia
Tegnap beszereltem a céges gépbe a 92mm-es Nanoxia Deep Silence PWM 1400-as ventit hátra.
Gumis rögzítővel szereltem. Nos, maga a venti közelről kicsit kerregősen pörög, de a gumi talpnak hála, ez nem jön át és most végre csend van.
A gyári hátsó hűtő csapágya morogni kezdett, a venti rázkódva pörgött kissé, és csodásan felhangosította a ház ezt a zajt.
De most csend van. kösz a tippet, akik ezt a hűtőt ajánlották.viszont az otthoni gépbe nem ezt veszem, hanem az N-BASE Silent Wind 8 cooler 1400rpm ventit, ezt saját fülemmel hallottam (azaz nem hallottam semmit, olyan csendben forog) amikor a munkatársamnak ilyet vettem 1-2 hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Úgy tűnik szerencsém volt a Sharkoon 8 és 4cm-es silent ventikkel. 1300 környékén pörögnek, és semmi hangot nem hallok.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés..
Szabályzásnál, ha a fan speed perrcetage-et minél magasabbra állítom, annál többet ad a ventinek?
Véleményem szubjektív...
-
Ezüstpenge
csendes újonc
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e nekem mondani 20 cm-nél nagyobb rendszerhűtőt ajánlani és ha igen, akkor hol? Láttam egy helyen 23 centiset is, de ha van még attól is nagyobb, akkor az nagyon érdekelne, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik és hol lehet kapni. Esetleg valakinek van bontásból eladó, vagy visszamaradt Aerocool s9 Pro baloldali oldallapja, működő 40 centis ventivel rajta? Mert az is nagyon érdekelne. Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
veterán
válasz Ezüstpenge #22423 üzenetére
Ezt a 36cm es ventit talaltam : [Rexflo Jumbo Silent]
De az itthon kaphatok kozul a legnagyobb az a Bitfenix Spectre(pro) 23cm -
tpeter77
addikt
válasz Ezüstpenge #22423 üzenetére
úristen, mihez kell ekkora nagy venti? Én a szobát szoktam ekkorákkal hűteni
-
Grózi
Topikgazda
válasz matrayg #22409 üzenetére
Ezt úgy tudnád kivitelezni,hogy külön aljzatról vezérelnéd a 12-s aljzatokat vagy egy előlapi ventiszabályzóval.
(#22414) MarmonkannaBármelyik nem és ha a lapod a jelek szerint nem tudja ezt a funkciót,akkor semmilyen ventivel nem fog sikerülni.
(#22415) Apone33Azok a ventik tényleg egy kalap...A DS nem kifejezetten radira való venti,inkább az Akasa Apache-t vagy az eLoop-t ajánlanám-de a DS-l is ezekhez képest maximum 3-4 fokot buksz.
(#22416) flymi Hát igen,abszolút felső kategória.A "hangját" csak az Aerocool DS közelíti meg,viszont az eLoop statikus nyomásban jobb.
(#22419) rokafiu77Nem szabadna kerregnie,vagy hibás vagy nagyon alacsony feszültségen járatod.Mennyin megy?
(#22423) EzüstpengeA Bitfenix Spectre van 230mm-ben,de sok jót nem tudok róla mondani+ a Yate Loon gyárt alacsony fordulatú 230-sokat,ezekkel viszont nincs tapasztalatom.Igazából jól kíválthatók ezek a méretek 2db 140-s ventivel,sokkal nagyobb légszállítást produkálnak és nagyobb a választék is.
Elnézést mindenkitől a 3 napos kiesésért,mostantól megint elérhető vagyok!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
TomiLi
addikt
(#22423) EzüstpengeA Bitfenix Spectre van 230mm-ben,de sok jót nem tudok róla mondani+ a Yate Loon gyárt alacsony fordulatú 230-sokat,ezekkel viszont nincs tapasztalatom.Igazából jól kíválthatók ezek a méretek 2db 140-s ventivel,sokkal nagyobb légszállítást produkálnak és nagyobb a választék is.
Érdekelne, hogy a 180-as ventikről is hasonlóan vélekedsz? Köszönöm!
Bogyorisz
-
Grózi
Topikgazda
válasz TomiLi #22429 üzenetére
Ha ki tudod váltani 2db 120-s vagy 140-s ventivel,akkor mindenképp jobban jársz.Viszont ebben a méretben egy kicsivel nagyobb a választék mint 230-ban.És az se mindegy mire akarod használni,mert ha mondjuk radi átfújásra úgy hogy kell a teljesítmény(nem egy Mora-ra van kötve mondjuk egy 970+4690 kombó,ahol csak "legyezni" kell a levegőt),akkor hatványozottan igaz-a nagy ventik házszellőztetésre vannak kitalálva,nem statikus nyomásra.
(#22430) Apone33Nincs mit!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
TomiLi
addikt
Ház szellőztetés lenne a cél, nem radiátorra. Akkor ezek szerint jobb a 2x120/140?
Gondolom akkor még rosszabb a helyzet, ha az ember nem max. fordulaton járatja a nagy ventilátorokat.
Nagy fordulaton - iszonyat zaj mellett - nagyon jó a légszállításuk a 180mm-eseknek (vagy nagyobbaknak), de alacsony fordulaton (ha a "hangtalanság a cél), hatékonyabb a két darab 120/140mm-es ventilátor
Köszönöm!Bogyorisz
-
hegegabi80
addikt
Adott a Gigabyte GA-H81M-S2H lapom. Két csati van rajta, ha jól olvastam akkor ez csak sima pwm. Tehát 3 pines ventit nem tudok vele feszültség alapon szabályozni.
-
dqdb
nagyúr
válasz hegegabi80 #22434 üzenetére
Jól olvastad, mindkét csatlakozó szigorúan csak PWM-es.
Marmonkanna: az alaplapod tudja a lekapcsolást mind DC, mind PWM szabályozás esetén is:
És ahogyan írtam korábban, ez a feature független a konkrét ventilátortól.
-
AddyKing
tag
Kellemes napot Mindenkinek!
Asus M5A99FX Pro 2.0-hoz keresnék megfelelő házventilátorokat.
Mostani kuckómat NZXT H630-ra cserélném.
A coolerek fentre, illetve hátra és előre kerülnének.
140mm-es hűtőegységekre gondoltam.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
dqdb
nagyúr
válasz AddyKing #22437 üzenetére
CPU_FAN: hibrid szabályozás
CPU_OPT: hibrid szabályozás
CHA_FANx: feszültségalapú szabályozásEzek alapján inkább 3 pines ventilátorokat nézzél a téma-összefoglalóban (a másik, szerintem kevésbé szerencsés megoldás, hogy a CPU_OPT-ról splitterrel 4 pines ventilátorokat hajtasz).
-
Grózi
Topikgazda
válasz AddyKing #22437 üzenetére
Nanoxia Deep Silence 1400 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 140
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
(#22438) rokafiu77
Ha teszel fel pár screenshoot-t,megpróbálok segíteni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Zola01
tag
Sziasztok!
Van egy sima egyszerű tekerős fan controllerem egy molex és 3db 3 pines csatival.
Ráköthetek 3 különféle ventit (más méret/rpm) ?Köszi!
(Oo\ SKYLINE /oO)
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Házventiket szeretnék majd egy Fractal Desine Define S házba. Halk házat szeretnék, néha megy a jelenlegi gépem is éjszaka közvetlenül az ágyam mellett. Nem kell led, nincsen semmi extra elvárás, csak a venti halk, minőségi, és tartós legyen.
Jelenleg Noctua-t használok, nagyon szeretem őket.
Noctua NF-P14S-t néztem ki új ventiknek. Helyette mit ajánlanátok, vagy mehet Ő? Van egy Zalman ventiszabályzóm, ami 4 ventit tud fokozatmentesen szabályozni, vagyis nem kell a PWM egyáltalán. -
Grózi
Topikgazda
válasz tpeter77 #22442 üzenetére
Igen,az állítási lehetőségekről-ne az egész bios-ról!
(#22443) Zola01 Igen,csak nézz utána a vezérlő működési feszültségtartományának(pl:5-12V,tehát 5 V a minimum és 12 a max.) és hogy az adott ventik ezt tolerálják-e.(nem mondjuk csak 9V-n indul el a venti)
(#22444) AddyKing Nincs mit!
(#22445) laci06 A Noctua nagyon jó,de még pár alternatíva:
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
Véleményem szerint mindkét venti jobb nála.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
tpeter77
addikt
szia
csak a ventik sebességét lehet állítani, de ez egyszerre növeli az összes venti fordulatszámát!
Táp, cpu, fan - mindhármat egyszerre viszi. Manuálisan állítható 6 lépcsőben a ventik fordulatszáma.
Nem találok megfelelő programot HP laphoz, amivel a ventik ford.számát és fesz. értékeit lehetne figyelni.
Aida64, cpuid HW monitor - ezek semmit sem tudtak mondani az alaplapra dugott ventikről.
Mi mással próbálkozhatok még?
Új hozzászólás Aktív témák
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest