-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Van olyan ismerősöm, akinek az étrendje egy rakás szar és jobban néz ki a topic szinte minden tagjánál. Erre szokták mondani, hogy hozott anyagból dolgozunk. Kajálhat akárhogy az ember, akkor se lesz gyors a változás, radikális meg pláne nem. Jobban kinézni mindenki tud, egészséges, sportos testet építeni mindenki tud, de a genetika nagyon körülhatárolja a lehetőségeket. Most nyilván naturálban értem.
(#45826) Woodslave
Sarkított példa, de egyetértek.(#45828) Ijk
Ha tényleg nagy és szálkás, akkor valóban remek genetikája van, vagy túlesett már pár kúrán, csak nem kürtöli világgá. Szerintem azért néz ki jobban a csirkerizses gyúrós Gyuri, mint a pizzás-sörös gyúrós Csabi, mert az előbbi tudatosan táplálkozik, az utóbbi meg nem. Pusztán teoretikus példa, de adott két azonos genetikájú ember (ilyen nyilván lehetetlen), akik pontosan ugyanazt eszik, azzal a különbséggel, hogy az egyik össze-vissza mennyiségben, míg a másik kontrollált, kimért adagokban. Természetes hogy az utóbbi fejlődik jobban azonos edzésmódszert feltételezve.Ezzel nem azt mondom, hogy ha valaki napi 300 g ch-t kell bevigyen egy nap, akkor azt megteheti csokoládé formájában is, ez szélsőséges eset. Viszont annak rohadtul nincs jelentősége, hogy barna vagy fehér rizs, durum vagy sima búza stb. Ahogy a rengeteg tápkieg is inkább kuruzslás a szememben, mint tudományosság, pláne olyan bullshit dumákkal, mint amik általában a csomagoláson szerepelnek.
-
freaghill
őstag
Valaki elrakta a kondi kulcsát, és nem tudok menni edzeni.
Már most érzem, hogy oda a Mr. O -
Ijk
nagyúr
válasz kolosanyi #45852 üzenetére
Mindenkinek más az a szint ami még megéri. Attól hogy én vagy te nem tartozunk közéjük attól nem felesleges.
Lényegében a hozzáállásról van szó, mert aki szarik a kajálásba az ne sírjon ha elégedetlen az eredménnyel. Itt is sokszor megy a picsogás hogy szarul néz ki, következőleg pedig meg van magyarázva hogy miért nem kell étrendet tartani.
Én nem fogok ismerősöket emlegetni, meg celebeket linkelni, mert leszarom ha valakinek kakaóscsiga zabálás mellett lett versenyformája. Engem az érdekel hogy én mitől leszek jobb.
Egyébként elmész akármelyik terembe, a többség nem néz ki jól, mert nincs is szigorú étrendjük. Úgyhogy nem kell ezt túlmagyarázni, ha pizzától és sörtől is izmosak lennénk, akkor fitnessmodellek szaladgálnának mindenfelé./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dexar007
veterán
Ha en egyiktol sem lettem izmos,akkor mi a teendo? 1.5 evig csirke rizsen eltem,az utobbi fel evben van ez a ,,leszarom" hozzaallas.Pontosabban probalom tartani,de ha heti 3x-4x becsuszik egy gyros vagy pizza,akkor pont nem erdekel,mert semmi se mulik rajta ezek szerint.
Jo,tudom abba kell hagyni.Vegleg!
Give me your cum,bull!
-
kolosanyi
veterán
válasz freaghill #45862 üzenetére
Vállra: pike fekvő, vagy ha ez túl könnyű, akkor kézállásból nyomás, oldalsó fejre hídtartásból törzsfordítás (könnyűek tűnik, de meg tudja érezni a váll), hátulsó fejre könyöknyomás (minél közelebb vagy a vízszinteshez, annál nehezebb). Bicepszre: karhajlítás (két székre teszel egy seprűnyelet, vagy egy vaskosabb radiátor csövön áthúzol egy törölközőt), vagy ezek. Tricepszre: szűk fekvő, szfinx fekvő, illetve feltett lábas tolódzkodás. Ha gondolod próbáld ki, simán lerendezi a kívánt izomcsoportokat.
-
thesafran
csendes tag
fájó ízületre (váll-felkar része) mi a jobb megoldás: jegelés, vagy melegen tartás? természetesen mellette megy a fekete nadálytő krém kenegetés.
Sb
-
Dani82
senior tag
Ez nagyon így van. Én most kezdem el ezt tapasztalni. Kaptam egy grammpontos étrendet, de olyanokkal, hogy külön kell jázmin, basmati mikor melyik, 20g mandula, 180g banán, minden takkra kiszámolva.
Én eddig azt hittem mindent megteszek az álom alakért, de ez... iszonyatosan pöcsölős, feszült vagyok, idegesít, dobozolás, lemérni nyersen, akkor az kurvára nem ugyanaz lesz ugye sülve, de az értékeket tartani kell, azaz vannak különféle váltószámok, leméred készen a rizst, elosztod kiméred, katasztrófa. és 16 hetes program.Ja és ez a 4. nap ... már most utálom
[ Szerkesztve ]
-
deniro2
senior tag
Harmadszor is megkérdezem: mi az a "szigorú/normális/komoly" étrend?
Alapvetően értelmesnek tartalak, de táplálkozás kérdésben néha mintha a kérdéseket sem értenéd...
Wood belinkelt egy cikket, ami arról szólt, hogy több teszt is azt bizonyítja, hogy hatékonyabb a nap folyamán késöbb bevinni a fehérjét (is), mert blablabla hormonszint, no broscience, stb. és hozzátette, hogy vajon az izmos vagy kevésbé izmos cikkíróknak kell-e hinni. Erre én írtam, hogy engem a klinikai tesztek győznek meg, mire ő, hogy azok alapján -sarkítva természetesen- akár este pizzából is beviheted a makrókat.
Szó sem volt csokicsipsz vs.szuperbelőtt étrendről...
Ekkor jöttél te azzal, hogy nincs izmos ember blabla étrend nélkül és én feltettem először a fenti kérdést, mire te azt válaszoltad, hogy kinek mi a célja vele, amiből megint nem tudtunk meg semmit...Tehát, ha adottak a fejlődéshez szükséges makrók, mikor kell őket bevinni és miből? És miért gondolod, hogy pont az és úgy a megfelelő? Mert neked bevált? Próbáltál más metódust? Rizs helyett brióssal, napi 3 kajával, reggeli nélkül, etc?
Mert így simán lehet, hogy tök mindegy az étrended, csak jól lőtted be a makrókat... Vagy egyszerűen csak elég fehérjét eszel, esetleg még többet is, mint kéne...
Ez olyan, mint mikor beteg az ember és beszed 10 féle gyógyszert, meggyógyul és ajánlja másoknak is a terápiát, holott lehet, hogy csak az egyik gyógyszer segített...
Eleve szerintem az egyéni tapasztalat elég behatárolt eredményeket tud produkálni, mert mindenkinek megvannak a kajától független fejlődési szakaszai és könnyű azon félremenni, hogy az adott szakasz eredményeit az ember a megvltozott kajának (vagy bárminek) tulajdonítja, holott nincs közük egymáshoz. Pl. 1 év szigorú báni kaja után jön 1 év lazább, makrószámolgatós és a gyengébb eredmények láttán máris a nyúl lesz az isten, holott az első év eredményeit változatlan kajával sem lehetett volna reprodukálni...A szénhidrát kérdést már fel sem hozom, mert messze vezetne, csak annyi, hogy te sem követed a klasszikus hízzunk dagadtra a sok felesleges(?) ch-tól testépítő megközelítést és mégis izmos lettél és relative rövid idő alatt, szóval az nem érv, hogy úgy gyorsabb, de te nem vállaltad a kockázatot...
Lehet, hogy mégsem létezik Az Étrend?Szerintem a jó minőségű kaja alap, egyrészt egészségügyi, másrészt adminisztrációs okokból, zöldség evidens, a többi meg már csak a makrókról szól, a GI meg a reggeli és főleg a faszomtudja felszívódású fehérjék elenyésző mértékben befolyásolnak bármit.
De persze, lehet, hogy nincs igazam, de soha nem fogom megtudni a frankót, ha valaki végre nem magyarázza el érthetően...
-
Woodslave
félisten
na bepróbáltam ez a MP Assaultot, igaz a teremben edzés előtt húztam le, fing a szélben, mondjuk azt nem sasoltam mennyit adtak
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
xcds
őstag
Egyébként én a szar kaja és jó kaja között annyi különbséget látok, hogy aki olyan fajta(mondjuk endomorf) és eszik össze-vissza mindent, az zsírosabb, mintha jól kajálna. De erőben, izomtömegben ugyanolyan. Aki meg nem hízékony, az a szar kajától se hízik el és mivel beviszi a kellő mennyiségű szénhidrátot meg fehérjét pörkölttel is, ugyanúgy fejlődik, minta zabot meg csirkét enne. Magyarul, aki kocka hasat akar, de gyárilag nincs neki, az csirkerizsezzen, a többieknek meg mindegy.
-
kolosanyi
veterán
válasz shteer #45867 üzenetére
A fekvő variációkkal nem értem mi bajod, többször is mondtam már, hogy ajánlom kiegészítésnek, hasznos gyakorlat. Az más kérdés, hogy mindenki szarik rá, mert sokkal izomállatmacsóbb egy nehéz súlyos fekvenyomás, de ez még nem csökkenti a gyakorlat értékét.
A többi valóban szükségmegoldás (illetve a rudas karhajlítás megint csak egy nagyon frankó cucc), de terem híján, vészhelyzetben megteszi.(#45871) deniro2
"Szerintem a jó minőségű kaja alap, egyrészt egészségügyi, másrészt adminisztrációs okokból, zöldség evidens, a többi meg már csak a makrókról szól, a GI meg a reggeli és főleg a faszomtudja felszívódású fehérjék elenyésző mértékben befolyásolnak bármit."Egyetértek.
-
Ijk
nagyúr
válasz deniro2 #45871 üzenetére
Az étrend alatt azt értem amit te magadnak belősz. Ki kell tapasztalni, kísérletezni, figyelni a fejlődést, emelni az adagokon, változtatni a minőségen. Nekem sincs olyan mintaétrendem amit lerakok neked hogy tessék, ha ezt csinálod akkor két év múlva szuperbádira kész vagy. Étrendről beszélek mert egy rendszert tartasz magadnak. Az is rendszer ha valaki este 5-kor megeszi az egész napi szükségletét (persze ez szerintem 100 kilós magamfajtáknál nem működik).
De ha konkrétumokat akarsz, sovány fehér hússal, időnként vörös hússal, zöldségekkel, rizzsel, teljes kiőrlésű kenyerekkel, időnként krumplival, tésztával nem nagyon lehet mellélőni. Magvakat megint nem hagynám ki semmiképp, én tökmagot szoktam eszegetni esténként.
Belövöd magadnak a kellő makró mennyiséget, és beviszed napközben amikor tudod. Ha fejlődni akarsz, akkor emelsz a mennyiségen, jobban elosztod, stb. Ez egy ilyen játék.
Mellesleg a jó pizzát és a jó sört kiváló csaló kajának tekintem, de nyilván ezeken azért nem lehet megélni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Dani82 #45870 üzenetére
Persze szép az ilyen más által személyreszabott étrend, mindaddig amíg betartod. Ha két hétnél tovább nem tudod, akkor az egész nem ér szart sem. Gondolom nem kell mondanom hogy itt hosszútávban kell gondolkozni, még az sem jelent sokat ha valaki egy 3-4 hónapos szezonra villantani szeretne és addig oda teszi magát. Mi nem vagyunk versenyzők.
deniro2: Az a baj hogy ha az egész filozófiámat leírnám, akkor az olyan hosszú lenne hogy még Wood sem olvasná el.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
baluka6
aktív tag
Na ha ennyire megbeszéltétek mit lehet enni, én vacsora utána betoltam 4 szelet túrós rétest. Viktor megengedte, max nem leszek Colman...
-
scope2007
addikt
csá!
Universal Nutrition termékeket honnét érdemes beszerezni?
pls helpCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Arcképgyáros
Na meg van a Multi Pro Plus... egy nekifutásba szedjem be vagy ráérek óránként 1-1 kapszulát?
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
hülyék!
Dicker: egymásutánaahéttablettát...
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
Valakinek szakszerű megsemmisítésre körtés Pow3rd! 2.0?
Van még benne 125g, olcsóért megszámítom.Üdv, Balázs
-
Dicker
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest