- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Sajnos elég furcsa az árazás. Én 127e-ért jutottam hozzá egy kék FR255-höz, de nem igazán jött be. Aztán szemeztem egy Epix titánnal (fehér) 279e-ért, de a 965 jobban tetszett. Most először tudtam felpróbálni a kiszemelt órákat. A 265-nek is szép a kijelzője, de a 965 mellett elég bazári a kinézete (nekem legalábbis az volt). Az újdonság amúgy is drága. Egyetlenegy dolog miatt jó csak a 250e feletti ár, a 3 év jótállás miatt...
-
HKorn
veterán
Igen, a 265 tud alapból music funkciót, csak számomra az teljesen haszontalan, mert telefonról hallgatok zenét, óráról sosem. Így külön jó, hogy nem kellett 20 ezret fizetnem ezért a 255-nél. De még úgy is legalább 30 ezer a felára az AMOLED-nek. Mondjuk legalább kapsz training readiness funkciót, ami nincs a 255-nél. Szerintem Garminnál is érezték, hogy kell valami extra még.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Lajmund
őstag
Én egyre jobban azt érzem kell nekem ez az ora. Egy nagyon tetszik, még árban határeset. Most jötem haza nem rég bicozásbol és az amazfit megint nem mérte a pulzusom a 30 km alatt egyszer sem és az ilyen apro bakik nagyon bosszantoak. Érdekelne mikor mennyi akár aktuálisan is amikor ránézek jó lenne pontos adatot látni. Meg a teszt is nagyon meggyözö. Még a szineken vacilálok vagy hogy megvárjam e az uj samsungot ami biztos nem fog tetszeni a nagyon letisztult semleges semmilyen formájával napi töltésvel meg az olvasottak alapján a sport funkcioi is sokkal jobbak a garminnak. És nekem is elég pár appnak az értesitése nem akarok az orán telefonálni de még zenét se hallgatni. Várok még hogy ülepedjen bennem ez a hirtelen vágy és várok pár hetet honapit is lehet és szerintem ez lesz a befuto.
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Y72
aktív tag
#50 zzola: Nem, csak van felesleges pénzed .
Nekem sok a 260e Ft, főleg hogy 5k runner-en le is írták hogy mennyire felesleges az egész.
Minden fitnesz adat az optikai pulzusmérésből van számítva és az közel sem olyan pontos mint ahogy egyes tesztelők beállítják.
GPS kicsivel pontosabb lett, van amoled kijelző, emiatt kár ennyi pénzt kiadni (CPU meg még mindig lassú btw).Az alvás rögzítéssel meg külön foglalkoztak: egyik óra sem pontos, sőt mindegyik random értékeket hazudozik.
https://the5krunner.com/2023/04/21/garmin-965-accuracy/[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Érdekes volt ez a teszt és a kommentek is jók az oldalon jobban képbe kerültem és lehet tulmisztifikáltam elsöre az orát de még igy is eléggé tetszik. De ha ezek a célszerszámok is ilyen pontatlanok akkor lehet még is elég lenne nekem a juliusba kijövö samsung is? De szerinem ez lesz a befuto de még azért megvárom lehet mit produkál az uj gw.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
parandroid
félisten
Ennyit tényleg nem ér, de csak most jelent meg. Hasonló célszerszámokból a friss megjelenés sosem jó vétel. Különösen, hogy egy Fenix7 Solar msrp áron valami 800 eur, és az azért nem Forerunner. Fenix 6 Pro-t már láttam 450 eur körül akcióban, az is bőven többet tud, mint amit egy hobbisportoló ki tud használni. Ha meg csak futni kell, ott a 245/255, mindkettő bőven elég, előbbit már 200 eur alatt is árulják. Okosórának meg úgysem garmin lesz a befutó.
Ha meg annyira komolyan veszed a pulzus/teljesítmény alapon edzést, akkor úgyis ‘kell’ egy mellkaspánt, és egy footpod. Mindenki másnak elég az optikai mérés.
Ahogy említettem, nekem egy Fenix 5 van, bőven nem volt új modell, amikor 320 eur körül megvettem, de még most, 3 év után sem bírom magam rávenni, hogy lecseréljem, pedig napi szinten sportolok. Egyszerűen semmi olyan funkció nincs az újakban, amitől instant vétel lenne. Ha most mindenképpen kéne óra, mertmondjuk meghalna, akkor talán egy solaros fenix 6/6pro között választanék, de még annak az ára miatt is szívnám kicsit a fogam. De ez az én egyéni szempontrendszerem, elfogadom, hogy másnak más a fontos egy órában.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
zzola
titán
válasz parandroid #58 üzenetére
Amoled után a MIP elég fapados. Elég nagy a Garmin termékpalettája, mindenki megtalálja a neki valót. A Fénix 6 a pontatlan Sony GPS vevővel már nem jó vétel. A 965 jóval könnyebb az Epix 2-nél / Fénix 7X-nél, a műanyag ház miatt jobb a GPS vétel is…
-
HKorn
veterán
A 965/955 FR mindent tud, amit egy F7, szóval a Fenixek azon kívül, hogy tankok az ember kezén, semmi pluszt nem nyújtanak már.
Fenix 5 pedig már eléggé kőkorszaki egy F7 (vagy bármelyik újgenerációs Garmin) tudásához és pontosságához képest. Rengeteg olyan extra került beléjük azóta, amik instant get lenne, ha kipróbálnád.
Run&Ride
-
parandroid
félisten
Egyszerűen 500 eur körüli összeget, pláne még többet nekem most nem ér. Ha muszáj lenne vennem valamit, nyilván ezekből választanék. Epix nem tetszik, Fenixet megszoktam, FR-ből a teteje nyilván ok, szóval ez esztétikai kérdés, solarhoz meg ragaszkodnék most már. Kijelző nekem indifferens, nem deal breaker, de leszarom, ha csicsás, úgyis megy rá valami puritán dash (touch meg mindenképpen le lesz tiltva). Zenelejátszást sosem fogom használni, térképet talán évente egyszer, de ha nem lenne, az sem érdekelne. Okosóra funkcióból meg már a F5 is bőven tud mindent, amit használok, talán az érintős fizetés az egyetlen, amiben látok fantáziát, és most nincs meg. Szerencsére nem égető kérdés. Szenzorok (gps, barometer, pulzusmérés) biztos jobbak, de alapvetően nekem az F5 is elég, pulzuskontrollhoz meg úgyis mellkaspántot veszek fel, ha ennél komolyabban venném, akkor meg előbb vennék strydet, mint új órát.
Szóval jó cuccok ezek, de az árát én is sokallom. De nem gond, meg kell várni, amíg jön egy-két új modell, aztan megvenni kifutó akcióban.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
TOZ
addikt
Fenix 6X Pro - 228 GBP.
Novemberben vettem, UK amazononrol, factory renewed (nem volt csicsa cumbehör, csak az óra bubis zacsiban, meg töltő. Karcmentes, hibátlan darab (valszeg valaki visszaküldte, mert nagy volt neki). Mákom volt, UPS simán hozta, se ÁFA, se vám költség.szoval ki lehet fogni.
-
HKorn
veterán
válasz parandroid #61 üzenetére
Persze, egyetértünk, én is sokallom ezeknek az árát, azért is vettem FR255-öt, bőven tud mindent ami kell, új és ennyi pénzt még hajlandó voltam fizetni, többet nem.
Run&Ride
-
myckey
veterán
Én már oda-vissza alapon vásárlok.
Beszámították egész értelmesen az FR745 órámat, most lett a 955.....ezt is váltom 2 év múlva sztm, ilyen alapon. ( vagy 3...mer ennek az árazása okán, már több a garija )Ez így egész ok.
szrk
De persze max. kihasználom a tudását ezeknek a ketyeréknek[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
NandoXXL
senior tag
Látom sok itt az élsportoló Igazi divat cikk, mint a cicalányos nacik.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Lajmund
őstag
Lehet hogy sok embernek nem indokolt mint pl nekem se hobbi szintre de viszont nagyon tetszik és érdekelne miket mér. És szerintem te is tudod milyen az amikor kell valami mert tetszik és még lehet kicsit hasznos is. Ha villogni akarnék akkor nem ezt venném hanem egy seikot ennyiért már vannak szebbek meg divatosabbak. De ez még hasznos is nem csak szép. Én szeretem ahogy fejlödik a technika és szeretem élvezni az elönyöket itthon is amit senki se lát és nem trendiségböl divatból.. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül. A cicalányos naci szerintem hasznos divat amikor szép golyo seggü lányok hordják és nem lapossegü telibeszart buvárruhás testalkatuak.
-
HThomas
senior tag
Én azt szeretem a Fenix-ben, hogy simán futok / túrázok terepen akár 40-70 km-t úgy, hogy az órán navigálok közben... előző nap feltöltöm és este sem kell aggódnom, hogy lemerül. Főleg futásnál, ismeretlen terepen nagyon jól jön az órán a navigáció, nem kell a telefont elővenni folyton, legfeljebb csak a bonyolultabb elágazásoknál. Ezt egy átlagos amoledes okosórával nem tudnám megcsinálni.
-
atikó
őstag
Ezzel az órával egy bajom még pedig, hogy amoled kijelzőt kapott!
Ha kerékpárra teszem akkor mindig kell hogy működjön a kijelző, ami rendesen eszi az akkut! futás közben meg sokszor befog kapcsolni. a kijelző szoval ott is eszi.
nekem most 935 van és vártam erre az órára de inkább a 955 veszem meg a kijelző miatt!
-
Y72
aktív tag
-
janeszgol
félisten
Én is szkeptikus vagyok, aminek már többször hangot adtam. Nálam az okosóra értesítésekre, esetleg kamera és zene kezelésre, na meg idő mutatásra kell. Minden más csak sallang.
Itt átlagemberek nyomatják a sporthoz. Én is sportolok, de óra nélkül. Tudom mennyit futok/tekerek, tudom milyen határok között van a pulzusom (érezni). Minek kell ehhez óra? Előadják itt az élsportolót aztán megy a meki egész hónapban, meg a cigi, meg a pia. Minden fejben dől el, amihez nem kell óra.Viszont a cikkbeni óra baromira tetszik. Már többször nézegettem és tetszik. Az értesítéseket nem tudom mennyire kezeli jól, nem volt még Garminom, nem tudom, hogy a telefontólvaló le-, és felcsatlakozásokat jól kezeli-e. Ugye ezekből sok probléma van a többi gyártónál (kivéve Apple). De tetszik ez az óra!
-
-
nagyúr
válasz janeszgol #74 üzenetére
Ki adta elő az élsportolót?
Miért nehéz elfogadni hogy van aki megteheti és megveszi ezt az órát mert hasznos számára a sporthoz? Amatőr nem használhat sportórát ez valami kikötés?
Nekem pl elég fontos hegyen hogy lássam a pulzusom mert és nélkül nem mehetek neki egy 2700m-en végződő emelkedőnek.Més que un club!
-
parandroid
félisten
válasz janeszgol #77 üzenetére
Sporthoz nem kell, de tetszik, szóval akár 100k-t is adnál érte, aztán kiherélnéd belőle a sport funkciókat?
Lehet ilyet amúgy, kiválóan működik okosóraként is, csak nem az a fő profilja. Nem fog leszakadni, meg meghülyülni, ez nem amazfit, vagy oppo, vagy valami hasonló kínai fos.
Aztán legfeljebb kipróbálod edzeskövetésre is, és rájössz, pontosan mire is való. A helyedben amúgy a 245-255 körül nézelődndék, dizájnban ugyanez, a szenzorai már bőven jók. pár komolyabb sport funció nincs még benne, de azt úgyis leszarod, cserébe bőven belefér a keretedbe. Ja, sajnos, nem amoled, meg érintős, az kicsit zsebbe nyúlós, ha olyat is szeretnél, ahhoz a 265 lesz a belépő szint.
p
-
janeszgol
félisten
válasz parandroid #79 üzenetére
Köszi szépen. Az nem baj, ha nem oled, nem baj, ha nem érintős. Tele van a piac okosórákkal, okoskarkötőkkel, de a feléhez ugyan az a fos szofter van (kínai), de a másik felében sincsenek annyira megbízható darabok. Az AW igen az, talán még a Samsung órák azok, de ott meg zavar az 1-2 napos üzemidő.*
És ezeknek a termékeknek ez a fő profilja, de olyan vacak, semmitérők, hogy bevágtam már párat a sarokba.*Oké, minden este leveszem az órát, szóval a napi töltés sem zavarna. De ha hetente minimum kétszer kell töltenem egy órát, akkor elvárom, azaz a minimum, hogy vezeték nélkül is tölthető legyen.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz Napfénysüti #78 üzenetére
Megmondták, szonobok veszik meg.
-
HKorn
veterán
-
parandroid
félisten
válasz janeszgol #80 üzenetére
Garmint akkor töltöttem hetente 2x, amikor heti 16 óra körüli összes activity ment vele. Ha nem indítasz vele aktivitásrögzítést, amikor az összes szenzor (soksávos gps, barometer, giroszkóp, pulzusmérő) másodpercenkénti mintavétellel dolgozik, meg nem nyomatod a zenelejátszást egész nap, akkor ezekkel az újakkal 2 hétig jó vagy. Ha solaros modell, akkor 3 hétig.
p
-
myckey
veterán
válasz janeszgol #80 üzenetére
FR -955 Solar kap hetente töltést tőlem. 20% alatt és 80-90% közé megy bele a power.
De én messze vagyok az átlagtól, meg mindenféle jelzőt olvastam itt már.
Van hogy napi 2-3 edzés/tevékenység, rögzítéssel. Hétvégén több órás is beeseik, és a hétközi aktivitások is változóak. ( óraszámban )Jó lesz az, ha kihasználod.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
nagyúr
-
myckey
veterán
válasz Napfénysüti #86 üzenetére
Az az Feri , még a végén élen fog testmozogni
De Te is figyelgessél, még a végén odafent maradsz azokon a csúnya vakondtúrásokon[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Ezekenk a Garminoknak mennyi idő után szokott beesni az áruk? Ez most pl 260. Várható hogy augusztus elejére beesik 200-ra,alá esetleg? Az új samsungokat megvárnám hátha villantanak valami izgit amit nem hiszek de hátha. Ez tetszik igazán de az s23 ultra mellé csábít egy gw6 pro nagy kijelzővel is. Amatőr vagyok nem hardcore sportolo de heti 4 intenziv edzés azért megvan. Saját súlyos edzés kevés súlyzós résszel csak vállazáshoz használok meg bicozok, meg uszok heti rendszerességgel. Nagyon gagyi a samsung óráknak a sport funkciói? Nem volt még samsung órám telobol is ez az első. Garmin se volt de itt persze nem kérdés hogy elég lenne e sport monitorozás.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Nem
Ezek tartják az árukat, pláne ilyen rövid távonAz én több mint 2 éves FR 745 órámat, lejárt garival is egész szép áron számították be a 955be, Multinaviban.
[ Szerkesztve ]
-
Rotyi
aktív tag
Alapvetően nem fog esni az ára, talán a következő modell megjelenésekor, de az is árfolyam függő.
Viszont ki lehet fogni akciókat, vagy pl. Emagnál újracsomagolt is jó lehet (Fenix7 Sapphire Solar 250-ért volt nekem, és csak felpróbálva volt max). Ami nagyon fontos szerintem, hogy csak hivatalos viszonteladótól vegyük meg, mert a garancia csak akkor él.Ami majdnem az, az nem az!
-
orbano
félisten
válasz parandroid #9 üzenetére
Nem olyan vészes a 7-es. A solar miatt kicsit fényesebb, de nem vészes, a tapi pedig bármikor kikapcsolahtó, még a menübe sem kell bemenni hozzá.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Alapvetően azt kell eldöntened, hogy okosórát akarsz sport funkciókkal, vagy sport órát okosfunkciókkal. A tevékenységek választéka és a mérési pontosság más liga, mint az okosóráknál. Téli sportoknál pl. külön van a pályasí/snowboard és a backountry, ahol a mászásokat külön méri. Az úszás is zseni, és a kondit is egész szépen le tudja követni, de megmondja, hogy épp guggolsz, vagy húzóckodsz.
A transzreflektív LCD kijelző szintén más dimenzió, napsütésben jobban látszik, mint anélkül. Ezt egy oleddel nehéz megjátszani. A 19 napos készenléti idő is magáért beszél, kb kéthetente kell töltenem (Fenix 7-em van).
Az edzési tanácsadó is egy elég komoly dolog, mindenféle adatokból megmondja, hogy mennyit pihenj, és milyen típusú edzésre van szükséged.
Írta a teszt, hogy hú nincs EKG, meg vérnyomásmérő, de igazából a mindennapi használatban nem sok hasznuk van, hacsak nem vagy szívbeteg. De még akkor sem sok: fateromnak szívelégtelensége van, utánajártam, és nem igazán tartják a szakértők hasznosnak, így nem is kapott ilyeneket tudó órát.Nade: ha a fentiek a fontosak, és nem az, hogy az óráddal mütyürözz a telefon helyett, akkor ilyet vegyél. Én speciel a kevés okos funkció java részét is letiltottam. Látom ha hívnak, vagy ha sms-t kapok, illetve az authenticatort el tudom fogani óráról, de ennyi, szerintem a telefon önmagában is egy mentálhigiénés rémálom, nem hiányzik, hogy ugyanezt az őrületet a kezemen hordjam.
De van akinek meg ezek a dolgok jönnek be, szóval a döntés a tiéd.A vér nem válik VAZZE!™
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... az órával még telefonálni sem lehet... "
Valaki árulja már el, miért jó egy órával telefonálni?!
És most ne az eSIM-es órákból induljunk ki, amikhez telefon se kell.#21 Napfénysüti
Én is nézegettem a minap a bringás órákat, köztük a Garmin-okat is, aztán rájöttem, hogy nekem tök felesleges. A karomon eleve ott a Forerunner 255 Music. Távolságot, sebességet mér, rögzíti az útvonalat, és - igaz térkép nélküli, de - navigálásra is tudom használni.#26 Sancza
" ... sokkal jobban látom az amoled-et mint a másik kijelzőt ... "
Beltérben talán (bár ha felnyomod a háttérvilágítást 100%-ra, akkor meglepődnék, ha nem látnád ...), de kinn, tűző napsütésben?" ... meg messze nem olyan nagy mértékű ... " - elég nagy mértékű. Elég csak összehasonlítani az FR255-öt és az FR265-öt.
Papíron, elsőre nincs jelentős különbség, de míg a 255 "smartwatch mode"-ban 14 napot tud, addig a 265 - ha ugyanúgy szeretném használni (vagyis akkor AOD → ON) - akkor már csak 5 nap.
Nincsenek csodák. Ha valakinek folyamatos adat megjelenítés kell (nem akar hozzá hadonászni, gombot nyomni), akkor az AMOLED-es órák nagyon gyorsan kimutatják a foguk fehérjét.#30 parandroid
+1
Én nem vagyok egy "pro sportoló", de pl. ma (is) kurva jó volt, hogy délután kimentem tekerni, és fél szemmel bármikor láttam - verőfényes napsütésben -, hogy mi a helyzet (sebesség, idő). A navigáció is folyamatosan ment (mutatta, hogy a tervezett útvonalhoz képest merre járok) mégis szinte semmit sem merült az óra. Imádom!
Én nem gyönyörködni akarok benne este a TV előtt, hanem napközben használni, minden körülmények között.Egyébként most is csak azt tudom mondani / írni, mint az FR265. Jó-jó, legyen ilyen is (!), de sírva könyörgöm, hogy hagyják meg a MIP-es kijelzős órákat is, mert én (!) nem akarok AMOLED-el szenvedni (szopni a kisebb üzemidő, az esetleges beégés, és a kültéri rosszabb olvashatóság miatt)
-
-
<Adamsky>
nagyúr
... és, hogy telefonál vele? Lazán, mintha egy kihangosítót használna vagy úgy, mint Michael mikor KITT-et hívta?
Utóbbi szerintem nem valami menő, hosszabb hívások esetén pedig igen fárasztó lehet.Ezt azért ide tenném azoknak, akik azon tipródnak, hogy MIP vagy AMOLED és egy picit is komolyan gondolják a kültéri sportolást.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz <Adamsky> #93 üzenetére
Vissza ios tekinthetsz, nem kötelező a legújabb kiadás, igényxeidet sztm simán lefedi előző gen. is.,
Nekem pl. az FR 745 is elég volna, most is ( bár az sem filléres volt )
De a 955nek csak jobb az üzemideje, jól jön a Solar, kijelzője is picit nagyobb...a térképeknek pedig nagy hasznát vezsem, elvisz bármelyik kuplerájba ( na jó, nem csak ezért ) Persze kell a multi Satelit is, ami pontosabb meg az egyéb szenzor fejlődés ésatöbbi....De lényeg a lényeg, ha nem váltottam volna, akkor sem dőlnék kardomba. ( cask ha már belekeveredtem egy körforgásba, akkor anyagilag így jobban kijövök )
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
válasz <Adamsky> #97 üzenetére
Mint egy kihangosítót, de ezek ilyen tipikusan egy-két perces hívások, akár otthon, akár az erdőben, ha a telefon a táskában van. Nyilván forgalmas helyen, tömegközlekedésen, stb nem fog bohóckodni vele...
De amúgy az egész telefonos szál tök véletlenül került ide, miután az egyik fórumtárs egy olcsó telefonhoz hasonlította az órákat...
+1 a MIP-re.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- VMware
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
- Apple watch series 9 45mm stainless steel 1 év Apple jótállás
- Apple link bracelet Silver bontatlan 12 hónap szavatosság
- Apple Watch S10 ESIM 46mm Jet Black ML
- Apple Watch S9 Stainless Steel 45mm Milanese Loop Silver - Újszerű, Apple garancia, beszámítok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest