- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Shummo #173487 üzenetére
Első körben mindenképp vérvétel, nem tudom, hogy hol laksz, de synlab elég sok helyen van.
Ha megvan az eredmény, aztán háziorvos és ő ad beutalót gasztroenterológus-hoz.
Attól függ, ha CC a véreredmény, szerintem nem fog tovább küldeni, de TC-val szerintem igen.
Ha ezek megvannak, akkor meg NAV vagy HR.
De ezt érdemes nézegetni."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Shummo
senior tag
válasz D1Rect #173501 üzenetére
Köszi a választ. Már kiderült a cc. Mégse volt elég az orvosnak. Utána meglett a H2. Nyilván az is pozitív volt. A szakvéleményt pedig vmiért csak a H2 időpontjától igazolja az intoleranciat. (ráadásul telefonálgatva küldtek mindenhova mert gasztroenterolgia személyesen nem is fogadott)
Nyilvan doki dönt mikor látja kellően igazoltnak. De vajon van értelme esetleg másik dokihoz menni, aki esetleg olyan véleményt ad, ami a visszamenolegesseghez jó?
-
aleister
veterán
válasz aelod #173499 üzenetére
Jó sokáig tartott Elődöm míg kigugliztál valamit a témában.
No...biztos sokaknak elégséges egyetlen instára feltöltött kép a tudományos vitákban, amit egy önjelölt táplálkozásguru/phd hallgató követett el egyetlen 2015-ös tanulmányra hivatkozva. A többieknek itt egy praktizáló orvos cikke, aki a saját tapasztalatain túl kb 20 tanulmányt felhasználva írta meg a saját gondolatait a témában.
Ezek között van régebbi, de több 2017-es, 2018-as, 2019-es, tehát frissebb kutatási eredmény is.
Mindenki döntse el ezek után, hogy melyik oldal véleménye alapján alakítja az étrendjét.Hozzátenném, ez általános probléma a táplálkozástudomány területén, hogy rengeteg alapnak tekinthető témában nincs tudományos konszenzus.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aelod
veterán
válasz aleister #173504 üzenetére
Gondolod, hogy ezen agyaltam eddig? Szembe jött velem és beraktam. Azért Jankó Robi táplálkozás terén nem egy hülyegyerek. És akkor finoman fogalmaztam.
A cik azért összemossa a fruktózt az élelmiszeriparban használatos fruktóz sziruppal. Maradjuk pusztán a gyumölcsöknél. Egy változatos étrendben igen is helye van a gyümölcsöknek mivel a fruktózon kívül sok más hasznos dolgot tartalmaznak. De továbbra is komolytalannak tartom a 10g aszalt gyümölcstől való rettegésed a zsírmály pallosával a fejed felett.A cikk végén a raktározó üzemmód különösen megmosolyogtató. bontok is egy narancsot erre. Ez ma már a 2.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aleister
veterán
válasz aelod #173505 üzenetére
Bevitt fruktóz szempontjából teljesen mindegy a forrás. A lényeg, hogy korlátozott mennyiségben fogja tudni lebontani csak a máj.
Senki nem mondta, hogy a gyümölcs rossz dolog lenne. Még mindig a kiegynsúlyozott étkezés a legjobb, normális mennyiségű zöldséggel és gyümölccsel. A reggeli gyors CH-ről volt szó. Ennek a kapcsán érintőlegesen jegyeztem meg, hogy ráadásul fruktózként más negatív következménye is lehet a dolognak. És nem a 10 grammal volt a baj, hanem azzal, hogy a fent hivatkozott korlátozott mennyiségű, már káros fruktóz összehozható könnyen, és a reggel fixen bevitt mennyiség csak még könnyebben elérhetővé teszi ezt.Továbbá nem rettegtem.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Angel2014
addikt
válasz aelod #173489 üzenetére
Miért mondasz ilyet..
Épp azért nem bűntetendő mert van hivatalosan is gyógyszertárakban. Kereskedni, Továbbadni, Gyártani, stbstb. az már bűncselekmény.
Pl:
Nebido 250 mg/ml oldatos injekció.
ANDROGEL 50 mg transzdermális gél.
ANDRIOL TESTOCAPS 40 mg lágy kapszula
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Macka
veterán
válasz Angel2014 #173507 üzenetére
Ez így nem igaz Angel.
Kotyvaszott trutymó (lásd zuglaborban kevert koksz) nem kapható a gyógyszertárban, a használatát mégsem büntetik.Azért nem büntethető, mert ez az elkövetési magatartás a társadalomra nem veszélyes.
Maga a kábítószer fogyasztása is sokkal enyhébben büntetendő, mint annak termesztése, előállítása, forgalomba hozatala, stb...., sőt, bizonyos esetekben a fogyasztás sem jár büntetéssel.
Jelen esetben a tiltott terjesitmény növelők összességében is jóval enyhébb büntetőjogi megítélés alá esnek, mint a kábítószerek.
(Nyilván azért, mert a jogalkotók is gogszolnak )
-
Angel2014
addikt
válasz tibcsi0407 #173510 üzenetére
Hidd el nekem felírnák ha elmennék urologiára.
Hát így nézek ki amióta nem edzek..
Napi fejfájás két kataflám átlagosan kell.
A tegnapi várnyomás ebredéssel kv nélkül.
Megteszek pár métert fulladok meg kell hogy álljak.
Vérkép 13-as cukor és a koleszterin 6.9
Napi alvás 1-2 óra...
Prosztata gondok nem tudok pisilni mióta meghíztam.
Melette itt volt a kar trombózis és az izomszakadás a comban.
És amire felírnák a kokszot nincs spermium csak ilyen víz szerű valami jön..
Hát ennyi...lessz e vissza út nem tudom...
Mikor edzettem minden de minden renben volt.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
aelod
veterán
válasz aleister #173506 üzenetére
Bevitt fruktóz szempontjából teljesen mindegy a forrás.
Nem, nem mindegy. Lásd ipari fruktóz vagy természetes gyümölcs.
Stanshope KL, Havel PJ et al: Consuming fructose-sweetened, not glucose-sweetened, beverages increases visceral adiposity and lipids and decreases insulin sensitivity in overweight/obese humans. J Clin Invest. 2009 May;119(5):1322-34.
ez az egyetlen hivatkozás ami pedig ipari fruktózt vesz alapul.
Még mindig a kiegynsúlyozott étkezés a legjobb, normális mennyiségű zöldséggel és gyümölccsel
Ezzel egyet értek.
A reggeli gyors CH-ről volt szó. Ennek a kapcsán érintőlegesen jegyeztem meg, hogy ráadásul fruktózként más negatív következménye is lehet a dolognak.
Én erre mondtam, hogy ha a rizsdarába dobálsz pár szem gyümölcsöt az égvilágon semmi bajod nem lesz tőle. Nem gondolom, hogy olyan mennyiségű szénhidrátot fogyasztanál ami már azért exra terhet róna a hasnyálmirigyedre, a bevitt fruktóz mennyiséged pedig a májadra.
Érdekes amúgy, hogy ezen agonizálz de közben meg DHEA-val exogén módon belenyúlsz az endokrin rendszeredbe.
Mondjuk nekem mindegy.
Az a vérnyomás és vércukor érték azért nem játék szerintem, doki mit mondott?
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Angel2014 #173511 üzenetére
Hiába írják fel, csak annyit kapsz, ami a természetes tesztó szintedet pótolja, nem fejlődnél jobban, mint egy natural 20-30 éves ember.
A testépítők a többszörösét nyomják a természetes tesztómennyiségnek.Nem fasza a helyzeted. Mindenképpen egy rendberakott étrenddel indítanék, hidd el javul az életminőséged majd sokat!
Én már 10 kg feletti súlyt dobtam le, már teljesen más a közérzetem és az erőnlétem is.utdetailing.hu
-
Speeedfire
félisten
No offense.
Igazából nem tudom milyen csodára vársz még. Sajnos én is akkor kezdtem el életmódot váltatni, amikor már előjött pár dolog. De ahogy látom te már ezeknek nem az elején vagy.
Sétálj napi 2-3 órát, rakd rendbe a kajádat dietetikussal. Ne a koksz legyen már az első.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aleister
veterán
válasz aelod #173512 üzenetére
Nem, nem agonizálok, mint ahogy nem is rettegtem, hiába próbálod ezeket belém szuggerálni. Te rángattad már megint vissza a témát, ami már rég unalmas.
Már megint ott tartunk, hogy szakmabeli orvosok és tanulmányokkal megy szembe a véleményed, de nyilván neked van igazad.
Én ezt vitát lezártnak tekintem.A DHEA szintje az öregedéssel mindenkinek csökken. A természetes szintig való pótlása nem rizikós folyamat. Ez 25-50 mg napi adagot jelent, miközben ennek a 10x értéke is szedhető bizonyos betegségeknél. Tán heredaganat esetén ellenjavallt a szedése, de lehet, hogy a 25-50 mg-os dózis még így is biztonságban tartható. Ezt nem tudom pontosan. Anno eléggé körbejártam a témát. Ez maradt meg az emlékeimben.
Laborokkal minden kapcsolódó értéket célszerű monitorozni. de ilyen kis mennyiségben az olvasottak alapján még csak ez sem szükséges.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
aleister
veterán
válasz bigmasterg #173517 üzenetére
Szerintem csak akkor, ha nagyobb mennyiségben viszed be, és olyan magasra nőne a tst szinted, ami miatt a szervezet leállna a saját tst és dhea termeléssel.
