Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mocsanisi

    senior tag

    Jó most így edzés után nem tudok mit kezdeni magammal írnék pár gondolatot. Előző hsz.-em olvassátok el, és az alapján vegyetek át, vagy ne vegyetek át dolgokat, pont azért mert én nem tudhatom hogy nektek mi a jó.

    Edzésterv: Én azt vallom, hogy nem kell túlbonyolítani. Ami nekem bejött eddig:
    mell-kar, láb, szünet, hát, váll, szünet, szünet
    mell-bic, láb, szünet, hát-tric, szünet, váll, szünet
    A lényeg az, hogy azok az izmok amik részterhelést kapnak, azokat is hagyjuk pihenni, regenerálódni.

    A gyakorlatok megválasztása: 1 amit tudod hogy kell, 1 amit szeretsz, 1 amit utálsz. Nagy izomcsoportnál jöhet hozzá még 1. Annál amit utálsz nem arra gondolok hogy nem tudod rendesen csinálni, mindent érzel csak az adott izomcsoportot nem. Itt arra amit utálsz mert nehéz. Utálsz mert nem bírod. VÉLETLENÜL SE OLYAT AMI FÁJ!!

    Ismétlésszám: Én minden az alacsony ismétlésszám híve voltam, most viszont mások tanácsára nem megyek be 10 alá. Úgy látszik reagál rá a testem. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni, akár 1-2-3 havonta váltással hogy ne szokjon hozzá a szervezet.

    Intenzitás növelő technikák:
    1. Bicepsz-tricpsz szuperszettet szoktam használni. Más izomcsoportnál nem nagyon használom, néha beteszem combhajlító-combfeszítő-be, mell-hátnál nálam többet hátráltat mint használ.
    2. Részismétlés: 1-2 sorozatot szoktam így csinálni másik fórumon egy srác tanácsára, ez úgy néz ki hogy pozitív szakaszba és negatívban is megállítom 2-3 ponton 1-2 másodpercre. Darabos lesz a mozgás. Részismétlés megint csak bukás környékén még 3-4 belepumpálás.
    2.b: Részismétlés végzés más gyakorlat beiktatásával: Pl. 10 ismétlés tárogatás után, belepumpálás fekve az 1 kezes súlyzókba 6-8 darab. Homlokraengedés után szüknyomással belepumpálás.
    3. Megállítás: Fekvenyomásnál nálam nagyon hatásos, az alsó holtponton 2-3 másodpercre megállítás, majd utána kinyomás, persze nem kiakasztva. Smith gépen istenien szét lehet vele szedni a mellet.
    4. Negatív ismétlés: Edzőtárs szükséges hozzá, én csak mellnél és bicepsznél használtam. Megfelelő bemelegítés mint az összes többihez szükséges, nagyon figyeljetek rá mert sérülésveszély szvsz itt elég nagy.
    5. Ezt még nem tudtam kipróbálni, a lényege az hogy erőkeretbe pl. fekvenyomásnál úgy állítod be hogyha bukik az izom akkor is ki tudj mászni alóla, a felső ütközőt meg úgy hogy kiakasztás előtt legyen. Nekinyomod a felső ütközőnek a súlyt 5-6 másodpercig, majd vissza. Ahol van erőkeret érdemes lehet kipróbálni.

    Edzés előtti bedurrantók: Én imádom őket, ciklikusságot érdemes betartani.

    Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha kérdés van szívesen válaszolok. Kajába most nem mennék bele mert rohadt hosszú hsz. lenne. Meg amúgy is megyek haverokkal találkozni.

    ‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

Új hozzászólás Aktív témák