Ettől függetlenül 40 év és/vagy 15-ös tst szint alatt én nem szednék ilyeneket.aelod:
A legutóbbi kommentem a témában több, mint 1 hetes. Ez számomra a téma visszarángatása.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Xelo
addikt
válasz Sopranos1999 #173520 üzenetére
az, hogy valami megtalálható webshopokban, nem azt jelenti hogy legális is
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Érdeklőnék van e esetleg itt valaki aki Colitis Ulcerosa betegség mellett edz? Tapasztalatok és minden egyéb érdekelne
-
aelod
veterán
válasz aleister #173519 üzenetére
És mert egy hét után válaszoltam érdemben akkor már visszarángatom. Értem. Elnézésed kérem, hogy csak most jutott eszembe foglalkozni vele. A témát meg én is lezárom mert egész egyszerűen nincs vizsgált egyértelmű összefüggés a csak és kizárólag gyümölcsfogyasztásból eredő fruktóz és a nem alkohol eredetű zsírmáj kollerációjára. Amire van az pedig mind a túlzott egyszerű és az élelmiszeriparban használt finomított cukor (fruktóz szirup más néven invert cukor) valamint, telítetlen zsír fogyasztás mellett van. Túlevés.
Bónusz, hogy a kolléga által említett kolin megtalálható a legtöbb gyümölcsben is (grapefruit, kiwi, mangó, eper).
-
aleister
veterán
válasz Sopranos1999 #173520 üzenetére
De az a termék. A szedése a versenysportolók kivételével legális.
aelod:
Egyrészt te nem az az ember vagy, aki heteket vár a reakcióval.
Másrészt, ha egy instás fotó belinkelése számodra az érdemi reakció, akkor hát hogy is mondjam...Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
benfolds
őstag
a múltkor még egész jó volt a vérképed. mi történt azóta?
hogy telik egy napod? próbálj meg célokat találni magadnak. tudom, hogy a gyúrásra vagy rákattanva, akkor annak az újrakezdése lebegjen előtted távlati célként, aminek az eléréshez kisebb célokat jelölj ki magadnak. állítsd magadat napi rutinszerű feladatok elé, aztán fokozatosan jöhetnek az egyre nagyobbak, lépésről lépésre. pl: bár nehezedre esik mozogni, először csak sétálj a lakásban pár percet. aztán kint a szabadban, minél többet. ha megy, akkor akár órákat is sétálhatsz naponta, szerintem kevés dolog lenne most hasznosabb a számodra. napi 2-3 óra gyaloglással jönnek majd le rólad a kilók apránként, javul a keringésed, jó levegőn vagy, kitisztul egy kicsit a fejed. az utóbbi lenne a legfontosabb, ahogy látom...a diéta alap, ezt te is tudod. -
benfolds
őstag
gyümölcscukor témához.
amúgy szerintem ez az ember csinálja messze a legvilágosabb, legjózanabb videókat étkezés témában. abszolút hiányzik belőle ez a leegyszerűsítő, a dolgokat fekete-fehérben láttatni akaró, nagyot mondó attitűd, amire amúgy az emberek nagyobb része fogékony, sajnos. -
eihwaz
tag
Sziasztok!
Hamarosan meg fog születni a kisfiam, így nem nagyon lesz időm heti 3 alkalomnál többet edzőtermet látogatni.
Úgy gondoltam, hogy a héten csinálnék push jellegű gyakorlatokat, illetve pull jellelgűt, meg egy nap lenne ami lehetne láb + valami nap.
Létezik olyan edzésterv amit követve a fent leírtak betartásával lehet fejlődni?
Köszönöm szépen előre is az infót.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Esetleg, van kozuletek valakinek huawei watch fit orája ?[ Szerkesztve ]
-
eihwaz
tag
válasz aelod #173534 üzenetére
Köszönöm!
Ma volt az első napom ebben a formában.
Ezeket a gyakorlatokat csináltam:
1. Fekvenyomás
2. 30 fokos padon fekvenyomás
3. Felső csigás letolás kötéllel
4. Oldalemelés alsó csigán
5. Tolódzkodás
6. Tárogatás
7. Oldalemelés kézi súlyzó
8. Tricepsznyújtás fej fölött egykezes súlyzóvalEzek a gyakorlatok 1 napra megfelelőek és elégségesek?
Plusz egy kérdés:
Szeretnék vásárolni fehérjét.
Most van a Biotechhez egy 15%-os kuponom, de nem tudom, hogy megfelelő minőséget képvisel-e a Biotech. Vagy inkább scitec, myprotein, optimum nutrition, nutrend, dymatize? Elég kényes a gyomrom, így ezt kérlek vegyétek figyelembe.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Üdv!
Hát nem is tudom hogy írjam le a kérdésem? Sok minden megfogalmazodott bennem.Igazság szerint van egy vitamin amit már elég régóta használok, A Mega Daily One-ról van szó, hát 10 éve kezdtem szedegetni napi 1 kapszula. Az évek folyamán volt-néha-néha leállásokkal de szedtem pár időszakban.
Ugyebár régen ha bevettem egy kapszulát és rá egy pohár vizet akkor mindig volt neon sárga vizelet. 2011/2017-ig biztosan, aztán volt vagy 2-3 év leállásom mert nem foglalkoztamvele.Szerintem valami történt a szervezetemben, mert hiába veszem be nincs neon sárga vizelet.
1 kapszula+3 DL vízzel szoktam. Vagy nem szívodik fel, nem tudom mi lehet a gond.
Érdemes szervproblémákra gyanakódni?Izmaim is sokszor görcsölnek, így kicsit bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban.
Az utobbi 2 évben kezdődött ez a egész.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Speeedfire
félisten
-
carl18
addikt
válasz Speeedfire #173542 üzenetére
Igen, akkor lehet igazad van. Jelenleg ami itthon van Mega Daily One Plus a neve, de ez már jó pár éve forgalomba van. Ami itthon van útolsó doboz ami 2020-as gyártású, és anno a Plustól is megmaradt a Neon Sárga vízelet.
De akkor ennek nincs sok jelentősége!
Egyébént mi jelenleg a Bestbuy étrendkiegészítő vitamin?
Azóta van valami vitamin ami hosszú távon kitart és tartalmaz mindent?[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
oggy123
újonc
válasz aelod #173535 üzenetére
„A fruktóz foszforilálása fruktóz-1-foszfáttá gyors folyamat, amelynek következtében a sejten belül csökken a foszfát és az adenozintrifoszfát (ATP) szintje. Ennek következtében stimulálódik az adenozinmonofoszfátot (AMP) degradáló AMP-deamináz és ezzel együtt a purin (xanthin) degradáció, amelynek eredményeként húgysav, valamint mitochondriális oxidánsok keletkeznek, sőt maga a fruktóz is indukálhat oxidatív stresszt.”
„Egyre több kutatás eredménye utal arra, hogy az 50 g-nál nagyobb fruktózbevitel összefüggésben van a metabolikus szindrómával, amely komplex fogalomként mutatja be az elhízás, a vérzsírok rendellenessége (dyslipidaemia: magas LDL-koleszterinszint, csökkent HDL-koleszterinszint), a magas vérnyomás és az inzulinrezisztencia/magas éhezési vércukorszint/ cukorbetegség együttesét, valamint a társuló gyulladásos és thrombosis készséget (prothrombosis). Állatkísérletekben a glükóz vagy a keményítő nem vált ki hasonló tüneteket [58]. Mindez a fruktóz gyors metabolizmusának következtében létrejövő adenozintrifoszfáthiány következménye, ami az elhízásra, cukorbetegségre és hipertóniára perdiszponáló mitokondriális és endoteliális diszfunkcióhoz kapcsolódik. Ezt a kedvezőtlen jelenséget a nagy energiafelhasználást képező fizikai aktivitás (pl. atlétáknál) jelentős mértékben ki tudja védeni [59], [60]. A fruktóz főleg a túlsúlyosaknál, elhízottaknál jelent különös veszélyt a metabolikus szindróma tünetegyüttesének kialakulásában [61]. 50 g-nál, vagy 10 energia-%-nál kevesebb fruktóz nem okoz változást a lipidek és glükóz anyagcseréjében [62], ezzel szemben már kis mennyiség tartós bevitele károsítja a veséket [63], [64]. A fruktóz nem indukál inzulinelválasztást és nem fokozza a leptin termelését. Utóbbi tényező a táplálék felvételének növelésének irányába mutat, a többlet energia viszont egyértelműen a testtömeg gyarapodásához vezet [9]. A fruktóz bevitelének extrém növelése (napi 80 g-ig) mérsékelten csökkenti a máj inzulin érzékenységét, de ennek nincs következménye a vércukor szintjére, a normál mennyiségű fruktóz nem emeli a cukorbetegség kockázatát [17], [65].”
(ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK JOURNAL OF FOOD INVESTIGATION TUDOMÁNY – ÉLET - MINŐSÉG - BIZTONSÁG LXIV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM VOL. 64, 2018 NO. 1 SCIENCE LIFE QUALITY SAFETY MÁRCIUS MARCH 2018)
Félni nem kell tőle, de azért nem is elsődleges szénhidrátforrás. -
Speeedfire
félisten
válasz carl18 #173543 üzenetére
Nálam eddig a GAL multi a legjobb, 50 darabos 9-10e. Mindenből minőségi az alapanyag benne. A legtöbb gyúrós vitaminban rossz felszívódású vitaminok vannak.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest